ایده GTA در مدرسه شاید برای خوشبینترین طرفداران این مجموعه هم دستنیافتنی یا شاید حتی مسخره به نظر میرسید. ایدهای که Rockstar Games موفق شد آن را به بهترین شکل ممکن پیادهسازی کرده و یکی از بهترین بازیهای Open World نسل ششم کنسولهای خانگی را روانه بازار کند. اثری که در انتهای نسل از راه رسیده و توانست از تمامی پتانسیلهای موجود برای ارائه تجربهای متفاوت استفاده کند. بازی Bully توانست در کنار موفقیت کیفی، به درآمد قابل توجهی هم دست پیدا کرده و طرفداران بسیاری را برای خود دست و پا کند. حالا بیش از 15 سال از انتشار Bully گذشته و هنوز هم بسیاری در انتظار اطلاعاتی از نسخه جدید آن هستند. موضوعی که شایعات بسیاری پیرامون آن منتشر شده و به نظر میرسد که فاصله زیادی با تبدیل شدن به واقعیت ندارد. با در نظر گرفتن این موضوع در این آیتم به سراغ 10 حقیقتی که از بازی Bully نمیدانید، رفتهایم.
برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید
درجه سنی تغییر یافته
نسخه نهایی بازی Bully با درجه سنی T منتشر شده بود. درجه سنی که معمولا دستیابی به آن برای راکستار غیرممکن به نظر میرسد. با این حال مسئولین Rockstar Games با توجه به حضور این بازی در فضای مدرسه و دور کردن خودشان از حواشی احتمالی، برخی از محتواها و دیالوگهای داخل بازی را تغییر دادند تا موفق به دریافت درجه سنی مناسب برای نوجوانان شوند. طرفداران کنجکاو بازی در ادامه به سراغ فایلهای استفاده نشده در دیسک Bully رفته و موفق شدند زیرنویس برخی از دیالوگهای حذف شده را پیدا کنند.
اولین تغییر فصل واقعی
چهارمین قسمت از مجموعه Forza Horizon به واسطه تغییر فصل در عنوانی Open World مورد تحسین بسیاری قرار گرفت. جالب است بدانید که این قابلیت یعنی تغییر فصل واقعی در یک بازی Open World سالها پیش و اولینبار توسط راکستار در Bully پیاده شده. سازندگان بازی برای نشان دادن روند پیشروی در داستان و تغییر فضای مدرسه و شهر کوچک پیرامون آن به سراغ تغییر فصل رفتند که تاثیر مستقیمی روی گیمپلی و گرافیک بازی داشت و یکی از جذابیتهای اصلی این بازی محبوب بود.
دنیای راکستار
بازیهای توسعهیافته از سوی راکستار پر است از نکات ریز داستانی که شاید در نگاه کلی اهمیت چندانی نداشته باشند اما معمولا میتوان با بررسی آنها به نکات جالب توجهی رسید. یکی از نکات دنیایی است که بازیهای راکستار در آن جریان دارد. در گذشته بارها از این صحبت کردهایم که به احتمال فراوان GTA و Red Dead در یک دنیای مشترک روایت میشوند اما با بررسی Bully متوجه میشویم که همین موضوع درباره ساخته متفاوت راکستار هم صدق میکند. جدای از کارسر سیتی شهر اتفاقات Manhunt که از آن در Bully نام برده میشود، یکی از برنامههای تلویزیونی GTA 4 با نام I’m Rich نیز به شهر Bullworth از مجموعه Bully اشاره میکند.
داستان متفاوت
در ابتدا راکستار این ایده را برای ساخت Bully دنبال میکرد که گیمر نقش دانش آموزی را برعهده گیرد که دیگر بچههای حاضر در مدرسه را مورد آزار و اذیت قرار میدهد. در نهایت اما این ایده با تغییرات زیادی همراه شد و شخصیت اصلی بازی تبدیل به نوجوانی شد که شاید خصوصیات یک شخصیت مثبت را به همراه نداشته باشد اما در مقابل زورگوها ایستاده و با آنها درگیر میشود. از طرفی قرار بود تا شخصیت منفی اصلی داستان برعهده مدیر مدرسه باشد اما نهایتا این نقش برعهده گری اسمیت قرار گرفت.
پایانبندی تغییر یافته
بعد از تبدیل شدن گری اسمیت به شخصیت منفی بازی، ایدههای اولیه رویکرد متفاوتی برای طراحی این شخصیت را دنبال میکرد. به طور مثال در جریان هالووین قرار بر این بود که گری اسمیت لباسی با طرح صلیب شکسته را به تن داشته باشد اما نهایتا از بازی حذف شود. از طرفی قرار بر این بود تا در انتهای بازی گری اسمیت بعد از سقوط نهایی جان خود را از دست بدهد اما در نسخه نهایی این اتفاق رخ نداده و اسمیت از بعد از سقوط زنده مانده و از مدرسه اخراج میشود.
اندازه متفاوت شهر
معمولا یکی از اصلیترین پیشرفتهای صورت گرفته در بازیهای راکستار به بزرگتر شدن نقشه اختصاص پیدا میکند. پیشرفتی که تنها درباره Bully صدق نمیکند و در این اثر شاهد تفاوتهای اساسی با دیگر ساختههای راکستار هستیم. در ابتدا اما تیم سازنده قصد داشت تا شهری به مراتب بزرگتر و شاید حتی در حد GTA San Andreas را طراحی کند اما نهایتا از این تصمیم عقبنشینی کردند. جالب است بدانید که قرار بود تا در این شهر بزرگ جیمی امکان استفاده از خطوط مترو را در اختیار داشته باشد.
و باز هم جک تامپسون
بسیاری از طرفداران GTA احتمالا با نام جک تامپسون آشنا هستند. وکیل آمریکایی که برای سالها به دنبال ممنوع کردن فروش بازیهای راکستار بود و نهایتا نتوانست به هدف خود دست پیدا کند. تامپسون پیش از عرضه Bully، این بازی را هم مورد هدف خود قرار داد و حتی پیش از عرضه توانست به نسخهای از آن برای بررسیهای بیشتر دست پیدا کند. نهایتا اما تامپسون هیچ نکته خاصی را در Bully برای اعمال فشار بیشتر روی راکستار پیدا نکرد.
بازه زمانی نامشخص
بعد از گذشت این سالها هنوز هم بین طرفداران Bully اختلاف نظر وجود دارد که این اثر در چه بازه زمانی روایت میشود. بسیاری اعتقاد داشتند که این عنوان در دهه 80 میلادی دنبال میشود اما میتوان در بازی پنلهای LCD را مشاهده کرد که این موضوع را نقض میکند. راکستار در اطلاعات رسمی خود از سال 2006 برای اتفاقات بازی یاد کرده اما بعضی تقویمهای حاضر در بازی به سال 2007 اشاره دارند. با این حال برخی از دیالوگهای بازی به دهه 90 میلادی اشاره دارند و همین موضوع وضعیت را کمی پیچیده کرده.
نسخه ایکسباکس
سال 2005 که Bully به شکل رسمی معرفی شد، راکستار از PS2 و Xbox به عنوان پلتفرمهای اصلی آن یاد کرد. نهایتا اما یک سال بعد Bully عرضه شد و تنها برای دارندگان کنسول سونی در دسترس قرار گرفت. جالب است بدانید که برخی دیالوگهای حذف شده از بازی حتی به قابلیت پخش موسیقی از ایکس باکس اشاره دارند. نهایتا اما دو سال بعد از انتشار اولیه و در مارچ 2008، نسخه بهبود یافته بازی با نام Bully: Scholarship Edition برای ایکس باکس 360 و Wii و چند ماه بعد برای PC منتشر شد.
هویت دوگانه
بازی Bully تنها اثر منتشر شده از سوی راکستار است که با دو نام کاملا متفاوت شناخته میشود. در شرایطی که اکثر گیمرها این اثر را با عنوان Bully میشناسند، سختگیریها در اروپا باعث شد تا نسخه این منطقه تحت عنوان Canis Canem Edit منتشر شد. عبارتی لاتین به معنی dog eat dog که به عنوان شعار اصلی مدرسه Bullworth Academy شناخته میشود. ترجمه اصلی این اصطلاح در اصل اشاره به موقعیتی سخت دارد که در آن همه قصد دارند حتی با آسیب رساندن به دیگران، پیشرفت کنند.