سری بازیهای جی تی ای همیشه همراه با حواشی ، نکات پنهان و حقایق عجیب و غریب فراونی بودهاند. از ممنوعیت در کشورهای مختلف ، ارتباط شخصیتهای مختلف سری با یکدیگر گرفته الهام گرفتن سناریو از حوادث واقعی و بسیاری نکات ریز و درشت دیگر. با این حال یکی از ویژگیهای مهم این مجموعه که معمولا چندان مورد توجه قرار نمیگیرد ، کاورهای این سری است. سری جی تی ای همیشه دارای کاورهایی بودهاند که در حین سادگی، استایلی خاص را حفظ کردهاند. تصویر روی جلد عناوین این مجموعه محبوب، غالبا به چند قطعه نامساوی تقسیم شده است که هر کدام از این قطعات شخصیتها و المانهای مهم هر بازی را به تصویر میکشد؛ بهطوری که شما میتوانید با یک نگاه سریع آنها را از هم تفکیک کنید و به یک ایده کلی از محتویاتی که بازی برای ارائه دارد، برسید. با این همه کاورها از یک فرم مشخص الگو گرفتهاند اما جالب است وقتی متوجه میشویم حوادث یازده سپتامبر باعث طراحی کاور اصلی جی تی ای 3 شد و از آن هنگام شاهد کاورهای مخصوص این سری هستیم. با این حال اما امروز و در این آیتم قرار نیست به تعریف و تمجید تصویر جلد بازیهای ویدئویی و این مجموعه محبوب راکستار بپردازیم، بلکه در نظر داریم داریم تا شما را با رازی کوچک اما جالب توجه در مورد کاورهای سری Grand Theft Auto آشنا کنیم. با ما همراه شوید.
برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید
ماجرا از جایی شروع میشود که در پی معرفی کالکشن بازسازی GTA: The Trilogy – Definitive Edition، زک زویزن، یکی نویسندههای کنجکاو کوتاکو با نگاهی به گذشته متوجه الگوی خاصی در کاورهای اوریجینال نسخههای قدیمی شد و آن را با دیگران به اشتراک گذاشت. الگویی که صد البته در تمام این مدت مقابل چشم همه بوده، اما در عین ناباوری کمتر کسی به آن توجه کرده است: اگر به کاور نسخههای مختلف سری Grand Theft Auto نگاهی بیاندازید، متوجه میشوید که راکستار تقریبا همیشه در گوشه سمت چپ قسمت بالای آنها، تصویر یک هلیکوپتر را قرار داده است. موضوعی که از GTA 3 و با یک هلیکوپتر پلیس آغاز شد و سپس همین سنت با GTA Vice City تکرار شد و این روند به همین شکل ادامه پیدا کرد
البته برای این موضوع مثالهای نقضی نیز وجود دارد که به پورتهای عجیب و غریب ساخته شده از برخی نسخهها مربوط میشوند. همچنین بازی GTA: Chinatown Wars نیز جزو موارد استثنایی هست که هر چند کاور آن استایل مشابهی با سایر نسخهها دارد، اما از این الگو پیروی نمیکند. در هر صورت، به غیر از موارد گفته شده، راکستار الگوی هلیکوپتر را تقریبا در تمامی نسخههای سری استفاده کرده است. یعنی حضور هلیکوپتر در سمت چپ تصویر در عناوین GTA III و GTA Vice City و GTA San Andreas و GTA Vice City Stories و GTA Liberty City Stories و GTA 4 و پکیج GTA Episodes from Liberty City و در نهایت GTA 5 . ترند دیگری که بهنظر میرسد راکستار به آن علاقه دارد، قرار دادن یک موتور سیکلت در بالای سمت راست برخی کاورها است؛ اما این الگو به دلایل نامعلومی نسبت به الگوی هلیکوپتر کمتر مورد استفاده قرار گرفته.
سوالی که به وجود میآید این است که آیا پیروی کردن از این الگوها معنی خاصی میدهد؟ خب، اگر بخواهیم صادق باشیم باید گفت که حقیقتا پاسخ خوبی برای این سوال وجود ندارد. شاید طراحان راکستار هر بار بهشکل تصادفی هلیکوپتری را در نقطهای مشخص قرار دادهاند و با تکرار شدن این تصادف، نوعی سنت داخلی به وجود آمده؛ سنتی غیرمعمول که هنوز پای تئوریهای توطئه عجیب و غریب (که طرفداران سری جی تی ای خوب با آنها آشنا هستند) به آن باز نشده است. شاید هم قانون نانوشتهای در مورد جایگذاری یک هلیکوپتر در نقاط خاصی از تصویر روی جلد بازیهای ویدئویی وجود دارد که طراحان آن را بهطور ناخودآگاه دنبال میکنند. البته تئوری در این ارتباط وجود دارد که میگوید که هلیکوپترهای پلیس روی کاور یکی از بزرگترین دشمنان شما در این سری هستند و به نوعی راکستار با این کار حضور این دشمن سرسخت و همیشگی را به مخاطبانش یادآوری میکند.
به هر حال، با روی هم گذاشتن موارد دیده شده اکنون میتوان با اطمینان نسبتا بالایی گفت که حداقل بخش کوچکی از کاور بازی GTA 6 به چه شکل خواهد بود. اما شما در مورد این سنت عجیب راکستار چه فکر میکنید؟ بهنظر شما آیا رعایت چنین جزئیات کوچکی صرفا حاصل یک تصادف ساده و کماهمیت است، یا اینکه واقعا در بازاریابی بازیها تأثیرگذارند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و فراموش نکنید که با توجه به عرضه زودهنگام GTA Trilogy با کلی آیتمهای جالب و متفاوت از این سری پیش شما بازمیگردیم.