در میان بازیهای هک اند اسلش مدرن غربی، کمتر مجموعهای را میتوان پیدا کرد که به اندازه God of War تأثیرگذار بوده باشد. مجموعهای که همواره بابت روایت داستانی حماسی، مبارزات خشن و ستپیسهای دیوانهوار و نفسگیر خود مورد تحسین قرار گرفته و توسعهدهندگان زیادی سعی داشتهاند تا با الهام از آن، عناوین مشابهی را خلق کنند. در کنار کلونهای شکستخورده متعدد، آثار درخشانی نیز تحت تأثیر موفقیتهای فرنچایز محبوب سونی ساخته شدهاند. اکنون در حالی که هنوز چند ماه با عرضه God of War Ragnarok فاصله داریم، در این آیتم قصد داریم تا به بازیهایی بپردازیم که به نسخههای سهگانه و یا نسخه 2018 سری God of War شباهت زیادی دارند؛ عناوینی که از این سری محبوب الهام گرفتهاند و یا به هر نحوی تجربهای مشابه با آن را ارائه میدهند.
برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید
Castlevania: Lords of the Shadow .10
نخستین بازی لیست، عنوانی است که در میان طرفداران سری خود مخالفان و موافقان زیادی دارد. علیرغم تردیدهایی که پیش از عرضه وجود داشت، بازی Castlevania: Lords of Shadow به عنوان ریبوت یکی از محبوبترین فرنچایزهای دنیا، ماموریت خود را با موفقیت انجام داد. البته که دنباله Lords of Shadow هرگز نتوانست این موفقیتها را تکرار کند، اما کاری که استودیوی مرکوریاستیم با نسخه اول انجام داد همچنان باارزش است. به دنبال عرضه نسخه اول، مبارزات جذاب و پالیششده بازی، سیستم دوربین و همچنین مقیاس عظیم و بلندپروازانه آن توسط افراد زیادی با سری خدای جنگ مورد مقایسه قرار گرفت. البته که Castlevania: Lords of Shadow به هیچوجه نمیتواند جای خالی عناوین کسلوانیای کلاسیک را پر کند، اما اگر از طرفداران ژانر هک اند اسلش هستید، تجربه کردن آن لحظات لذتبخشی را به شما هدیه میدهد.
Dante’s Inferno .9
پیش از اینکه Visceral Games به جمع قربانیان الکترونیک آرتز بپیوندد و برای همیشه تعطیل شود، این استودیو تصمیم گرفت تا عنوانی را بر اساس کتاب کمدی الهی، اثر دانته آلیگیری توسعه دهد. مبارزات، پازلها و بسیاری از المانهای کلیدی بهکار گرفته شده در Dante’s Inferno شباهت غیرقابل انکاری با ساختههای سانتا مونیکا داشت و عرضه این بازی نیز در سال 2010، با مقایسههای زیادی از سوی مخاطبان همراه بود. مقایسههایی که بازی را در مقابل غول و بیشاخ و دمی به نام God of War قرار میدادند، در حالی که Dante’s Inferno شانسی برای برتری در این مقایسه نداشت. البته که باید گفت ویسرال گیمز اثر قابل احترامی را به دوستداران بازیهای اکشن ارائه داد و اگر دلتنگ گیمپلی نسخههای قدیمیتر سری خدای جنگ هستید، Dante’s Inferno میتواند یک جایگزین مناسب باشد.
Devil May Cry .8
نمیتوانید در مورد بازیهای هک اند اسلش صحبت کنید و نامی از مجموعه Devil May Cry نبرید. با گذشت حدود دو دهه از تولد Devil May Cry و God of War، این دو مجموعه محبوب حالا مسیر کاملا جداگانهای را طی میکنند؛ اما بدون شک ساخته کپکام در ابتدای نسل ششم تأثیر بزرگی در خلق مجموعه خدای جنگ داشت. ترکیب سیستم مبارزات سرعتی و جذاب بازیهای دویل می کرای با طراحی هوشمندانه باس فایتها و دشمنان آن، منجر به خلق آثاری شده که بهراحتی میتوان آنها را به افرادی که از مبارزات سهگانه اوریجینال خدای جنگ لذت میبرند، پیشنهاد کرد.
Darksiders .7
دارکسایدرز نیز دیگر مجموعهای است که مبارزات آن با الهام از عناوین خدای جنگ ساخته شدهاند. از هیولاهای اساطیری و قدرتهای جادویی گرفته تا نبردهای خونین، بازیهای سری Darksiders بسیاری از مواردی که طرفداران God of War عاشق آن هستند را در خود جای داده است. البته باید اشاره کرد که سازندگان بین المانهای الهام گرفته شده از سایر عناوین و پیادهسازی ایدههای جدید، بالانس مناسبی را برقرار کردهاند و تجربه عناوین Darksiders همانقدر که یادآور خدای جنگ هستند، حس و حال مخصوص خود را دارند. متأسفانه نسخه سوم سری نتوانست به اندازه دو شماره قبلی موفق ظاهر شود، اما نسخه اول دارکسایدرز همچنان یکی از خوشساختترین کلونهای خدای جنگ محسوب میشود.
Heavenly Sword .6
با اینکه بازی Heavenly Sword چندان در زمینه پازل به خوبی God of War عمل نمیکند، اما مبارزات جذاب و مفرح آن قطعا میتواند طرفداران خدای جنگ را راضی نگه دارد. بازی روایتگر داستان زن جنگجویی است که وظیفه حفاظت از یک شمشیر کهن را بر عهده دارد. بخش قابل توجهی از ویژگیهای مثبت ساخته استودیوی نینجا تئوری، به پروتاگونیست خاص آن باز میگردد. ناریکو در عین قدرتمند بودن، انسانیت خود را حفظ میکند و همین موضوع نیز از او یک شخصیت باورپذیر میسازد. خشونت Heavenly Sword با بازیهای سری خدای جنگ قابل قیاس نیست، اما این عنوان هک اند اسلش خوشساخت بهخوبی شما را در نقش یک ورژن مونث و متفاوت از کریتوس قرار میدهد.
A Plague Tale: Innocence .5
شاید در نگاه اول دیدن نام بازی A Plague Tale: Innocence در این لیست کمی عجیب به نظر برسد، اما اگر عنوان تحسینشده استودیوی آسوبو را بهطور خاص با نسخه 2018 خدای جنگ مقایسه کنیم، شباهتهای غیرقابل انکاری خود را نشان خواهند داد. همانند کریتوس، آمیسیا نیز در طول داستان A Plague Tale: Innocence همراه با عضو کوچکتری از خانواده خود راهی سفری ناخواسته و خطرناک میشود. درست همانند قصه کریتوس و آتریوس، سفر آمیسیا و برادر کوچکترش هیوگو نیز جنبههای مختلفی از شخصیت این دو را برای یکدیگر نمایان میسازد و روابط پیچیده و انسانی بین آنها، به زیبایی برای بازیکن به تصویر میکشد.
The Last of Us .4
بازی بعدی لیست، عنوانی است که میتوان گفت بیشترین تأثیر را بر روی رویکرد کلی داستان بازی God of War 2018 گذاشت. طی دهههای اخیر آثار پرشماری با تمرکز بر روی روابط پدر-فرزندی منتشر شدهاند، اما کمتر عنوانی را میتوان پیدا کرد که به زیبایی بازی The Last of Us روند رشد شخصیتها را نمایش دهد. دیدن شباهت بین جول و کریتوس اصلا کار سخت نیست: هر دوی آنها در شرایطی قرار گرفتهاند که باید با هیولای درون خود مقابله کنند و در دنیایی بیرحم، غریزه پدرانه خود را بپذیرند. در پایان، کش و قوسهای درونی شخصیتهای هر دو بازی و روند باورپذیر طی شده توسط آنها، God of War و The Last of Us را از جهات مشابهی به آثار بیادماندنی تبدیل میکند.
Star Wars Jedi: Fallen Order .3
طی سالهای اخیر تعداد بازیهای زیادی از مجموعه استار وارز منتشر شده، اما اگر از دوستداران گاد آو وار 2018 هستید، بازی Star Wars Jedi: Fallen Order قطعا مناسبترین پیشنهاد ممکن است. هر دو بازی در طراحی مبارزات خود، وامگیر فرمول شناختهشده سولزبورن هستند و داستان درگیرکنندهای را ارائه میدهند. البته که فالن اوردر و خدای جنگ 2018 هر کدام به شکل متفاوتی از این فرمول بهره میبرند، اما با تجربه کردن ساخته ریسپاون اینترتینمت، میتوان گفت که بسیاری از المانهای بازی، بهخصوص در زمینه طراحی گیمپلی و ساختار کلی، با الهام از آخرین نسخه گاد آو وار به Star Wars Jedi: Fallen Order راه پیدا کردهاند. در کنار همه اینها، جالب است بدانید که استیگ آسموسن، کارگردان نسخه سوم سهگانه God of War III، توسعه فالن اوردر را نیز در قامت کارگردان رهبری کرد.
Assassin’s Creed Valhalla .2
اگر از طرفداران بازیهای اکشن RPG هستید و نمیتوانید بیش از این منتظر God of War Ragnarok بمانید، ممکن است بازی Assassin’s Creed Valhalla این انتظار را برایتان قابل تحملتر کند. شاید آخرین نسخه از مجموعه آساسنیز کرید بازیکن را در نقش یک خدای یونانی قرار ندهد، اما Valhalla بهطور شگفتانگیزی دنیای زیبا اما بیرحم نورس را به تصویر میکشد. بنابراین اگر قصد دارید تا پیش از فرا رسیدن رگناروک در چنین فضایی قرار بگیرید، به سبک وایکینگها مبارزه کنید و از مناظر و چشماندازهای خیرهکننده نروژ و انگلستان لذت ببرید، Assassin’s Creed Valhalla میتواند یکی از مناسبترین گزینههای شما باشد.
Hellblade: Senua’s Sacrifice .1
یک عنوان باکیفیت دیگر از استودیوی نینجا تئوری که از جهات بسیاری به God of War 2018 شباهت دارد، اما در حقیقت یک سال قبل از آن و در سال 2017 منتشر شده است. بازی Hellblade: Senua’s Sacrifice به نحوی که تاکنون کمتر دیده بودیم، از بستر اساطیر نورس بهره میبرد تا داستانی درگیردکننده را با محوریت سلامت روان روایت کند. در کنار آن، بازی همانند آخرین نسخه از خدای جنگ با موضوعاتی مانند از دست دادن عزیزان و پذیرفتن آن سر و کار دارد. البته که در هلبلید عمق گیمپلی و مبارزات خدای جنگ را نخواهید یافت، چرا که مبارزات پیچیده و عمیق تمرکز اصلی نینجا تئوری نبوده و تیم سازنده بیشتر روایت قصهای احساسی را در اولویتهای خود قرار داده است. در نهایت، اگر به دنبال یک عنوان داستانمحور با روایتی قدرتمند هستید و آخرین ساخته نینجا تئوری را تجربه نکردهاید، بدون لحظهای صبر Hellblade: Senua’s Sacrifice را تهیه و بازی کنید.