حقایق بازی ها

10 حقیقتی که از Prince of Persia نمی‌دانید

برای مشاهده آیتم حقایق بازی Prince of Persia در یوتوب کلیک کنید

30 سال پیش بازی اکشن پلتفرمری با نام Prince of Persia برای کامپیوترهای اپل 2 عرضه شد. عنوانی که هرچند در ابتدای عرضه موفق چشم گیری کسب نکرد اما در گذر زمان به یکی از پرفروش ترین و تاثیرگذارترین فرنچایزهای جهان بازی تبدیل شد. فرنچایزی که اتفاقا در کشور ما طرفداران پرشماری دارد. هم به دلیل جذابیت های کیفی و بصری بازی و هم مشخصا به دلیل شخصیت اصلی ایرانی و دنیای آن که در ایران باستان می گذرد. با اینکه سال هاست از عرضه آخرین نسخه اصلی سری pop می گذرد اما این مجموعه هنوز هم میلیون ها طرفدار در سراسر جهان دارد که بی صبرانه چشم نتظار بازگشت کاراکتر پرینس هستند. ما هم برای اینکه همچنان نام این مجموعه را زنده نگه داریم تصمیم به ساخت ایتم جدید سری انچه نمی دانید با محوریت پرینس گرفتیم. پس این شما و این هم 10 حقیقت کمتر شنیده شده از مجموعه پرطرفدار prince of Persia

  1. هزار یک و شب با حضور هریسون فورد !

جردن مکنر خالق سری pop پس از اتمام ساخت کاراته کا ، کار روی عنوان جدیدش را آغاز کرد. او در آن هنگام به تازگی از دانشگاه Yale فارغ التحصیل شده بود و می خواست اثری بسازد که حتی از کاراته کا هم موفق تر باشد. او برای ساخت Prince of Persia سه منبع داشت. نخست کتاب هزار و یک شب که قطعا طرفداران این سری با آن آشنا هستند. دوم فیلم کلاسیک The Adventures of Robin Hood محصول 1938 و در نهایت فیلم پرطرفدار ایندیانا جونز و  Raiders of the Lost Ark. تلفیق تمامی این آثار به همراه طراحی مراحل شگفت انگیز جردن مکنر باعث شد تا Prince of Persia به اولین پلتفرمر سینمایی تاریخ تبدیل شود.

  1. عجایب روتوسکپی

جردن مکنر برای ساخت هر چه بهتر Prince of Perisa از تکنیک روتوسکوپی استفاده کرد.  تکنیکی که نخستین بار در بازی کاراته کار از آن بهره برده بود. این تکنیک به وسیله ترسیم تصاویر پشت سر هم استفاده میشه و انیماتور حرکات زنده را به صورت فریم به فریم کپی می‌کنند. این روش در سال 1914 ابداع شد و بیش از 100 سال است که از آن در انیمیشن های مختلف استفاده می شود. یکی از جدیدترین نمونه ها در مورد این تکنیک ، فیلم تحسین شده  A Scanner Darkly با بازی کیانو ریوز است. ریچارد لینک لیتر برای این فیلم ابتدا کار را به صورت دیجیتال فیلم برداری و سپس با روتوسکپی آن را به انیمیشن تبدیل کرد. حقه جالب مکنر این بود که از بردارش خواست تا با پوشیدن لباس سفید حرکات و بدل کاری های شخصیت پرینس را انجام دهد. مکنر از حرکات بردارش فیلم برداری و سپس با روتوسکوپی همان حرکات را به بازی منتقل کرد.

  1. یک دنیا پورت

یکی از حقایق مهم در مورد نسخه اول Prince of Persia به شیوه موفقیت آن بازمی گردد. برخلاف تصورات این بازی در زمان عرضه در آمریکا نه تنها موفقیتی کسب نکرد بلکه با فروش تنها 7 هزار نسخه ای به یک شکست تجاری مبدل شد. با این حال پس از پورت های فراوان و عرضه در مناطق مختلف جهان یکی از موفق ترین آثار دهه 80 و 90 نام گرفت. فاکتور اصلی موفقیت این بازی به واسطه پورت های آن انجام گرفت. آیا می دانستید نسخه اول Prince of Persia برای 32 پلتفرم و سیستم عامل پورت شده است ؟ بله درست شنیدید 32 پورت. اون هم پورت برای دستگاه هایی مثل NES ، SNES ، Sega Genesis ،   Sega CD ، BBC Master ، Game Boy ، Sega Master System ، Game Gear ، مکینتاش و کلی پلتفرم دیگه. البته ماجرا به این جا ختم نمیشه چون باید بدونید  کار بسیاری از این پورت ها در شرکت ها و استودیو مختلفی انجام شده و 6 شرکت مختلف کار پورت های بازی را انجام دادند!

  1. تغییراتی که ذهن مکنر را به خود مشغول کرد

نکته جالب در مورد پورت‌های بازی این بود که هر کدام از این 6 سازنده تغییرات را در بازی ایجاد کردند. مثلا در پورت PC Engine بازی بیشتر حال و هوای هزار و یک شب و علاالدین را داشت و حتی در ظاهر پرینس تغییرات مهمی اعمال شده بود. از آن جالب تر اینکه سازندگان پورت SNES حتی پا را فراتر گذاشته و علاوه بر طراحی چند مرحله بیشتر ، محدودیت زمانی بازی را هم گسترش دادند. و در نهایت عجیب ترین می رسیم به عجیب ترین پورت بازی که مربوط به نسخه Sega CD بود. نسخه ای که دارای کات سین های سینمایی و حتی صداگذاری بود. جالب اینکه مکنر برای ساخت نسخه دوم پرینس او پرشیا یعنی  The Shadow and the Flame ، از بعضی تغییرات این پورت ها از جمله ظاهر پرینس استفاده کرد.

  1. چه بلایی بر سر نسخه سوم پرنس آف پرشیا آمد ؟

با اینکه Sands of Times باعث تولد دوباره پرینس در دنیای سه بعدی شد اما این عنوان تحسین شده نخستین بازی پرینس در جهان سه بعدی نبود. استودیو Red Orb Entertainment اواخر سال 1997 مامور شد تا روی سومین نسخه پرینس کار کند. استودیویی که زیر مجموعه شرکت Broderbund ناشر اصلی مجموعه بود. در همان زمان مکنر بازی جدیدش با نام The Last Express را برای PC عرضه کرد ؛ ادونچر خوش ساختی که متاسفانه مورد استقبال کاربران قرار نگرفت و شکست سختی را تجربه کرد. مکنر پس از این شکست تصمیم گرفت از صنعت بازی خداحافظی کند ؛ هرچند پس از تماس های مکرر اعضای Red Orb حاضر شد به عنوان نویسنده و یکی از طراحان به ساخت بازی اضافه شود. اعضای Red Orb اکثرا از سازندگان نسخه دوم پرینس بود و از این حیث انتظار می رفت نتیجه نهایی به اثری فاخر تبدیل شود. با این حال مشکلات مالی باعث شد تا شرکت Broderbund در تابستان 1998 به فروش رسیده و به زیر مجموعه کمپانی The Learning Company درآمد. در ادامه این شرکت به علت مشکلات مالی 500 نفر از اعضای Broderbund را اخراج کرد ، هرچند به سازندگان پرینس اجازه داد تا ساخت Prince of Persia 3D را ادامه دهند. با این حال قطع نیمی از بودجه بازی و جلو آوردن یک ساله ددلاین پایانی باعث شد تا در زمان عرضه Prince of Persia 3D تنها 50 درصد از هدف اولیه تیم سازنده را به نمایش بگذارد. دوربین بد ، شباهت بازی به تومب ریدر و نیمه کاره ماندن بسیاری از بخش های بازی سبب شد تا Prince of Persia 3D که یا همان Prince of Persia Arabian Nights نمرات متوسطی کسب کند.

  1. وقتی پرینس به نینجا تبدیل می شود

در سال 2001 یوبی سافت امتیاز Prince of Persia  خریداری کرد هرچند با توجه به اینکه ip بازی در دستان جردن مکنر بود ، نمی توانست بدون اجازه او ساخت عنوانی را آغاز کرد. در اینجا بود که ینیس مالات مامور شد تا با ساخت دمویی مکنر را راضی کند. ملت از پاتریک دزیله خواست تا به عنوان کارگردان بازی ایفای نقش کند اما نکته جالب ایده اصلی ملت بود. او از تیم سازنده خواست تا پرینس را به شکل یک نینجا همه فن حریف دربیاروند که توانایی پارکور و راه رفتن از دیوارها و پریدن از روی موانع را داشته باشد. اعضای تیم هم با ساخت دمویی که ملت از آن ها ساخته بود موفق شدند نظر مثبت مکنر را برای ساخت بازی جلب کنند.

  1. وقتی شاهنامه منبع الهام پرینس آف پرشیا می شود

ما ایرانی ها یکی از طرفداران اصلی سری پرینس او پرشیا هستیم هرچند از سال ها پیش انتقادی به نحوه ساخت بازی داشتیم. سه نسخه اول مجموعه پرینس با الهام از کتاب هزار و یک شب ساخته شد که یکی از مشهورترین کتاب های هندی است. با اینکه ایران و هند به عنوان دو کشور مشهور مشرق زمین اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند اما مشخصا در بخش فرهنگی تفاوت‌های مهمی در بین آن ها وجود دارد. نکته جالب این است که جردن مکنر حد فاصل بین ساخت Prince of Persia 3d و Prince of Persia Sands of time متوجه این موضوع شد و نسخه کامل شاهنامه فردوسی را مطالعه کرد. مطالعه شاهنامه نه تنها باعث شد مکنر داستان پخته تری برای Sands of time بنویسید بلکه به شکل قابل توجهی  از داستان های دیو و پری هزار و یک شب که عموما پایان های خوشی داشتند فاصله گرفته و داستانی به مراتب جدی تر را به رشته تحریر دربیارود. این روند حتی پس از دوری مکنر از مجموعه Prince of Persia هم ادامه داشت و یوبی سافت حتی دیالوگ های فارسی را به نسخه ریبوت 2008 و Prince of PerSIA forgotten sands اضافه کرد. جالب است بدانید که مکنر در زمان نوشتن فیلمنامه فیلم Prince of Persia Sands of time  و به درخواست جری بروکهایمر برای اولین اسمی را برای شاهزاده ایرانی برگزید. او با الهام از شاهنامه و رستم ، اسم دستان را روی کاراکتر نسخه سینمایی گذاشت. او حتی طی مصاحبه ای گفت که با توجه به اینکه دستان به معنای داستان هم هست بیش از پیش مصمم شد که این نام کاملا مناسب پرینس خواهد بود!

  1. ایده زمان از کجا سر و کله اش پیدا شد

ایده بازگرداندن زمان در شکل گیری موفقیت Sands of Time نقش بسزایی داشت. ایده ای که مستقیما توسط پاتریک دزیله مطرح شد. دزیله مدتی پس از عرضه بازی و در گفتگویی با جف کیلی اظهار داشت که نخستین بار در هنگام ساخت بازی Donald Duck: Goin’ Quackers ایده استفاده از زمان به ذهنش رسید. دزیله دوست داشت این ایده را در بازی اجرایی کند زیرا علاقه ای نداشت که هر بار پس از مرگ دانل داک بار دیگر مرحله از نو آغاز کند. Donald Duck: Goin’ Quackers به اثر تحسین برانگیزی تبدیل نشد اما دزیله تصمیم گرفت ایده زمان را که ایده ای بکر و استثنایی در آن زمان بود را مستقیما به Prince of Persia Sands of Time منتقل کند.

  1. ماجرای نسخه های کنسل شده

طی یک دهه گذشته تنها یک قسمت از مجموعه پرینس روانه بازار شده ، موضوعی که میلیون ها طرفدار این مجموعه را آزرده خاطر کرده است. با این حال باید بدانید که یوبی سافت این سال ها بارها قصد ساخت نسخه جدید این سری را داشته که هر بار بنا به دلایل نامشخصی این پروژه را کنسل کرده است. همانطور که در انچه نمی دانید Assassins Creed اشاره کردیم اولین نسخه کنسل شده پرینس بازی Prince of Persia Asassins بود که یوبی سافت تصمیم گرفت به جای پرینس به یک مجموعه جداگانه تبدیل شود. نسخه کنسل شده دوم در سال 2012 یافت شد. جایی که عکسی با نام Prince of Persia Zero 2 در فروم یوبی سافت فاش شد که در مصر باستان جریان داشت. بعدها مشخص شد که یوبی سافت این نسخه را با نام رمز Osiris می ساخته و حتی ویدیویی از آن لیک شد. البته یوبی سافت بعدها از این ایده در ساخت Assassins Creed Origins استفاده کرد. یک نسخه کنسل شده دیگر در سال 2013 رونمایی شد. وقتی استودیو    Climax تعدادی عکس از عنوان جدید پرینس را در سایت خود منتشر کرد. با اینکه این عکس ها با نام Character Action Platfomer منتشر شد اما مشخص بود که این عکس ها برای یک پروژه مرتبط با پرینس است. مدتی بعد مدیر Climax اعلام کرد که این عکس ها برای یک پروتایپ پرینس او پرشیا بوده که این استودیو آن را برای مدیران یوبی سافت تهیه کرده هرچند این پروژه هیچ گاه از این فاز جلوتر نرفته. البته یوبی سافت به واسطه پروتایپ دیده شده با مدیران کلایمکس تماس گرفت تا ان ها عنوانی مشابه همین پروتوتایپ را در دنیای اسسینز کرید بسازند که نتیجه کار به Assassin’s Creed Chronicles  تبدیل شد که نسخه اول آن در سال 2015 در اختیار مخاطبان قرار گرفت. در نهایت  ویدیویی از آخرین نسخه کنسل شده در سال 2013 در یوتیوب منتشر شد. عنوانی با نام Prince of Persia Redemption منتشر شد هرچند تا همین چند ماه پیش کمتر کسی به آن توجه کرد. جاناتان کوپر انیماتور اسبق یوبی سافت هم به تازگی اعلام کرده که این ویدیو در حقیقت یک پروتوتایپ جدید مجموعه پرینس بوده تا نظر مدیران این شرکت را به خود جلب کند هرچند در نهایت مدیران شرکت تصمیم به کنسل شدن این پروژه می گیرند.

  1. تاثیرات مهم پرنس آف پرشیا

به عنوان حقیقیت باید این نکته را بیان کنیم که هرچند مدت هاست خبری از نسخه جدید پرینس او پرشیا نیست اما این بازی تاثیر بسیاری در صنعت سرگرمی گذاشته اند. مثلا عناوین مهمی همچون Another World و Flashback طبق گفته سازندگانشان با تاثیر مستقیم از نسخه اول Prince of Persia  ساخته شده اند. همچنین نسخه اول سری محبوب tomb Raider هم با الهامات فراوان بر اساس دو نسخه اول سری پرینس ساخته شده است. البته تاثیرگذاری pop حتی از دنیای بازی هم فراتر می رود. مثلا در سال 1992 نویسنده مشهور روس ویکتور پلوین با الهام از پرینس داستانی به نام Prince of Gosplan را به رشته تحریر در آورد که در آن شخصیت اصلی در دو دنیای واقعی و خیالی زندگی می کرد که در دنیای خیالی که در حقیقت دنیای بازی بود در نقش prince of Persia ظاهر می شد. خب ، به پایان انچه نمی دانید مجموعه prince of Persia رسیدیم و امیدواریم یوبی سافت به زودی نسخه جذابی از این سری را روانه بازار کند. حالا از شما می پرسیم که از نظرات جالب ترین حقایق در مورد مجموعه پرینس کدام ها هستند. نظرات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید. برای دیدین ویدیوها بیشتر و دنبال کردن برنامه تابستانی بازی سنتر کانال ما را در یوتیوب سابسکرایب کنید.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. [QUOTE=”BaziCenter, post: 4807348, member: 124416″]
    30 سال پیش بازی اکشن پلتفرمری با نام [URL=’https://bazicenter.com/tag/Prince-of-Persia’]Prince of Persia[/URL] برای کامپیوترهای اپل 2 عرضه شد. عنوانی که هرچند در ابتدای عرضه موفق چشم گیری کسب نکرد اما در گذر زمان به یکی از پرفروش ترین و تاثیرگذارترین فرنچایزهای جهان بازی تبدیل شد. فرنچایزی که اتفاقا در کشور ما طرفداران پرشماری دارد. هم به دلیل جذابیت های کیفی و بصری بازی و هم مخشصا به دلیل شخصیت اصلی ایرانی و دنیای آن که در ایران باستان می گذرد. با اینکه سال هاست از عرضه آخرین نسخه اصلی سری pop می گذرد اما این مجموعه هنوز هم میلیون ها طرفدار در سراسر جهان دارد که بی صبرانه چشم نتظار بازگشت کاراکتر[SIZE=6][U] پریتس [/U][/SIZE]هستند. ما هم برای اینکه همچنان نام این مجموعه را زنده نگه داریم تصمیم به ساخت ایتم جدید سری انچه نمی دانید با محوریت پرینس گرفتیم. پس این شما و این هم 10 حقیقت کمتر شنیده شده از مجموعه پرطرفدار prince of Persia
    [CENTER][/CENTER]
    [/QUOTE]
    آدم یاد دزد دریایی می افته پرینس درست هستش در صورت امکان تصحیح بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا