برای مشاهده آیتم ثروتمندترین بازی سازان ویدیویی در یوتوب کلیک کنید
صنعت گیم به سرعت در حال گسترش و پیشرفت است و کارشناسان تخمین میزنند طی سالهای آینده گردش مالی این صنعت خیلی بیشتر از مقدار فعلیش شود حتی تا 200 میلیارد دلار هم پیش برود. پولی که در صنعت گیم بدست میآید و هر دلاری که گیمرها برای خرید بازی جدید یا اسکین در بازیهای بتل رویال هزینه میکنند، قطعا در سیاهچاله غیب نمیشود، بلکه راهی جیب دست اندرکاران و مدیران این صنعت میشود. شاید براتون عجیب باشه اما دنیای امروز ما پر شده از مدیران و بازیسازان ثروتمندی که به لطف بازی هاشون پول کلانی را به جیب زدند. این بدان معناست که دیگه «گیب نیول» (Gabe Newell) مدیر مشهور شرکت Valve تنها و نیست و افراد دیگهای هم به باشگاه میلیاردهای صنعت بازی پیوستند. در برنامه بهترینهای این هفته شما رو با ثروتمندترین بازیسازان جهان آشنا خواهیم کرد.
10.شی یوژو (Shi Yuzhu)
ثروت خالص: 1.5 میلیارد دلار
کمپانی: Giant Interactive
«شی یوژو» نامی نیست که هر روز تو اخبار کشورهای غربی بشنوید. در چین اما داستان تا حد زیادی تفاوت میکنه و یوژو یکی از تاثیرگذارترین افراد در این کشور محسوب میشه. اون عمده ثروت و موفقیتش رو مدیون ساخت بازی های MMOائه که گل سرسبدشون هم بازیه ZTOnlineائه.
اون که از دهه هشتاد مشغول کسب درامد در حوزه کامپیوتر بوده، امروز علاوه بر مدیریت کمپانی Giant، مدیرعاملی بانک مین شنگ (Minsheng Bank) رو هم برعهده داره.
موفقیت اقتصادی تنها دلیل شهرت او در چین نیست و علاقه فراوانش به گیم و کمیک و همین طور دانش بسیار گستردش موجب محبوبیت بسیار زیادش در این کشور شده.
9.مارکوس پیرسون ملقب به ناچ (Markus “Notch” Persson)
ثروت خالص: 1.6 میلیارد دلار
کمپانی: Mojang
بعضی وقتا برای میلیاردر شدن نیازی به دهها سال تلاش و عرضه چندین و چند بازی نیست. تنها چیزی که نیاز دارید ساخت یک بازی فوق محبوب است تا بارتون رو برای همیشه ببندید. مارکوس پیرسون به همراه کارل منه (Carl Manneh) و جیکوب پورسر (Jakob Porser) یکی از بزرگترین پدیدههای صنعت گیمینگ یعنی Minecraft را تولید کردند. وقتی مارکوس تصمیم گرفت استودیوی «مویانگ» Mojang را بفروشه، چیزی در حدود 2.5 میلیارد دلار عایدش شد که بلافاصله اون رو در لیست ده ثروتمند صنعت گیم قرار داد. او در سال 2014 یک عمارت مجلل به قیمت نجومی 70 میلیون دلار را در بورلی هیلز کالیفرنیا خریداری کرد و آن طور که نزدیکانش میگویند، بیش از هرچیز علاقه دارد پولش را صرف خرید تجهیزات کامپیوتری و سفر دور دنیا کند. او یک بار در مصاحبهای اعتراف کرد که پولدار بودن عالم خیلی عجیبی دارد و قول داد که بخش عمدهای از ثروتش را صرف امور خیریه کند.
8.کیم تائک جین (Kim Taek Jin)
ثروت خالص: 1.7 میلیارد دلار
کمپانی : NCSoft
کیم موسس و مدیرعامل کمپانی NCSoft، دومین شرکت بزرگ آنلاین گیمینگ در کره جنوبی است. جین که خودش از ناظران راه اندازی اولین سرویس اینترنت کره جنوبی محسوب میشود، در سال 1997 شرکت NCSoft را تاسیس کرد و یک سال بعد هم با عرضه بازی فوق محبوب Lineage، موفق شد نام شرکتش رو بر سر زبونا بندازه. در سال 2004 هم با عرضه Lineage II و City of Heroes توانست بیش از پیش بر شهرت و ثروت خود و شرکتش بیافزاید. امروز جین بیش از 11 درصد سهام کمپانی NCSoft که معادل 1.1 میلیارد دلار هست را در اختیار داره.
7.مایکل مورهیم (Michael Morhaime)
ثروت خالص: 1.8 میلیارد دلار
کمپانی: Blizzard Entertainment
مایکل مورهیم به خاطر زحماتش در کمپانی بلیزارد به عنوان یکی از بزرگترین نامهای صنعت گیم شناخته میشود. او که در سال 1991 از موسسان این شرکت بود، در سال 2018 به عنوان مدیرعامل و رییس از سمت خود استعفا کرد.
همه چیز با کنسول Bally Professional Arcade و تاثیر ابدی آن روی مایکل آغاز شد. او چنان جذب این دستگاه شد که تصمیم گرفت وارد صنعت گیم شده و برای خودش بازی بسازد. با این که او بیشتر روی حوزه سخت افزار متمرکز بود تا نرم افزار، پس از استخدام در شرکت San Jose Microchip به این فکر افتاد که شرکت خود را به راه بیاندازد. همین شد که به همراه الن ادهم (Allen Adham) و فرانک پیرس (Frank Pearce )، شرکت Silicon & Synapse را راه اندازی کردند، شرکتی که بعدها نامش به Blizzard تغییر پیدا کرد.
مورهیم در سالهای کاریاش در ساخت و انتشار بازیهای زیادی شرکت داشته که World of Warcraft را میتوان مهمترین آنها دانست. همین موفقیتها باعث شدند که امروز از او به عنوان یک افسانه در صنعت گیم یاد شود.
6.کوان هیوک بین (Kwon Hyuk Bin)
ثروت خالص: 4.1 میلیارد
کمپانی: Smilegate
کمپانی Smilegate یکی از بزرگترین ناشران و سازندگان بازیهای ویدئویی در کره جنوبیه و باید بگیم بخش عمدهای از موفقیت و محبوبیتش رو مدیون موسسش یعنی آقای کوان هیوک بینه که در سال 2002 این شرکت رو تاسیس کرد. با این حال Smilegate پس از ساخت و عرضه عنوان Croosfire، که به یکی از مشهورترین بازیهای شوتر اول شخص جهان تبدیل شد توانست برای خودش شهرت بین المللی به هم بزند.
با این حال هیوک بین همیشه هم در زمینه شغلی اش انسان موفقی نبوده. اولین شرکت استارتاپی او با نام 4Csof تنها اندکی پس از تاسیس شکست خورد. حتی با وجود شکست اولیه او بازهم دست از علاقهاش یعنی ساخت گیم برنداشت و به همین خاطر بود که پیشنهاد همکاری با سامسونگ را رد کرد. امروز همکاری شرکت او و کمپانی چینی Tencent باعث سودآوری 6.8 میلیاردی بازی Crossfire شده است.
5.گیب نیول (Gabe Newell)
ثروت خالص: 4.85 میلیارد دلار
کمپانی: Valve
بدون شک گیب نیول مشهورترین نامی است که در این فهرست وجود داره. مهم نیست که ثروت او کمتر از چهار نفر قبلی است چون برخلاف آن چهار نفر گیب نیول یک سوپراستار واقعی است. او بیش از هر چیز به خاطر تاسیس کمپانی Valve که در این سالها عناوین بینظیری مانند Counter Strike، Half-Life و Portal را عرضه کرده و همین طور افتتاح استیم، بزرگترین فروشگاه آنلاین گیمینگ در خطر علاقه مندان به این صنعت ماندگار شده. گیب در سال 1983 از دانشگاه هاروارد انصراف داد و کار خود را در کمپانی مایکروسافت آغاز کرد و در همچنین در توسعه اولین ورژنهای ویندوز نقش داشت. به هر ترتیب او در سال 1996 به همراه تعدادی از دوستانش کمپانی Valve را تاسیس کرد و از آن زمان موفقیتهای عظیمی در صنعت گیم کسب نموده. با این حال مشکل او با عدد 3 باعث عاصی شدن بسیاری از گیمرها شده!
4.کیم جونگ جو (Kim Jung-ju)
ثروت خالص: 5.46 میلیارد دلار
کمپانی: Nexon Corporation
کیم جونگ جو همان طور که از نامش میتوان حدس زد اهل کره جنوبی است و بیش از هرچیز به خاطر کمپانی تحت مالکیتاش یعنی Nexon مشهور است. او این شرکت را در سال 1994 تاسیس کرد و اولین بازی MMORPG تاریخ با نام Nexus: The Kingdom of The Winds را در اختیار گیمرهای کرهای قرار داد ؛ عنوانی که یک سال قبل از Ultima Online عرضه شد. ساخت این بازی مقدمهای شد برای گسترش این شرکت و افزایش درآمدهای آن طوری که گردش مالی Nexon در سال 2018 به اوج خود رسید. امروز این کمپانی، بزرگترین کمپانی گیمینگ در سراسر کره است. با وجود تمام موفقیتهای مالی، کیم جونگ جو در این زمینه چندان مرد خوش نام و پاکدستی نیست و بارها به خاطر پرداخت رشوه با قانون سرشاخ شده است. آخرین بار او در سال 2017 به دو سال حبس تعلیقی محکوم شد.
3.رابرت “بابی” کوتیک (Robert ‘Bobby’ Kotick)
ثروت خالص: 7 میلیارد دلار
کمپانی Activision Blizzard
اکتیویژن بلیزارد یکی از مشهورترین و بزرگترین نامها در صنعت گیمه .اون هم به مدد سیاستهای مدیرعاملاش یعنی بابی کوتیک.
کوتیک کار خود رو به عنوان یک برنامه نویس در Apple آغاز کرد. او یکی از افرادی بود که در ساخت کامپیوتر Apple II نقش داشت و در حالی که آن زمان مشغول تحصیل در دانشگاه میشیگان بود، با پیشنهاد استیو جابز از ادامه تحصیل انصراف داد تا تمام تمرکز خود را روی کار معطوف کند.
او در سال 1991 اکتیویژن را به قیمت 440 هزار دلار خریداری کرد و پس از نجات کمپانی از نابودی، به عنوان مدیرعامل آن برگزیده شد. پس از ادغام با بلیزارد، تصمیمی که کوتیک یکی از بزرگترین حامیانش بود ؛ او به عنوان رییس کمپانی انتخاب شد.
در دنیای گیمینگ کوتیک را به خاطر سخت گیری بیش از اندازه میشناسند، به عنوان مثال برخی اوقات او برای رضایت جامعه گیمینگ، شرکا و کارمندان خود را وادار به اعمال تغییرات میکند. با این حال گیمرها بیش از آن که او را مدیری بدانند که به کیفیت بازیها اهمیت بدهد، او را یک سرمایه دار میدانند. براساس آمار منتشر شده، ثروت خالص او چیزی در حدود 7 میلیارد دلار است که از این مقدار 4.635 میلیارد از آن، سهام تحت مالکیت او در کمپانی اکتیویژن بلیزارد است.
2.تیم سوئینی (Tim Sweeney)
ثروت خالص: 7.18 میلیارد دلار
کمپانی: Epic Games
هر کس که Fortnite را کنترل کنه، دنیا را در کنترل خواهد داشت و این فرد کسی نیست جز تیم سوئینی، مدیرعامل کمپانی Epic Games. نشریه اقتصادی بلومبرگ سوئینی را تو سال جاری در رتبه 217ام ثروتمندترین افراد کره زمین قرار داد، یعنی اون رسما ثروتمندتر از گیب نیول و حتی روپرت مرداک، غول رسانهای آمریکاست. با این حال بیراه است اگر بگیم سوئینی بخشی از ثروت خود رو مدیون موفقیت Fortnite ائه. کمپانی Epic Games از بدو تاسیس خود در سال 1991 تاکنون عناوین موفق سودآور زیادی را روانه بازار کرده و مهمتر از همه نباید فراموش کنیم که مالکیت موتور گرافیکی محبوب Unreal هم در اختیار این شرکته. پس قرار گرفتن سوئینی در این لیست به هیچ عنوان عجیب نیست. احتمال میره با موفقیت بیشتر فروشگاه آنلاین Epic، ثروت تیم سوئینی بیشتر از حالا بشه.
1.ویلیام دینگ (William Ding)
ثروت خالص: 14.7 میلیارد دلار
کمپانی NetEase
بسیاری از گیمرها تصور میکنند Tencentبزرگترین و اصلی ترین بنگاه حوزه گیم در کشور چینه درحالی که دو کمپانی Tencent و NetEase بر سر این جایگاه با یکدیگر رقابت تنگاتنگی دارند. ویلیام دینگ در سال 1997 کمپانی NetEase رو تاسیس کرد و امروز که نزدیک به 22 سال از راه اندازی اون میگذره، این کمپانی علاوه بر ساخت عناوین MMORPG، با همکاری Blizzard و Mojang، نسخههای بومی سازی شده Minecraft، Overwatch، Diablo III و بسیاری از عنوان دیگر را در چین عرضه و مدیریت میکنه. به غیر از محبوبیت گسترده این بازیها در چین، گیمرهای چینی علاقه بسیار زیادی هم به بازیهای MMORPG دارند که از قضا کمپانی NetEase یکی از بزرگترین سازندگان این دست عناوین به شمار میاد. ویلیام دینگ اکنون صاحب یک ثروت افسانهایه و پیش از ظهور بسیاری از میلیاردرهای جدید و نوکیسه چینی، موفق شد به کلوپ میلیاردرها بپیونده و حتی در سال 2003 مقام ثروتمندترین مرد چین رو هم از آن خودش کنه.
در انتها به همتون توصیه می کنیم که این ویدیو رو به تمامی افرادی که معتقدند گیم یک صنعت کم درآمد و ناتوان هست ، نشان دهید.