بهترین ها

سخت‌ترین بازی‌های تاریخ

برای مشاهده برنامه سخت ترین بازی های تاریخ در یوتوب کلیک کنید

به عنوان یک گیمر، گاها تجربه‌ی چالش برانگیز یک بازی می‌تواند برای همه‌ی ما جذاب باشد. اما از آن جایی که مهارت بازیکنان هیچگاه یکسان نیست، سازندگان برای عناوین خود درجه سختی‌های متفاوتی را در نظر می‌گیرند. کاربران هم بر حسب توانایی خود از بین درجات سختی یکی را برمی‌گزینند. اما بازی‌هایی وجود دارند که سازنده به عمد آن‌ها را سخت طراحی کرده تا گیمرهای سراسر جهان را به چالش بکشند. چالش‌هایی که گاها شما را تا مرز جنون پیش می‌برند. در این قسمت از بهترین‌ها قصد داریم ده بازی دشوار تاریخ صنعت را به شما معرفی کنیم که از قضا همگی آن‌ه از نظر کیفی عناوین درجه یکی به حساب می‌آیند. اغلب این بازی‌ها به خوبی بالانس شده‌اند و سختی آن‌ها نه به دلیل کنترل بد یا طراحی اشتباه بلکه به دلیل سنجش اعصاب شماست!

  1. Myst

یک بازی که در آن بارها و بارها شخصیت تحت کنترل‌‌تان کشته می‌شود را می‌توان عنوانی دشواری به حساب آورد؛ اما یک بازی که سلول‌های خاکستری مغزتان را به چالش بکشد چه؟ شاید داشتن مهارت در مبارزات، چالشی است که بیشتر آثار دشوار به مخاطب عرضه می‌کنند، اما بازی مشهور Myst با پازل‌های بدنامش، نه مهارت مخاطب، بلکه هوش و ذکاوت او را مورد آزمایش قرار می‌دهد.

در سال ۱۹۹۳ که نسخه‌ی اصلی به انتشار رسید، گزارشاتی منتشر شد مبنی بر اینکه چندین کارمند، شغل خود را برای صرف کردن زمان زیاد پای بازی و برای حل معماهای آن از دست داده‌اند. حتی در آن زمان خبرهایی منتشر شد حاکی از این که چالش‌های این بازی و صرف زمان زیاد برای حل کردن معماهای آن، بین زوجین مشکل ایجاد کرده و در مواردی باعث طلاق نیز شده است! جالب است بدانید Myst به مدت 9 سال و تا پیش از عرضه نسخه اول Sims ، پرفروش‌ترین بازی تاریخ PC به شمار می‌رفت.

  1. Demon’s Souls /Dark Souls

سری سولز همواره برای درجه سختی بالایش شناخته شده و برای گیمرهای جدید یادآور کنترلرهای شکسته از شدت عصبانیت است. سولز با نسخه‌ی اولش یعنی Demon’s Souls چالش عناوین رترو را وارد عصر مدرن بازی‌های ویدیویی کرد و البته فسلفه‌ای در طراحی بازی‌های نقش آفرینی به وجود آورد که امروزه باعث خلق زیر سری عناوین Souls like شده است.

اگر سولز را دست کم بگیرید، لحظه به لحظه تجربه‌ی آن مجازاتتان خواهد کرد تا جایی که حتی نمی‌توان از کنار دشمنی ساده نیز در ساخته‌ی فرام سافتور به راحتی عبور کرد. بگذریم از باس فایت‌هایی که هر کدام ممکن است به کابوس شبانه‌تان تبدیل شوند.

شهرت سولز تنها وابسته به دشواری آن نیست و بیشتر مدیون طراحی هوشمندانه‌ی بازی‌ست که درجه‌ی سختی را در سطح معقولی نگه داشته و جهانی سه بعدی را آفریده که وام‌دار آثار کلاسیک مترویدوینیا است.

  1. Super Meat Boy

برخی از بازی‌های ویدیویی سعی دارند تا دشواری مراحل خود را پشت مکانیک‌هایشان پنهان کنند. مثلا ممکن است برای مبارزه با باس هر مرحله، نیاز به رسیدن به سطح خاصی باشد یا بازی سلاحی قدرتمند‌تر را با پیشروی در اختیارتان بگذارد. همه این موارد از طرف توسعه‌دهنده به کار گرفته می‌شود تا سختی بازی تعدیل شود. اما در Super Meat Boy هیچ کدام از این نکات وجود ندارند. این بازی به شکل ناجوانمردانه‌ای سخت است.

هر مرحله از این پلتفرمر مجازاتگر، به شدت توانایی‌های شما در انجام یک بازی پلتفرمر و سطح واکنشتان را به چالش می‌کشد. پلتفرمر‌های پیکسلی بازی با شما کاری می‌کند که هزاران هزار بار Super Meat را به کشتن خواهید داد و اگر بتوانید بازی را با موفقیت به پایان برسانید، به درجه استادی آثار پلتفرمر رسیده‌اید.

  1. Ikaruga

بسیاری از سایت‌ها و نشریات معمولا Ikaruga خود را در صدر لیست بهترین شوترهای آرکید جای می‌دهتد. استودیو Treasure به عنوان سازنده در این سبک ید طولایی دارد؛ ساخته‌های آن‌ها معمولا یک المان ساده را به کار گرفته و به بهترین شکل پرداخت می‌کند و اثری جذاب را تحویل می‌دهد.

رنگ‌ها در Ikaruga نقش مهمی ایفا می‌کنند و علاوه برزیبایی دیداری، یک مکانیک بصری را برای بازی ایجاد کرده‌اند. با تغییر قطبیت کشتی فضایی، می‌توان گلوله‌های رنگ موافق را جذب کرد و با همین عنصر ساده، Ikaruga به یکی از سخت‌ترین و البته بهترین بازی‌های تاریخ تبدیل شده است.

  1. Castlevania III: Dracula’s Curse

سری Castlevania «کسلوانیا» جنبه‌های دشوار زیادی دارد. نوع قرارگیری فریبنده‌ی پلتفرمر‌ها، پرش‌های میلی‌متری و مراحلی که طی آن‌ها از هر جهت مورد هجوم دشنان قرار می‌گرفتیم. این سری از بزرگ‌ترین فزانچایزهای دهه 80 و 90  میلادی است که در آن سال‌ها صنعت بازی‌سازی را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

باس فایت‌های Castlevania همیشه جز منحصر به فردترین‌های صنعت بوده‌اند و محال است شماره‌ی سوم را بازی کرده باشید و نبرد سخت پایانی با دراکولا را از یاد ببرید.

  1. Contra

عنوانی که کونامی کد، احتمالا مشهورترین کد تقلب بازی‌های ویدیویی را به وجود آورد؛ Contra یکی از لذت بخش‌ترین شوترهای ساید اسکرولر است که در صنعت خلق شده. و البته یکی از چالش‌برانگیزترین بازی‌های تاریخ.

حتی با وجود کونامی کد که ۳۰ جان اضافه را در اختیار بازیکن می‌گذاشت، همچنان بازی Contra اثری دشوار است و همچنان هستند گیمرهای قدیمی که تمام کردن بازی به آرزوی قلبی‌شان تبدیل شده و به دلیل درجه سختی بالای Contra هرگز نتوانسته‌اند این اثر را تا پایان پیش ببرند. هرچند کم نیستند گیمرهای ایرانی متولد دهه 50 و 60 که نه یک بار بلکه چندین بار این شاهکار کم نظیر کونامی را به پایان برده‌اند.

  1. Shinobi

شاید Shinobi روی پلی ‌استیشن ۲ آن بازی دوست‌داشتنی کلاسیک نباشد، اما به اندازه‌ی کافی شایستگی دارد و طرفداران زیادی را نیز در آن سال‌ها به خود جلب کرد. مخصوصا مخاطبانی که به دنبال چالش بودند، Shinobi به خوبی این خواسته‌ی آن‌ها را برآورده می‌کرد. این بازی ویژگی‌های پیشین Shinobi را کنار گذاشت و اکشنی سه بعدی را با ریتمی تند به ارمغان آورد. تمرکز بر قتل‌های سریع و خشن و تکیه بر مبارزات چالش برانگیز این بازی را به یکی از سخت‌ترین‌های تاریخ بدل کرده است. نکته جالب اینکه طی نسل ششم بازی‌ها شاهد عرضه دو عنوان نینجا محور کلاسیک بودیم که هر دو آثاری بسیاری دشوار بودند. هم شینوبی برای PS2 و هم «نینجا گایدن» برای Xbox.

  1. Ghosts ‘N Goblins

اگر Ghosts ‘N Goblins شکنجه‌گر را بازی کرده باشید و آن‌ را به پایان رسانده باشید، دقیقا درک خواهید کرد که چرا به آن لقب شکنجه‌گر داده‌ایم و چرا در این لیست جای دارد. یکی از سخت‌ترین بازی‌هایی که تا به حال ساخته شده، تا جایی که حتی ممکن است حین تجربه‌ی بازی تصور کنید فردی مبتلا به سادسیم آن را طراحی کرده است!

نکته‌ی جالب اینجاست، زمانی که Ghosts ‘N Goblins را به پایان برسانید، به شما گفته می‌شود که همه چیز تله بوده که توسط شیطان برنامه ریزی شده و حالا مجبورید برای دیدن پایان واقعی، تمام بازی را از ابتدا طی کنید! طی کردن تمام چالش‌هایی که با سختی بالا پشت سر گذاشته‌اید دست کمی از شکنجه ندارد. بی جهت نیست که به Ghosts ‘N Goblins لقب Dark Souls دهه 80 را داده‌اند.

  1. Ninja Gaiden

چی چیزی می‌تواند از نسخه‌ی اصلی ۸ بیتی Ninja Gaiden سخت‌تر باشد؟ بله نسخه‌ی سه بعدی و ۱۲۸ بیتی آن. با سازنده‌ای جدید تحت هدایت ایتاگاکی در استودیوی تیم نینجا، این بازی راهی ایکس باکس شد تا رقیبی برای آثار مشابه‌اش روی پلی‌استیشن ۲ باشد. بازی آن قدری سخت بود که در نسخه‌ی کامل شده‌اش با نام Gaiden Black یک مد آسان دریافت کرد. البته سازنده هیچ وقت از موضع خود در درجه سختی نینجا عقب نشینی نکرد و در ورژن Black علاوه بر مد آسان؛ مد سخت‌تر نسبت به نسخه‌ی اصلی نیز قرار گرفت. البته Ninja Gaiden نه تنها عنوانی سخت بود بلکه یکی از بهترین سیستم مبارزات عناوین سه بعدی را داشت طوری که بعضی از منتقدان بر این باورند که این بازی سلطان ژانر «هک اند اسلش» است و حتی در این زمینه از God of War و Devil May Cry هم پیشی می‌گیرد.

  1. Battletoads

برای توصیف درجه‌ی سختی بازی Battletoads تنها اشاره به مرحله‌ی Turbo Tunnels کافی است! اگر Battletoads را تجربه نکرده‌اید، باور کنید سخت‌ترین تجربه‌ی زندگی‌تان در یک بازی ویدیویی را از دست داده‌اید. حتی انجام بازی به صورت دو نفره، آن را سخت‌تر و سخت‌تر می‌کند. هر مرحله از این بازی کلاسیک، یک چالش حماسی را برای مخاطب همراه دارد، چالشی که نه تنها توانایی شما را آزمایش می‌کند، بلکه صبر و شکیبایی‌تان را هم به مرزهای جدیدی می‌رساند. پس از گذشت این همه سال از انتشار بازی، شاید بتوان با چند دهه تلاش سرانجام Battletoads را فتح کرد! خبر خوب برای دوستدارن عناوین سخت این است که به زودی نسخه جدید این سری برای ایکس باکس وان و کامپیوترهای شخصی عرضه می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا