برای مشاهده آیتم بهترین بازی های اقتباسی از فیلمها در یوتوب کلیک کنید
تا به حال تلاشهای زیادی برای ساخت یک اقتباس سینمایی موفق از روی بازیهای ویدیویی صورت گرفته، اما اکثر آنها شکست خوردند و بهترین آثار تولید شده در نهایت یک اثر سرگرمکننده هستند و لقب یک فیلم عالی را به راحتی نمیتوان به آنها نسبت داد. اما در آن سوی قضیه ورق کاملا بر میگردد؛ تا امروز بازیهای بسیاری از روی آثار سینمایی و تلویزیونی ساخته شده که نه تنها خوب هستند، بلکه برخی از آنها بهترین بازیهای سبک خود به حساب میآیند. پس از مرور کردن تجربههایمان و بحث دربارهشان، ده اثر را از میان این آثار انتخاب کردیم که به نظر تیم بازیسنتر بهترین آثار خلق شده از روی فیلمهای سینمایی هستند.
The Punisher (2004) .10
«فرانک کسل» (Frank Castle ) بیرحم و خشن هر چقدر که در دنیای کمیک موفق و محبوب است، اما صاحب یک اثر شایسته در سینما نیست. خوشبختانه این وضعیت برای بازی پانیشر تا حدودی بهتر است. استودیوی Volition خالق سریهای Red Faction و Saints Row ساخت این شوتر سوم شخص را به عهده داشت که داستاناش ترکیبی از فیلم سال ۲۰۰۴ و تعدادی از کمیکهای پانیشر است. پانشیر از مبارزات قابل قبولی بهره می برد، اما این سیستم شکنجه و بازجوییاش بود که بخش مهی از جذابیت بازی را به دوش میکشد. در پانیشر میتوانید دشمنان را گرفته و آنها را با عوامل محیطی آن قدر بترسانید تا اعتراف کنند و در نهایت به خشنترین شکل ممکن بکشید. از انداختن در حوض ماهیهای گوشتخوار و کوسه گرفته تا له کردن لای در تابوت و زیر کانتینر و پرت کردن در کوره. خشونت بازی به قدری بالا بود که برای دریافت رده سنی M سازندگان مجبور به تغییراتی برای کاهش آن شدند. گیمپلی استاندارد در کنار خشونت افسار گسیخته و داستان از جمله عواملی بودند که مخاطب را تا انتها همراه خود میکردند.
X-Men Origins: Wolverine (2009) .9
همان طور که از اسم بازی پیداست، با اقتباسی از فیلم سینمایی «ولورین» هستیم که پیشدرآمدی بر این شخصیت در سری فیلمهای X-Men است. استودیوی Raven Software برای ساخت بازی از سری Devil May Cry و God of War الهاماتی گرفته بود که نتیجه، یک اکشن ماجرایی سوم شخص نسبتا خوب است. مهمترین نکتهی قوت بازی در این است که حس ولورین بودن را به خوبی القا میکند، به خصوص که خشونت بازی نیز بالاست و دشمنان را با پنجههای ولورین میتوانید تکه و پاره کنید. نکتهی جالب دیگر به بدن خود ولورین بر میگردد که از لحاظ ظاهری نیز آسیب میبیند، اما بعد از هر مبارزه و به مرور دوباره ترمیم میشود. صداپیشگی «هیو جکمن» در بازی نیز تحسینبرانگیز است و به خاطرش در مراسم VGA 2009 جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد. بازی البته باسفایتهای خستهکنندهای دارد، مبارزاتش به مرور تکراری میشود و گرافیک هم آن چنان بالا نیست، اما این اطراف بازیهای خوب زیادی نیستند که حس ولورین بودن را القا کنند، مخصوصا که ولوریناش هیو جکمن باشد!
Ghostbusters: The Video Game (2009) .8
اتفاقات این عنوان برگرفته از فیلمهای معروف Ghostbusters دو سال پس از قسمت دوم رخ میدهد. بازیکن در نقش یک عضو جدید از این گروه نقش ایفا میکند که باید در ایام شکرگزاری به دنبال شکار ارواح در شهر نیویورک باشند. بازی از سوی منتقدان مورد استقبال قرار گرفت، به طوری که بسیاری آن را بهترین بازی ساخته شده از گوستباسترز میدانند. تیم سازنده به خوبی فضای فیلمها را در بازی پیاده کرده و گیمپلی شکار ارواح و مکانیکهای دیگر جالب از آب درآمده است. نسخههای کنسولی دارای بخش آنلاین کوآپ نیز بودند که با همکاری یکدیگر به شکار ارواح میپرداختید. یکی از دلایل موفقیت هنری بازی همکاری خالقان فیلم با عوامل سازنده بازی بود. چهار بازیگر اصلی فیلم یعنی «دن اکروید» (Dan Aykroyd) ، «هارولد رامیس» (Harold Ramis) ، «بیل مری» (Bill Murray) و «ارنی هادسون» (Ernie Hudson) صدا و ظاهر خود را به بازی قرض دادند. حتی اکروید و رامیس در نوشتن سناریو بازی به تیم سازنده کمک کردند. خبر خوب اینکه ریمستر بازی در اکتبر سال جاری میلادی برای PC و کنسولهای نسل فعلی منتشر میشود و فرصت تازهای برای ملاقات با این گروه باحال خواهید داشت.
The Thing (2002) .7
یکی از مشهورترین فیلمهای «جان کارپنتر» کارگردان مشهور فیلم «هالووین» که البته در زمان خودش اصلا از آن استقبال نشد، اما به مرور به یک فیلم کالت تبدیل گشت. اقتباس ویدیوگیمی این بازی در سال ۲۰۰۲ اما اوضاع بهتری در هنگام انتشار داشت و در کنار نمرات خوب، فروش یک میلیون نسخهای را تجربه کرد. داستان بازی در ادامهی داستان فیلم است و بازیکن را در نقش کاپیتان بلیک قرار میدهد که ماموریت دارد بفهمد چه بر سر گروه تحقیقاتی داخل فیلم آمده است. بازی یک شوتر سوم شخص است و در آن با انواع سلاحها به کشتن هیولاها میپردازید. در طی مراحل کاراکترهایی در قالب NPC حضور دارد که میتوانند به شما برای پیشروی ملحق شوند. یک سیستم جلب اعتماد در بازی قرار داده شده که بسیار کارآمد است و باید اعتماد این NPC ها را جلب کنید که مطمئن شوند شما هیولا نیستید. سیستم خلاقانهی اعتماد و کیفیت خوب بخشهای مختلف باعث شده تا این اثر در ده برتر ما جای بگیرد. جالب است بدانید The Thing روی تعدادی از مشهورترین عناوین ترسناک 15 سال گذشته تاثیر گذاشته که یکی از آنها مجموعه Dead Space است.
Batman: The Video Game (1989) .6
این ابرقهرمان محبوب به لطف سری Arkham «آرکهام» اوضاع بسیار خوبی در صنعت ویدیوگیم دارد، اما بیست سال پیش از خلق این سری، یک بازی اقتباسی از روی فیلم بتمن تیم برتون ساخته شده بود که قدیمها در ایران هم طرفدار داشت. این بازی در سال ۱۹۸۹ میلادی و همزمان با اکران فیلم برای NES منتشر شد. بازیکن در قالب بتمن میتوانست با سه سلاح مختلف به دشمنان حمله کند. در طی مراحل با دشمنان مختلفی روبرو میشوید که برخی همچون Deadshot از دشمنان معروف بتمن هستند. بازی پنج باسفایت داشت که در بین آنها Killer Moth، الکتروکیوشنر و در نهایت جوکر حضور داشتند. یک سال بعد نسخهای از بازی برای مگادرایو منتشر شد که با وجود وفاداری بیشتر به فیلم، تغییراتی در گیمپلی داشت و به خوبی نسخهی NES نبود. نکته مهم در مورد Batman: The Video Game اینکه یکی از سختترین عناوین اقتباسی NES بود و گاهی اوقات پلتفرمهایش شما را به مرز جنون میکشاند.
Tron 2.0 (2003) .5
پیش از اینکه « جوزف کوشینسکی» (Joseph Kosinski) دنباله فیلم Tron با نام Tron: Legacy را بسازد ، این سازندگان F.E.AR بودند که در سال 2003 دنباله مستقیم قسمت نخست را عرضه کردند. عنوانی در سبک شوتر اول شخص که استودیوی Monlith خالق عناوین مشهوری همچون F.E.A.R و Shadow of Mordor آن را ساخته بود. در فیلم شخصیت اصلی یک بازی به نام Tron میسازد و خودش درون دنیای آن کشیده میشود. در بازی پسر همکار این شخصیت به درون این دنیا کشیده شده و حال باید خودش را نجات دهد. بازی در زمان خودش از لحاظ بصری واقعا زیبا و خیرهکننده بود و به خوبی استایل بصری فیلم را نمایش میداد. طی بازی سلاحهای مختلفی را به دست میآورید و همچنین میتوانید مهارتهای مختلف شخصیت اصلی را ارتقا دهید. با وجود برخی ایرادها اما بازی به لطف اکشن جذاب و استایل بصری خاص توانست اثر شایستهای باشد، گرچه خالق اصلی فیلم اعلام کرد که این بازی جزوی از دنیای اصلی نخواهد بود.
Blade Runner (1997) .4
استودیوی Westwood که به لطف خلق سری استراتژی Command & Conquer شناخته میشود ، در سال 1997 متفاوتترین بازی خود را عرضه کرد. این اقتباس از فیلم مشهور بلیدرانر به طور مستقیم داستان را روایت نمیکند و در عوض، از دید یک کاراکتر جدید اتفاقاتی را موازی با اتفاقات فیلم پیش میبرد. هدف اصلی تیم سازنده القای اتمسفر فیلم در بازی بوده که الحق در این کار کاملا موفق عمل کردند. باران همیشگی، لامپهای و نئون و استفاده از لوکیشنهای فیلم طرفداران بلید رانر به وجد میآورد. «بلید رانر» یک ادونچر کلاسیک اشاره و کلیک است و در آن باید به حل یک پروندهی قتل بپردازید که البته با پیشروی ماجرا پیچیدهتر میشود. بازی بنا به حرکات و تصمیمهای بازیکن سیزده پایان مختلف خواهد داشت که برای زمان خود بینظیر است. آثار کمی در صنعت بازی در کنار اقتباس درست تبدیل به آثاری خاص شدهاند که بلید رانر یکی از آنهاست.
Disney’s Aladdin (1993) .3
انیمیشن بهیادماندنی «علاءالدین» در زمان خود آن قدر مورد استقبال وارد شد که شرکت دیزنی ساخت دو بازی مختلف از آن را در دستور کار قرار داد! یکی برای SNES که توسط شرکت کپکام و «شینجی میکامی» مشهور ساخته شد و دیگری که برای سگا جنسیس و توسط Virgin Games منتشر شد ؛ عنوانی که «دیوید پری» (David Perry) کارگردان آن بود و از قضا نسخهی جنسیس بازی مورد نظر ماست. این بازی پلتفرمر از لحاظ بصری در زمان خود بسیار چشمنواز بود و طراحی انیمیشن کمنظیری داشت. از سوی دیگر بازی گیمپلی جذاب و در عین حال چالشبرانگیزی داشت که ارزش تجربهاش را بالا میبرد. این اثر با فروش چهار میلیون نسخهای سومین بازی پرفروش تاریخ سگا جنسیس به حساب میآید.
Alien: Isolation (2014) .2
نام Creative Assembly با سری Total War گره خورده است. با این اوصاف خبر کار این استودیو روی یک اقتباس از فیلم مشهور Alien واقعا غافلگیرکننده بود، اما در نهایت بازی اصلی بیشتر غافلگیرمان کرد. داستان بازی پانزده سال بعد از فیلم اول و روایتگر ماجرای «آماندا ریپلی» (Amanda Ripley) دختر «الن ریپلی» (Ellen Ripley) برای یافتن مادر خود است. تیم سازنده حس تنهایی و خفقان در فضای بیکران را به بهترین شکل ممکن در بازی ارائه داد و فضاسازی بینظیری را خلق کرد که هر لحظه مخاطب را به یاد فیلم اصلی میاندازد. از سوی دیگر عامل اصلی ترس یعنی «زنومورف» (Xenomorph) هوش مصنوعی فوقالعادهای دارد که در تاریخ بازیهای ویدیویی کمنظیر است. بازی نه تنها یک اقتباس عالی است، بلکه از بهترین آثار Survival Horror در سالهای اخیر است. اگر طرفدار این سری فیلم هستید و هنوز Alien: Isolation را تجربه نکردهاید، شرم بر شما!
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay (2004) .1
درست که ده برتر ما رتبه ندارد، اما این عنوان لیاقتش را دارد که در صدر فهرست قرار بگیرد. این اثر استودیوی Starbreeze که حالا سازندگانش در Machine Games روی فرنچایز Wolfenstein کار میکنند، پیشدرآمدی بر دو فیلم Pitch Black و The Chronicles of Riddick است که در سال ۲۰۰۴ عرضه شد و داستان آن پیرامون ماجرای شخصیت ریدیک با بازی «وین دیزل» برای فرار از زندان فوق امنیتی Butcher Bay است. بازی گیمپلی گسترده و بسیار متنوعی دارد و از شوتر اول شخص تا مخفیکاری و ماجرایی را در بر میگیرد. بازی به خاطر گیمپلی گسترده و باکیفیت، گرافیک عالی و صداپیشگی بسیار خوب، بسیار مورد استقبال منتقدان قرار گرفت و حتی با عناوینی چون Half-Life، Far Cry و Splinter Cell مقایسه شد. این اثر نمونهای عالی است که نشان میدهد میتوان همزمان هم یک اقتباس درست از آثار سینمایی و هم یک بازی درجه یک ساخت. جالب است بدانید علاوه بر دو فیلم نخست مجموعه «ریدیک» ، فیلم مشهور «فرار از آلکاتراز» با بازی «کلینت ایستوود» یکی از منابع اصلی ساخت این بازی جذاب بود.
The Matrix: Path of Neo شایسته حضور در این لیست بود که متاسفانه این بازی گمنام و دیده نشدست بین گیمر های ایرانی شاهکاری بود زمان خودش. البته حتی با گذشت تقریبا 15 سال از زمان انتشارش هنوز هم لذتبخشه گیم پلیش حتی برای افرادی که ماتریکس رو هم ندیدن.
لازمه که به بازی های زیر هم اشاره کنم که کلا از روی فیلم ها ساخته شدن و مقبول هستند Jurassic World Evolution،Transformers ha ،Godfather 1 ،007ha،Spider Man ha ،Madmax ، Constantine BadBoysوRoboCop 2003