حقایق بازی ها

10 حقیقتی که درباره مورتال کمبت نمی‌دانید

برای مشاهده برنامه 10 حقیقتی که درباره Mortal Kombat نمیدانید در یوتوب کلیک کنید

اگر به تاریخ صنعت بازی توجه کنیم کمتر سری بازی را پیدا می‌کنیم که بتواند 27 سال در بالاترین سطح رقابت کند. یکی از این استثناها سری Mortal Kombat است که نه تنها طرفدارای فراوانی در اقصی نقاط دنیا دارد بلکه خیلی از افرادی که گیمر نیستند هم حداقل یک بار اسمش را شنیده‌اند. این سری بدون شک یکی از پادشاهان دوران بازی های دو بعدی بود و محبوبیتش باعث شد تا علاوه بر عرضه 24 نسخه اصلی و فرعی ، تعداد زیادی کمیک بوک ، اکشن فیگور ، دو فیلم سینمایی و سریال‌های تلویزیونی  ، اینترنتی و حتی کارتونی بر اساس آن ساخته شود. سری Mortal Kombat حاوی نکات مهمی و پنهان زیادی است که تصمیم گرفتیم این هفته ده تا از آن‌ها را با شما به اشتراک بگذاریم.

10.ساخت نسخه اول تنها به وسیله 4 نفر انجام شد

قسمت اول Mortal Kombat برای همیشه ژانر فایتینگ را دستخوش تغییر و تحول کرد اما نکته جالب این است که فقط 4 نفر مسئولیت خلق این سری را برعهده داشتند. این چهار نفر عبارتند از : «اد بون» که کارهای برنامه نویسی را انجام میداد ، جان توبیاس که طراح شخصیت‌ها بود. جان وگل که در طراحی شخصیت ها به توبیاس کمک می‌کرد و در نهایت «دن فوردن» که وظیفه صداگذاری بازی را برعهده داشت که طرفداران مورتال کمبت او را به خاطر گفتن Toasty در حین مبارزات میشناسند. این چهار نفر طی مدت 10 ماه قسمت اول Mortal Kombat را طراحی کردند و در کمتر از یک سال از یک گروه «نرد» بازی بی پول به میلیونرهای جدید صنعت سرگرمی مبدل شدند.

9.بازی که قرار بود بر اساس فیلم باشد

در حال حاضر Mortal Kombat به همراه Street Fighter و Tekken جز سه بازی بزرگ ژانر فایتینگ به حساب می‌آیند اما در ابتدا اصلا قرار نبود که این بازی به یک اثر مبارزه ای به شکل فعلی خودش  تبدیل شود. اد بون و توبیاس دو دوست بودند که Midway به آن‌ها ماموریت ساخت یک بازی اکشن را داده بود. ماجرا از این قرار بود که در سال 91 تهیه‌کننده های فیلم Universal Soldier برای ساخت یک بازی اقتباسی برای دستگاه های ارکید و کنسول ها به سراغ کمپانی Midway رفتند. سران Midway در عوض پیشنهاد دادند که به جای Universal Soldier یک بازی بر اساس «ژان کلود ون دام» بسازند که در آن زمان یکی از پرطرفدارترین بازیگران هالیوودی در جهان به حساب می‌آمد. بون و توبیاس این ایده را دنبال کردند اما از قضا ون دام در همان زمان مشغول مذاکره با شرکت دیگری برای ساخت یک بازی منحصر به فرد بر اساس شخصیت خودش بود. بدین شکل دو دوست داستان ما ایده ساخت یک بازی فایتینگ را دنبال کردند، بازی که در نهایت به Mortal Kombat تبدیل شد.

8.چگونگی پدید آمدن جانی کیج

تلاش‌های ژان کلود ون دام برای ساخت بازی منحصر به فرد خودش راه به جایی نبرد و از سوی دیگر توبیاس و بون تا روزهای آخر امید داشتند این ستاره پر آوازه هالیوودی را به فهرست شخصیت‌های بازی اضافه کنند. آن‌ها که از آینده باخبر نبودند تصمیم گرفتند یکی از شخصیت‌ها را کاملا بر اساس ظاهر و شخصیت ون دام درست کنند. یعنی یک هنرپیشه مشهور هالیوودی خودشیفته که استاد هنرهای رزمی است ، تلاشی که در نهایت منجر به شکل گیری کاراکتر «جانی کیج» شد. در هفته‌های پایانی ساخت مشخص شد که ون دام در Mortal Kombat حضور نخواهد داشت و به همین دلیل بون و توبیاس با کمی تغییر ظاهر کاراکتر جانی کیج را پدید آوردند.

7.الهام از فیلم مشهور سلطان وحشت

بون و توبیاس هر دو از طرفدارای فیلمای اکشن دهه 80 بودند و به همین خاطر از چندین اثر مشهور آن برهه الهام گرفتند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها فیلم «دردسر بزرگ در چین کوچک» یا « Big Trouble in Little China» با بازی کرت راسل بود. فیلمی که جان کارپنتر از مشهورترین کارگردان های آثار ترسناک تاریخ سینما آن را ساخته بود و برخلاف کارهای قبلی‌اش یک فانتزی رزمی با فضای کمدی بود. به گفته توبیاس دو تا از شخصیت های اصلی Mortal Kombat مستقیما از این فیلم الهام گرفتند. اول ریدن یا همون رب النوع تندر که بر اساس تیم ادمکشهای فیلم با نام The Three Storms طراحی شد. دوم هم شنگ سونگ که منبع طراحی او کاراکتر اصلی بد فیلم با نام «لوپن» بود. نکته مهم اینکه هر دو شخصیت جادوگر بودند.

6.ماجرای عجیب اسم گذاری

یکی از جالب‌ترین حقایق این سری مربوط میشه به نامگذاری آن. کل ساخت بازی 10 به طول انجامید اما تیم سازنده 6 ماه صبر کرد تا اسم مناسبی برای بازی خود پیدا کند. در ابتدا اسم‌هایی مثل Kumite ، Dragon Attack ، Death Blow و حتی Fatality نامزد اسم نهایی بودند. عجیب تر اینکه در نهایت هیچ کدام از این 4 نفر نتوانستند اسم مورد نظر خود را پیدا کنند و در نهایت این «استیو ریچی» از مشهوترین طراحان بازی های پینبال بود که نام Mortal Kombat را پیشنهاد داد.

5.شوک بزرگ

اوایل دهه 90 زمان درخشش بین المللی Mortal Kombat بود و این بازی به محبوبیتی فراتر از سطح انتظار رسید. همین موفقیت باعث شد سهام Midway رشد بسزایی داشته باشد و Mortal Kombat هم از قالب یک بازی صرف خارج شده و وارد دنیا اسباب بازی ، فیلم و سریال شود. با این حال همین محبوبیت عظیم باعث شد تا تمرکز سازنده ها برهم بخورد و آن‌ها طی نیمه دوم دهه 90 تا اوایل 2001 با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم کنند. اولین شکست آن ها با عرضه Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero در سال 97 رقم خورد. Mortal Kombat Mythologies قرار بود به یک سری جانبی تبدیل بشه که به جای ژانر مبارزه ای ؛ رقیبی برای آثار اکشن و ادونچر و بیت ام اپ های سه بعدی باشد. با شکست ساب زیرو ، اولین شوک بزرگ به تیم سازنده تحمیل و پروژه ساخت عناوین جانبی بیشتر بر اساس کاراکترهای سری به دست فراموشی سپرده شد. دومین شوک اما عرضه نسخه چهارم بود. با وجود استقبال بالای مخاطبان از Mortal Kombat 4 بسیاری از آن ها گیم پلی این نسخه را به شدت مورد انتقاد قرار دادند. مورتال کمبت شاید در دنیای بازی های دو بعدی یک پادشاه بود اما در عالم سه بعدی و در مقابل رقبایی مثل Tekken اثری به شدت سطح پایین به حساب می آمد. در نهایت شوک سوم با عرضه Mortal Kombat: Special Forces  که یک بازی اکشن ادونچر سه بعدی بود رقم خورد. بدترین نسخه مورتال کمبت تا به امروز که حتی از Mortal Kombat Mythologies: Sub-Zero اثری به مراتب ضعیف تر بود و متوسط نمره 28 را دریافت کرد.

4.سقوط برند Mortal Kombat

عملکرد بد سه نسخه از سری بازی Mortal Kombat طی سال‌های 97 تا 99 تنها مشکل Midway نبود. در سال 1995 پاول اندرسون بر اساس این سری بازی یک فیلم سینمایی پر سر و صدا را راهی سینماها کرد. فیلمی که با وجود درجه سنی PG 13 ، با استقبال فراوان مخاطبان همراه شد و حتی بسیاری از دوستداران مورتال کمبت با وجود خشونت کم ، از عملکرد فیلم راضی بودند. مشکلات اما از سال 1996 و با انیمیشن Mortal Kombat: Defenders of the Realm آغاز شد. یک سری انیمیشن کودکانه به شدت ضعیف که تنها یک فصل از آن ساخته شد و شبکه USA Network خیلی سریع آن را کنسل کرد. یک سال بعد دنباله فیلم مورتال کمبت با نام Mortal Kombat: Annihilation اکران شد و مرزهای بد بودن را جا به جا کرد. عوض شدن کارگردان و بازیگران از یک سو و داستان افتضاح از سوی دیگر باعث شد Annihilation به عنوان بدترین نسخه سری کمبت در دنیای سرگرمی شناخته شود. Annihilation به قدری بد بود که هالیوود 22 سال صبر کرد تا ساخت نسخه جدید فیلم مورتال کمبت را کلید بزند. خب ، فکر می‌کنید بدبیاری‌های Midway در این نقطه به اتمام می‌رسد؟ نه چون دقیقا یک سال بعد از Annihilation سریال 22 قسمتی Mortal Kombat: Conquest  پخش شد و یکی از بدترین اقتباس‌های دنیای تلویزیون از بازی های ویدیویی نام گرفت. این اشتباهات به همراه سه نسخه ضعیف سری بازی مورتال کمبت باعث شدند تا ارزش این برند طی سال‌های پایانی دهه 90 با افتی شدید همراه شود.

3.نقطه عطف سه بعدی

با اینکه نسخه های Mortal Kombat هیچ وقت به اندازه های نسخه های دو بعدی محبوب نشدند اما نباید از تاثیر مثبت آن ها در سرنوشت این سری چشم پوشی کرد. عرضه Mortal Kombat: Deadly Alliance باعث شد تا این سری از بار دیگر جان بگیرد. فروش 3.5 میلیونی Deadly Alliance و استقبال کاربران باعث شد تا Midway در سال 2004 بازی Mortal Kombat: Deception را روانه بازار کند که از منظر اکثر طرفداران بهترین نسخه سه بعدی این سری است. نکته جالب دیگر در مورد Deception اضافه کردن  مد Konquest بود که برای خود یک بازی اکشن RPG جداگانه به حساب می آمد و شما را در نقش شخصیتی به اسم «شوجینکو» قرار می‌داد. در این مد کاربران به بخش‌های مهم دنیای Mortal Kombat سفر می‌کردند ، با کاراکترهای زیادی تعامل داشتند و در بعضی بخش‌ها باید با دیگر شخصیت سری مبارزه می‌کردند. محبوبیت Konquest باعث شد ساخت Mortal Kombat: Shaolin Monks با جدیت بیشتری دنبال بشه ، بازی‌ای که اولین و آخرین نسخه غیر مبارزه‌ای سری بود که با استقبال مخاطبان همراه شد و فروشی 1 میلیون نسخه‌ای رو به همراه داشت.

2.وقتی همکاری ساب زیرو و اسکورپین کامل نشد

Mortal Kombat: Shaolin Monks نه تنها بهترین نسخه جانبی سری کمبت بود بلکه میشه اون رو یکی از بهترین‌های بیت ام اپ‌های سه بعدی نسل ششم به حساب آورد. با وجود فروش خوب و استقبال مخاطبان هم سبب شد هیچ گاه دنباله‌ای بر اساس Shaolin Monks ساخته نشد تا اینکه در سال 2010 اد بون طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که طی برهه‌ای استودیو سازنده Shaolin Monks یعنی پارادوکس مشغول ساخت قسمت دوم این مجموعه جانبی بود. این بار به جای لو کنگ ، و کونگ لاو ، ساب زیرو و اسکورپین شخصیت‌های اصلی بازی بودند و شما می‌توانستید به همراه دوستتان این بازی را به صورت co-op انجام دهید. با این حال به گفته اد بون ، بودجه کم ساخت و مدت زمان محدود باعث تا ساخت دنباله این بازی که با نام Mortal Kombat : Ice & Fire شناخته می‌شد کنسل شود. چند سال پیش یکی از آرتیست‌های وقت Midway فاش کرد مدیریت جدید هم از جمله عوامل مهم در کنسل شدن این بازی بود.

1.ماجرای شکل گیری سیستم رده بندی

بسیاری از شما احتمالا می‌دونید که عرضه Mortal Kombat و خشونت ذاتی این بازی باعث شکل گیری سیستم رده بندی سنی در آمریکا و سپس دیگر کشورهای جهان از جمله ایران شد اما سوال اینجاست که چه کسی در پی ممنوعیت مورتال کمبت بود. او کسی نبود جز «دیوید لیبرمن» سناتور وقت ایالت کنتیکت که بعدها کاندیدا نامزد پست معاونت ریاست جمهوری شد هرچند در نهایت رقابت را واگذار کرد. در آخرین روزهای سال 1993 او کنفرانسی را در واشنگتن برگزار کرد و خواهان ممنوعیت بازی‌های خشن از جمله Mortal Komabt شد. هرچند تلاش‌های او و هم حزبانش راه به جایی نبرد اما در نهایت موجبات شکل گیری سیستم رده بندی سنی را رقم زد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا