بدون شک نسل هفتم بازیهای ویدئویی را میتوان یک نسل طلایی برای مایکروسافت قلمداد کرد. نسلی که کمپانی مایکروسافت با ارائه کنسول ایکس باکس 360 توانست خود را به عنوان یک رقیب توانمند در برابر دیگر کمپانیهای کنسول سازی در زمینه ویدئو گیم معرفی کند. استفاده از سختافزاری قدرتمند در زمان خود، ارائه و انتشار عناوین انحصاری مختلف و البته فروش بسیار بالا از جمله اتفاقاتی بودند که کنسول ایکس باکس 360 را به یکی از بهترین کنسولهای ارائه شده در زمان خودش تبدیل کرد. با این وجود حقایقی در پشت پرده این کنسول وجود دارد که در این آیتم ، آنها را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید
وقتی Epic باعث افزایش قدرت سخت افزاری شد
یک سال پس از انتشار کنسول جدید مایکروسافت یعنی X360 گذشته و Gears Of War به عنوان انحصاری جدید مایکروسافت با استقبال فوق العاده منتقدان و کاربران روبرو میشود. به لطف جلوههای بصری و تکنیکهای فنی ویژهای که در بازی به کار رفته Gears of War قدرت سخت افزاری Xbox 360 را نمایان میکند. اما جالب است بدانید این اتفاق خوب نه لزوما به دلیل نوآوری مدیران مایکروسافت بلکه به دلیل پیشنهاد پشت پرده استودیوی اپیک گیمز بود. کنسول Xbox 360 در ابتدا قرار بود که از از 256 مگابایت رم در سخت افزار خود استفاده کند اما استودیوی اپیکگیمز با نشان دادن بازی Gears of War به مدیران مایکروسافت، آنها را متقاعد کردند که رم کنسول را به 512 مگابایت ارتقا بدهند. موضوعی که تاثیر فوق العادهای در موفقیت فوق العاده کنسول نسل هفتمی مایکروسافت داشت.
بدون نیاز به اشتراک Xbox Live آنلاین بازی کنید
هنوز دقیقا مشخص نشده است که کمپانی مایکروسافت در اینباره چه نظری دارد اما در گذشته امکانی وجود داشت که به کمک آن میتونستیم بدون نیاز به اشتراک Xbox Live وارد شبکه آنلاین بازی Halo شده و رایگان آنلاین بازی کنیم. در آن موقع برنامهی به نام XLink Kai وجود داشت که با دانلود کردن آن و با ایجاد یک اکانت شخصی میتوانستیم از طریق شبکه داخلی وارد سرورهای ایکس باکس شده و به صورت رایگان به انجام بخش آنلاین Halo میپرداختیم. البته این مورد فقط از طریق شبکههای داخلی رخ میداد که خب در زمان خود اتفاقی جالب به حساب میآمد.
اشتباه مایکروسافت در مورد Rare
در سال 2002 در اقدامی بیسابقه کمپانی مایکروسافت استودیوی rare را به مبلغ 375 میلیون دلار خریداری کرد. این خرید بزرگ ، دنیای بازی را در آن زمان شوکه کرد. استودیوی Rare یکی از موفقترین استودیویهای بازی سازی وقت بود و حال مایکروسافت با خرید Rare صاحب امتیاز عناوین بزرگ و درخشانی میشد که هر مخاطبی را شگفت زده میکرد. بازیهایی مثل GoldenEye 007، Donkey Kong Country و Perfect Dark از جمله عناوینی بودند که توسط استویدوی Rare ساخته شده بودند. اما همه چیز آن طور که باید به خوبی پیش نرفت و با این که استودیوی Rare دو بازی خوب به نامهای Grabbed by the Ghoulies و نسخه بازسازی شده عنوان Conker’s Bad Fur Day را برای کنسول ایکس باکس تولید کرد اما روند ساخت بازیها مطابق استانداردهای خروجی مایکروسافت نبود و همین روند باعث شد تا بسیاری از عناوین معرفی نشدهای که در دستور تولید بودند کنسل شده و در نهایت از بین بروند. شنیدهها حاکی از آن است که تیم بازیسازی Rare به مرور با اعضای مدیریتی وقت مایکروسافت به مشکل برخوردند و همین موضوع باعث شد تا پس از عرضه دو عنوان Perfect Dark Zero و Kameo برای Xbox 360 ، مایکروسافت فقط طی نسل هفتم حدود 20 بازی این استودیو را کنسل کند. بله درست شنیدید 20 بازی تنها در یک نسل. البته باید توجه کرد که تعدادی قابل توجهی از این عناوین هیچ گاه از مرحله پیش تولید فراتر نرفتند.
هزینه وحشتناک سه چراغ قرمز
اگر از آن دسته از گیمرهایی باشید که موفق به تجربه و استفاده از کنسول ایکس باکس 360 شدهاید، حتما با نام حلقه قرمز یا به اصطلاح سه چراغه شدن این کنسول آشنا هستید. این اتفاق به این معنی است که کنسول ایکس باکس 360 به احتمال زیاده کاملا از کار افتاده یا به قول خودمان سوخته است. همین امر باعث شد این ایراد سخت افزاری حلقه مرگ نام بگیرد. در سالهای ابتدایی تولید کنسول 360 مایکروسافت گزارشهای بسیار زیادی از وضعیت حلقه قرمز از دارندگان کنسول در سرتاسر دنیا دریافت کرد که این موضوع باعث شد تا مایکروسافت درصدد رفع این مشکل مدت زمان گارانتی کنسول را از یک سال به 3 سال افزایش دهد که همین امر باعث شد تا مایکروسافت در سالهای ابتدایی متحمل هزینهی بالغ بر 1 بیلیون دلار برای رفع این مشکل شود.
کینکت مورد علاقه پیتزا دوستان
این اتفاق حقیقتا ما را یاد فیلم Back to the future 2 میاندازد. کمپانی مایکروسافت این امکان را به دارندگان کینکت میداد که پیتزای مورد علاقه خودشان را به صورت کاملا سفارشی شخصیسازی کرده و بعد از سفارش جزییات آن را درب منزل خود تحویل بگیرند. این امکان به این صورت بود که مخاطب توسط کینکت و با کمک دستور کار پیتزای خود را به صورتی که خودش میخواهد سفارش دهد. از تعیین مقدار و میزان گوشت گرفته تا مقدار قارچ و سس به کار رفته از جمله مواردی است که در این برنامه کاربرد داشتن. در هر صورت کینکت نتوانست به سخت افزاری مناسب برای گیمرها تبدیل شود اما بعضی امکانات جانبی آن یادآور فیلمهای علمی/تخیلی بود!
کیفیت بهتر روی کنسول اولیه مایکروسافت
یکی از ویژگیهای اصلی کنسولهای ایکس باکس در طول تاریخ قابلیت بک وارد و البته بهبود فنی عناوین نسل قبل روی کنسولهای جدیدتر است. موضوعی که به سالها قبل و نسل هفتم بازمیگردد. اگر به خاطر داشته باشید، تعداد از عناوین ایکس باکس اورجینال وجود داشتند که کیفیت بصری به مراتب بهتری روی ایکس باکس 360 داشتند. این فناوری مختص بازیهای انگشت شماری بود و اگر در آن زمان شما از تلویزیونهای 720HD استفاده میکردید، این کنسول این امکان را داشت تا بازیها را به رزولوشن 720 آپ اسیکل کند. عناوینی همچون Halo و Mercernaries از جمله همین بازیها بودند که در صورت استفاده از تلویزیون اچ دی خروجی با کیفیتی را به مخاطب ارائه میدادند. جالب است بدانید کنسولهای میان نسلی همچون Ps4Pro و Xbox One X هم در مورد عناوینی که آپدیت ارتقای گرافیکی دریافت نکردند هم از تکنولوژی مشابهی برای آپ اسکیل استفاده کردند.
دریافت حق اشتراک مادام العمر به خاطر کسب اچیومنت
مطمئنا برای شما هم این سوال پیش آمده است که اصلا کسب اچویمنتهای مختلف در بازیها سودی هم دارد یا خیر؟ خب اضافه کردن اچیومنت سبب شد میلیونها گیمر به خاطر علاقه به آن بخشهای بیشتری از بازیها را تجربه کنند طوری که سونی هم خیلی زود دست به کار شد و از سرویس تروفی رونمایی کرد. با این حال در جواب به این سوال باید گفت اچیومنت برای هر کسی که خوش یمن نبود برای آقای Ray Cox سود فراوانی داشت. در سال 2013 کاربری با نام یوزر Ray Cox IV توانست نزدیک یک میلیون اچویمنت را باز کند و در همین راستا مایکروسافت او به مراسم رونمایی از Xbox One در Times Square نیویورک دعوت کرد و علاوه بر یک عدد کنسول نسل هشتمی خود ، حق عضویت مادام العمر Xbox Live Gold را به او اهدا کرد.
Pac-Man اولین عنوان Xbox Live Arcade
قبل از این که Xbox Live Marketplace وجود داشته باشد تا کاربران بتوانند از آن خریداری کنند ، Xbox Live Arcade وجود داشت. تمرکز این سرویس روی بازیهای کم حجم بود در حدی که کاربران بتوانند این عناوین را در یک چشم به هم زدن دانلود کرده و بازی کنند. با این که اثر آقای جاناتان بلو یعنی Braid از طریق همین شبکه عرضه شد اما قبلتر از آن این بازی Pac-Man بود که به صورت رایگان روی شبکه ایکس باکس لایو به صورت رایگان قرار گرفت و به این ترتیب میتوانیم Pac-Man را اولین بازی دوران شبکه ایکس باکس لایو قلمداد کرد.
افزایش تعداد سرورهای ایکس باکس
مطمئنا پرداخت هزینه برای انجام بازی آنلاین برای هر مخاطبی سخت و عذاب آور است. این حس زمانی افزایش مییابد که گزینههای رایگانی مثل استیم وجود دارند که هزینهی بابت انجام بازی آنلاین دریافت نمیکنند و از طرفی دموهای نیم بها در اختیار مخاطبان قرار میدهند. اما نکته اساسی این است که مایکروسافت هزینههای قابل توجی را برای سرورهای خود اختصاص میدهد تا کیفیت سرورها را افزایش دهد. برای مثال تعداد سرورهای موجود روی کنسول ایکس باکس 360 رقم 15 هزار سرور اختصاصی (dedicated servers) بود و با توجه به افزایش چشم گیر مخاطبان ایکس باکس لایو طی نسل هفتم مایکروسافت این رقم را در کنسول نسل هشتمی خود یعنی برای کنسول ایکس باکس وان به رقم 300 هزار سرور اختصاصی ارتقا داد.
هزینه بالای مایکروسافت برای GTA
ایکس باکس 360 دلایل فراوانی برای تبدیل شدن به موفق ترین کنسول بازی تاریخ مایکروسافت داشت که در این بین نباید از نقش عرضه همزمان مجموعه GTA روی آن چشم پوشی کرد اما آیا میدانستید در ابتدا قرار بود GTA IV در انحصار سونی و کنسول PS3 باشد ؟ سونی و راکستار در نظر داشتند این نسخه به مانند GTA های نسل ششم انحصار زمانی کنسول سونی باشند اما مایکروسافت و مشخصا پیتر مور مدیر وقت ایکس باکس میدانستند این اتفاق ضرر بزرگی به فروش ایکس باکس 360 خواهد زد. به گفته مایکل پکتر تحلیل گر مشهور صنعت بازی ، مایکروسافت با پرداخت 75 میلیون دلار نه تنها از انحصاری شدن این بازی جلوگیری کرد بلکه موفق شد دو DLC داستانی GTA IV را به عناوین انحصار زمانی ایکس باکس 360 مبدل کند. از طرف دیگر راکستار قراردادی جداگانه با سونی برای عرضه انحصاری بازی Agent به امضا رساند. عنوانی که قرار بود نخستین IP جدید استودیو Rockstar north پس از Manhunt باشد اما در نهایت ساخت آن بازی هم به جایی نرسید و در نهایت این انحصاری ps3 کنسل شد.