حقایق بازی ها

10 حقیقتی که از خدای جنگ 3 نمی‌دانید

در سال 2010، استودیوی Santa Monica و سونی عنوانی را روانه بازار کردند که هنوز هم یک تجربه هک اند اسلش کم‌نظیر را برای دوست‌داران بازی‌های اکشن به ارمغان می‌آورد. باس فایت‌های عظیم‌تر از همیشه، گرافیک بهبود یافته، مبارزات خونین و دیوانه‌وار بازی، همه و همه طرفداران را آماده کرده بود تا پایانی حماسی برای یکی از محبوب‌ترین آی پی‌های تاریخ پلی استیشن را شاهد باشند. اکنون بیش از 10 سال از عرضه بازی God of War III می‌گذرد و پس از مرور کردن حقایق جالب دو شماره اول سری، امروز می‌خواهیم به 10 حقیقت کمتر شنیده شده از نسخه سوم خدای جنگ بپردازیم. با ما همراه شوید.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

بازی God of War III

10. مارکتینگ پر سر و صدا

به عنوان یکی از بزرگ‌ترین عناوین انحصاری سونی در نسل هفتم، نسخه سوم خدای جنگ به‌شکل قابل توجهی بازاریابی شد. به‌طور مثال، مدتی قبل از عرضه بازی تصویر کریتوس بر روی تعدادی از خودروهای حاضر در مسابقات نسکار (NASCAR) چاپ شده بود. همچنین دیسک بلوری فیلم سینمایی «منطقه 9» (District 9) که نشر آن بر عهده سونی پیکچرز بود و تنها چند ماه قبل از عرضه God of War 3 وارد بازار شد، یک دموی قابل بازی از این عنوان را شامل می‌شد. دموی قرار داده شده در دیسک بلوری در حقیقت همان دموی E3 2009 بود که سازندگان برای جلوگیری از اسپویل‌های داستانی، تغییراتی را در آن ایجاد کرده بودند.

9. بازگشت ناخدای کشتی

اگر نسخه اول خدای جنگ را تجربه کرده باشید، حتما ناخدای بخت‌برگشته‌ای که مسیرش به کریتوس می‌خورد را به یاد خواهید آورد. در بخش‌های ابتدایی نسخه اول، ناخدای یک کشتی به‌همراه یاران خود سعی می‌کنند تا یکی از وحشتناک‌ترین هیولاهای اساطیر یونان، هایدرا را شکست دهند؛ اما او در این مبارزه توسط هایدرا بلیعده می‌شود. پس از اینکه کریتوس موفق شد هایدرا را بکشد، او وارد حلق هیولا می‌شود تا کلیدی که ناخدا حمل می‌کرد را بردارد. ناخدا که هنوز در بدن هایدرا زنده مانده، امیدوار بود تا کریتوس او را نجات دهد. اما کریتوس برای کار دیگری به آنجا رفته بود و فقط به کلید آویزان‌شده به گردن ناخدا اهمیت می‌داد. از این رو کریتوس کلید را بر می‌دارد و ناخدا نیز به اعماق حلق هایدرا سقوط می‌کند.

در ادامه داستان این شخصیت بارها سناریوی مشابهی را با کریتوس تجربه خواهد کرد. اما جالب است بدانید که ناخدای کشتی در نسخه سوم نیز به‌شکل غیرمسقیمی باز می‌گردد و هنوز هم بابت کارهایی که کریتوس با آن کرده، به او لعنت می‌فرستد. در بخشی از God of War III می‌توانید چنین نامه‌ای را از جهان زیرین پیدا کنید که توسط ناخدا نوشته شده:

«او فرست این را داشت که مرا نجات دهد. جان من در کف دستانش بود، اما او رهایم کرد. من شاید فقط یک ناخدای کشتی باشم، اما او طوری با من رفتار کرد که انگار هیچی نبودم! سبب زجر کشیدن من در اینجا اوست! امیدوارم که او هم مثل من در هیدیز عذاب ببیند. لعنت به آن روح اسپارتا!»

8. پاداش پلات کردن بازی

استودیوی سانتا مونیکا برای افرادی که تروفی پلاتینوم گاد آو وار 3 را دریافت کردند، پاداش جالبی در نظر گرفته بود. پس از دریافت تروفی، لینکی به بازیکن داده می‌شود که شما را به وب‌سایتی با عبارت «Spartans Stand Tall» می‌برد. هدف این وب‌سایت در حقیقت این بود که بازی God of War: Ghost of Sparta را معرفی کند؛ اسپین آفی که در اواخر 2010 برای کنسول دستی پلی استیشن (PSP) عرضه شد. اطلاعات قرار گرفته بر روی این وب‌سایت به مرور زمان بروزرسانی می‌شد. بدین طریق، طرفداران در وب‌سایت به تصویری رسیدند که کریتوس را حین نگاه کردن به بازتاب گذشته خود نشان می‌داد. این تصویر به مضمون‌های داستانی نسخه گوست آو اسپارتا اشاره داشت.

7. نابودی المپ‌نشینان

اگر به مسیری که کریتوس در سه‌گانه God of War طی کرده نگاه مختصری بی‌اندازیم، خشونت بی‌حد و حصر او در نسخه سوم حتی بیشتر از قبل به چشم می‌آید. داستان انتقام روح اسپارتا در شماره سوم سری به پایان می‌رسد، اما شاید برایتان جالب باشید که بدانید تعداد خدایانی که در این نسخه به دست کریتوس کشته می‌شوند، از مجموع دو نسخه اول نیز بیشتر است. روی هم رفته، کریتوس در طول بازی God of War III یازده خدای مختلف را از بین می‌برد که از این حیث شماره سوم هنوز هم در میان تمامی نسخه‌های خدای جنگ، رکورد دار است.

بازی God of War III - اسکین دیموس

8. اسکین دیموس

افرادی که اسپین آف «گوست آو اسپارتا» را بازی کرده باشند، با شخصیت دیموس آشنا هستند. دیموس برادر کوچک‌تر کریتوس بود که خدایان به‌خاطر جلوگیری از رخ دادن یک پیشگویی شوم، او را از کریتوس جدا کردند. نسخه گوست آو اسپارتا به‌طور مفصلی به سرنوشت او می‌پردازد، اما از آنجایی که حضور دیموس در شکل‌گیری شخصیت کریتوس نقش نسبتا بزرگی دارد، سازندگان در نسخه پایانی سه‌گانه نیز او را از یاد نبرده‌اند. یکی از پاداش‌های در نظر گرفته شده برای به پایان رساندن God of War III Remastered، باز شدن اسکین دیموس است. البته در نسخه اوریجینال God of War III تنها افرادی می‌‌توانستند از این اسکین استفاده کنند که بازی God of War: Ghost of Sparta را بر روی پی اس پی را خریداری کرده بودند.

5. قرار دادن تیزر نسخه جدید در God of War III Remastered

شاید برایتان جالب باشد که بدانید سانتا مونیکا در ابتدا در نظر داشت تا نسخه 2018 خدای جنگ را در سال 2015 و از طریق ریمستر God of War III معرفی کند. برنامه سونی و سانتا مونیکا این بود که بدون اعلام قبلیه، یک تیزر پری-رندرد چند ثانیه‌ای را در نسخه ریمستر پنهان کنند و از این طریق نسخه جدید معرفی شود. تیزری که در مورد آن حرف می‌زنیم، کریتوسی مسن‌تر را نشان می‌دهد که در حال خروج از یک غار است و به‌نظر می‌رسد شخص دیگری هم در کنار اوست. اما سازندگان برای قرار دادن این تیزر بر روی دیسک God of War III زمان کم آوردند و این‌گونه شد که رونمایی از بازی، تا E3 سال 2016 به تعویق افتاد.

البته سانتا مونیکا این تیزر را سال‌ها بعد به طرفداران نشان داد. اما کوری بارلاگ اذعان کرده بود که عقب افتادن زمان معرفی به سود همه تمام شد، چرا که E3 2016 زمان مناسب‌تری برای رونمایی به‌شمار می‌رفت.

برای مطالعه داستان خدای جنگ 3 کلیک کنید

4. یک دستاورد فنی بزرگ

بازی God of War III به عنوان اولین نسخه‌ای که برای کنسول نسل هفتمی سونی یعنی پلی استیشن 3 ساخته می‌شد، یک دستاورد فنی بزرگ بود. استودیوی سانتا مونیکا در شماره سوم خدای جنگ بر خلاف دو شماره قبلی، از هیچگونه ویدئوی CGI استفاده نکرد و بدین ترتیب تمام کاتسین‌ها و سینماتیک‌ها با انجین In-game خود بازی ساخته شده بودند. سخت‌افزار قوی‌تر پلی استیشن 3 نسبت به نسل قبلی خود باعث شده بود تا چنین چیزی ممکن شود و تایتان‌هایی مثل کرونوس و گایا در قالب گیم‌پلی بر روی تصویر حضور پررنگی داشته باشند؛ اما به‌تصویر کشیدن مبارزات عظیم و حماسی شماره سوم برای تیم سازنده چالش‌های فنی زیادی را ایجاد کرد که البته سازندگان در نهایت، از پس این چالش‌ها برآمدند.

بازی God of War III - زئوس

3. دیالوگ حذف شده زئوس

در فایل‌های یافت‌شده از بازی، دیالوگی از زئوس وجود دارد که به بازی نهایی راه نیافته است. اینطور که به‌نظر می‌رسد، در مقطعی قرار بوده که زئوس در لحظات پایانی بازی چنین صحبتی با کریتوس داشته باشد: «کریتوس، پسرم… متأسفم. رهایم کن…»

این دیالوگ برای لحظه‌ای در نظر گرفته شده بود که کریتوس تنها چند ثانیه با کشتن زئوس فاصله دارد. اما همانطور که امروز می‌دانیم، چنین دیالوگی به بازی نهایی راه نیافته و سازندگان تصمیم گرفته‌اند تا آن را حذف کنند. به‌طور دقیق نمی‌توان گفت که دلیل پشت حذف شدن این دیالوگ چیست، اما شاید نویسندگان سانتا مونیکا احساس کرده‌اند که پادشاه خدایان یونان در طول داستان به‌قدری خبیث بوده که طلب بخشش در لحظات پایانی زندگی، چندان با شخصیتش سازگار نباشد.

2. استن لی God of War III را تحسین کرده است

در سال 2008 و هنگامی که بازی God of War III مراحل توسعه خود را طی می‌کرد، چهره غیرمنتظره اما آشنایی به سانتا مونیکا دعوت شده بود تا از پروژه در دست ساخت این استودیو دیدن کند. این چهره آشنا کسی نبود جز استن لی فقید، خالق شخصیت‌های بیادماندنی مانند اسپایدرمن و یکی از اسطوره‌های عرصه قصه‌گویی. هر چند ساخت گاد آو وار 3 هنوز در آن زمان به اتمام نرسیده بود، اما اعضای تیم سانتا مونیکا بخش‌هایی از بازی، به‌خصوص تصاویر هنری آن را به استن لی نشان دادند. استن لی هم که تحت تأثیر کار سانتا مونیکا قرار گرفته بود، طرح‌های مفهومی بازی را شگفت‌انگیز توصیف می‌کرد و می‌گفت این یکی از بهترین آثاری است که تاکنون دیده.

پیش از اینکه به آخرین حقیقت این لیست برسیم، بگذارید چند حقیقت کوتاه جالب دیگر را نیز با یکدیگر مرور کنیم:

  • الیجا وود، بازیگر شناخته‌شده آمریکایی که اغلب به‌خاطر ایفای نقش فرودو در ارباب حلقه‌ها از او یاد می‌شود، در بازی خدای جنگ 3 نیز حضور کوتاهی دارد و به صداپیشگی در این عنوان پرداخته است.
  • بودجه ساخت God of War III برابر با 44 میلیون دلار بود.
  • نام شمشیرهای کریتوس در ابتدا Blades of Twilight بود، اما سازندگان در نهایت این نام را به Blades of Exile تغییر دادند.

1. داستانی که هیچوقت روایت نشد

دیوید جفی، خالق اصلی سری خدای جنگ در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که داستان سه‌گانه یونان God of War در ابتدا قرار بود که به‌شکل متفاوت‌تری به اتمام برسد. اینطور که به‌نظر می‌رسد، طرح اولیه داستان این بود که زئوس در ابتدای God of War III کشته شود. پس از مردن زئوس، پورتالی بر روی کوه المپ باز می‌شد که از طریق آن خدایان مصر و نورس به سرزمین یونان پا می‌گذاشتند. حاصل ورود آن‌ها به یونان، رخ دادن جنگ عظیمی بود که در نهایت مشخص می‌کرد کدام خدایان بر تمام دنیا حکمرانی خواهند کرد.

در این میان، کریتوس متوجه می‌شود که تنها راه کشتن یک خدا به‌طور دائمی، این است که افراد فانی باور خود نسبت به آن‌ها را از دست بدهند. این اتفاق نیز در حال رخ دادن بود، چرا که خدایان تمام تمرکز خود را بر روی جنگی بزرگ برای تسخیر جهان گذاشته بودند و توجهی به مردم نداشتند. بدین ترتیب، با از بین رفتن اعتقادات فانی‌ها نسبت به خدایان، آن‌ها ضعیف‌تر همیشه بودند و کریتوس و تایتان‌ها موفق به کشتنشان شدند. کریتوس نیز بعد از اینکه تمام خدایان را از بین می‌برد، خود را می‌کشت و در جهان زیرین به همسر و فرزندش می‌پیوست. کات‌سین پایانی بازی هم سه پادشاه مقدس را در حال حرکت به سمت ستاره قطبی نشان می‌داد که به تولد مسیحیت منجر می‌شد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا