دو سال از عرضه نسخه جدید بازی گاد آف وار میگذرد ؛ عنوانی که جایزه بهترین بازی سال را کسب کرد ، بیشترین فروش مجموعه گاد آف وار را به خود اختصاص داد و یکی از دستاوردهای صنعت گیم طی نسل هشتم بود. از چند ماه پیش پروژه داستان مجموعه گاد آف وار را شروع کردیم و حالا در آستانه رسیدن به ایتمهای داستانی نسخه 2018 هستیم. با این حال تصمیم گرفتیم پیش از تعریف کردن قصه این نسخه ، نکات مخفی و جالب این بازی را با یکدیگر مرور کنیم.
برای مشاهده آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید
کریتوس کماندو میشود
نخستین نکته مخفی God of War جدید در همان ابتدای بازی قرار دارد که اشاره ای است به یکی از مشهورترین فیلم های اکشن تاریخ. در ابتدای بازی کریتوس را می بینیم که درختی را قطع کرده و سپس با بلند کردن درخت بازی آغاز می شود. این سکانس دقیقا مشابه بخش ابتدایی فیلم مشهور کماندو با بازی ارنولد شوازینگر است که در آن با اره برفی ، درختی را قطع کرده و سپس روی دوشش گذاشته و ان را حمل می کند. البته این تنها اشاره به فیلم کماندو نیست. داستان فیلم کماندو در رابطه با یک پدر و دختر است و در جایی از فیلم این پدر و دختر در حال غذا دادن به یک اهو هستند. هرچند در god of war کریتوس و ارتیس به جای غذا دادن به آهو این حیوان زبان بسته را می کشند!
برادران معروف سونی
یکی از جذاب ترین بخشهای نسخه 2018 بازی God of War باس فایتی بود که در آن دو پسر تور یعنی مادی و مگنی روبرو میشدید. این باس فایت نه تنها از منظر داستانی اهمیت داشت بلکه به شدت مهیج بود. با این حال مبارزه با مادی و مگنی یک نکته جذاب و در عین حال پنهان دیگر هم دارد و آن هم مربوط می شود به صداگذاران این دو شخصیت. دو صداگذار و شاید بهتر است بگوییم دو بازیگر مشهور صنعت بازی یعنی نولان نورث و تروی بیکر به ترتیب وظیفه ایفای نقش مادی و مگنی را برعهده داشتند. دو هنرمندی که پیش تر هم نقش برادر را در یکی دیگر از انحصاری های سونی یعنی انچارتد 4 ایفا کردند. جایی که نولان نورث نقش نیتن دریک را برعهده داشت و تروی بیکر هم نقش سم دریک.
ادای دین جاج
در نسخه 2018 God of War ، به دلیل موشن کپجر ، تی.سی کارسون صداگذار کهنه کار کریتوس جای خود را به کریستوفر جاج بازیگر قدبلند و هیکلی 56 ساله داد. این بازیگر پیش از God of War عمده شهرتش به دلیل نقش افرینی در سریال ده فصلی استارگیت اس جی وان بود. جایی که او نقش کاراکتری به نام تیلک را بازی می کرد. تکه کلام مشهور تیلک در این سریال indeed بود. در بخشی از بازی جاج با ادای دوباره این تکه کلام ، اشاره ای به سریالی داشت که شهرت امروزش را میدون ان است.
دوستداران سولز و میازاکی
کوری بارلوگ پیش از زمان عرضه God of War هم اعلام کرده بود که او و تیمش از بخشهای جذاب سری سولز الهام گرفتند. به همین خاطر است که در نسخه جدید مبارزات بر پایه استراتژی دفاعی چیده شده در حالی که مبارزات سه گانه نخست بر پایه استراتژی کاملا تهاجمی ساخته شده بود. سازندگان GOW البته در بازی هم یک رفرنس بسیار جالب را رابطه با سری سولز قرار دادند. در بخشی از بازی شما با یک نوع مارمورلک کریستالی روبرو می شوید که کشتن ان بسیار سخت است زیرا مدام از دست شما درمی رود. نکته قابل توجه اینکه مارمولک نام برده اشاره ای به کریستال لیزارد در دارک سولز است که اتفاقا ان هم مارمولکی سمج است که پیدا کردن و کشتنش کمی اعصاب خرد کن است.
وقتی کریتوس سرگذشت خود را به آتریس گفت
God of War 2018 یکی از بهترین روایت های تاریخ صنعت بازی است. منظور لزوما داستان جذب بازی نیست بلکه نکته برجسته بازی شیوه روایت آن است. روایتی که نه فقط در میان پرده ها بلکه در دیوار نوشته ها ، ماموریت های جانبی ، صحبت های میمیر و البته قصه های کوتاه کریتوس خلاصه می شود. در طول بازی کریتوس بارها داستان هایی کوتاه را برای پسرش تعریف می کند و شاید یکی از جالب ترین این داستانک ها ، قصه اسب و گوزن باشد. این داستان اشاره مستقیم به داستان نسخه اول God of War است و در حقیقت اسب همان کریتوس است و شکارچی آیریس. کریتوس در این بخش برای اتریس تعریف می کند که اسبی به دنبال انتقام از دشمنش گوزن بود. اما او نمی توانست به تنهایی گوزن را بکشد. به همین خاطر اسب با یک انسان دیدار کرد ، انسانی که شکارچی بود. ان ها با هم معامله ای کردند تا مرد سوار بر اسب شود و افسار او را دست بگیرد و در قبال ان گوزن کشته شود. ان ها با هم گوزن را کشتند. اسب احساس پیروزی کرد اما مرد دیگر او را ازاد نکرد و اسب به برده ادم تبدیل شد. ارتیس در جواب می گوید پس بهای انتقام از دست ازادی اش بود ؛ امیدوارم ارزشش را داشته باشد که کریتوس در جواب می گوید ارزشش را نداشت. این داستان کریتوس اقتباسی از زندگی خود و معامله ای بود که با اریس کرد و به برده او و دیگر ایزدان تبدیل شد.
ماجرای ترول
بازگشت کریتوس در E3 2016 یکی از بهترین لحظات برای طرفداران سرسخت مجموعه God of War بود. در اواسط آن دمو که کوری بارلوگ شخصا در آن کنترل کریتوس را برعهده گرفته بود شاهد این بودیم که ترولی از زیر یک پل به آتریس حمله کرده و در ادامه کریتوس این هیولای عظیم الجثه را از سر راهش برمی دارد. در بازی اصلی این صحنه وجود ندارد اما مشخصا بارلوگ و تیمش میدانستند که طرفداران سریعا متوجه این نکته می شوند. در نتیجه در اوایل بازی و در همان قسمت اتریس طی دیالوگی به کریتوس می گوید که انتظار داشته یک ترول زیر آن پل حضور داشته باشد. البته مبارزه با همان ترول در این نسخه وجود دارد اما برای رسیدن به آن باید کمی بیشتر در طول بازی پیشروی کنید.
دنیایهای اساطیری دیگر
به نظر می رسد تیم سانتا مونیکا در دنیای اساطیر یونان و نورث متوقف نخواهد شد و احتمالا کریتوس در ماجراجویی های اینده اش به دنیاهای اساطیری دیگر هم سر خواهد زد. در بخشی از بازی به دیوار نوشته ای برمی خوریم که نمادهای جنگ و برتری 4 جهان اساطیری متفاوت را به نمایش می گذارد. نماد امگا خدای جنگ یونان برای همه طرفداران سری آشنا است اما سه نماد دیگر مربوط به اساطیر دیگر هستند. در سمت چپ بالا نماد «چشم حورس» دیده می شود ایزد اسمان و انتقام در اساطیر مصر است. در سمت چپ پایین نماد هاچیمان خدای جنگ اساطیر ژاپنی ودر سمت راست پایین نماد تریسکلیون مربوط اساطیر سلتی دیده می شود. به نظر شما کریتوس پس از نورث به کدام دنیا سفر می کند.
تانوس در دنیای نورث
God of War تنها عنوان بزرگ دنیای سرگرمی نبود که آپریل سال 2018 عرضه شد و فیلم Avengers: Infinity War هم تنها چند روز پس از عرضه God of War در سینماها اکران شد. تیم سانتا مونکا که گویا از دوستداران این مجموعه بودند یک اشاره بسیار جالب و مستقیم را به فیلم Avengers یعنی سنگ ها و دستکش ابدیت تانوس داشتند. در انتهای ماموریت جانبی Family Business شما با هیولایی مبارزه می کنید که پس از کشته شدنش یک دستکش با نام Gauntlet of Ages را برای شما باقی می گذارد. این دستکش نه تنها به شدت شبیه به دستکش ابدیت تاتوس است بلکه کارایی ان هم مشابه همان است و همچنین به مانند شش سنگ دستکش ابدیت ، شش جادو برای این دستکش وجود دارد. البته برای استفاده از Gauntlet of Ages سه جادو هم کفایت می کند.
سرزمین اتش و Blades of Chaos
یکی از مهم ترین جذابیتهای God of War 2018 وجود سرزمین های مختلف جهان نورس بود که از این سرزمین ها ، دو سرزمین ارتباطی به داستان اصلی بازی نداشتند. این دو سرزمین به ترتیب نیفلهایم و موسفلهایم هستند که با پیدا کردن تمامی سایفرهای مربوط به هر کدام می توانید به ان ها سفر کنید. در موسپلهایم که قلمرو اتش معروف است تعداد چلنج وجود دارد که اخرین ان ها در بالاترین نقطه این سرزمین انتظارتان می کشد و برای فتح ان باید با یک ولکیری بسیار قدرتمند مبارزه کنید. نکته جالب این است که تنها با از بین بردن این والکیری که Gondul نام دارد قادر خواهید بود چهارمین و اخرین تکه از ایتم Chaos Flame را بدست اورده تا دو شمشیر مشهور کریتوس یعنی بلیدز او کی اس را تا انتها ارتقا دهید.
ماسک های فروشگاه براک و سیندری
یکی از نکات مخفی و جالب نسخه 2018 وجود ارتیفکت هایی به نام Faces of Magic بود که در سرتاسر میدگار وجود داشتند. کریتوس پس از پیدا کردن ان ها می تواند این ماسک ها را به براک و سیندری بفروشد. جالب اینکه این ماسک ها پس از فروش ناپدید نمی شوند شما می توانید همه ان ها را قفسه های مغازه براک و سیندی مشاهده کنید.
سوغاتی از یونان
اخرین نکته مخفی این ایتم هم مربوط می شود به اشاره سازندگان به نسخه های قبلی. اگر در ابتدای بازی و در صحنه شکار اهو توجه کنید متوجه می شوید کمربندی که ارتیس به تن کرده دقیقا همان کمربندی است که کریتوس در یونان آن را به تن داشت. البته این تنها اشاره به داستان نسخه های پیشین نیست و در طول بازی اشارات زیادی به نسخه های قبلی می شود که بازگو کردن ان ها را به یک ایتم جداگانه موکول می کنیم.
گاد آف وار 2018 واقعا سری رو متحول کرد. نه اینکه قبلی ها بد باشن ها. نه اصلا هر کدوم از خدای جنگ های قبلی شاهکار بودن. اما گاد 2018 کلا یک مسیر دیگه رو شروع کرد به بهترین شکل ممکن