بازی God of War II یک دنباله همهچیزتمام برای نسخه قبلی خود محسوب میشد. دنبالهای که از هر جهت این مجموعه را پیشرفت داد و برای بسیاری از طرفداران، به عنوان بهترین نسخه سهگانه یونان شناخته میشود. ساخت این بازی نیز همانند بسیاری از آثار دنیای ویدئوگیم، با داستانهای جالبی همراه بوده. در حالی که همچنان منتظر تجربه کردن ادامه داستان کریتوس در God of War Ragnarok هستیم، امروز تصمیم گرفتهایم تا با کمی خاطرهبازی به گذشته برگردیم و 10 حقیقت جالب توجه بازی خدای جنگ 2 را با شما به اشتراک بگذاریم. با ما همراه شوید.
برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید
10. حضور در مجموعه سیمپسونها
بسیاری از طرفداران مجموعه خدای جنگ اضافه شدن شخصیت کریتوس به نسخه ریبوت بازی Mortal Kombat و همچنین بازی PlayStation All-Stars Battle Royale را بهیاد دارند؛ اما کریتوس پا به جهانهای بیشتری نیز گذاشته که یکی از آنها، مجموعه سیمپسونهاست. در این مجموعه تلویزیونی محبوب، شخصیت بارت موفق میشود در همایشگاهی بهنام E4 (اشاره به E3)، یک بازی که Guts Of War II: Entrails of Intestinox نام دارد را زودتر از زمانی که سازندهاش انتظار دارد بهاتمام برساند. علاوه بر این، او در بازی The Simpsons Game که بر اساس همین مجموعه ساخته شده نیز حضور کوچکی دارد. شما میتوانید کریتوس را روی بیلبوردی که نام God of Wharf بر روی آن نقش بسته، مشاهده کنید.
9. آنهایی که خدایان را بهخوبی میشناسند
در نسخه دوم خدای جنگ، سانتا مونیکا کوری برتون را برای صدا و اجرای شخصیت زئوس انتخاب کرد. احتمالا فارغ از کارنامه برتون در عرصه صداپیشگی، دلیل مهم دیگری نیز درکار بوده. او پیش از این نیز سالها پیش در 1998 تجربه صداپیشگی زئوس در مجموعه دیزنی Hercules: The Animated Series را داشته. در همین حال، وظیفه صداپیشگی شخصیت پرسیوس هم به هری هملین سپرده شد. او نیز در سال 1981 و در فیلم Clash of the Titants دقیقا به ایفای نقش همین شخصیت پرداخته بود. البته که در داستان بازی مرگ فجیعی در انتظار این خدای یونانی است و کریتوس او را در همان نسخه دوم سلاخی میکند، اما حضور هملین در God of War II همچنان جزو آن دسته از نقش آفرینیهای بازیگران معروف هالیوود در دنیای بازیها محسوب میشود.
8. ارتباط جالب با ماه مارچ
شاید با نگاه کردن به گذشته متوجه شوید که هر سه نسخه اصلی خدای جنگ و همچنین بسیاری از نسخههای فرعی سری، در ماه مارچ عرضه شدهاند. اما آیا تاکنون در مورد دلیل این زمانبندی فکر کردهاید؟ این برنامهریزی برای زمان عرضه چندین بازی نمیتواند صرفا یک تصادف باشد. نکتهای که در مورد این ماه وجود دارد، این است که نام مارچ یا مارس در حقیقت بر اساس نام مارتیوس نامگذاری شده. مارتیوس یا مارس، خدای جنگ اساطیر روم است و ایریس که در داستان بازی نقش بسیار مهمی دارد، همتای او محسوب میشود.
با در نظر گرفتن دلایل پشت نامگذاری این ماه، میتوان فهمید افرادی که برای اولین بار ایده عرضه بازیهای GoW در ماه مارچ را مطرح کرده بودند، آدمهای باهوشی هستند. مستند پشت صحنه ساخت نسخه 2018 نیز نشان میداد که قبل از اعلام رسمی تاریخ عرضه، استودیوی Santa Monica در نظر داشت تا این بازی را هم در ماه مارچ عرضه کند. اما تاریخ عرضه داخلی تنها چند هفته به تعویق افتاد و باعث شد که God of War 2018 در ماه آپریل منتشر شود.
7. دلیل عرضه بر روی PS2 بجای PS3
گاد آو وار 2 در حالی در سال 2007 برای پلی استیشن 2 عرضه شد که کنسول نسل هفتمی شرکت سونی یعنی پلی استیشن 3، تنها چند ماه قبل از آن روانه بازار شده بود. اما دلیل انتخاب PS2 بجای PS3 به عنوان پلتفرم اصلی بازی چه بود؟ میتوان گفت که موفقیت عظیم پلی استیشن 2 مهمترین نقش را در این تصمیمگیری داشت، چرا که استودیوی سانتا مونیکا در آن زمان اعلام کرد که دلیل عرضه شدن این عنوان بر روی پلی استیشن 2 بجای پلی استیشن 3، این بود که در هنگام انتشار 100 میلیون کاربر پلی استیشن 2 بتوانند بهراحتی بازی را تهیه و تجربه کنند. البته که نسخه بهبود یافته بازی در نهایت در اختیار کاربران پلی استیشن 3 قرار گرفت. حدود 15 سال بعد، اکنون چنین سناریویی بهنوعی مجددا تکرار میشود چرا که اعلام شده جدیدترین نسخه سری در سال 2022، بهطور بین نسلی برای کنسول نسل هشتمی و نهمی سونی عرضه خواهد شد.
6. حالت HD مخفی
مدتی پس از عرضه خدای جنگ 2، طرفداران این بازی محبوب توانستند راز عجیبی را از بازی پیدا کنند. اگر هنگام اجرا شدن بازی، تا قبل از مشاهده کرده عبارت «Sony Computer Entertainment Presents» کلیدهای L3 ،L2 ،L1، دایره و مربع را فشار دهید، اتفاق جالبی رخ میدهد. با انجام اینکار، در صورت داشتن صفحه نمایشی که از رزولوشن اچ دی پشتیبانی میکرد، رزولوشن بازی بهبود مییافت. همچنین اگر کلیدهای گفته شده را بهدرستی فشار میدادید، عبارت نوشته شده از رنگ سفید به رنگ بنفش تغییر میکرد. سالها قبل از این قابلیت با نام «حالت گرافیکی اچ دی» یاد میکردند، اما بازی در حقیقت با رزولوشن 640×488 اجرا میشد. اینکه چرا سازندگان این تصمیم عجیب را گرفتند که یک حالت گرافیکی را در قالب راز در بازی بگنجانند، هنوز هم یک علامت سوال جالب و تا حدی خندهدار است.
5. داستانی که بارها نوشته شد
اینطور که بهنظر میرسد، کوری بارلاگ برای نوشتن داستان نسخه دوم وسواس زیادی به خرج داده. او که پیش از این به عنوان انیماتور ارشد بر روی نسخه اول کار کرده بود، حالا برای اولین بار وظیفه کارگردانی و نویسندگی یک بازی از مجموعه خدای جنگ را بر عهده داشت. بارلاگ اذعان میکند که در طول یک سال ابتدایی ساخته شدن God of War II، داستان بازی سه بار بهطور کامل بازنویسی شده. او میگوید داستان اولی که نوشته بیش از حد بزرگ و بلندپروازانه بوده. داستان دوم نیز بهاندازه کافی خوب نبوده و او از کارش رضایت لازم را نداشته. اما، داستان سوم همان قصه ایدهآلی از آب در آمده که سانتا مونیکا بهدنبالش بوده و آن را در بازی نهایی تجربه کردیم. در کنار کوری بارلاگ، پدر او جیمز بارلاگ نیز در خلق داستان نسخه دوم نقش مهمی را ایفا کرده و در تیم نویسندگان حضور داشته. پایان دادن قصه نسخه دوم همراه با یک کلیف هنگر بزرگ، یکی از تأثیرات حضور پدر کوری بارلاگ در میان نویسندگان بوده.
4. مکانیزم قایقسواری
امکان قایقسواری در نسخه 2018 خدای جنگ برای اولین بار به سری اضافه شد و برای بسیاری از کاربران، شنیدن قصههای کوتاه و تعاملات زنده کریتوس، آتریوس و میمیر بر روی قایق برخی از شیرینترین بخشهای بازی را رقم میزد. اما آیا میدانستید کوری بارلاگ از سالها قبل قصد داشت تا از قایقسواری به عنوان یک مکانیزم برای کریتوس استفاده کند؟ این ایده برای اولین بار در هنگام ساخت God of War 2 مطرح شد، اما در آن زمان توسعهدهندگان معتقد بودند که استفاده از یک قایق در داستان نسخه دوم، چندان توجیه داستانی منطقی ندارد و در نتیجه این قابلیت از بازی حذف شد. با این وجود، بهنظر میرسد بارلاگ اصرار زیادی به استفاده از قایق داشته و بالاخره موفق شده تا این ایده خود را در فرصتی مناسبتر و در نسخه 2018 پیاده کند.
3. مقدمه طوفانی بازی
تمام نسخههای سهگانه گاد آو وار دارای مقدمهای پر از اکشن و هرج و مرج هستند. نسخه دوم نیز شروعی طوفانی دارد و به محض آغاز داستان، مجسمه غولآسای خدای خورشید، هلیوس به جان کریتوس میافتد. مرحله آغازین بازی در ابتدا با چند دشمن ساده کنترلها را به شما یادآوری میکند و خیلی زود بازیکن را در مقابل یک باس جذاب و هیجانانگیز قرار میدهد. این مقدمه هنوز هم یکی از خوشساختترین و بیادماندنیترین مراحل کل سری بهشمار میآید. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید این مرحله مقدمه، در حقیقت یکی از آخرین بخشهایی بوده که تیم سازنده در طول ساخت بازی بر روی آن کار کرده. دلیل چنین چیزی این بوده که سازندگان قصد داشتند تا از تمام آموختههای خود جهت خلق یک شروع درگیرکننده برای بازی استفاده کنند. اگر با مراحل ساخت بازیها آشنایی زیادی ندارید، باید اشاره کرد که بر خلاف بسیاری از تصورات، کار کردن بر روی مرحله ابتدایی بازی در بخشهای پایانی تولید، چندان هم مسئله غیر مرسومی محسوب نمیشود و چیزیست که برای بسیاری از بازیسازان اتفاق میافتد.
2. بیشترین باس فایتهای تاریخ سری
نیاز به گفتن نیست که باس فایتهای حماسی و هیجانانگیز، یکی از امضاهای اصلی مجموعه گاد آو وار بهشمار میآید. دو سال پس از عرضه نسخه اول، دنباله بازی در راه بود و انتظارات زیادی هم از آن میرفت. طبعا در میان بسیاری از لیست انتظارات، رویایی شدن با باسهای بیشتر و متنوعتر دیده میشد. البته که بازی از پس از انتظارات بر آمد، چرا که خدای جنگ 2 بیشترین باس فایتها در میان تمام نسخهها را در خود جای داده. سفر کریتوس برای پیدا کردن خواهران تقدیر و دست بردن در سرنوشت خود، شامل 14 باس مختلف میشود. پس از آن، نسخه سوم با 9 باس و نسخه فرعی گوست او اسپارتا با 6 باس در رتبههای بعدی قرار دارند.
قبل از رسیدن به حقیقت شماره 1، چند حقیقت کوتاه و جالب دیگر را نیز با یکدیگر مرور میکنیم:
- در هنگام ساخت، بازی خدای جنگ 2 با نام Divine Retribution شناخته میشد. این اسم در بازی اصلی بر روی یکی حرکات شمشیر المپوس گذاشته شد.
- جیمز بارلاگ، پدر کوری بارلاگ پس از همکاری در ساخت نسخه دوم، سالها بعد برای نوشتن رمان بازی God of War 2018 نیز بازگشت و با سانتا مونیکا همکاری کرد.
- اگر کمبویی با 999,999 ضربه به دشمنان وارد کنید، لینک وبسایتی بر روی صفحه نمایش داده میشود که رازهایی را از بازی در بر دارد.
1. ماجرای انتخاب کوری بارلاگ به عنوان کارگردان
تا قبل از نسخه 2018، تمام عناوین گاد آو وار توسط کارگردانهای متفاوت خلق شده بودند. سانتا مونیکا معتقد بود که با اجرای این فرمول، هر کارگردان ایدههای تازهای را به بازی تزریق میکند. اما چگونه کوری بارلاگ، انیماتور ارشد نسخه اول به کارگردان نسخه دوم تبدیل شد؟
بارلاگ میگوید که در سالها قبل، دیوید جفی (کارگردان نسخه اول) از او خواسته تا بازی کینگ کونگ پیتر جکسون را تجربه کند تا با یکدیگر در مورد آن گپوگفتی داشته باشند. بارلاگ مشتاقانه و بهسرعت بازی را بهاتمام میرساند و چند روز بعد به گفتوگو با جفی میپردازد. اما بارلاگ از این موضوع بیخبر بود که در آن زمان، سانتا مانیکا او را به عنوان یکی از گزینههای کارگردانی دنباله گاد آو وار در نظر داشت و انجام دادن این گفتوگو با دیوید جفی، در حقیقت نوعی تست و آزمون محسوب میشد تا مشخص شود که آیا او دانش کافی برای کارگردانی بازی را دارد یا نه. به گفته بارلاگ، تجربه کینگ کونگ پیتر جکسون و صحبت کردن در مورد آن با جفی باعث شده تا آموختههای جدیدی را در مباحث قصهگویی و آنچه که در مدیوم ویدئو گیم ممکن است بیاموزد و در نهایت او را به کارگردان خدای جنگ 2 تبدیل کند.
بع نظرم انتخاب گور بارلاگ برای خدای جنگ 2 به شدت درست بود. خروجیش میشه آدم با تجربه ای که میاد خدای جنگ 2018 رو میسازه و کلا سری رو میبره به یک سمت دیگه
حقایق خدای جنگ 2 عالیه. همیشه یک چیزی داره سورپرایزت کنه
داستان کشتن زن و بچه کریتوس کجا دقیقا روایت میشه؟ توی خدای جنگ 2 که نیست چیزی هم که توی 1 نشون میده خیلی خلاصه طوره
سلام
همون یکه فقط منتها تصاویری ازش تو هر نسخه پخش میشه و درد کریتوس یادآوری میشه.
خیلی جالب بود. خسته نباشید. گاد آو وار شاهکاره واقعا
مگه از خدای جنگ 2 بهتر داریم؟ عالی بود
کریتوس شده نماد پلی استیشن و گاد آف وار 2 هم یکی از بهترین های این سریه
سری گاد آف وار رسما برگ برنده سونیه. حالا در مقابل ایکس باکس هیچی نداره 😂
حضور کریتوس تو مجموعه سیمپسون ها خیلی باحال بود
خدای جنگ 2 شاهکاره سونیه. روی پلی 2 سنگ تموم اون کنسول بود
خدای جنگ 2 یکی از بهترین های سری گاد آف وار