10 حقیقتی که از سری اوت لست نمی‌دانید

اولین نسخه از مجموعه ترسناک Outlast «اوت‌لست» در سال 2013 برای PC و مدتی بعد برای کنسول‌های نسل هشتم عرضه شد، عنوانی به شکل واقعی نمایانگر یک کابوس بود؛ کابوسی که حتی بعد از تجربه بازی نیز از ذهن گیمر خارج نمی‌شد.  مجموعه اوت‌لست یکی از ترسناک‌ترین آثار خلق شده در صنعت‌ بازی است. مجموعه‌ای که از نظر بسیاری از گیمر‌ها ترسناک‌ترین بازی ساخته شده تا به امروز است. ما در این مجموعه معمولاً با افراد دیوانه، بیماران روانی، قاتل‌ها و حتی هیولاها سروکار داریم. مجموعه اوت‌لست شامل دو نسخه‌ی اصلی و یک بسته‌ی الحاقی است. ما در نسخه‌ی اول با خبرنگاری به نام مایلز آشنا می‌شویم، که وارد تیمارستانی می‌شود که خروج از آن تقریباً غیر ممکن است! بسته‌ی الحاقی whistleblower به گره‌ها و نکات گنگ داستان نسخه‌ی اول پاسخ می‌دهد، و آخرین نسخه یعنی اوت‌لست۲ در حالی که مشکلات زیادی به همراه دارد اما چندین و چند برابر از نسخه‌ی اول ترسناک‌تر است. با اینکه نسخه‌ی اول به تنهایی یک کابوس کم‌نظیر بود، اما  سازندگان بازی در نسخه‌ی دوم با الهام‌گیری از آثار بزرگ توانستند اثری بس ترسناک‌تر و وحشتناک‌تر، در قالب داستانی روستا خلق کنند. در این آیتم از مجموعه آنچه نمی‌دانید  به سراغ این مجموعه وحشتناک رفتیم تا ده حقیقت کمتر گفته شده از اوت‌لست را با شما مرور کنیم. توجه داشته باشید که فکت نهم بخشی از داستان 2 Outlast را اسپویل کرده است.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

  1. نویسنده Splinter Cell

طرح داستانی اوت‌لست توسط  آقای  J. T. Petty «جی‌تی پتی» نوشته شده است. پتی یکی از نویسندگان سرشناس و باسابقه در صنعت بازی بود که پیش‌تر روی پروژ‌ه‌هایی مانند: tom Clancy’s splinter cell: pandora tomorrow ، homefront  و batman begins کار کرده است. پتی به عنوان نویسنده وارد تیم سازندگان اوت‌لست می‌شود و تا نسخه‌ی دوم به عنوان نویسنده در استودیو Red Barrels فعالیت می‌کند. جی‌تی پتی در این چند سال بر روی پروژ‌ه‌های بزرگ دیگر مثل بخش داستانی ماینکرفت و  فصل دومِ واكينگ دد نیز کار کرده است، و کارنامه‌‌ی درخشانی را در بین نویسندگان صنعت بازی دارد. جی‌تی پتی رمان‌هایی نیز نوشته است که از آثار بزرگ او می‌توان به: سقوط خانه غرب، کنترل حیوانات بروکلین و… اشاره کرد. پتی هم‌اکنون در سن ۴۴ سالگی در بروکلین نیویورک ساکن است.

  1. ایده اصلی گیم‌پلی

گیم‌پلی بازی اوت‌لست به شکلی است که گیمر باید با استفاده از دوربین دید در شب همراه، از دشمنان بازی فرار کند و هیچ دفاعی در هنگام روبرو شدن با آنها، به‌جز فرار ندارد. به گفته سازندگان بازی ایده‌ی گیم‌پلی ترس و بقا، بدون مبارزه از بازی ترسناک مشهور  Amnesia: The Dark Descent ساخته استودیو  سوئدی Frictional Games گرفته شده است؛ و همچنین فیلم‌های ترسناکی مانند quarantine  و REC نیز در ایده‌ی نهایی سازندگان در خلق گیم‌پلی، تاثیر‌گذار بوده.

  1. آریزونا و کلاستروفوبیا

سازندگان Outlast در هر دو قسمت از راه‌های مختلفی برای ترس مخاطبان استفاده کردند. یکی از آن‌ها طراحی محیط‌هایی تنگ بود تا حس و حال کلاستروفوبیا که به ترس از گیر کردن در یک مکان ترسناک گفته می شود به مخاطبان منتقل شود. این موضوع حتی در قسمت دوم هم که محیط بزرگ تری داشت صدق می کرد زیرا با وجود اینکه بازی در مزرعه ای بزرگ در آریزونا رخ می داد اما محیط طوری طراحی شد که کاربر در این محیط مدام با اجساد و المان‌های ترسناک روبرو شود. سازندگان برای این کار بیش از یک ساخت روی طراحی محیط آریزونا وقت گذاشتند. به گفته اعضای Red Barrels دلیل این کار نه تنها طراحی محیطی با حس کلاستروفوبیا بود بلکه انتخاب آریزونا سبب شد سازندگان بتوانند تنوع محیطی به نسبت نسخه اول داشته باشند.

  1. ماجرای کمیک

نسخه‌ی اول اوت‌لست و اوت‌لست ۲ از نظر داستانی ارتباط بسیار کمی با یکدیگر دارند. این امر باعث می‌شود Red Barrels برای پر کردن خلاء داستانی بین دو نسخه سراغ عرضه کمیک‌بوک برود، تا داستان این دو بازی را به‌گونه‌ای به هم متصل کند. مجموعه کمیک ۶ شماره‌ای به نویسندگی جی‌تی پتی از ۱۱ جولای ۲۰۱۶ تا ۱۷ نوامبر ۲۰۱۷  توسط Red Barrels  عرضه شد، و داستان دو نسخه را به هم متصل کرد. این مجموعه‌ی کمیک‌ outlast: The Murkoff Account نام دارد که هم‌اکنون به صورت رایگان در دسترس است.

  1. تولید پوشک‌ برای بزرگسالان

این یکی در نوع خودش فوق العاده عجیب است! استودیو Red Barrels در هنگام عرضه اوت‌لست۲ یک کمپین Kickstarter را آغاز می‌کند و با اینکه کمی خنده‌دار بنظر می‌رسد، اما طرح آن‌ها برای این کمپین و گرفتن کمک‌های مردمی ، ساخت و طراحی پوشک‌های بزرگسالانه‌ی 40دلاری را با طرح اوت‌لست بود. در‌واقع Red Barrels باور داشت نسخه‌ی دوم اوت‌لست به‌قدری وحشتناک است که بسیاری از گیمر‌ها در هنگام تجربه‌ی بازی خود را خیس می‌کنند! نکته‌ی جالب‌تر این است که طراحی این پوشک‌ها به‌قدری دقیق بود که علاوه‌بر راحتی زیاد در هنگام استفاده، اجازه نمی‌داد صندلی یا کاناپه‌ دچار آلودگی شود؛ همچنین بخاطر قدرت جذب بالا گیمر‌‌ها می‌توانستند مدت زیادی از آن استفاده کنند. با این حال طرفداران از این طرح استقبال زیادی نمی‌کنند ، در نتیجه این کمپین به هدف 33 هزار دلاری خود نمی رسد و مخاطبان برای این ایده Red Barrels  تنها 17.700 دلار کمک می کنند.

  1. نسخه کنسل شده واقعیت مجازی

اگر قسمت‌های اول یا دوم اوت‌لست را تجربه کرده‌اید ، احتمالا متوجه شده‌اید که بازی پتانسیل بسیار خوبی برای عرضه روی پلتفرم‌های VR یا همان واقعیت مجازی دارد. جالب است بدانید سازندگان نیز از درک این موضوع عاجز نبودند و به گفته‌ی فیلیپ مورین (طراح ارشد بازی)  پیش از عرضه قسمت دوم اوت‌لست، سازندگان طی بازه‌ای قصد داشتند این عنوان را برای play station VR حاضر و عرضه کنند؛ که متاسفانه این طرح با مخالفت مدیران اصلی استودیو Red Barrels همراه می‌شود.

  1. اشاره به فیلم the shining

در طول بازی اوت‌لست۲ ما به طور مداوم وارد توهم بلیک (شخصیت اصلی بازی) می‌شویم. توهم بلیک همیشه در یک مدرسه است، جایی که ظاهراً بلیک دوران کودکی خود را در آنجا سپری کرده است. ما در هر توهم با دختر بچه‌ای به نام جسیکا روبرو می‌شویم که به محض نزدیک شدن به او از دست ما فرار می‌کند.جسیکا دوست دوران کودکی بلیک بوده است که با هم در مدرسه تحصیل می‌کردند. در یکی از بخش‌های بازی جسیکا در انتهای سالن ایستاده و زمانی که می‌خواهیم به اون نزدیک شویم، دریایی از خون به سمت بلیک روانه می‌شود و بلیک از توهم خارج می‌شود؛ در‌واقع این صحنه به یکی از سکانس‌های فیلم معروف the shining اشاره دارد. جایی که دنی پسربچه‌ی جک در توهم است و به انتهای سالن خیره شده است، و ناگهان دریایی از خون به سمت او روانه می‌شود.

  1. دموی وحشتناک

قبل از عرضه اوت‌لست۲ سازندگان بازی برای تبلیغات بخش کوتاهی از بازی را در کنفرانسی زنده در اختیار ستاره محبوب یوتوب، matt mcmuscles قرار دادند که وحشت بازی را به رخ می‌کشید. مدتی بعد در رویداد Pax East 2016 (رویدادی مرتبط با بازی‌های ویدیویی در آمریکا) یک دموی ۱۵ دقیقه‌ای در اتاقکی شبیه کلیسا در دسترس حاضران قرار گرفت. به گفته‌ی سازندگان بازی افرادی که دمو را تجربه می‌کردند از بازی وحشت‌زده شده بودند و صدای جیغ آن‌ها بلند شده بود، این اتفاق باعث خوشحالی سازندگان شده بود زیرا به هدف اصلی خود در خلق بازی یعنی ترس رسیده بودند. البته کسانی هم که دمو را تجربه کردند در پایان از بازی راضی بودند و تجربه دمو خنده‌ی رضایت را بر لبانشان آورد.

  1. درجه سختی

نسخه اول اوت‌لست تا مدت‌ها تنها یک درجه سختی داشت اما پس از عرضه چندین آپدیت بازی دارای چهار درجه سختی شد: عادی، سخت، کابوس و دیوانه. اما این درجه‌ها چه تفاوت‌هایی داشتند ؟ در حالت نخست گیمر می‌توانست محیط‌ را در صورتی که دشمنان از حضور او مطلع نشده باشند، به سادگی بررسی کند. در حالت سخت فقط کافی بود دشمنان صدای بسته شدن در را بشنوند تا خود را به سرعت به محل برسانند، در این شرایط دشمنان محیط را جزء به جزء جستجو می‌کردند و گیمر مجبور بود به سختی و به‌طور مداوم جای خود را تغییر دهد، و این امکان وجود نداشت که در جایی امن مستقر شود. در حالت کابوس علاوه‌بر وجود داشتن این قابلیت‌ها ظرفیت ذخیره باتری به دو عدد محدود می‌شد و سختی بازی را بسیار افزایش می‌داد، زیرا باتری‌ها عمر زیادی نداشتند و وقتی باتری دوربین خالی می‌شد و ذخیره باتری نیز به پایان می‌رسید، مجبور بودیم محیط‌های تاریک را بدون دوربین طی کنیم. در سخت‌ترین حالت یعنی حالت دیوانه تمام ویژگی‌های فوق در بازی وجود داشتند، و در این حالت فقط کافی بود یکبار در بازی کشته شوید تا تمام پیشرفت‌های خود را از دست بدهید و مجبور به شروع مجدد بازی شوید.

خوب است قبل از رسیدن به فکت نخست بهتر است چند حقیقت کوتاه را با هم مرور کنیم:

برخی از افراد تیم سازنده اوت‌لست پیش‌تر سابقه فعالیت روی پروژ‌ه‌های بزرگی مانند: assassin’s creed، splinter cell و Dead space2 را داشته‌اند.

اوت‌لست۲ در اول قرار بود پاییز سال 2016 عرضه شود اما بخاطر مشکلات مالی، عرضه بازی تا سال 2017 به تعویق انداخته می‌شود.

ما در قسمتی از اوت‌لست۲ بیماری را می‌بینیم که روی زمین زانو زده است، او در حقیقت یکی از بیماران تیمارستان در نسخه‌ی اول است که با آن روبرو می‌شویم.

  1. حادثه جیمز‌تاون

در داستان بازی اوت‌لست۲ شاهد اتفاق بزرگی هستیم، جایی که به توصیه‌ رهبر روستا، تمام مردم با سم خودکشی می‌کنند. در واقع این بخش از داستان از یک حادثه‌ی واقعی در دهه هفتاد الهام گرفته شده است. جونز‌تاون نام غیررسمی یک معبد مردمی در شمال غربی گویانا بود. این سازمان مذهبی به رهبری جیمز‌جونز اداره می‌شد. در سال ۱۹۷۶ به توصیه جیمز‌جونز حدودا 910 نفر از اعضای این فرقه با سم سیانور خودکشی می‌کنند و این حادثه تبدیل به بزرگترین خودکشی دسته‌جمعی تاریخ معاصر می شود. داستان قتل‌عام جونز‌تاون   به‌قدری برای سازندگان جذاب بود که آنها سراغ آثار و داستان‌های بیشتر رفتند که از بین آن‌ها می‌توان به حادثه ترسناک وِیْکو در تگزاس ، داستان کوتاه Children of the Corn از استیون کینگ  و  فیلم the shining  اثر استنلی کوبریک اتفاقات داستانی را طراحی کردند.

این هم از ده حقیقت کمتر گفته شده از مجموعه اوت‌لست. شما چه حقیقت‌هایی از این مجموعه را می‌دانید؟ آیا  جرأت تجربه کردن این مجموعه ترسناک را دارید؟ حتماً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نویسنده: ابولفضل ادیبیان

خروج از نسخه موبایل