برای مشاهده آیتم 10 حقیقتی که درباره Uncharted نمیدانید در یوتوب کلیک کنید
سال 2007 یکی از مهمترین سالها برای صنعت گیم بود و بازیهای خوش ساخت زیادی مثل Assassins creed 1 و Halo 3 در این زمان روانه بازار شدند. یکی از مهمترین تازه واردان سال 2007 اما عنوان اکشن ادونچر جدید استودیوی Naughty Dog با نام بازی Uncharted بود که در نگاه اول Tomb Raider را به یاد میاورد. در بحبوحه افت و خیزهای Tomb Raider و عرضه عناوین ضعیف این سری آنچارتد پا به رینگ رقابت گذاشت و امروز که نزدیک به 12 سال از تولدش میگذرد، بدون هیچ تردیدی رقیب اصلی خود را پشت سر گذاشته تا حدی که میتوان گفت ریبوت سری تومب ریدر بیش از هر چیز ناشی از موفقیت آنچارتد و کاراکتر دوست داشتنی نیتن دریک بود. امروز آنچارتد تنها یک بازی معمولی رو به خوب نیست، بلکه یکی از بزرگترین نامها در صنعت سرگرمی است که تبدیل به یکی از سری بازیهای جاودانه تاریخ شده. در آیتم «آنچه نمیدانید» این هفته قصد داریم به بررسی برخی نکات جالب اما شنیده نشیده از سری Uncharted بپردازیم.
10-حضور فرزندان مدیر در Uncharted 2
بازیگران سری آنچارتد تنها محدود به هنرمندان حرفهای نیستند که با هنر خود در کالبد این کاراکترها روح دمیدهاند. بلکه در جای جای بازی میتوان ردی از بازیگرانی یافت که چندان نمیتوان به آن ها لقب بازیگر یا هنرمند را داد. یکی از این موارد دو فرزند «کریستف بالسترا» (Christophe Balestra) ، از مدیران اسبق ناتی داگ هستند که در Uncharted: Among Thieves ایفای نقش کرده اند. دو فرزند او در روستای تبتیای حضور دارند که نیتن دریک پس از نجات یافتن توسط تنزین در اونجا به هوش میاد. بازیکنان میتوانند این دو کودک رو که مشغول توپ بازی در اطراف دهکده هستند رو پیدا کنند با این حال نکته خندهدار داستان اینه که برخلاف فرزندان بالسترا، این دو کودک تبتی حتی یک کلمه هم از حرف های انگلیسی نیتن دریک رو متوجه نمیشن و فقط بهش میخندن. وقتی هم که نیتن توپ رو به سمتشون پرت میکنه تا باهاشون بازی کنه، اونا بازم بهش میخندن. انگار دو فرزند بالسترا کلا در بازی حضور دارند تا بخندن.
9-اشتباه ژاپنی
Uncharted یکی از معدود عناوینیه که با وجود میزان بالای المانهای اکشن و تیراندازی، ردپای محدودی از خشونت و خونریزی در اون دیده میشه. با این حال در کمال تعجب مسئولان ژاپنی قسمت اول بازی رو خشن تشخیص دادند تا بازی Uncharted: Drake’s Fortune به صورت سانسور شده در ژاپن منتشر شد. کوچکترین آثار خونریزی در هنگام مبارزه با دشمنان از گیم پلی حذف شده بود و صفحه قرمز مخصوص زخمی نشون دادن نیتن دریک هم در این نسخه به رنگ مشکی تغییر یافته بود. با توجه به خشونت بسیاری بالای برخی از بازیهای ژاپنی، این سانسور خیلی غیرعقلانی و احمقانه بود و مسئولان ژاپنی که به اشتباه خودشون پی برده بودند، خیلی آروم و بی سروصدا به سازندهها اجازه دادند در اولین پچ بازی، این سانسورها رو از بازی حذف کنند.
8-معشوقه لاتین
امی هنیگ کارگردان و خالق سری آنچارتد که در بحبوحه ساخت قسمت چهارم از پروژه جدا شد، در سال 2011 فاش کرد قصد اولیهاشون این بوده که کاراکتر النا فیشر رو به صورت یک کاراکتر لاتین طراحی کنند، نام اون هم در ابتدا به جای النا فیشر، النا وارگاس بوده. نکته جالبتر اینه که Naughty Dog نخست «کلاودیا بلک» یعنی بازیگر نقش کلویی رو به عنوان بازیگر نقش النا در نظر گرفته بوده.
7-بزرگترین دزد دریایی تاریخ
در حالی که سه قسمت اول سری Uncharted روایتگر افسانههای باستانیای مانند «الدورادو» و «شامبالا» بودند، قسمت چهارم حول یک داستان مبتنی بر واقعیت مانور میداد. «هنری آوری» (Henry Every) که بسیاری از اون به عنوان پادشاه دزدان دریایی و بزرگترین دزد دریایی تاریخ یاد میکنند، الگوی بسیاری از ماجراجویان عصر رنسانس و بعدتر از اون برای انتخاب حرفه دزدی دریایی بوده. براساس داستانهای تاریخی نقل شده که «هنری آوری» پس از آخرین فرار از دست ناوگان انگلیس به جزیرهای دور افتاده پناه میبره. آوری پس از انتقال تمام گنجینه هاش به این جزیره ، شهر «لبیرتالیا» (Libertalia ) یا همان بهشت دزدان دریایی رو بنا میکنه. با این که تا امروز باستان شناسان ردی از لیبرتالیا پیدا نکردند اما خیلی از نوشته های تاریخی روی این نکته اصرار دارند که هنری آوری سالهای آخر عمرش و روزهای بازنشستگیش را در لیبرتالیا سپری کرده.
6-از جان سخت تا کارهای دیوانهوار
استودیوی Naughty Dog برای طراحی کاراکتر اصلی سری یعنی نیتن دریک بیش از هرکس، از «جانی ناکسویل» خالق سری Jackass الهام گرفته. البته به گفته سازندگان در کنار ناکسویل، آنها از بروس ویلیس و هریسون فورد هم برای طراحی نینتن دریک الهام گرفتن. علت انتخاب بروس ویلیس حضور او در فیلمهای اکشن و به قول خودمان بزن بهادری مثل Die Hard و الهام از هریسون فورد هم به دلیل نقش آفرینی کم نظیرش در سری فیلمهای ایندیانا جونز که خب کسی نمیتونه در شباهتهاش با Uncharted تردید کنه.
5-وقتی هابیت به گروه نیتن آسیب میرساند
یکی از کاراکترهای جالب توجه قسمت سوم, «چارلی کاتر» بود که گیمرها در آغاز بازی تصور میکردند یک کاراکتر منفیه اما پس از مدتی مشخص میشد که او تنها یک عامل نفوذی و در اصل متحد نینتن و سالیه که خودش رو در لباس اراذل و اوباش تحت فرمان «کاترین مارلو» دراورده. به هر ترتیب چارلی پس از لو رفتن کاورش به تیم ماجراجویان اضافه میشه و زمانی که بازیکنان کم کم با اون ارتباط برقرار کرده و از این کاراکتر خوششون میاد به یک باره همه چیز تغییر میکنه. چارلی ناگهان تیر میخوره و به خاطر جراحت ، از بازی و داستان به طور کلی حذف میشه. با این حال اکنون مشخص شده که این کار یه اشتباه عمدی و احمقانه از طرف سازندگان نبوده و نخست قرار بر حضور چارلی در کل قسمت سوم بوده اما اجبار بازیگر این نقش یعنی گراهام مک تاویش برای سفر به نیوزیلند برای فیلمبرداری فیلم Hobbit باعث حذف این کاراکتر جالب از پروسه ساخت بازی شده.
4-دلیل طولانی شدن ساخت Uncharted 4
در حالی که سه قسمت نخست سری با فاصله زمانی دو سال نسبت به یکدیگر روانه بازار شدند، قسمت چهام به واسطه مشکلات زیاد در پروسه ساخت با فاصلهای پنج ساله نسبت به قسمت سوم روانه بازار شد. با خروج امی هنیگ از پروسه ساخت قسمت چهارم در سال 2014، وظیفه کارگردانی بازی بردوش «نیل دراکمن» (Neil Druckmann) و بروس استارلی، کارگردانان Last of Us افتاد. دراکمن و استارلی هم در اولین فرصت تمامی پیشرفتهای صورت گرفته طی هشت ماه نخست تولید را نادیده گرفته و پروسه ساخت بازی را از اول شروع کرده تا داستان قسمت چهارم را به نحوه دیگری روایت کنند. یکی دیگر از تغییرات آن ها در پروسه ساخت، جایگزین کردن بازیگر نقش سم، برادر نیتن بود که دراکمن و استارلی تصمیم گرفتند «تروی بیکر» (Troy Baker) را برای ایفای آن انتخاب کنند. با این که طرفداران از تغییرات صورت گرفته در ساخت پروژه Uncharted 4 نگران بودند، محصول نهایی به طور کامل نگرانیهایشان را برطرف کرد.
3-نیتن یک ابرقهرمان نیست
امی هنیگ کارگردان سه قسمت اول سری، همواره تلاش کرد از نمایش نیتن دریک به عنوان یک مبارز شکست ناپذیر جلوگیری کند. به گفته او مهمترین تلاششان این بود که او را بیشتر مانند یک انسان عادی نشان دهند تا یک جنگجوی خستگی ناپذیر. پیش از این که سازندگان سری Tomb Raider تلاش کنند روحیاتی انسانی به لارا کرافت تزریق کنند و او را به جای یک ماشین کشتار به عنوان یک انسان نمایش دهند. استودیوی Naughty Dog تا جایی که میتوانست چهرهای انسانی به قهرمان داستان یعنی نیتن دریک بخشید. نیتن یک ماشین کشتار بی رحم نیست که تنها برای هجوم به مقبرهها خلق شده باشد. او مانند تمام انسانها ترسها و علایق خاص خود را دارد و ممکن است بارها و بارها در درستی مسیری که انتخاب کرده تردید کند. تلاش امی هنیگ بیش از هرچیز نمایش او مانند ایندیانا جونز نشان بوده. نه لارا کرافت.
2-وقتی تام کروز دست به دامان Uncharted میشود
درحالی که بازیهای کامپیوتری بیشتر اوقات از صحنههای اکشن فیلمها الهام میگیرند، درباره Mission Impossible: Rogue Nation داستان برعکس بود و کارگردان فیلم سکانس چسبیدن تام کروز به هواپیمای درحال پرواز رو با الهام از سکانس مشابه در Uncharted 3 و چسبیدن نیتن دریک به هواپیما فیلمبرداری کرد.
1-تعهد بالای نولان نورث به کاراکتر خود
ژانر اکشن بیش از هر چیز به خاطر قهرمانان بزن بهادر و سرسختش مورد پسند مخاطبان است. نولان نورث بازیگر نقش نیتن دریک هم در حالی که تلاش داشت به کاراکتر خود جان ببخشد ، در حین فیلمبرداری مجروح شد.
شایعه شده نورث در طول فیلمبرداری بارها بخش هایی از بدنش اسیب دیدند و حتی او در حالی که تعدادی از دندههایش شکسته بود، پروسه موشن کپچر را به سرانجام رساند. تحمل درد ناشی از جراحت فیزیکی موجب شد نقش آفرینی او بسیار باور پذیر شود و برای این حجم از تعهد به کار، باید به او احترام بگذاریم.