بهترین بازی های Marvel

برای مشاهده آیتم بهترین بازی های Marvel در یوتوب کلیک کنید

این روزها موفقیت فیلم‌های مارول سوژه اصلی مراجع سینمایی است و کار به جایی رسیده که مارتین اسکورسیزی و فرانسیس فورد کاپولا در مورد دنیای سینمایی مارول اظهار نظر می‌کنند با این حال مارول پیش از اینکه به بزرگترین غول سینمای تجاری مبدل شود، با همکاری کمپانی‌های بازیسازی عناوین درجه یک و جذاب زیادی تولید کرده بود. اولین بازی مارول در صنعت بازی به 37 سال پیش بازمی‌گردد ، یعنی وقتی که شرکت برادران پارکر بازی Spider-Man را برای کنسول آتاری 2600 عرضه کرد. از آن هنگام تا به امروز بیش از 100 بازی بر اساس ابرقهرمانان مارول ساخته و عرضه شده و جالب اینکه تعداد قابل توجهی از آن‌ها عناوین قابل قبولی از آب درآمده‌اند. در بهترین‌های این هفته سری به دنیای بازی های مارول زدیم و 10 عنوان برتر را انتخاب کردیم. این بار هم رده بندی بازی ها ارتباطی به ارزش آن‌ها ندارد و بر اساس سال عرضه رتبه بندی شده.

Marvel vs. Capcom 2

زمان عرضه : 2000
پلتفرم : Dreamcast ، PS2 ، Xbox

اواخر دهه 90  یعنی زمانی که سگا مشغول توسعه کنسول دریم کست بود ، این شرکت به دنبال متحدانی بود که بتواند آن‌ها را در نبرد کنسول ها همراهی کند. یکی بزرگترین متحدان سگا در آن هنگام ، شرکت کپکام بود که قول ساخت چند بازی بزرگ انحصاری را به مسئولان سگا داد. یکی از این بازی‌ها  Marvel vs. Capcom 2 بود ؛ عنوانی که در حقیقت چهارمین همکاری مشترک کپکام و کمپانی مارول به حساب می‌آمد. با اینکه بازی مورد نظر یک اثر دو بعدی بود آن هم در زمان اوج عناوین فایتینگ سه بعدی ، اما کیفیت بالای بازی به همراه تمرکز روی مبارزات تگ تیم باعث شد تا Marvel vs. Capcom 2 مهم‌ترین بازی فایتینگ سال 2000 نام گیرد. حضور لیست بلند بالای شخصیت‌های مشهور مارول از مرد عنکبوتی ، ولورین گرفته تا ونوم و تانوس باعث شد تا دوستداران مارول حسابی این بازی را تحویل بگیرند. گیم‌پلی جذاب ، سرعت بسیار بالا و بهبود قابلیت Variable Assist که اجازه می‌‍داد یکی از کاراکترهای بیرون صفحه به کمک کاراکتر در حال مبارزه بشتابد ، از جمله دلایل محبوبیت Marvel vs. Capcom 2 بود. شاید بزرگترین مشکل این بازی عدم قابلیت بازی آنلاین در خارج از ژاپن بود. مشکلی که در مورد همه نسخه‌های نسل ششمی این بازی صدق می‌کرد.

The Punisher

سال عرضه : 2004
پلتفرم : PS2 ، Xbox ، PC

با اینکه بازی The Punisher به اسم یک بازی اقتباسی از نسخه 2004 فیلم پانیشر عرضه شد اما بخش عمده ای از داستان و کلیت بازی کاملا از سری کمیک‌های این ضدقهرمان پرطرفدار برگرفته بود. داستان بازی مخلوطی از فیلم پانیشر و شماره پنچ و شش سری کمیک پانیشر بود. علاوه بر این تعدادی از مشهورترین کاراکترهای دنیای مارول از جمله Iron Man ، مت مرداک ، نیک فیوری ، کینگپین و بولزآِی در بازی حضور داشتند. با اینکه بعضی از بخش ها مثل مبارزه فرانک با مرد روسی عینا از فیلم الهام گرفته بود و صداگذار بازی هم «توماس جین» بازیگر نقش پانیشر بود  اما مابقی آن هیچ ارتباطی به فیلم سال 2004 نداشت. در حالی که فیلم با درجه سنی pg-13 اکران شد ، نسخه اول بازی پانیشر که برای ESRB فرستاده شد رده سنی AO را دریافت کرد. با توجه به اینکه هیچ بازی AO برای کنسول ها عرضه نمی‌شود ، Thq مجبور شد کمی از خشونت بازی بکاهد. مثلا صحنه هایی که فرانک مشغول شکنجه دشمناش بود به صورت سیاه و سفید درمی‌آمد. پانیشر به قدری خشن بود که تصور عرضه آن در نسل فعلی و با وجود گرافیک واقع گرایانه کاملا غیر ممکن به نظر می‌رسید. مثلا یکی از مکانیک های اصلی بازی سیستم شکنجه بود. در هر مرحله اجسامی وجود داشتند که فرانک می توانست با بی رحمی تمام دشمنانش را با آن‌ها شکنجه کند. این مکانیک که hot spots نام داشت در عین خشن بودنش به شدت با استقبال دوستداران کمیک های پانیشر همراه شد. از دیگر ویژگی های مهم گیم پلی امکان  استفاده از سپر انسانی ، پرت کردن دشمنان و پرتاب چاقو در مد مخصوص اشاره کرد. بد نیست بدانید وقتی بازی عرضه شد یکی از منتقدا در کنایه ای به همین میزان خشونت گفته بود که پانیشر باعث ‌می‌شود GTA در سطح ماریو کارت به نظر برسد!

X-Men Legends II: Rise of Apocalypse

سال عرضه : 2005
پلتفرم : PS2 ، Xbox ، PC ، Game Cube ، PSP

ساخت یه بازی بر اساس ابرقهرمانای Xmen یکی از سخت ترین کارهای ممکنه ، مخصوصا وقتی قراره همه این شخصیت ها در یک بازی حاضر باشند. با این حال استودیو خوشنام Reaven سال 2004 دست به کار بزرگی زد و با عرضه بازی X-Men Legends ثابت کرد که چنین کاری امکان پذیره. این استودیو با استفاده از فرمول بازی های اکشن نقش آفرینی پرطرفداری مثل دیابلو و بالدورز گیت یه بازی ابرقهرمانی خلق کرد تا این بار به جای کلاس های مختلف شخصیت های بازی های ار پی جی ، شاهد لیستی از کاراکترهای X-men باشیم که هر کدوم یکسری قدرت های منحصر به فرد دارند. یک سال بعد از این بازی Raven قسمت دوم این بازی رو با نام Rise of Apocalypse روانه بازار کرد. این دنباله نه تنها خیلی کامل تر از قسمت اول بود بلکه قابلیت بازی انلاین هم به اون اضافه شده بود. بازیکنا می تونستند از یه لیست بلند بالا کاراکترهای X-MEN ، چهار شخصیت رو انتخاب کنند. جالب اینکه پلیرهای دیگه می تونستند در هر زمانی وارد بازی یا از اون خارج بشند. با توجه به وجود HUB اصلی و یک محیط بزرگ ، کاربرا می تونستند با npcها ارتباط برقرار کرده و حتی از اونها ماموریت بگیرند. این اولین باری بود که بر اساس ابرقهرمانا یک بازی RPG ساخته شد و استودیو raven ثابت کرد که بهترین راه برای ساخت یک بازی با وجود ابرقهرمانان فراوان استفاده از فرمول عناوین دانجن کرالر هست.

The Incredible Hulk: Ultimate Destruction

سال عرضه : 2005
پلتفرم  : PS2 ، Xbox ، PC ، Game Cube

سال 2001 استودیو Radical Entertainment که در اون هنگام چندان استودیو شناخته شده ای نبود از سمت کمپانی یونیورسال مامور شد تا بر اساس فیلم هالک ساخته انگ لی یه بازی اقتباسی درست کنه. یونیورسال حتی از اریک بانا شخصیت اصلی فیلم دعوت به عمل آورد تا کار صداگذاری بازی رو انجام بده. این بازی همزمان با فیلم هالک در سال 2003 منتشر شد و برخلاف انتظارات اثری قابل احترام و جذاب بود. با اینکه هالک یه بازی به شدت خطی بود اما کنترل کاراکتر هالک به هر بازیکنی حس قدرت فوق العاده ای میداد  و بازی خیلی شبیه به بیت ام اپ های کلاسیک عمل میکرد. استودیو Radical بعد از این دو سال وقت صرف کرد و بازی The Incredible Hulk: Ultimate Destruction را عرضه کرد. Ultimate Destruction نه تنها محیط اوپن ورد داشت بلکه به شماره اجازه می داد با استفاده هالک تمامی محیط رو با خاک یکسان کنید. هالک حتی می تونست از همه دیوار بالا بره و هر چیزی که جلوش هست رو نابود کنه. آزادی هالک برای تخریب هر وسیله ای از یک سو و گرافیک و گیم پلی جذاب از سوی دیگه باعث شدند تا The Incredible Hulk: Ultimate Destruction به بهترین بازی تاریخ کاراکتر هالک تبدیل بشه. جالبه بدونید «پاول جنکینس» نویسنده چیره دست و کهنه کار مارول داستان این بازی رو به رشته تحریر درآورد و به لطف این انتخاب داستان هم کاملا باب میل طرفداران هالک بود. چند سال بعد استودیو Radical با پیاده سازی همین فرمول گیم پلی بازی Prorotype رو عرضه کرد که خیلی ها از اون به عنوان دنباله معنوی Ultimate Destruction یاد می کنند.

Marvel: Ultimate Alliance

سال عرضه : 2006
پلتفرم : Xbox 360 ، PS3 ، PS2 ، PSP ، PC ، Wii

به لطف موفقیت X-Men Legends ، اکتیویژن تصمیم گرفت با استفاده از فرمول گیم پلی این بازی اثری جدید رو خلق کنه ؛ اثری که این بار نه فقط کاراکترهای مردان ایکس باکس ، بلکه تمامی شخصیت های مهم مارول در اون حضور داشته باشند. به همین خاطر اکتیویژن کمی قبل از اتمام ساخت X-Men Legends 2 ، سران Raven رو از نقشه خودش اگاه کرد. در ابتدا قرار بود این بازی دنباله مستقیم Rise of Apocalypse باشه و بازی هم با اسم Marvel Legends عرضه بشه. دیگر شباهت بین دو بازی گرافیک کارتونی یا به اصطلاحی سل شید بود هرچند در اواسط ساخت گرافیک بازی حالت نیمه واقع گرایانه به خود گرفت. با این حال کلیت گیم پلی بازی شباهت فراوانی به X-men legends داشت. کاربرا  می تونستند بین 22 شخصیت قابل بازی ، 4 کاراکتر رو برای تیم خودشون انتخاب کنند. با اینکه بسیاری از شخصیت های محبوب مارول به عنوان کاراکتر قابل بازی در Marvel: Ultimate Alliance حضور نداشتند اما تقریبا تمامی اونها به عنوان NPC در بازی حاضر بودند و نقش خودشون رو در داستان ایفا می کردند. باید بدونید در مجموع 140 شخصیت دنیای مارول در این بازی حضور داشتند.   با توجه به ذات RPG بازی چندین مختلف در انتها انتظار بازیکنان رو می کشید که بسته به انجام یکسری از ماموریت های جانبی بود.

Spider-Man: Web of Shadows

سال عرضه : 2008
پلتفرم : Xbox 360 ، PS3 ، PS2 ، PSP ، PC ، Wii

تا به امروز بازی های جذاب فراوانی بر اساس شخصیت مرد عنکبوتی ساخته شده طوری این ابرقهرمان به همراه بتمن رکوردار بازی های خوب در صنعت بازی هستند. وقتی صحبت از عناوین درجه مرد عنکبوتی میشه بسیاری به یاد نسخه 2018 ، Spider-Man 2 ، Ultimate Spider-Man و Shattered Dimensions  می‌افتند. اما اگه یه بازی باشه واقعا در حقش اجحاف شده باشه اون Web of Shadows هست. این بازی تنها نسخه مرد عنکبوتی که با الهام از بازی های Open World RPG ساخته شده. در طول بازی شما باید گزینه های مختلف انتخاب کنید ، انتخاب هایی که نه فقط در طول داستان بلکه در پایان بازی هم تاثیرگذار هستند و در نهایت بسته به انتخاب هاتون یکی از 4 پایان بازی به نمایش درمیاد. نکته جالب اینه که مرد عنکبوتی در بازی دو لباس کاملا متفاوت داره. یکی لباس اصلیش و یکی هم لباس مشکی که در حقیقت همون ورژن «سیم بایوت» مرد عنکبوتی هست. هر کدام از این لباس ها دارای قدرت ها و ویژگی های منحصر به فرد خودشون هستند و همین موضوع باعث شد مبارزات بازی در نوع خودش بسیار جذاب باشه. یکی دیگه از نکات جالب Web of Shadows حضور شخصیت های ورلورین ، لوک کیج و ونوم در بازی هست که برای هر دوستدار مارول می تونه جذاب باشه.

X-Men Origins: Wolverine

سال عرضه : 2009
پلتفرم : Xbox 360 ، PS3 ، PS2 ، PSP ، PC ، Wii

سرنوشت بازی X-Men Origins: Wolverine هم تا حدی شبیه به بازی اقتباسی پانیشر هست. هر دو بازی با اینکه از فیلم های سینمایی اقتباس شده بودند اما بخش عمده داستانشان نه از فیلم بلکه از کمیک بوک های این دو شخصیت الهام گرفته بودند. دیگر نکته مشترک بین دو اثر این بود که با اینکه هر دو فیلم پانیشر و X-Men Origins: Wolverine آثاری با درجه سنی PG-13 بودند اما هر دو بازی راهی جداگانه را طی کرده و آثاری به شدت خشن بودند. نکته مثبت بازی X-Men Origins: Wolverine این بود که استودیو مشهور Raven مسئولیت ساخت آن را برعهده داشت. استودیویی که با ساخت X-Men Legends ثابت کرد که نه تنها با دنیای X-men کاملا آشناست بلکه می تواند از این ابرقهرمانان بازی های جذاب درست کند. این استودیو برای اینکه داستان ضعیف فیلم به بازی اقتباسی آن هم لطمه نزند  از Marc Guggenheim دعوت به عمل آورد ، یکی از نویسندگان مشهور کمیک بوک که نه تنها سابقه کار در مارول را داشت بلکه چندین داستان  در دنیای X-men را به رشته تحریر درآورده بود. در بخش گیم پلی Wolverine با الهام از God of War و Ninja Gaiden ساخته شد. یک هک اند اسلش سریع و خشن با تمرکز روی ارتقا شخصیت و امکان استفاده از تله‌های محیطی. یکی از ویژگی های مهم گیم پلی که با استقبال دوستداران ولورین همراه شد قطع عضو دشمنان بود. فراموش نکنیم که X-Men Origins: Wolverine تنها بازی تاریخ مجموعه X-MEN بود که درجه سنی M  دریافت می کرد.

Lego Marvel Super Heroes

سال عرضه : 2013
پلتفرم : PS3 ، PS4 ، Xbox 360 ، Xbox One ، PC ، Wii U

طی دو دهه گذشته عناوین فراوان زیادی در دنیای لگو تولید شدند اما Lego Marvel Super Heroes از یک منظر با تمامی آثار دنیای لگو فرق دارد. آن هم انتشار یک بازی مارول به وسیله برادران وارنر است که مالک دنیای DC به حساب می آید. این بازی یکی از عظیم ترین فهرست های را در بین تمامی سری عناوین لگو دارد و به شما اجازه می دهد از بین 180 شخصیت دنیای مارول یک کاراکتر را انتخاب کنید و جالب اینکه هر کدام از این 180 شخصیت دارای ویژگی های منحصر به فرد خود بودند. با اینکه بازی مذکور یک سال پس از فیلم اونجرز عرضه شد اما داستان آن به جای این فیلم کمیک های اونجرز تمرکز داشت و به مانند داستان های اصلی باز هم این دکتر دووم بود که دشمن شماره یک اونجرز به حساب می اومد. Lego Marvel Super Heroes یکی از آخرین سری بازی های لگو بود که به معنای واقعی خنده دار بودند و سناریویی استاندار  رو دنبال می کردند. به لطف داستان خوب ، شوخی های بامزه و گیم پلی جذاب که می‌توانستید آن را به همراه دوستانتان بازی کنید ، Lego Marvel Super Heroes علاوه بر کسب نمرات بسیار خوب و متوسط نمره 84 برای PS4 ، فروشی فوق العاده را تجربه کرد و به گفته «دیوید حداد» مدیر عامل وقت بخش سرگرمی برادران وارنر اعلام کرد که Lego Marvel Super Heroes پرفروش ترین بازی لگو تاریخ است.

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series

سال عرضه : 2017
پلتفرم : PS4 ، Xbox One ، PC ، iOS ، Android

همه بازی های مشهور مارول آثاری اکشن هستند و به قولی پر زد و خرد هستند. اما استثنا همه جا وجود داره و در مورد مارول این استثنا بازی Guardians of the Galaxy: The Telltale Series هست. بعد از موفقیت فیلم Guardians of the Galaxy سران Telltale با تعدادی از بزرگترین کمپانی‌های سرگرمی جهان وارد مذاکره شدند. مسئولان این استودیو با مدیران DC بر سر ساخت سری بازی بتمن به توافق رسیدند با مدیران ماول بر ساخت بازی Guardians of the Galaxy. دلیل مذاکرات مثبت دو طرف به دلیل ساخت بازی Tales from the Borderlands بود که ثابت کرد Telltale علاوه بر ساخت عناوین تراژدی همچون Walking Dead ، در توسعه بازی های کمدی هم تبحر دارد. بازی Guardians of the Galaxy با وجود الهام از این مجموعه فیلم داستانی جدید را روایت می‌کند. با اینکه داستان Guardians of the Galaxy قابل مقایسه با فیلم آن نیست و گیم پلی آن هم هیچ تفاوتی با دیگر آثار Telltale ندارد اما شخصیت پردازی جذاب و درست بازی و دیالوگ های بامزه استارلرد و راکت باعث میشه تا Guardians of the Galaxy یک انتخاب مناسب برای دوستداران عناوین مارول به حساب بیاد.

Spider-Man

سال عرضه : 2018
پلتفرم : PS4

سونی سال‌هاست که حق امتیاز فیلم‌های سینمایی مرد عنبکوتی رو در اختیاره داره اما توی همه این سال‌ها هیچ وقت هیچ بازی انحصاری بر اساس این شخصیت نساخت با اینکه حداقل قدرت این رو داشت که بر اساس فیلم های خودش بازی اقتباسی بسازه. با این حال اون ها ترجیح دادن با اکتیویژن که امتیاز تعداد زیادی از شخصیت های مارول رو در دنیای بازی داشت  کنار بیان و اجازه بدن اونا بازی های اسپایدرمن اهم اقتباسی و غیر اقتباسی رو بسازن تا اینکه بعد از تموم شدن زمان قرارداد اکتیویژن با مارول تموم شد و مدیران سونی طی گفتگویی با سران استودیو اینسومنیاک به اون ها گفتن که می تونن یک بازی انحصاری بر اساس یکی از شخصیت های مشهور مارول و اون هم به انتخاب خودشون درست کنند و اون ها هم مرد عنکبوتی رو انتخاب کردن. با توجه به درخواست مارول ، قرار شد داستان و دنیای بازی کاملا منحصر به فرد باشد و ارتباطی به  دنیای سینمایی مارول یا یک کمیک به خصوص نداشته باشد.  اینطوری بود که ساخت بازی Spider man  اغاز شد و 4 سال پس از توسعه در پاییز 2018 روانه بازار شد. Spider-man نه تنها موفق شد نمرات فوق العاده ای دریافت کنه بلکه فروشی نزدیک به 14 میلیون نسخه ای رو تجربه کنه تا نسخه 2018 بازی Spider man به پرفروش ترین بازی تاریخ مارول مبدل بشه.

خروج از نسخه موبایل