سالهاست که مخالفان بازیهای ویدئویی سعی دارند با بهانه کردن خشونت مجازی به نمایش در آمده در این نوع از سرگرمی آن را به عنوان محتوایی معرفی کنند که نباید به این شکل در زندگی انسانها حضور داشته باشد. تحقیقات علمی و مستند به خوبی نشان داده که چنین موضوعی به هیچوجه درباره بازیهای ویدئویی صدق نکرده و این دست از محصولات سرگرمیمحور در صورت توجه به ردهبندی سنی هیچگاه اثری مخرب را روی ذهن مخاطب ایجاد نکرده و باعث افزایش خشونت واقعی نمیشود. با این حال کم نیستند بازیهایی که در طول تاریخ با توجه بیشتر به خشونت توانستهاند توجهها را به سمت خود جلب کرده و البته بعضا حتی از این موضوع برای افزایش ارزشهای کیفی بهره گیرند. در ادامه به سراغ خشنترین بازیهای تاریخ رفتهایم و نگاهی به این دست آثار داشتیم که سطح واقعگرایی آنها هر روز با پیشرفت گرافیکی، افزایش پیدا میکند.
برای مشاهده آیتم خشنترین بازیهای تاریخ در یوتوب کلیک کنید
F.E.A.R
سال عرضه: 2005
سازنده: Monolith Productions
پلتفرم: PC – PS3 – Xbox 360
15 سال از عرضه اولین قسمت مجموعه بازی F.E.A.R گذشته اما همچنان ساخته Monolith در برخی بخشها به عنوان یکی از بهترین شوترهای اول شخص تاریخ شناخته میشود. جدای از حس ترسی که همواره گیمر را دنبال میکند و هوش مصنوعی که فرصت نفس کشیدن به شما نمیدهد، F.E.A.R را به راحتی میتوان در میان خشنترین بازیهای تاریخ قرار داد. هرچند سالها قبل از انتشار این بازی، Soldier of Fortune قطع شدن اعضای بدن را تبدیل به یک استاندارد کرد اما در F.E.A.R ترکیب این مورد با صحنههای آهسته و پخش شدن حجم زیادی خون میتواند لحظات خارقالعادهای را شکل دهد.
The Punisher
سال عرضه: 2004
سازنده: Volition
پلتفرم: PC – Xbox – PS2
کتابهای مصور The Punisher همواره به عنوان یکی از سیاهترین و خشنترین آثار حاضر در دنیای کامیکبوکها شناخته میشود و هرچند تبدیل آنها به فیلم چندان خوب از آب در نیامد اما استودیو Volition توانست بازی استاندارد و البته خشنی را براساس آن توسعه دهد. بازی The Punisher هرچند از دید کیفی در جایگاه قابل توجهی قرار نمیگیرد و اصولی استاندارد را پیادهسازی کرده اما از دید خشونت تمام توان خود را به کار گرفته. جدای از مبارزات عادی که به اندازه کافی خشن هستند، گیمر در The Punisher فرصت اجرای مجموعهای از حرکات نهایی به شدت خشن را روی دشمنها در اختیار دارد. حرکاتی که با تکیه بر ابزارهای حاضر در محیط پیاده شده و خلاقیت مناسبی در طراحی آنها دیده میشود.
Postal 2
سال عرضه: 2003
سازنده: Running with Scissors
پلتفرم: PC
لقب جنجالساز برای مدتی طولانی در مقابل نام مجموعه بازی Postal قرار داشت و بخش عمدهای از محبوبیت آن نیز به همین واسطه کسب شد. بازیهایی که شاید از دید کیفی حرف خاصی برای گفتن نداشتند اما هر آن چیزی که به عنوان هنجار شناخته میشود را نابود کردهاند. برای داشتن تصوری درست از خشونت Postal 2 همین نکته کافیست که برای کاهش صدای اسلحه شخصیت اصلی میتوانید گربهای را گرفته آن را روی اسلحه خود سوار کنید ! تا نقش صداخفهکن را ایفا کند.
Ninja Gaiden 2
سال عرضه: 2008
سازنده: Team Ninja
پلتفرم: Xbox 360
فرقی نمیکند که به سراغ نسخههای دو بعدی یا سه بعدی Ninja Gaiden میروید. تمامی قسمتهای باکیفیت این مجموعه به عنوان تعدادی از بازیهای سخت تاریخ صنعت بازی شناخته میشوند اما نسخه دوم آن به شکل خاص در زمینه خشونت حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. ترکیب اکشن سریع و نفسگیر با ضرباتی که تمامی اعضای بدن دشمنها را قطع کرده و چند لیتری خون را از آنها خارج میکند، مطمئنا به عنوان یکی از جذابیتهای اصلی Ninja Gaiden 2 شناخته میشود که به شکل انحصاری برای Xbox 360 منتشر شده بود. در ادامه البته این بازی تحت عنوان Ninja Gaiden 2 Sigma برای PS3 منتشر شد اما خشونت آن تا حدودی کاهش پیدا کرده بود.
Doom
سال عرضه: 2016
سازنده: id Software
پلتفرم: PC – Xbox One – PS4 – Nintendo Switch
غیبت طولانی مدت مجموعه بازی Doom بعد از انتشار قسمت سوم، نهایتا به نفع آن تمام شد و سازندگان فرصتی به دست آوردند تا یکی از موفقترین شوترهای اول شخص تاریخ را با نگاهی به سابقه درخشان آن، توسعه دهند. بازی Doom که در سال 2016 منتشر شد از دید گیمپلی توانست بازگشتی موفق به ریشهها را رقم بزند و البته در زمینه نمایش خشونت نیز دقیقا همین مسیر را دنبال کرد. مجموعهای از تمامکنندههای هیجانانگیز که هرکدام به نحوی خاص دشمنها را متلاشی میکنند از جمله نکات جذاب ساخته id Software به شمار میرود.
God of War 3
سال عرضه: 2010
سازنده: SIE Santa Monica Studio
پلتفرم: PS3 – PS4
سهگانه اولیه God of War در نسل گذشته کنسولهای خانگی به پایان رسید و بالاخره با سرنوشت یکی از خاطرهانگیزترین داستانهای انتقام تاریخ صنعت بازی روبرو شدیم. داستانی که به شکل خاص تمرکز خود را روی خشونت شخصیت اصلی یعنی کریتوس برای گرفتن انتقامش از خدایان باستانی قرار داده بود و در این مسیر تمامی خطوط قرمز را پشت سر گذاشت. خشمی که کریتوس در از بین بردن هر کدام از دشمنهایش به نمایش میگذارد، مطمئنا برای طرفداران خشنترین بازیهای تاریخ فرصتی ایدهآل بود تا انرژی خود را تخلیه کنند. سازندگان بازی حتی برای اولینبار در این مجموعه از نمای اول شخص بهره برده بودند تا خشونت ماجرا را به شکلی دقیقتر نمایش دهند.
Manhunt
سال عرضه: 2003
سازنده: Rockstar North
پلتفرم: PC – Xbox – PS2
اگر این روزها خشونت در بازیهای ویدئویی تبدیل به امری عادی شده، بدون شک عرضه بازی Manhunt در ایجاد چنین شرایطی نقش کلیدی داشته. ساخته راکستار که در سال 2003 برای اولینبار منتشر شد، ناگهان موجی انتقادی را به سمت این کمپانی هدایت کرد و باعث شد بسیاری حتی از فروش Manhunt در فروشگاههای مختلف جلوگیری کنند. با استانداردهای امروزی شاید Manhunt آنچنان خشن به نظر نرسد اما در سال 2003 هر کدام از صحنههای آن میتوانست بازیچه دست سیاستمدارانی شود که به دنبال تخریب صنعت بازی بودند.
MadWorld
سال عرضه: 2009
سازنده: PlatinumGames
پلتفرم: Wii
هرچه نینتندو سعی کرده بود تا تصویری خانوادهپسند از Wii شکل دهد، استودیو PlatinumGames با ساخت و عرضه بازی MadWorld تمام آن تصورات و تبلیغات را نابود کرد. یکی از خشنترین بازیهای تاریخ روی کنسولی منتشر شده که شاید مخاطبانش در آخرین ایستگاه به دنبال خشونت روی آن باشند. اثری که با الهامگیری مناسب از کامیک بوک Sin City، ساختار گرافیکی خود را به شکل کاملا سیاه و سفید ارائه میکند و البته تنها المان رنگی در آن خون است ! المانی که به بهترین شکل ممکن توجه گیمر را به خود جلب کرده و صحنههای جذابی را رقم میزند.
Splatterhouse
سال عرضه: 2010
سازنده: BottleRocket
پلتفرم: PS3 – Xbox 360
اولین بار در انتهای دهه 80 میلادی بود که نام بازی Splatterhouse با انتشار روی دستگاههای آرکید مطرح شد. مجموعهای که بعد از سالها خواب زمستانی بالاخره در سال 2010 و طی انتشار یک ریبوت به زندگی بازگشت و به سرعت فراموش شد. آخرین نسخه از این مجموعه هرچند از دید کیفی در جایگاه مناسبی قرار نمیگیرد اما هر چه درباره خشونت آن بگوییم، کم گفتهایم. از همان ابتدا که ساخت ریبوت Splatterhouse تایید شد، سازندگان آن اعلام کرده بودند که خشونت یکی از اصلیترین تمرکزهای آنهاست و به نظر میرسد حداقل در این زمینه کار خود را به خوبی انجام دادهاند.
Mortal Kombat
سال عرضه: 2011
سازنده: NetherRealm
پلتفرم: PC – PS3 – Xbox 360 – PS Vita
فرقی نمیکند درباره کدام نسخه از مجموعه بازیهای Mortal Kombat صحبت میکنیم. این سری از زمان انتشار اولین نسخه تا همین امروز همواره یکی از پرچمدارهای موضوع خشونت در بازیهای ویدئویی بوده و در هر نسخه سعی میکند حرفی تازه برای گفتن در این زمینه داشته باشد. با این حال هرچند Mortal Kombat در طول تاریخ خود جنجالهای بسیاری آفریده اما نهمین نسخه آن که در سال 2011 منتشر شد، توانست خشونت را اینبار با چاشنی خورد کردن استخوانهای طرف مقابل همراه کند. قابلیت X-Ray توانست خشونت Mortal Kombat را در جایگاه متفاوتی نسبت به دیگر بازیهای خشن تاریخ قرار دهد. قابلیتی که دیگر تبدیل به یکی از اصول اصلی مجموعه شده و در کنار Fatalityهای پرشمار، شرایط را به بهترین شکل ممکن فراهم کرده تا لقب خشنترین بازی تاریخ به Mortal Kombat برسد.
[QUOTE=”Sardar.mohammad, post: 4906000″]
داداش به نظرت نسخه های رزیدنت اویل خشونت نداره ؟
[/QUOTE]
اتفاقا معمولا در خود مجموعه بازیهای رزیدنت اویل همون اوایل بازی مینویسه که این بازی دارای خشونت زیادی هست :
[ATTACH type=”full” alt=”185188″]185188[/ATTACH]
[SPOILER]
This game contains strong language and scenes of explicit violence and gore
[/SPOILER]
[QUOTE=”sara700, post: 4837122, member: 51792″]
اگه امکان پذیره بازهایی که خیلی کم از خشونت برخودار هست روهم معرفی کنید.
[/QUOTE]
بقیه بازیا غیر اینایی که گفتن. ضمنا suffering اضافه کن. و outlast. نمی دونم چرا این دو تا نبودن.
داداش به نظرت نسخه های رزیدنت اویل خشونت نداره ؟
اگه امکان پذیره بازهایی که خیلی کم از خشونت برخودار هست روهم معرفی کنید.
soldeir of fortune 2
خشن ترین عنوان نمیدونم، ولی صحنه کشته شدن برد توسط نمسیس تو اویل 3 همیشه خاطرم موند
[ATTACH type=”full” alt=”161689″]161689[/ATTACH]
خشن ترین بازی تاریخ؟!؟!
Hunting Simulator
من شخصا هنوز صحنه ايي خشن تر از كندن سر هليوس با دست خالى توى gow3 نديدم 😀
خیلی خوب بود ممنون
لیستتون خیلی خوب بود ولی بعید میدونم بازی ای بتونه خشونتی در حد tlou part 2 به نمایش بزاره .
سری گاد اف وار و دووم هم تقریبا تمام نسخه هاشون توی زمان انتشار بالاترین حد خشونت رو داشتن.
درود
بجای بازی MAD WORL میشد Shellshock: Nam ’67 رو توی لیست گذاشت البته در رده پایینتر لیست.