بهترین ها

بهترین بازی های پلی استیشن 4

هفت سال پیش سونی در حالی وارد نسل هشتم کنسول های بازی شد که برای نخستین از زمان حضورش در این مارکت نبرد را به رقیب آمریکایی اش واگذار کرده بود. با اینکه هر دو کنسول ایکس باکس 360 و پلی استیشن 3 در پایان تقریبا به یک اندازه فروش کردند اما سونی به عنوان پادشاه نسل های پنجم و ششم ، نتوانست جایگاهش به عنوان صدرنشنین نبرد کنسول ها را حفظ کند و نینتندو و مایکروسافت حسابی غافل گیرش کردند. با حال سونی از اشتباهاتش درس گرفت و توانست طی نسل هشتم به پادشاه بی چون و چرای صنعت بازی مبدل شود. پلی استیشن 4 نه تنها از منظر سخت افزاری ، رقیبش را به راحتی شکست داد بلکه در بخش بازی مخصوصا عناوین انحصاری تا حدی به روزهای اوجش در دوران پلی استیشن 2 بازگشت. حالا که عملا نسل هشتم رو به پایان است و تمامی عناوین انحصاری مهم پلی استیشن 4هم عرضه شده اند ؛ وقت آن رسیده تا مروری داشته باشیم بر بهترین بازی های انحصاری این کنسول محبوب سونی. با توجه به تعدد عناوین انحصاری PS4 تصمیم گرفتیم به جای ده بازی ، 15 بازی را در این ایتم معرفی کنیم. 15 عنوانی که تیم تحریریه بازی سنتر آن را از بین 30 بازی انتخاب کردند. پس این شما ، این هم بهترین بازی های انحصاری PS4 از نگاه تحریریه بازی سنتر. پیش از شروع این را هم بگوییم که بعضی از این عناوین مدتی پس از عرضه روی کنسول سونی برای PC هم عرضه شده اند.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

 


  1. Nioh

سازنده : Team Ninja
زمان انتشار : 7 فوریه 2017
امتیاز تحریریه : 8.2

دوران بی رحم و تاریک ژاپن در بازه زمانی نبردهای سنگوکو (Sengoku-era) و وقایع تاریخی که در آن زمان رخ دادند تکان دهنده و عظیم هستند . بازی Nioh توانسته با DNA و سبک و سیاق مربوط به خود این بازه زمانی را بسیار زیبا و به شکل متفاوتی به تصویر بکشد . سامورایی ها به نبرد یکدیگر رفته اند و در دنیای آن ها کوچترین اشتباه مساوی با پایان زندگی است . Nioh بازی ای در سبک Action RPG که توسط استودیوی Team Ninja توسعه یافته توانسته در ارائه یک بازی چالش برانگیر و سخت موفق عمل کند . Nioh صبر شما را به چالش میکشد و برای تجربه چنین عنوانی باید صبر و تحمل بسیار بالایی داشته باشید . در هنگام نبرد ها استراتژی مناسب یکی از رکن های اصلی این بازی طاقت فرسا است . موسیقی گوش نواز – روایت داستانی قابل قبول و گیم پلی سولز بورن گونه آن همگی باعث شده این عنوان در سبکی که ارائه داده بسیار موفق عمل کرده و تمامی بخش های بازی به هم پیوسته عمل کند . Nioh عنوانی درخشان است و شما را در دنیای سامورایی ها غرق خواهد کرد .  عنوانی که تنها یک سولزلایک نیست و مبارزات آن شما را به دوران اوج مجموعه Ninja Gaiden دیگر شاهکار تیم نینجا می برد.


 

  1. The Last Guardian

سازنده : SIE Japan Studio ، GenDesign
زمان انتشار : 6 دسامبر 2016
امتیاز تحریریه : 8.2

وقتی در سال 2005 ، بازی Shadow of the Colossus  منتشر شد ، فومیتو اوئدا نامش را به عنوان یکی از بازیسازان برتر تاریخ جاودانه کرد. او ثابت کرد موففیت ICO یک جرقه ناگهانی نبوده و او یکی از خاص ترین بازیسازان هنر هشتم است. اوئدا در حالی 15 سال پیش کار ساخت سومین بازی اش را اغاز کرد که انتظارات از او به بالاترین حد ممکن رسیده بود. انتظار می رفت سومین بازی اوئدا در سال  2009 برای PS3 منتشر شود اما پس سال ها انتظار سونی تنها با انتشار تریلری در E3 2009 پرده از سومین بازی اوئدا با نام The Last Guardian برداشت. عنوانی که در نهایت برای PS3 هم عرضه نشد و زمزمه‌های مبنی بر کنسل شدنش به گوش می رسید. با این حال اعتماد سونی به اوئدا سبب شد تا او کار ساخت بازی سومش را برای PS4 آغاز کند و در نهایت این بازی در سال 2016 یعنی 11 سال پس از شروع ساختش ، برای PS4 عرضه شود. انتظاری که البته ارزشش را داشت و اوئدا بار دیگر موفق شد اثری جادویی خلق کند. بازی داستان پسر بچه ای را روایت می کند که مجبور است با موجودی خیالی با نام تریکو ارتباط برقرار کند تا شاید بتواند از قلعه بزرگی به نام Nest فرار کند. لست گاردین هم به مانند دو بازی قبلی اوئدا پر شده از لحظات جادویی و مسحور کننده که تجربه آن به هر دوستدار بازی‌های خاص پیشنهاد می‌شود.


 

  1. Final Fantasy VII Remake

سازنده : Square Enix Business Division 1
زمان انتشار :  10 آپریل 2020
امتیاز تحریریه : 8.3

نسخه اصلی فاینال فانتزی 7 نه‌تنها یک بازی فوق‌العاده و به‌یادماندنی است، بلکه در زمان عرضه‌اش روی کنسول پلی‌استیشن 1 توانست تحول عظیمی در اقبال مخاطبان نقش‌آفرینی‌های ژاپنی به وجود‌‌ آورد.   شرکت اسکوئر در ابتدا قصد داشت نسخه بازسازی این عنوان را برای PS3 عرضه کند و حتی دمو فنی آن را در E3 2005 به مخاطبان نشان داد هرچند در نهایت بازی نهایی 15 سال بعد و برای PS4 عرضه شد. این کمپانی ژاپنی تصمیم گرفت تا عرضه نسخه بازسازی محبوب ترین عنوانش را به صورت اپیزودیک دنبال کند. تصمیمی که نتیجه آن مثبت بود و باید اعتراف کرد Final Fantasy VII Remake رؤیای دیرینه‌ای بود که به حقیقت پیوست. رؤیایی که نه‌تنها برای بسیاری از طرفداران سری خوشایند و ارزشمند است بلکه دروازه‌ی عظیم و باشکوهی را در مقابل گیمرهایی که تجربهٔ انجام بازی اصلی را نداشته‌اند، می‌گشاید. «فاینال فانتزی 7 ریمیک» برخلاف نسخهٔ اصلی که انقلابی در بازی‌های ویدیویی ایجاد کرد، حداقل در قسمت اولش این تأثیر یا چیزی نزدیک به آن را نداشته است، و البته نیاز مبرمی هم به این موضوع ندارد و همین‌که توانسته در قدم اول تلاشی امیدوارانه و استوار بردارد، جای تحسین و احترام دارد.


  1. Death Stranding

سازنده : Kojima Productions
زمان انتشار : 8 نوامبر 2019
امتیاز تحریریه : 8.5

هیدئو کوجیما خود را با عرضه Metal Gear Solid روی PS1 تبدیل به بازیسازی بزرگ کرد و بعد از جدایی اجباری از صنعت بازی برای چند سال، بار دیگر توانست با ساخت بازی Death Stranding روی چهارمین کنسول خانگی سونی به اوج بازگردد. بازیساز ژاپنی برای سال‌ها سعی می‌کرد از استانداردهای تعریف شده پیروی کند و در کنار آنها نوآوری‌های خود را نشان دهد اما اینبار و در Death Stranding تمام قوانین را زیر پا گذاشت و موفق شد بسیاری از اصول تعریف شده و اساسی صنعت بازی را دستخوش تغییر کند. بارها به این موضوع اشاره کرده‌ایم که آخرین ساخته کوجیما شاید یکی از معدود باز‌ی‌های ویدئویی باشد که سلیقه گیمر در برخورد اولیه با آن تاثیر به‌سزایی دارد. سلیقه‌ای که می‌تواند شما را از این بازی متنفر یا عاشق آن کند. این انحصاری پلی‌استیشن 4 که به تازگی برای کامپیوترهای شخصی هم منتشر شده شاید یکی از معدود فرصت‌های موجود برای کسب تجربه‌ای متفاوت در صنعت بازی باشد. صنعتی که در این روزها بیش از از هر چیزی درگیر اولویت قرار دادن مسائل اقتصادی است.


  1. Spider-Man

سازنده : Insomniac Games
زمان انتشار : 7  سپتامبر 2018
امتیاز تحریریه : 8.5

ساخت بازی‌های ابرقهرمانی کار ساده‌ای نیست. گواه این ادعا تاریخچه بازی‌های کامپیوتری است. در نسل قبل اما استودیو راک‌استادی با سری بازی‌های بتمن این روند را تغییر داد. اما در نسل هشتم سونی نیز عزم خود را جزم کرد تا عنوانی ابرقهرمانی از روی شخصیت مردعنکبوتی بسازد. در نهایت مسئولیت ساخت بازی بر عهده استودیو اینسامنیاک گیمز قرار گرفت. استودیویی که سابقه ساخت سری محبوب Ratchet and Clank را در کارنامه دارد و اوایل نسل هشتم هم یک بازی انحصاری برای مایکروسافت عرضه کرد؛ Sunset Overdrive. موفقیت این بازی نشان داد این استودیو در ساخت عناوین گوناگون می‌تواند مورد اعتماد قرار گیرد. اسپایدرمن را می‌توان شاهکار کارنامه اینسامنیاک دانست. عنوانی که از باکیفیت‌ترین عناوین انحصاری پلی‌استیشن چهار در نسل حاضر بود. گیم‌پلی جذاب، باس‌فایت‌های خلاقانه و دنیای وسیع و پر جزئیات، این عنوان را نه تنها به یکی از درخشان‌ترین عناوین ابرقهرمانی بدل کرد بلکه مردعنکبوتی را در زمره بهترین عناوین انحصاری سونی قرار داد.


Persona-5

  1. Persona 5

سازنده : P-Studio
زمان انتشار : 15 سپتامبر 2016
امتیاز تحریریه : 8.6

سری پرسونا از سال‌ها قبل تا کنون، خود را به عنوان یکی از بهترین عناوین سبک JRPG معرفی کرده است. کارنامه بسیار موفق استدیو Atlus در توسعه نسخه‌های مختلف این سری، خبر از کیفیت بالای شماره جدید می‌داد. پرسونا ۵ نیز در همان سطح مورد انتظار ظاهر شد تا به راحتی به عنوان یکی از بهترین بازی‌های عرضه شده روی PS4 شناخته شود. Persona 5 نه تنها تجربه کاملی را در خصوص مبارزات نوبتی ارائه کرد بلکه در عین حال یکی از بهترین روایات داستانی را با شخصیت‌پردازی بسیار عمیق به نمایش گذاشت. تمامی انتخاب‌ها داستانی حتی روی کوچک‌ترین قدرت مبارزه شخصیت تاثیر داشتند و به تنوع گیم‌پلی نیز کمک می‌کردند. در کنار این موارد، موسیقی بی‌نظیر و طراحی هنری زیبای بازی، پکیج کاملی را برای طرفداران این ژانر ارائه کرد. 3 سال پس از عرضه نسخه عادی این بازی، Persona 5 Royal نیز عرضه شد که با وجود محتوای گیم‌پلی بیشتر، شخصیت جدید، موسیقی و محیط‌های تازه، بار دیگر ارزش بالای آن را یادآوری می‌کرد.


Ratchet & Clank

  1. Ratchet & Clank

سازنده : Insomniac Games
زمان انتشار : 12  آپریل 2016
امتیاز تحریریه : 8.6

یکی از جذابترین عناوین انحصاری PS4 که متاسفانه نسبت به دیگر همتایانش کمتر مورد توجه قرار گرفت، بازی Ratchet & Clank بود که در واقع یک ریمیک کامل از نسخه اول این سری محسوب می‌شود. این عنوان نخست قرار بود در سال 2015 روانه کنسول نسل هشتم سونی شود اما برای همزمانی با اکران فیلم سینمایی Ratchet & Clank، عرضه آن تا سال 2016 به تعویق افتاد. برخلاف  فیلم سینمایی که دست کمی از یک فاجعه نداشت، بازی در تمامی زمینه‌ها بسیار خوب عمل کرد و نه تنها طرفداران سنتی سری، بلکه نظر مساعد تمامی سلایق گیمری را جلب کرد. چه از لحاظ گرافیک هنری و رنگ آمیزی و چه از لحاظ گیم پلی و داستان پردازی، بازی Ratchet & Clank یک عنوان خوش ساخت است و همین ویژگی‌ها و نقاط قوتش باعث می‌شوند که این عنوان رتبه خوبی در لیست برترین انحصاری‌های PS4 کسب کند.  Ratchet &    Clank به اندازه ای جذاب بود که می توان آن را بهترین بازی پلتفرمر اکشن نسل هشتم خطاب کرد.


بازی Dreams

  1. Dreams

سازنده : Media Molecule
زمان انتشار :  14 فوریه 2020
امتیاز تحریریه : 8.7

بهترین تعریفی که برای بازی Dreams میتوان ارائه داد این است : « پلتفرمی که آزادی خلق ایده های مختلف را به ساده ترین شکل ممکن در اختیار تمام افراد قرار میدهد.» Dreams صرفا یک بازی نیست. اما هدف بازی های کامپیوتری که سرگرمیست را به خوبی دنبال میکند. پلتفرمی و ابزاری که این اختیار را برای همگان فراهم میکند تا هرچه را که در خلاقیت و فکر خود دارند بتوانند پیاده کنند. در واقع دروازه ایست برای ساخت بازی هایی که آدم های عادی دنبال آن هستند. این امکان که بتوانیم بازی هایی که دوست داریم را با وقت گذاشتن بدون داشتن دانش بازیسازی به وجود آوریم. این درواقع هدفی است که Dreams دنبال میکند. محیطی برای ساخت بازی ها بدون دانش فنی. شاید در نگاه به نظر آید که Dreams بازی به معنای سنتی نیست، اما پروژه هایی که توسط افراد مختلف در سرتاسر دنیا ساخته شده اند دید کلی را میدهند که چقدر ایده های گوناگون متفاوتی میتوانند به وجود آورند و با دیگران به اشتراک گذاشته شوند. مطمئنن Dreams به معنای سنتی بازی نیست و پلتفریست که میتواند ساعت ها هرکسی را سرگرم کند و خلاقیت و ایده های متفاوت را به وجود آورد. از طرفی نباید از کمپین کوتاه اما سرگرم کننده بازی به راحتی عبور کرد که تجربه این عنوان را به شدت ارتقا می دهد ؛ حداقل برای آن هایی که چندان به دنبال بازیسازی نیستند.


  1. Horizon Zero Dawn

سازنده : Guerrilla Games
زمان انتشار : 28 فوریه 2017
امتیاز تحریریه : 8.7

Horizon Zero Dawn یکی  از موفق ترین بازی هایی است که در نسل هشتم توسط Guerilla Games روی Ps4 عرضه شد. پس از آنکه KillZone Shadow Fall نتوانست انتظارات را برآورده کند ، این استودیوی هلندی ایده ها و کانسپت های متفاوتی را تحت بررسی قرار داد. یکی از این ایده ها که توسط کارگردان هنری استودیو یعنی Jan-Bart Van Beek مطرح شد، پایه ای را بنا نهاد که در انتها تبدیل شد به Horizon Zero Dawn. بازی از انجین بسیار متحول شده Decima استفاده میکرد و در همان نگاه اول دنیای و محیطی زیبا را در برابر پلیر قرار میدهد که بسیار منحصر به فرد است. زیبایی دنیا بازی به شکلی است که گیمر را تشویق میکند بدون خستگی در آن به گشت و گذار بپردازد و از مناظر و محیط های خاص بازی لذت ببرد. در کنار ظاهر، اما ایده متفاوت بازی و وجود ربات هایی که در اکوسیستم این دنیا وجود دارند تفاوت را رقم میزدند و داستان را جذاب میکند که چه بر سر دنیا آمده و به کدام جهت حرکت میکند. نحوه مبارزات و کامبت بازی با ربات ها به حدی خوب ساخته شده که رسالت یک بازی کامپیوتری، یعنی حس بازی را به خوبی منتقل میکند و مبارزاتی صرفا سینمایی نیستند. البته مشکلات پایه ای نیز وجود دارند که قابل چشم پوشی نیستند. مواردی مانند زنده و پویا نبودن محیط بازی، کارکترهایی که عمق چندانی ندارند، بعضی ماموریت ها و کویست های ساده و مواردی اینچنینی. با این حال Zero Dawn به عنوان اولین تجربه اکشن RPG استودیو Guerilla بسیار موفق عمل کرد و به عنوانی به یاد ماندنی تبدیل شد.


  1. Shadow of the Colossus

سازنده : Bluepoint Games
زمان انتشار : 6 فوریه 2018
امتیاز تحریریه : 8.9

در سال ۲۰۰۵ عنوانی توسط Team Ico در سبک Action-Adventure ساخته شد که در میان بازی‌های عرضه شده برای کنسول PS2، جزو بهترین‌ها قرار می‌گرفت. اما حالا شاید بتوانیم لقب بهترین بازسازی تاریخ را به نسخه بازسازی شده آن در سال ۲۰۱۸ اختصاص بدهیم. Shadow of the Colossus، نمونه‌ کاملی است متشکل از همه ویژگی‌هایی که از یک بازسازی تمام و کمال انتظار داریم. تمامی مکانیک‌های قدیمی گیم‌پلی به خوبی مدرن شده‌اند و بخش پلتفرمینگ بازی، حالا به یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربه‌های موجود در آن بدل شده.

با اینکه این بازی پیش‌تر یک بار برای کنسول PS3 ریمستر شده بود، اما بازطراحی زیبا و چشم‌نواز محیط‌های بزرگ بازی در کنار کنترل‌ آپدیت‌شده و تازه، به خوبی مجموعه کاملی را با حضور هیولاهای موجود در Shadow of the Colossus ساختند و لیاقت این بازی را به عنوان یک اثر جدید نشان دادند. باید از سونی متشکر باشیم که با عرضه این بازسازی فوق‌العاده، این امکان را برای مخاطبان جوان‌تری که شانس تجربه نسخه سال ۲۰۰۵ را نداشتند، مهیا کرد و در عین حال تجربه‌ای خالص را برای هواداران قدیمی به ارمغان آورد.


بازی Ghost of Tsushima

  1. Ghost of Tsushima

سازنده : Sucker Punch Productions
زمان انتشار : 17 جولای 2020
امتیاز تحریریه : 9

طی دو دهه گذشته عناوین سامورایی فراوانی به وسیله سازندگان ژاپنی روانه بازار شدند اما این نخستین باری است که یک استودیو آمریکایی زیر نظر سونی بر اساس یکی از حوادث تاریخی ژاپن ؛ دست به ساخت عنوانی سامورایی می زند. جالب اینکه نتیجه کار آن قدر فوق العاده از آب درآمده طوری که حتی سازندگان مشهور ژاپنی  همچون  Toshihiro Nagoshi خالق سری یاکوزا هم لب به تحسین آن گشودند. بازی Ghost of Tsushima جدیدترین ساخته استودیو ساکرپانچ است که پس از پایان ساخت سه گانه Infamous ، تمام تمرکز خود را روی ساخت این IP جدید گذاشت. این بازی اوپن ورلد یکی از متفاوت ترین عناوین دهه گذشته است که به لطف الهام از آثار آکیرا کوروساوا ، حال و هوایی سینمایی و در عین حال شاعرانه دارد. داستان جالب ، مبارزات به شدت هیجان انگیز ، گرافیک چشم نواز و دنیای غنی بازی سبب شده تا Ghost of Tsushima نه فقط جز بهترین آثار PS4 باشد بلکه یکی از مهم ترین بازی های نسل هشتم نام بگیرد. عنوانی که آخرین انحصاری بزرگ سونی برای چهارمین کنسول خانگی اش بود.


 

  1. Bloodborne

سازنده : FromSoftware
زمان انتشار : 24 مارچ 2015
امتیاز تحریریه : 9.1

گاهی برخی همکاری ها همیشه نتایج مثبت و خیره کننده ای با خود به همراه دارند ؛ مثل رابطه هیدتاکا میازاکی با سونی. رابطه ای که همیشه به معجونی از قدرت و کیفیت ختم میشود . این همکاری از شاهکاری همانند Demon’s Souls شروع شد و تا بازی ای به نام Bloodborne ادامه یافت. Bloodborne عنوانی با دنیای خاص و منحصر به فرد و همچنین طراحی مراحل خیره کننده و گرافیکی چشم نواز است که در خدمت طراحی کلی بازی بود. همین طور مکانیزم گیم پلی پیچیده و در عین حال جذاب و با خلق دنیای کابوس وار و خونین توانست باز هم سری بازی های سبک Role-Playing, Action Adventure را رو به جلو سوق دهد و باعث پیشرفت در این ژانر خاص شود . Bloodborne بازی ای جسورانه بود که توانست گیمر های سرسخت این ژانر و همین طور گیمر های عوام پسند تر را به طرز خیره کننده ای جذب خود کند و تیم سازنده بازی و شخص میازاکی در این زمینه معجزه کردند. Bloodborne غافلگیرانه معرفی شد و در پایان توانست نشان یکی از بهترین بازی های نسل هشتم را با قدرت به نام خود ثبت کند.


  1. Uncharted 4: A Thief’s End

سازنده : Naughty Dog
زمان انتشار : 10 می 2016
امتیاز تحریریه : 9.2

واقعا نیازی به معرفی آنچارتد و استودیو سازنده‌اش؛ ناتی داگ نیست. این بازی در طول دو نسل اخیر به قدری موفق بوده که محال است کسی گیمر باشد و آن را نشناسد. ناتی داگ و آنچارتد در طول سیزده سال گذشته مسیری همواره صعودی را طی کردند. هرنسخه از بازی با پیشرفت‌های چشمگیری همراه بود و روز به روز اقبال گیمرها به این عنوان بیشتر می‌شد. آنچارتد چهار از اولین انحصاری‌های معرفی شده برای PS4 بود. مهمترین موضوعی که ذهن گیمرها را به خود مشغول کرده بود این بود که با توجه به سه نسخه قبلی بازی ، این شماره قرار است چه پیشرفتی داشته باشد؟ آنچارتد نسل هشتمی قرار بود چطور مخاطبان را هاج و واج کند؟ با عرضه بازی ، ناتی داگ بار دیگر ثابت کرد فرمول متحیر کردن مخاطب را از بر است. تغییرات نسخه چهارم کاملا در حد و اندازه تغییر نسل کنسول‌ها بود. نه تنها گیم‌پلی بازی متحول شده بود بلکه با وسیع شدن محیط‌ها طراحی مراحل به کلی دگرگون شده و المان‌های تازه‌ای مثل ماشین سواری آزادانه در محیط به بازی افزوده شده بود. علاوه بر اینها نسخه چهارم آنچارتد سینمایی‌ترین و اکشن‌ترین نسخه سری بود. این عنوان نه تنها لایق حضور در لیست بهترین‌های سونی است بلکه به راحتی می‌تواند در جمع بهترین‌های نسل هم قرار گیرد.


  1. The Last of Us Part II

سازنده : Naughty Dog
زمان انتشار : 19 جون 2020
نمره تحریریه : 9.5

قسمت دوم The Last of Us عنوانی جاه طلابانه و سنت شکن است که با هدف قرار دادن انتقام به عنوان موضوع اصلی داستانش، بازیکن را وارد یکی از پیچیده‌ترین و متفاوت‌ترین قصه‌‌‌هایی می‌کند که تا آخرین دقایق فکر و ذهن شما را درگیر خود کرده و تا مدت‌ها در ذهن تان باقی می‌ماند. به مانند دیگر ساخته های ناتی داگ ، بازی  به شکل استادانه‌ای به شخصیت‌ها و روابطشان در کنار استفاده از بهترین تکنولوژی‌ها برای ساخت دنیا و فضایی باور پذیر اختصاص یافته که تک‌تک دقایق تجربه این عنوان را به تجربه‌ای به یادماندنی و دوست‌داشتنی تبدیل کرده‌است. در کنار روایت و داستان بی‌نظیر، در دیگر بخش‌ها هم با یک اثر فوق‌العاده طرف هستیم. به لطف فضای گسترده‌تر محیط ها، حال نبرد ها به شکل پیچیده تری نسبت به گذشته دنبال می‌شود و شاهد دشمنان و اینفکتد های بیشتری در محیط ها خواهیم بود که به لطف آزادی عمل فراوان گیم‌پلی، می‌توان آن‌ها را مخفیانه یا با به راه انداختن یک جنگ تمام و عیار از پا درآورد. در هر دو بخش گیم‌پلی، شاهد موارد فراوان و در مجموع تجربه‌ای لذت بخش و ارضا کننده هستیم که به خوبی می‌تواند هر نبرد بازی را تبدیل به یک لحظه هیجان انگیر تبدیل کند. در نهات باید به بخش بصری قسمت دوم اشاره کرد که قطعا یکی از زیباترین و کاملترین بازی‌هایی است که تا به امروز منتشر شده‌  و در زمینه انیمیشن، جزئیات و تکستچر ها بدون رقیب است. به واسطه این عوامل بازی The Last of Us Part 2 با شایستگی تمام در جایگاه دوم بهترین بازی های PS4 قرار می گیرد.


  1. God of War

سازنده : Santa Monica Studio
زمان انتشار : 20 آپریل 2018
نمره تحریریه : 10

شاید بتوان از شماره چهارم God of War به عنوان تنها بازی برتر کنسول PS4 نام برد که مسیر کامل متفاوتی را نسبت‌ به شماره‌های قبلش انتخاب کرده و به نحوی کلاس کاری متفاوت و سماجت فراوان استودیو سانتا مونیکا را به نمایش گذاشت. سری God of War در فواصل عرضه شماره اول تا سوم بازیکن را در نقش خدای‌جنگ یونانی یا به زبان دیگر غول کشی با نام کریتوس قرار می‌داد که هر موضوع کوچکی تنها به بهانه‌ای برای نابودی زمین و زمان توسط او بدل شده بود. در مجموع با عنوانی به شدت خشن، خونین و متمرکز بر مبارزاتی همراه بودیم که هر چند با داستانی غنی همراه بود، اما هیچ‌وقت جزئیات و داستان را به عنوان بخش اصلی خودش در نظر نمی‌گرفت. با این اوصاف انتظار می‌رفت تا استودیو سانتیا مونیکا همان مسیر قبلی را برای توسعه شماره جدید دنبال کند و به بیان دیگر ریسک کمتری را به خرج دهد. اما خوشبختانه این استودیوی آمریکایی تحت هدایت کوری بارلوگ کارگردان قسمت دوم و با در نظر گرفتن مسیری جدید و کاملا متفاوت، دست به یک شاهکار زد. شاهکاری که هم توانسته ادامه دهنده داستان کریتوس باشد و هم به جهان جدیدی که کمتر تا به امروز دیده شده، پرداخت کند. کریتوس این‌بار از دنیای اساطیر نورس سر در آورده‌است. حالا شحصیت اصلی ما  رب النوعی است که از گذشته خود فرار می‌کند، اما در طول داستان و برای حفظ جان پسرش آترئوس مجبور می‌شود تا دوباره به خلق و خوی خشن‌ خودش بازگردد. اعضای سانتامونیکا این‌بار علی رغم پرداخت کامل به شخصیت‌ها و تایتان‌های افسانه‌های نورس و نقش داستانی و درگیری آن‌ها با کریتوس و تکمیل یک آرک داستانی کامل، موفق شده‌اند تا شخصیت پردازی فوق‌ العاده کاملی از کریتوس را هم به تصویر بکشند. در کنار داستان فوق‌العاده، در بخش گیم‌پلی و مبارزات هم شاهد تغییرات فراوانی هستیم. حال بازی تبدیل به یک عنوان نیمه جهان باز شده که به بازیکن اجازه می‌دهد تا در نقاط مختلف سر زمین‌های میگارد ماجراجویی کند. بخش مبارزات هم به صورت کامل تغییر کرده و این‌بار با نبرد های به شدت پر عمق و دقیقی همراه هستیم که از اصول و قواعد خاص خود پیروی می‌کند و مثل سابق به دکمه زنی ختم نمی‌شود. نبرد های عظیم با غول‌ها و رب النوع ها هم هر چند تعدادشان نسبت به گذشته کمتر شده، اما در مجموع شاهد نبرد های سخت‌ و طولانی‌تری هستیم. تمام این موارد در مجموع باعث خلقی عنوانی می‌شوند که در تمام بخش‌ها در بهترین شرایط خود قرار می‌گیرد و نه تنها می‌توان از آن‌ به عنوان بهترین بازی کنسول پلی‌استیشن ۴ و بهترین عنوان سری نام برد، بلکه می‌توان آن را به عنوان یکی از بهترین عناوین عرضه شده در نسل هشتم کنسول‌ها نامید.

نوشته های مشابه

‫12 دیدگاه ها

  1. دوستان بهتون بر نخوره، ولی این دست محتواهایی که شما دوستان تولید می کنید صرفا جنبه بازدید گرفتن داره، وگرنه کسی نمیاد این ویدیو رو ببینه اگر واقعا با صنعت گیم آشنا باشه. چون مشخصه که چه عناوینی قراره توی لیست حضور داشته باشن. احساس می کنم محتویات حوزه دیجیتال توی ایران خیلی وقته حول محور بازدید گرفتن می چرخه که این بر خلاف دوره نشریات کاغذی هست. حتی خود جناب کریمی طار هم دقیقا نزدیک به 10 سال پیش توی یه چنین روزهایی در سال 90 مقاله خوبی در باب عناوین شبیه به MK نوشته بودند تو بازی رایانه، که البته فکر کنم ترجمه ای بود، اما حتی اگر ترجمه ای هم باشه بازم کار ارزشمندی بوده، یا حتی توی همون شماره درباره تاثیرات Doom نوشته شده بود، اما الان سایت های گیم پر شده از مطالبی که صرفا جنبه بازدید گرفتن دارند و گویا قرار نیست چیز زیادی به دانش گیمرها اضافه کنند. یاد مطلب سید میر در بازی رایانه، داستان Duke nukem forever که اونم فکر کنم کسری کریمی طار روش کار کرده بود، پرونده های دنیای بازی و مقالات بازی نما و التبه نقدهای بازی در ضمیمه کلیک به خیر. الان خیلی کم هوس می کنم بیام سایت های گیم ایران. امیدوارم ناراحت نشید. چون این توهین نبود، انتقاد بود.

  2. [QUOTE=”Arima Kishou, post: 4825470, member: 110377″]
    یک سوال، Persona5 اصلی چرا باید باشه؟ و P5R که ورژن کامل تر اونه جایگزین نشده؟ اون هنوز توی سایت نقد نشده؟
    اخه برای مثال الان جایی من ندیدم دیگه اشاره ایی به نسخه اصلی Persona4 کنن، معمولا همون ورژن Gold بهش اشاره میشه.:D
    [/QUOTE]
    چرا اتفاقا نقد هم شده ، نمرش هم شده 9.5
    [URL=”https://www.bazicenter.com/review/persona-5-royal/”]بررسی بازی Persona 5 Royal – بازی سنتر[/URL]
    بذارید رو حساب فشار کاری زیاد وگرنه همون P5R رو میذاشتیم تو لیست.

  3. [QUOTE=”619, post: 4825464, member: 15060″]
    نمرات بازی ها میانگین نمرات اعضای تحریریست.

    پ.ن : نمره God of War هم 9.7 بوده که البته من یادم رفت اخر متن بهش اضافه کنم برا همین 10 ثبت شده 😀
    [/QUOTE]
    یک سوال، Persona5 اصلی چرا باید باشه؟ و P5R که ورژن کامل تر اونه جایگزین نشده؟ اون هنوز توی سایت نقد نشده؟
    اخه برای مثال الان جایی من ندیدم دیگه اشاره ایی به نسخه اصلی Persona4 کنن، معمولا همون ورژن Gold بهش اشاره میشه.:دی

  4. [QUOTE=”619, post: 4825464, member: 15060″]
    نمرات بازی ها میانگین نمرات اعضای تحریریست.

    پ.ن : نمره God of War هم 9.7 بوده که البته من یادم رفت اخر متن بهش اضافه کنم برا همین 10 ثبت شده 😀
    [/QUOTE]
    پس یعنی پارت ۲ شده ۹.۵ و گاد هم ۹.۷ . اختلاف خیلی نزدیک بوده انصافا 😀
    دستتون درد نکنه واقعا کارتون عالیه 😡

  5. [QUOTE=”only sony, post: 4825443, member: 59508″]
    [CENTER]با تشکر ولی مگه بازیسنتر به پارت ۲ نمره ۱۰ نداده بود
    😀

    [ATTACH type=”full” alt=”159623″]159623[/ATTACH][/CENTER]

    اخه روی همین ویدیو نقد سایت تگ شده، برای همین تعجب کردم
    [/QUOTE]
    نمرات بازی ها میانگین نمرات اعضای تحریریست.

    پ.ن : نمره God of War هم 9.7 بوده که البته من یادم رفت اخر متن بهش اضافه کنم برا همین 10 ثبت شده 😀

  6. [QUOTE=”Holy Diver, post: 4825446, member: 47666″]
    نمره ها فکر کنم میانگین نمرات منتقد های بازیسنتر برای این رنکینگ هستن نه نمره سایت
    [/QUOTE]
    نمرات بازی ها میانگین نمرات اعضای تحریریست.

    پ.ن : نمره God of War هم 9.7 بوده که البته من یادم رفت اخر متن بهش اضافه کنم برا همین 10 ثبت شده 😀

  7. [CENTER]با تشکر ولی مگه بازیسنتر به پارت ۲ نمره ۱۰ نداده بود
    😀

    [ATTACH type=”full” alt=”159623″]159623[/ATTACH][/CENTER]

    [QUOTE=”Holy Diver, post: 4825446, member: 47666″]
    نمره ها فکر کنم میانگین نمرات منتقد های بازیسنتر برای این رنکینگ هستن نه نمره سایت
    [/QUOTE]
    اخه روی همین ویدیو نقد سایت تگ شده، برای همین تعجب کردم

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا