برای مشاهده برنامه 10 حقیقتی که درباره Gears of War نمیدانید در یوتوب کلیلک کنید
با نزدیک شدن به زمان عرضه بازی Gears 5 این هفته تصمیم گرفتیم تا دفتر تاریخو ورق بزنیم و نگاهی به حقایق مهم سری Gears of War داشته باشیم. عنوانی که شماره اولش در سال ۲۰۰۶ عرضه شد و یک مسیر جدید رو در سبک شوتر سوم شخص آغاز کرد. سری گیرز به قدری موفق بود که میتوان از آن به عنوان یکی از محبوب ترین عناوین دنیای بازیهای ویدیویی نام برد. مکانیزم کاور گیری، گرافیک فوقالعاده و داستان جذاب دست در دست هم دادند تا IP گیرز را در کنار هیلو تبدیل به یکی از برگ برندههای برند Xbox کنند. اما در پشت برده توسعه این سری نکات فراوانی وجود دارد که تصمیم گرفتیم در قالب برنامه این هفته به آنها بپردازیم.
۱۰- سرا دنیای وسیع سری گیرز
در حالی که شاید خیلی از ما فراموش کرده باشیم که دنیای سری گیرز در کجا جریان پیدا میکند، بد نیست بدانیم که کره زمین میزبان دنیای دیوانهوار سری نیست و «سرا» (Sera) نام دنیایی است که قهرمانان داستان در آن به ماجرا جویی میپردازند. وجود اکسیژن، اب آشامیدنی، حیوانات مختلف و البته انسانهایی که مثل دنیای خودمان در سرا زندگی میکنند تنها گوشهای از شباهت سرا با کره زمین است. اما تفاوت اصلی سرا با زمین دقیقا به اعماق خاکش بر میگیردد. جایی که بر خلاف زمین میزبان موجودات عجیب و غریبی مثل لوکاست هاست. این شبکه زیر زمینی با نام The Hollow شناخته میشود و قهرمانان داستان مثل مارکوس فنیکس بار ها برای نجات جان بشر به اون سفر کردهاند. هر چند در شماره پنجم بیشتر وقایع بازی در سطح سرا جریان خواهد داشت اما احتمالا باز هم به اعماق زمین و شبکه زیر زمینی The Holow سفر خواهیم کرد.
۹- لنسر بدون اره!
شاید بتوان گفت در کنار قهرمان سری، اسلحه لنسر یکی از اجزای جدانشدنی سری محسوب میشود. اسلحه مورد علاقه جوخه COG که از بین برنده میلیون ها لوکاست بودهاست. این اسلحه با دارا بودن اره قدرتمندی در قسمت جلوی خودش ترس بر اندام هر موجود زندهای در سیاره سرا میاندازد. جالبه بدونید در ابتدا مایکروسافت با وجود اره در اسلحه لنسر موافق نبوده و وجود آن را تنها اتلاف وقت در مراحل توسعه بازی میدونسته، اما در نهایت پافشاری خالق سری یعنی کلیف بی باعث شد تا مایکروسافت از مواضع خودش کوتاه بیاد تا یکی از عجیب ترین اسلحههای تاریخ بازیهای ویدیویی خلق بشه. اسلحه لنسر در شماره پنجم هم به عنوان سلاح اصلی بازی استفاده خواهد شد.
۸- پایان سه گانه و پایان سری!
در زمان شروع توسعه شماره سوم گیرز ، تیم Epic تصمیم گرفت با یک جمع بندی کامل برای همیشه این سری را به پایان برسونه. هر چند بعد از عرضه شماره سوم، تیم Epic متوجه شده که همچنان دنیای سرا پتانسیل بازگو کردن داستان های بیشری را دارد و برای همین آنها تصمیم گرفتند تا سری گیرز را با شروع نسل هشتم کنسولها ادامه دهند. البته عنوان جاجمنت هم به عنوان یکی از شمارههای فرعی سری بعد از شماره سوم عرضه شد و بیشتر قصد داشت تا با تکیه بر حالت محبوب Horde و ترکیب اون با مراحل بخش داستانی پتانسیل این بخش را بررسی کند.
۷- ایده اولیه گیرز ۴ توسط کلیف بی مطرح شد
هر چند شماره چهارم بازی گیرز ۴ توسط تیم Coaliton ساخته شد و تنها سه تن از اعضای سابق استودیو Epic در توسعه شماره چهارم حضور داشتند، اما ایده اولیه بازی توسط کلیف بی و استودیو Epic پایه گذاری شده است. حتی شخصیتهای مثل JD Fenix و Kait Diaz هم توسط Epic طراحی شدن و قرار بود با شروع نسل هشتم توسعه بازی هم آغاز شود، اما در نهایت سیاستهای جدید epic باعث شد تا خالقان این سری مثل کلیف بی و راد فرگوسن از این استودیو جدا شوند و آینده سری هم در هالهای از ابهام قرار گرفت. هر چند در نهایت شرکت مایکروسافت با خرید IP گیرز توسعه شماره چهارم را از سر گرفت. آنها با استخدام راد فرگوسن و سپردن توسعه بازی به دست استودیو Coaliton ، همان ایدههای اولیه و شخصیت ها شماره ۴ را توسعه دادند.
۶- یک ازدواج ناموفق شکل دهنده داستان سری است
ایده اصلی شکل دهنده دنیای گیرز، نه از دل کتاب های کلاسیک بیرون آمده و نه از داستان های فانتزی و تخیلی الهام گرفته. ایده اصلی زمانی در سر «کلیفی بی» شکل گرفت است که اون در اولین ازدواج خود با مشکل مواجه شد و بعد از جدایی رهسپار سفر لندن شد. شرایط «بلزیسنکی» (Bleszinski) به قدری در آن برهه بد بود که او تصمیم به خلق دنیایی تاریک و خونین در قالب سری Gears of War میگیرد و این گونه یکی از بهترین عناوین تاریخ به وسیله او خلق میشود. البته «کلیفی بی» از سری The Legend of Zelda هم به عنوان یکی از منابع اصلی شکل گیری داستان سری گیرز و روایت آن نام برده است.
۵- جنگ به خاطر سوخت
قبل از آن که داستان سری گیرز آغاز شود، انسان ها در سیاره سرا ماده سیالی با نام Imulsion را توسط یک دریل اکتشافات کشف میکنند. این ماده که به عنوان سوخت از آن استفاده میشود، عامل اصلی جنگ بین انسانها در سرا به شمار میاد. این جنگ ها که به مدت ۷۹ سال به طول انجامیده با نام Pendulum Wars شناخته میشه که طی آن میلیونها انسانها کشته شدند. بسیاری از ساکنان سرا با پایان یافتن این جنگها گمان می کنند که دوره صلح و توسعه آغاز شده اما تنها پس از دو هفته لوکاستها وارد جنگ با انسانها میشند و داستان سری هم از همین جا آغاز میشه. در کتابهای گیرز گفته شده که جنگ Pendulum خسارت های فراوانی به محیط زیست سرا زده و با تضعیف انسان ها موقعیت خوبی رو برای پیروزی لوکاست ها فراهم کرده. البته لوکاستها هم در ابتدا قصد نداشتند تا وارد جنگ با انسان ها شوند اما تنها راه حیات آنها نابودی انسانها و پس گرفتن Imulsion بود.
۴- شماره فرعی مجموعه Unreal Tournament
هر چند Gears of War در سال ۲۰۰۶ برای کنسول Xbox 360 عرضه شد، اما ایده های اولیه ساخت این بازی به سال ۲۰۰۲ بازمیگردد. در آن زمان استودیو اپیک قصد داشت عنوانی فرعی از مجموعه Unreal را با نام Unreal Warfare را بسازد. عنوانی در سبک شوتر سوم شخص که تمرکز اصلی آن روی بخش چند نفره بود. اما خوشبختانه در آن زمان به دلیل محبوبیت فراوان عناوین تک نفره و همچنین به دلیل ساخت شماره های مختلف از سری Unreal Tournament ایپک ، سران استودیو اپیک تصمیم میگیرند به سراغ ساخت یک عنوان تک نفره بروند تا در نهایت بازی گیرز در آن زمان شکل بگیرد.
۳- هزینه توسعه بالای بازی دلیل فروش آن به مایکروسافت بود
توسعه شماره اول Gears هزینهای بالغ بر ۱۰ میلیون دلار را برای Epic در بر داشتهاست و البته epic با فروش فوقالعاده بازی ۱۰۰، میلیون دلار سود کرده. این در حالیه که در شماره سوم هزینه توسعه بازی پنج برابر شده. به گفته Tim Sweeney مدیر شرکت epic، آنها برای توسعه شماره چهارم گیرز باید بیش از ۱۰۰ میلیون دلار هزینه میکردند که ریسک بالایی برای شرکت epic محسوب میشده و به همین جهت آنها تصمیم گرفتند با فروش IP گیرز به شرکت مایکروسافت یک بار برای همیشه خطر و ریسک شکست را کنار بگذارند. هر چند با موفقیت عنوان فورتنایت به نظر می رسه اگر اپیک در آن زمان در جایگاه کنونی خود قرار داشت هیچوقت شاهد فروش IP گیرز به شرکت مایکروسافت نبودیم.
۲- ویترینی برای موتور آنریل
در سال ۲۰۰۵ و با عرضه کنسول Xbox 360 مایکروسافت در کنار سری هیلو به دنبال عنوانی بود که قدرت کنسول Xbox 360 را در زمینه بصری به نمایش بگذاره.. در سوی دیگه همepic با ساخت شماره سوم موتور گرافیکی آنریل به دنبال پلتفرمی بود که بتونه قدرت های بصری موتور آنریل رو به نمایش بگذاره تا بازیسازان و ناشران مختلف برای خرید این موتور دست به جیب بشند. بهترین گزینه برای اجرایی شدن این طرح عنوان Gears of War بود که در سال ۲۰۰۶ عرضه شد و علاوه بر به نمایش درآوردن قدرت کنسول Xbox 360 ، موفق شد بازار بزرگی رو برای موتور آنریل 3 مهیا کنه. البته کار epic و آنریل با شماره اول به پایان نرسید و هر شماره از سری گیرز به نحوی نمایش دهنده قدرت آنریل و تکنولوژی های به روز شده آن بود. البته با عرضه دو شماره اول گیرز انتقاد هایی به سیستم رنگ بندی و محیط بی روح و تاریک سری وارد شد و همین امر اپیک را مجاب کرد تا در شماره سوم روی دیگری از موتور آنریل را به نمایش بگذاره. شماره سوم گیرز بر خلاف برادران بزرگ خود در محیطی روشن و در دل کوه و جنگل جریان داشت. البته این تغییر خیلی به مزاج هواداران گیرز خوش نیامد و در شماره های بعدی دوباره شاهد همان اتمسفر تاریک سری بودیم. با عرضه شماره چهارم نوبت به رونمایی از موتور آنریل ۴ رسید و این بار این وظیفه استودیو Coaliton بود که قدرت این موتور جدید را به نمایش بگذارد. عنوان گیرز۴ با استفاده از آنریل ۴ تکنولوژی جدید این موتور که مربوط به طوفان و تغییرات متغیر محیط بود رو به نمایش درآورد. همچنین در شماره پنجم هم شاهد یک دستاورد تکنیکی به وسیله موتور آنریل ۴ بر روی Xbox One X خواهیم بود و از این جهت عنوان گیرز ۵ به یکی از معدود عناوینی تبدیل میشود که به صورت ۶۰ فریم و با رزولوشن 4K بر روی کنسول Xbox One x اجرا خواهد شد.
۱- Gears 5 یک عنوان ارجینال که با فرمول استودیو Coaliton توسعه یافته است
هر چند عنوان گیرز ۴ یک عنوان موفق به شمار میرود، اما راد فرگوسن تهیه کننده این سری در مصاحبه اخیر خود اعلام کرده که آنها با ساخت شماره چهارم قصد داشتند توان خود برای ساخت یک شماره از گیرز را ثابت کنند. استودیو جدید Coaliton تنها سه تن از اعضای اصلی تیم توسعه گیرز را با خود به همراه دارد و بقیه اعضای استودیو تا به حال نقشی در توسعه سه شماره اول گیرز نداشتهاند. بدین ترتیب آنها با توسعه گیرز ۴ سعی کرده بودند تا از همان فرمول موفق سه شماره اول و به صورت خلاصه تکرار همان فرمول استفاده کنند. راد در ادامه مصاحبه خود میگوید: با موفقیت شماره چهارم گیرز خیالمان راحت شد که توان ساخت ادامه سری را داریم و در شماره پنجم قصد داریم از فرمول استودیو Coaliton استفاده کنیم. در نتیجه در شماره پنجم شاهد بلند پروازی در بخش داستانی، روایت و مکانیک های گیم پلی اثر خواهیم. تغییراتی که باعث میشود گیرز ۵ را به یک عنوان ارجینال تبدیل کند.