بدترین ها

بدترین بازی‌های ابر قهرمانی

برای مشاهده آیتم بدترین بازی‌های ابرقهرمانی در یوتوب کلیک کنید

امروزه فیلم‌های ابرقهرمانی گل سرسبد هالیوود هستند. هرساله میلیون‌ها مخاطب منتظر فیلم‌های ابرقهرمانی جدید هستند. اغلب این فیلم‌ها هم عملکرد خوبی دارند و مخاطب را راضی می‌کنند. به موازات سینما، ابرقهرمانان در صنعت بازی‌های کامپیوتری هم خوش درخشیده‌اند. بازی‌های ابرقهرمانی یکی از پرطرفدارترین گونه‌های بازی‌های کامپیوتری هستند و از فروش بالایی هم برخوردارند. شاید برایتان جالب باشد بدانید در زمان‌های نه چندان دور اوضاع برای ابرقهرمان‌ها طور دیگری بود. قبل از اینکه ابرقهرمان‌ها اینچنین در هالیوود یکه‌تازی کنند این صنعت بازی‌های کامپیوتری بود که به پتانسیل این شخصیت‌ها پی برد. در دهه 80 میلادی طراحان ویدیوگیم دست به خلق بازی‌هایی بر اساس شخصیت‌های محبوب کامیک بوکی مثل بتمن و سوپرمن زدند. اما مشکلات زیادی سر راه بود. یکی از دلایلی که ابرقهرمانان در سینما خیلی دیر به موفقیت رسیدند، نبود تکنولوژی لازم در دهه‌های گذشته بود. معمولا این فیلم‌ها نیاز به جلوه‌های ویژه فوق‌العاده‌ای دارند. ابرقهرمان‌های هالیوودی هم درست از زمانی که هالیوود در این زمینه پیشرفت کرد به موفقیت رسیدند. همین مشکل در بازی‌های ویدیویی هم وجود داشت. بازی‌های ابتدایی ابرقهرمانی به شدت از تکنولوژی پایین ضربه خوردند. تصور کنید مردعنکبوتی‌ای که بخاطر سخت‌افزار ضعیف گیم بوی قادر به تار زدن و تاب خوردن نبود. چطور می‌توان از این مردعنکبوتی انتظار نجات دنیا را داشت! در هر صورت با پیشرفت تکنولوژی ابرقهرمان‌ها مسیرشان را چه در سینما و چه در بازی‌های رایانه‌ای باز کردند و این روزها یکه‌تاز هر دو عرصه هستند. اما بد نیست با هم مروری داشته باشیم بر روزهای کم فروغ‌شان. روزهایی که ابرقهرمان‌ها بازنده‌ای بیش نبودند. این شما و این ده بازی فاجعه‌بار ابرقهرمانی که بر اساس سال عرضه شان رتبه بندی شده اند

Teenage Mutant Ninja Turtles

سازنده : Konami
پلتفرم : NES ، Commodore 64 ، Amiga ، DOS ، ZX Spectrum
سال عرضه : 1989

در طول سه دهه، لاک پشت‌های نینجا در بیش از 50 بازی مختلف ظاهر شدند اما عنوان مورد نظر ما در سال 1989 برای کنسول نینتندو NES عرضه شد. مراحل بازی به هیچ وجه طراحی متعادلی نداشتند و بعضا غیر قابل بازی بودند. بسیاری از مراحل را هم فقط با کمک شانس می‌شد تمام کرد. خدا می‌داند سختی بیش از حد این بازی باعث نابودی چند کنترلر شده است. مثلا در یکی از مراحل باید در زمانی محدود تعدادی بمب که در محیط وجود داشتند را پیدا و آن‌ها را خنثی می‌کردید اما کنترل ضعیف باعث می‌شد لاکپشت‌ها خیلی سریع و راحت بمیرند. این عنوان اولین بازی رسمی از این شخصیت‌ها بود. برای همین هم حدود چهار میلیون نسخه فروخت. اما فروش بالای بازی را به هیچ وجه به حساب کیفیت آن نگذارید.

The Flash

سازنده : Probe Entertainment
پلتفرم : Sega Master System ،Game Boy
سال عرضه : 1993 

در دهه 90 میلادی از میان ابرقهرمانان دی سی، فلش یک مجموعه تلویزیونی مخصوص به خود را داشت  که از شبکه CBS پخش می شد. هرچند پس از پخش یک فصل از این مجموعه به دلیل ضعیف ظاهر شدن آن، فصل بعدی کنسل شد اما این باعث نشد تا یک بازی رایانه‌ای از روی این شخصیت ساخته نشود. دو سال پس از اتمام پخش مجموعه تلویزیونی، بازی The Flash عرضه شد. این بازی هم سرنوشتی مثل مجموعه تلویزیونی داشت. بازی در سبک پلتفرمر بود  و تجربه کلی بازی بسیار شبیه به Sonic The Hedgehog. منتهی این عنوان هیچ چالشی برای مخاطب نداشت. بازی به هیچ وجه برای بازیبازان جذابیت نداشت اما به واسطه عرضه محدود – تنها در اروپا بصورت عمومی عرضه شد – The Flash برای کلکسیونرها جذابیت زیادی دارد. با این اوصاف می‌توان گفت The Flash جزو معدود بازی‌هایی است که بهتر است در کنج کمد کلکسیونرها خاک بخورد تا اینکه بازی شود.

The Adventures of Batman & Robin

سازنده : Konami ، Clockwork Tortoise
پلتفرم : Sega CD  ، SNES ، Genesis، Game Gear
سال عرضه : 1994 

بتمن و رابین را می‌توان یکی از فاجعه بار ترین اقتباس‌های ویدیو گیمی بر اساس این شخصیت‌ها دانست. در نهایت بازی پس از چندین بار تاخیر و با تبلیغات بسیار زیاد در سال 1994 عرضه شد. پس از عرضه بازیبازها متوجه شدند بازی بر خلاف تبلیغات، فاجعه‌ای بیش نیست. این اثر چه از نظر ظاهری و چه از نظر گیم‌پلی به شدت نا امید کننده بود. حل کردن معماها هیچ جذابیتی نداشت و مبارزات بازی نیز به شدت یکنواخت بود. با اینکه بازیباز می‌توانست در نقش بتمن، رابین و بت‌گرل بازی کند اما تجربه گیم‌پلی به شدت یکنواخت و فاقد هر نوع جذابیتی بود. در نهایت این بازی هم به لیست بازی‌های بی‌کیفیت ابرقهرمانی اضافه شد.

The Incredible Hulk: The Pantheon Saga

سازنده : Attention to Detail
پلتفرم : PS1 ، DOS ، Sega Saturn
سال عرضه : 1996

این بازی در سال 1996 برای کامپیوتر، پلی‌استیشن و سگا ساترن عرضه شد و مجموعه‌ای از ویژگی‌های منفی را به مخاطبان ارائه داد. هالک در یک مجموعه تحقیقاتی زندانی شده است و باید از آن فرار کند. تمام مراحل بازی به این صورت است که باید یک سری جعبه‌ها و موانعی که بر سر راهتان قرار دارند را نابود کنید و به مرحله بعدی بروید. تقریبا تمام مراحل همین طراحی را دارند و هیچ تنوعی در کار نیست. گرافیک بازی به شدت پایین بوده و در کنار آن جلوه‌های صوتی مصنوعی و ضعیف هم به بدتر شدن اوضاع کمک کرده است. مواردی که گفته شد به علاوه گیم‌پلی تکراری و ضعیف احتمالا باعث می‌شوند تا گیمرها در حد هالک خشمگین شوند.

Superman 64

سازنده : Titus Interactive
پلتفرم : Nintendo 64
سال عرضه : 1999 

شرکت نینتندو با عرضه کنسول نینتندو 64 در سال 1996 صنعت بازی‌های رایانه‌ای را متحول و مسیر جدیدی را آغاز کرد. نینتندو برای اینکه قدرت کنسول جدیدش را به رخ بکشد و مخاطبان بیشتری جذب کند دست به ساخت بازی‌هایی بر اساس شخصیت‌های محبوب آن دوره مثل جیمز باند، ماریو و … زد. یکی از شخصیت‌هایی که نینتندو تصمیم گرفت آن را به کنسول خود بیاورد سوپرمن بود ؛ البته نه به صورت مستقیم بلکه با همکاری شرکت فرانسوی Titus. سوپرمن آمده بود تا قدرت سوپر کنسول نینتندو را نشان دهد. اما اینبار این ابرقهرمان در ماموریتش شکست خورد. بر روی Superman 64 نامی بجز فاجعه نمی‌توان گذاشت. جلوه‌های گرافیکی بازی به شدت ضعیف بودند. موسیقی بازی به قدری فاجعه‌بار بود که انگار از ابتدا تا انتهای بازی مشغول گوش دادن به اصواتی یکسان بودید. کنترل شخصیت سوپرمن در این بازی می‌تواند تلخ‌ترین تجربه هر گیمری باشد. کنترل سوپرمن در هوا شبیه کنترل هجده چرخی بود که فرمانش کنده شده است! هرچند تیم سازنده بازی، مشکلات آن را ناشی از دخالت‌های دی سی و برادران وارنر می‌داند اما توصیه ایمنی ما به شما این است که هرگز و تحت هیچ شرایطی سمت این بازی نروید!

 

Batman: Dark Tomorrow

سازنده : Kemco
پلتفرم : Game Cube ،Xbox
سال عرضه : 2003 

 سال‌ 2009 استودیوی راک‌استدی با عرضه بازی arkham asylum batman دنیای بازی‌های ابرقهرمانی – و شاید دنیای بازی‌های ویدیویی – را زیر و رو کرد. پس از آن نیز این استودیو با عرضه دو بازی آرکهام سیتی و آرکهام نایت سه گانه بتمن را تکمیل کرد و یکی از بهترین سری‌ بازی‌های رایانه‌ای را خلق کرد. اما تا پیش از اینکه راک‌استدی وارد گود شود شوالیه تاریکی در صنعت ویدیو گیم اوضاع خیلی خوبی نداشت. یکی از بدترین بازی‌های مرتبط با بتمن همین عنوان Dark Tomorrow است که واقعا روزگار این ابرقهرمان را سیاه کرد. بازی در سال 2003 برای گیم‌کیوب و اکس باکس عرضه شد. سبک این عنوان اکشن ادونچر بود اما در عمل با یک بازی کاملا خطی که بیشتر بر روی المان‌های مخفی‌کاری تمرکز دارد مواجه بودیم. و متاسفانه این اثر هیچ یک از این ویژگی‌ها را به خوبی ارائه نداد و تجربه‌ای تماما یکنواخت و طاقت فرسا برای مخاطب ایجاد می‌کرد. علاوه بر مشکلات گیم‌پلی، بازی از نظر فنی هم دچار مشکل بود. نحوه کنترل بتمن به شدت اعصاب خرد کن بود. اگر از پس کنترل بتمن بر می‌آمدید باید با دوربین فاجعه‌بار بازی مواجه می‌شدید. اگر روزی بروس وین خاطراتش را چاپ کند احتمالا از دورانی که در Dark Tomorrow گذراند به عنوان تلخ‌ترین دوران زندگیش یاد ‌کند!

Catwoman

سازنده : Argonaut Games
پلتفرم : PS2 ، Xbox ، PC ، Game Boy Advance ، Game Cube
سال عرضه : 2004 

این عنوان در سال 2004 عرضه شد و اقتباسی است از روی فیلمی با همین نام که در همان سال عرضه شد. متاسفانه بازی هم درست به اندازه فیلم بد بود. شاید تنها نکته مثبت بازی این باشد که بازیگر فیلم، نقش صداپیشه بازی را هم بر عهده داشت. بزرگترین مشکل این عنوان ماجراجویی طراحی ضعیف مراحل بود. البته نمی‌توان از کنترل به شدت ضعیف و گیج‌کننده آن صرف نظر کرد. تغییرات پی در پی زاویه دوربین هم عملا بازی کردن را غیر ممکن می‌کرد. با این حال اگر کسی از این موانع عبور می‌کرد و تصمیم به ادامه دادن بازی می‌گرفت باز هم چیز جذابی انتظارش را نمی‌کشید. سراسر بازی شامل مبارزاتی کسل کننده با دشمنانی تکراری در محیط‌هایی با طراحی ضعیف می‌شد. احتمالا با این توصیفات متوجه شدید که نباید به سمت این بازی بروید.

Marvel Nemesis: Rise Of The Imperfects

سازنده : Nihilistic Software
پلتفرم : PS2  ، PSP ، Xbox  ، Game Cube ، DS
سال عرضه : 2005

تمام آنچه در یک بازی مبارزه‌ای نباید باشد در این بازی هست! Marvel Nemesis یک بازی مبارزه‌ای بر اساس قهرمانان مارول است. ظاهرا همه آنچه برای موفقیت لازم است در این بازی وجود دارد. اما این عنوان به شدت نا امید کننده ظاهر شد. خط داستانی به شدت ضعیف و بخش چندنفره هم بسیار محدود است. علاوه بر این‌ها گیم‌پلی هم تعریف چندانی ندارد و صرفا باید دکمه‌ها را پشت سر هم فشار دهید. از طرف دیگر میزان سختی بازی به شدت اعصاب خرد کن است. دشمن‌ها به شدت قوی هستند. قبل از اینکه بخواهید اولین ضربه را به دشمن بزنید بیشتر نوار سلامتیتان خالی شده و هر لحظه باید منتظر مرگ باشید. با توجه به اینکه بازی در سال 2005 عرضه شد شاهد گرافیک بسیار بدی برای آن زمان هستیم. گرافیک میان‌پرده‌ها به شدت پایین بوده و تاریخ گذشته بودنشان کاملا توی ذوق می‌زند. در یک کلام اگر برای وقت و اعصاب‌تان کمترین ارزشی قائل هستید تحت هیچ شرایطی سمت این عنوان نروید.

Iron Man 2

سازنده : Sega Studios San Francisco
پلتفرم : PS3 ، Xbox 360 ، Wii ، PSP ، DS
سال عرضه : 2010

سال 2010 دومین نسخه فیلم مرد آهنی اکران شد. فیلمی که تقریبا توانست موفق عمل کند و طرفدارانش را راضی کند. در این میان سگا تصمیم گرفت تا یک بازی بر اساس این فیلم و همزمان با اکران فیلم عرضه کند. طبق معمول ساخت بازی از روی فیلم، Iron Man 2 هم بازی بسیار ضعیفی از آب در آمد. گرافیک ضعیف بازی شاید کمترین مشکل آن به حساب بیاید. مراحل به شدت ساده و سطحی، سیستم مبارزات ضعیف و گیم‌پلی کم عمق از دیگر مشکلات این عنوان بودند. شما می‌توانستید هم در نقش مرد آهنی و هم در نقش ماشین جنگی بازی کنید. اما این تفاوت تنها در حد نام آن‌ها بود و عملا تفاوت چندانی در گیم‌پلی بازی بوجود نمی‌آمد. ظاهرا سگا هیچوقت از اشتباهاتش درس نمی‌گیرد چنان که مردآهنی 2 هم درست همانند نسخه اول، عنوانی فاجعه‌بار بود.

Thor: God Of Thunder

سازنده : Liquid Entertainment
پلتفرم : PS3 ، Xbox 360 ، Wii ، DS ، 3DS
سال عرضه : 2011 

سازندگان این عنوان نهایت تلاششان را کردند تا بازی را همزمان با فیلم در سال 2011 عرضه کنند. همین عجله هم باعث شد اثر نهایی یک بازی ابرقهرمانی به شدت ضعیف از آب در بیاید. با توجه به اینکه بازی در سال 2011 عرضه شد، گرافیک آن به شدت قدیمی است. گیم‌پلی هم چیزی برای تعریف ندارد؛ مراحل به شدت تکراری که در آن باید هرچه دم دستتان می‌آید را نابود کنید. بازیگران فیلم نیز وظیفه صداپیشگی شخصیت‌های اصلی را بر عهده داشتند اما هیچ یک از این شخصیت‌ها باور پذیر نبودند. البته گرافیک و مدل‌سازی تاریخ گذشته نیز در این مورد بی‌اثر نبودند. این عنوان ایرادات فنی زیادی هم داشت و در طول بازی با باگ‌های زیادی مواجه می‌شدید. همه این‌ عوامل دست به دست هم دادند تا  God Of Thunder به یکی از ضعیف‌ترین آثار ابرقهرمانی تبدیل شود. بد نیست بدانید که هم این بازی و هم Iron Man 2 به وسیله سگا منتشر شدند تا این کمپانی محبوب ژاپنی به عنوان بدترین ناشر عناوین ابرقهرمانی در دوران بازی های سه بعدی شناخته شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا