بهترین ها

بهترین بازی های نقش آفرینی (CRPG)

برای مشاهده برترین بازی های نقش آفرینی در یوتوب کلیک کنید

ژانر محبوب گیمرهای پر حوصله و علاقه مند به جزییات یعنی نقش‌آفرینی (Role Playing Game) موضوع امروز ماست. توجه این ژانر معطوف به ساخت و پرداخت شخصیت اصلی بازی توسط گیمر بوده و  تقریبا همه چیز از ظاهر و شکل تا خصوصیات و قابلیت‌های او قابل تغییرند و به دلخواه گیمر تغییر می‌کنند. انتخاب‌ها در این نوع بازی‌ها به سمت بینهایت میل می‌کند. با اینکه نقش آفرینی از قدیمی‌ترین و تاثیرگذارترین ژانرهای بازی های ویدیویی است اما این سبک به ناگهان طی یک دهه اخیر شکوفا شد و حالا ردپای آن در اکثر بازی های بزرگ دیده می‌شود.  در ادامه با 10 بازی برتر تاریخ در این سبک با بازی سنتر همراه باشید.

Diablo 2

سال عرضه : 2000

فوق تخصص روایت داستان‌های حماسی و خلق جهان‌های بیکران با چند هزار صفحه تاریخچه، کاراکتر و حکایت‌های مختلف بدون شک از آن شرکت «بلیزارد» (Blizzard Entertainment) است. بازی «دیابلو 2» (Diablo 2) از  مهم‌ترین با کیفیت این شرکت نیز از این جزئیات پرتعداد در خود به فراوانی دارد. مثلا هر کاراکتر بازی را می‌توان به روشی خاص ارتقا داد که به آن  «بیلد» (Build) گفته می‌شود و هر کدام می تواند ساعت‌ها شما را سرگرم کند. صاعقه‌های زنجیره‌ای، ملکه یخی و هایدرا تنها تعدادی از روش‌هایی است که به عنوان مثال جادوگر بازی می‌تواند اجرا کند که آنچنان متعادل طراحی شده‌اند که حتی پس از اضافه شدن حالت مبارزه با گیمرهای دیگر به بازی نیز کاملا متعادل است. یکی از بهترین‌های تاریخ که هنوز و حتی پس از عرضه شماره سوم بازی  فعال است و بر روی سرورهای رسمی و غیر رسمی بازی می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این عنوان برنامه 10 حقیقیت درمورد سری بازی دیابلو را مشاهده کنید.

Deus Ex

سال عرضه : 2000

دنیای بازی «دوس اکس» (Deus Ex) ترکیبی از چند دنیای مختلف است. نشانه‌هایی از «ماتریکس» (Matrix)، «بلید رانر» (Blade runner) و چند دنیای دیگر در آن دیده می‌شود. شرایط به گونه‌ای پیش رفته است که  بشریت به پایان کار خود نزدیک می‌شود اما هیچ سنگی آسمانی با زمین برخورد نکرده یا خطر انفجار بمب‌های اتمی آن را تهدید نمی‌کند، بلکه عطش سیری‌ناپذیر بشر برای موفقیت و بهتر شدن است که باعث این انحطاط شده. بشر به جایگاه علمی بالایی دست پیدا کرده و موفق به ساخت افزونه‌هایی شده که می‌توانند اعضای آسیب دیده بشر را ترمیم کرده و به او قابلیت‌های زیادی بدهند. رفته رفته همین قابلیت‌ها و اقدامات غیر قانونی مربوط به آنها تبدیل به موضوعی ترسناک می‌شود. روایت غریب بازی از آینده اصلی‌ترین دلیل محبوبیت این سری است که شما را به دل آینده‌ای نه چندان خوشایند می‌برد.

Dragon Age Origin

سال عرضه : 2009

 یکی از خصوصیات اصلی بازی «دراگون ایج» (Dragon Age) دنیای بسیار بزرگ آن است، مثلا نسخه آخر بازی هفت دنیای مختلف دارد که هر کدام به اندازه یک بازی معمولی شما را سرگرم کند.  اما مهترین نقطه قوت بازی سیستم مبارزه تیمی و نحوه تعامل شما با هم تیمی‌ها است. شما در طول بازی زمان زیادی را با یاران‌تان می گذرانید که هر کدام تخصص خاص خود را دارند. شاهکار تیم نویسنده بازی وقتی بیشتر نمایان می‌شود که شما در طول بازی با این افراد بیشتر آشنا می‌شوید. شخصیت‌پردازی قوی انجام‌شده باعث می‌شود تا هر کدام را باور کرده و حتی به آنها علاقه نیز پیدا کنید. قطعا جنگیدن در کنار هم‌ تیمی هایی این چنین نزدیک تجربه‌ای خاص برای گیمر به همراه خواهد داشت.

Mass Effect 2

سال عرضه : 2010

این سوال برای بشر همیشه مطرح بوده است که آیا به غیر از ما انسان‌ها، موجودات هوشمند دیگری نیز در این جهان زندگی می‌کنند؟ گرچه جواب با توجه به دانش کنونی ما منفی است ولی نظریه‌ تکامل امکان وجود چنین موجوداتی را بسیار زیاد می‌داند. اما اگر می‌خواهید به دوراز همه این بحث‌های علمی برخورد با نژادهای فضایی هوشمند را تجربه کنید سری «مس ایفکت» (Mass Effect) همان است که به دنبالش می‌گردید  مخصوصا قسمت دوم آن. در دنیای این بازی انسان‌ها با گونه‌های پست‌تر و پیشرفته‌تری از موجودات فضایی روبرو می‌شوند و بسته به شرایط با هر نژاد ارتباط برقرار می‌کنند. از «تورین»های (Turian) جنگجو که اولین جنگ فرازمینی را به انسان‌ها تحمیل می‌کنند تا «آساری»ها (Asari) که نژادی مونث با قدرت‌های ذهنی خارق‌العاده‌اند، از «ریپر»های (Reapers) رباتیک و فوق پیشرفته که نابودی همه نژادهای هوشمند را هدف گرفته‌اند تا «کروگن» های (Krogan) شورشی و جان سخت، ذهن خلاق سازندگان بازی شما را وارد دنیایی پر از شگفتی می‌کند که تمامی آنها می‌تواند به حقیقت تبدیل شوند. درست مانند رمان‌های علمی تخیلی معروف که در زمان خود رویاپردازی به حساب می‌آمدند اما هم اکنون بشر سال‌ها است که آنها را به واقعیت تبدیل کرده است.

Fallout New Vegas

سال عرضه : 2010

تفاوت بزرگی وجود دارد بین استودیوهایی که تخصص ساخت بازی‌های نقش‌آفرینی را دارند و بقیه که گاها برای درآمد بیشتر محصولات نه چنئان باکیفیتی تولید می‌کنند. استودیو «آبسیدین» (Obsidian) یکی از باکیفیت‌ترینها در این حیطه است و در بین تولیدات‌اش «فال‌آوت نیو وگاس» (Fallout New Vegas) یکی از درخشانترین‌ها. جو آخرالزمانی در بسیار از تولیدات سینمایی و بازی دهه‌های اخیر حضور داشته و می‌توان گفت یکی از پرطرفدارترین روایت‌های سال‌های اخیر است. اما اگر بخواهید تجربه‌ای نزدیک به این فضا را داشته باشید یکی از بهترین گزینه‌ها «فال‌آوت نیو وگاس» است. شهر پر زرق و برق لاس‌وگاس تبدیل به برهوتی به جای مانده از انفجارهای اتمی شده که در آن قانون جنگل حکمفرما است و بازمانده‌ها نیز باید تمام تلاش خود را بکنند تا شاید یک روز بیشتر زنده بمانند. حالا شمائید و انبوهی انتخاب در این دنیای بی سر و سامان که هیچ گزینه خوبی وجود ندارد، انتخاب بین بد و بدتر! موفق باشید.

Divinity

سال عرضه : 2014

بازی «دیوینیتی» (Divinity original sin) درست تصویر این واقعیت است : تنها وقتی یک بازی‌ساز کار بلد از بند خواسته‌های ناشرین سودجو رها شده می‌تواند محصولی تولید کند که باب دل خود و مخاطبین باشد. شرکت بازیسازی بلژیکی «لارین»  (Larian) بیش از بیست سال است که بر روی بازی های نقش‌آفرینی کار کرده ، اما فقط زمانی موفق به ارائه بهترین بازی خود شد که به جای توافق با یک ناشر بزرگ، پروژه خود را در «کیک‌استارتر» (Kick Starter) در معرض دید عموم قرار داد. در این شیوه هزینه ساخت بازی از طریق طرفداران بازی جمع‌آوری می‌شود. بازی اول مجموعه  با هدف جمع‌آوری 400 هزار دلار شروع به کار کرد و موفق به جمع‌آوری نزدیک به یک میلیون دلار شد که به «لارین» کمک کرد یکی از بهترین بازی های نقش‌آفرینی تاریخ را بسازد و به همین شیوه شماره دوم را بزرگتر و بهتر به بازار ارائه کند. باید منتظر بازی جدید این استودیو یعنی «بالدورز گیت 3» (Baldur’s Gate 3) باشیم که طرفداران قدیمی و دو آتشه خود را دارد.

Elder’s Scrolls V: Skyrim

سال عرضه : 2011

برای طرفداران بیشمار دنیای فانتزی همیشه این یک آرزو بوده که بتوانند در دنیای محبوب‌شان زندگی کنند. گشت وگذار در یک سرزمین بزرگ با آب و هوا، پوش گیاهی و جانوری مختلف و درگیر شدن با انواع و اقسام موجودات افسانه‌ای و بهره‌بردن از قدرت‌های فرازمینی  آرزوی همه طرفداران فانتزی است. بازی «اسکایریم» (Skyrim) این تجربه را به مفصل‌ترین شکل ممکن در اختیار گیمرها قرار می‌دهد. قطعا شباهث بی‌انکار بازی با محبوب‌ترین دنیای فانتزی موجود یعنی ارباب حلقه‌ها نیز یکی دیگر از دلایل محبوبیت آن است.  با این بازی عشاق فانتزی می توانند ساعت‌ها غرق دنیای بی انتها، جادویی و دوست‌داشتنی سرزمین‌های شمالی شوند.سفر موفقی را برای شما آرزو مندیم، خطر اژدهای باستانی را جدی بگیرید.

Witcher 3: The Wild Hunt

سال عرضه : 2015

شیطان، شیطان است. کوچکتر یا بزرگتر هیچ تفاوتی نمی کند. این جمله از ویدیوی تبلیغاتی بازی «ویچر 3» (Wither 3) با نام «کشتن هیولا» (Killing Monster) تمام جوهره این بازی را به خوبی نشان می‌دهد. ویچرها شکارچیان زبردست و تعلیم دیده‌ای هستند که متخصص کشتن هیولا اند. آنها با تمرینات سخت و طاقت‌فرسا که حتی منجر به نابودی‌شان می شود، تبدیل به جنگاورانی قهار می شوند. قهرمان داستان ما گرالت یکی از بهترین ویچرهایی است که تا به حال وجود داشته اما مهمترین نقطه قوت او نه قدرت فیزیکی، جنگاوری یا معلومات‌اش است بلکه تاثیری است که می تواند بر روی دنیا و پیرامون خود داشته باشد. در دنیایی که هیولاها فقط در غارها و جنگل‌ها  نیستند و بسیاری از آنها در شهرها و روستاها زندگی می‌کنند، انسانهای که از هر هیولای دیگری خطرناک ترند، در دنیایی که نسل‌کشی، جنگ و تجاوز جزئی از اتفاقات معمولی هر روزه هستند،  شما می توانید در نقش گرالت از قدرت خود استفاده کرده و تغییری مثبت ایجاد کنید یا تبدیل به یکی از همان هیولاهای این دنیا بشوید.

Bloodborne

سال عرضه : 2015

 چطور می‌شود متوجه نبوغ و پیچیدگی ذهن یک انسان شد؟ قطعا ساخت یک بازی مثل «بلادبورن» (Bloodborne) می‌تواند بهترین نشانه آن باشد. «بلادبورن» آن‌چنان پیچیده است که هنوز بعد از چند سال از عرضه شدن هنوز هیچ کس نتوانسته ادعا کند که همه داستان بازی را فهمیده و می‌داند. در بسیاری از موارد طرفداران بازی حدسیات و تئوری‌های متفاوتی در مورد اتفاقات مختلف بازی دارند.  حتی خوره‌های بازی هم نتوانسته‌اند همه بازی را کشف کنند. چند ماه پیش و به تازگی در اعماق سردابه‌های بازی هیولای جدیدی کشف شد که تا به حال کسی آن را ندیده بود. اما این نابغه کیست؟  نابغه‌ای که از او صحبت شد کسی نیست به غیر از «هیدتاکا میازاکی» (Hidetaka Miyazaki) کارگردان بازی «بلادبورن» و خالق سری «سولز» (Souls) که با این مجموعه تعریف جدیدی از سختی در بازی، داستان‌پردازی معماگونه، کمرنگ کردن خط فرضی بین خیر و شر و بسیاری موارد دیگر ارائه کرده است. او حالا مدیر استودیو «فرام سافتور»  (From software) است  و یکی از وظایف اصلیش جابجاکردن مرزهای ساخت بازی است.

Disco Elysium

سال عرضه : 2019

شاید خود استودیو مستقل «زام» (Zaum) فکرش را هم نمی‌کرد که اولین بازی‌اش تبدیل به یکی از بهترین بازی‌های نقش‌آفرینی تاریخ شود. این بازی بر عکس تمامی بازی‌های نقش‌آفرینی بر روی مبارزه تمرکز نکرده و توان اصلی خود را در روایت یک داستان پیچیده کارآگاهی صرف کرده است. این یعنی شما همواره در حال صحبت‌کردن هستید که شاید به نظر حوصله‌سربر برسد. اما اینطور نیست. انتخاب گزینه مناسب در صحبت با شخصیت‌های مختلف یکی از سخت‌ترین و در عین حال جذاب‌ترین اتفاقات بازی است. با هر شخصیتی باید به شیوه‌ای منحصر به فرد برخورد کنید تا نتیجه مورد نظر را بگیرید . اما درخشان‌ترین بخش بازی درگیری های فکری و درونی کاراگاه نامرتب بازی است که می‌تواند به افکاری حتی مالیخولیایی منتهی شود. بی جهت نیست «دیسکو الیزیم» (Disco Elysium) یکی از خاص‌ترین بازی‌های برتر در سبک نقش‌آفرینی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا