بهترین بازی‌های سال 2020

سال پرحاشیه 2020 هم به اتمام رسید. سالی دردناک که به واسطه شیوع کرونا شرایطی عجیب را برای همه انسان های کره زمین خلق کرد هرچند تحمل این اوضاع عجیب و غریب برای گیمرها کمی ساده تر بود. آن هم به لطف بازی های جذابی که سازندگان و ناشران آن را برای دوستداران صنعت بازی به ارمغان اوردند. 2020 همچنین آخرین سال یکه تازی کنسول های نسل هشتم بود و از 2021 تمرکز بسیاری از بازیسازان روی کنسول های نسل نهم متمرکز شد. به واسطه همین شرایط انتخاب بهترین بازی های سال 2020 با سال های گذشته کمی فرق داشت هرچند ما در تحریریه بازی سنتر سعی کردیم به سنت هر سال بهترین بازی های 12 ماه گذشته را انتخاب کنیم. به مانند سال گذشته بهترین بازی های سال بر اساس متوسط نمرات اعضای تحریریه مشخص شده و هر نمره نه لزوما بیان گر عملکرد یک بازی بلکه بر اساس نمراتی است که هر کدام از اعضای تحریریه به این بازی ها داده اند. بیشتر از این با مقدمه وقت شما را نمی گیریم و یکراست می رویم سراغ بهترین بازی های سال 2020 از نگاه تحریریه بازی سنتر.

برای مشاهده آیتم ویدیویی بهترین بازی های 2020 در یوتوب کلیک کنید


  1. Spider-Man: Miles Morales

ناشر : Sony
امتیاز : 8.3

از نظر اکثر مخاطبان Miles Morales تنها یک بسته اضافه شونده برای Spider-Man است ؛ موضوعی که در ظاهر درست است اما Miles Morales را می‌توان کامل ترین تجربه مرد عنکبوتی از منظر گیم پلی و مبارزات دانست. استودیو اینسامنیاک با استفاده از تجربه نسخه 2018 عنوانی ساخته که نه فقط هیجان مبارزاتش به شدت بیشتر شده بلکه به لطف استفاده از سخت افزار قدرتمند ps5 ، گرافیکی فوق العاده را به مخاطبان ارائه می کند. مدهای گرافیکی مختلف ، ری تریسنیگ ، استفاده از ویژگی های دوال سنس و سرعت لودینگ وحشتناک سریع بازی باعث شده تا نسخه PS5 بازی در نوع خود عالی باشد. با اینکه هسته اصلی مبارزات تقریبا شبیه به همان نسخه اصلی است اما مایلز دارای یکسری حرکات و گجت های اختصاصی است که باعث تنوع بیشتر شده و به عمق گیم پلی بازی افزوده است.  از طرفی دنبال کردن داستان بازی در نوع خود جذاب است مخصوصا اینکه حالا کاراکتر اصلی به جای پیتر پارکر ، مایلز مورالز است که در نسخه 2018 با او آشنا شدیم و حتی کنترلش را برای نخسین در دست گرفتیم.


  1. Microsoft Flight Simulator

ناشر : Xbox Game Studios
امتیاز : 8.6
بررسی بازی 2020 Microsoft Flight Simulator

شبیه‌سازهای خوب پرواز بسیار کم‌یابند و سری بازی Microsoft Flight Simulator یکی از عنواین صاحب‌نامی است که بیش از همه مورد تحسین منتقدین و طرفدارن این ژانر قرار گرفته است. بارزترین مشخصه‌ی شبیه‌ساز پرواز مایکرسافت گرافیک فوق‌العاده و شبیه‌سازی بی‌نظیر آن از کره‌ی زمین است. سازنده بازی ، استودیوی فرانسوی و مستقل آسوبو به کمک مایکروسافت و شرکت‌های دیگر دو پتابایت از اطلاعات ماهوار‌های و داده‌های دقیق جغرافیایی را از نقشه‌های بینگ جمع آوری کردند و به کمک هوش مصنوعی بلک‌شارک و اسکن‌های فتوگرامتری، نقشه‌ای سه بعدی از کل زمین را به وجود آوردند که بخشی از آن به همراه اطلاعات هوایی زنده توسط شبکه‌ی ابری جهانی آژور به بازی استریم می‌شود. در نهایت به کمک این تکنولوژی  آن‎‌ها توانستند 37 هزار فرودگاه 2 تریلیون درخت و 1.5میلیارد ساختمان را به زیبایی شبیه سازی کنند تا پنجره‌ای کوچک را به روی مناظر زیبای‌ جهان بگشایند که شما در ارتفاع 10000  پایی از دیدن آن سیر نمی‌شوید.   Microsoft Flight Simulator 2020 بدون شک بهترین عنوان ساخته شده توسط استودیو‌ی آسوبو است که بخوبی توانسته از تکنولوژی نقشه‌برداری داده‌‌ای مایکروسافت برای خلق یکی از زیباترین بازی‌های تاریخ استفاده کند و می‌توان آنرا جهشی بزرگ در شبیه‌سازی و جلوه‌های گرافیکی قلمداد کرد که آینده‌ای درخشان را نه تنها برای مایکروسافت بلکه برای صنعت بازی‌های ویدیویی نوید می‌دهد.


  1. Dreams

ناشر : Sony
امتیاز : 8.6

بازی کردن برای ما گیمرها لذتی زائد الوصف دارد اما بازی ساختن چه ؟ تا سال ها این هنر تنها در اختیار بازیسازانی بود که علم فنی این کار را داشتند اما بازی Dreams سعی کرد این هنر را در اختیار عموم کاربران قرار دهد تا ان ها بر اساس رویاها و علایق خود دست به ساخت عنوان مورد نظرشان بزنند. به همین خاطر Dreams پر شده از بازی های و عناوین جذاب و حتی بازسازی اثار مشهور که کاربران این بازی به راحتی می توانند آن را تجربه و عناوین دیگر گیمرها را امتحان کنند. دریمز همچنین دارای یک کمپین کوتاه اما لذت بخش است که داستانی شیرین را روایت می کند. گیم پلی کمپین بازی در حقیقت به شما نشان می دهد که تا چه حد دستتان برای ساخت بازی مورد علاقه خود باز است. این بازی که اوایل سال 2020 روانه بازار شد با وجود نمرات بسیار خوب مورد کم مهری بسیاری از گیمرها قرار گرفت هرچند فروش نه چندان خوب این بازی نمی تواند ذره ای از لذت بخش بودن جدیدترین ساخته استودیو مدیا مولکول کم کند. مشخصا اگر سونی تصمیم جدی برای انتشار و فروش عناوین داخل دریمز داشت مشخصا این بازی مخاطبان بیشتری از به خود جذب می کرد.


  1. Hades

ناشر : Supergiant Games
امتیاز : 8.9
بررسی بازی Hades

استودیوی سوپرجاینت گیمز که بازی های موفقی مثل Bastion و Transistor را در کارنامه دارد، با عرضه‌ی بازی Hades نشان داد که این عنوان نتیجه‌ی بلوغ یک دهه بازیسازی است. عنوان Hades در بخش گیم‌پلی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و یک روگ‌لایک انقلابی است. طبیعی است بعد از چند بار مردن، بسیاری از گیمرها تحمل تجربه‌ی مجدد بازی و پیشروی در عناوین روگ لایک را نداشته باشند و به همین دلیل، معمولا گیمرها ممکن است روگ لایک‌های زیادی را تجربه کنند ولی عموماً هیچگاه آن را به پایان نمی‌رسانند. در این میان اما عنوان Hades با اضافه کردن المان‌هایی جدید به ژانر مورد نظر ما باعث شده تا نه تنها علاقه‌مندان به این ژانر از آن لذت کافی را ببرند، بلکه دیگر گیمرها نیز برای تجربه‌ی آن علاقه داشته باشند. عنوانی که مبارزاتش به شدت جذاب هستند ، داستانی گیرا را روایت می کند و به لطف گرافیک هنری چشم نوازش به راحتی شما را جذب خودش می کند حتی اگر به اثار روگ لایک علاقه ای ندارید.


  1. Ghost of Tsushima

ناشر : Sony
امتیاز : 8.9
بررسی بازی Ghost of Tsushima

شاید کمتر کسی فکر می کرد استودیوی آمریکایی ساکرپانچ که عمده شهرت خود را مدیون دو مجموعه infamous و sly cooper است دست به ساخت عنوانی سامورایی بزند ؛ عنوانی که از منظر هنری یکی از بهترین محصولات صنعت بازی طی یک دهه گذشته است. گوست آو سوشیما در سالی عرضه شد که دیگر عنوان سونی یعنی The Last of Us 2 در کانون توجه مخاطبان و رسانه ها بود و حتی توانست بیش از 200 جایزه بهترین بازی سال را کسب کند. با تمامی این اوصاف گوست آو سوشیما نه تنها به موفق شد سریعترین فروش را در بین IPهای جدید بخش فرست پارتی سونی کسب کند بلکه طی چهار ماه به فروش 5 میلیون نسخه‌ای برسد. این بازی اکشن/ادونچر همچنین بهترین عنوان سامورایی / نینجایی طی چند سال گذشته است و شاید جالب ترین نکته این باشد در غیاب عناوین ژاپنی همچون نینجا گایدن ، وی او د سامورایی و اونیموشا ؛ گوست او سوشیما توانست جای عناوین جذاب این سبک را پر کند. نکته قابل توجه برای کاربران پلی استیشن 5 این است که ان ها می توانند گوست او سوشیما را با سرعت 60 فریم بر ثانیه تجربه کنند.


  1. Doom Eternal

ناشر :  Bethesda Softworks
امتیاز : 8.95
بررسی بازی DOOM Eternal

بازگشت Doom به ریشه‌های خود شاید بهترین تصمیمی بود که id Software درباره این مجموعه محبوب گرفت. فرمول سریع و نفس گیر Run n Gun نسخه 2016 به قدری کامل و با کیفیت بود که نسخه بعدی یعنی Doom Eternal را براساس همان طراحی کنند. اثری که نشان داد Doom تنها به عنوان برندی قدرتمند شناخته نمی‌شود و هنوز می‌تواند با پیروی از اصول قدیمی خود، ساعت‌ها آدرنالین را به گیمرها تزریق کند. هر آن چیزی که در Doom دیده بودید، با ارتقایی قابل توجه در Doom Eternal پیاده‌سازی شده و این فرصت را به مخاطب می‌دهد که یکی از بهترین شوترهای این نسل را تجربه کند. تجربه نفس‌گیر Doom Eternal برای بار دیگر ثابت می‌کند که موسیقی می‌تواند به اندازه گیم‌پلی، گرافیک و داستان از اهمیت بالایی برخوردار باشد و به بهترین شکل ممکن جریان تجربه کلی بازی را ارتقا دهد. موضوعی که با هنر ذاتی میک گوردن همراه شد و مجموعه‌ای از پرقدرت‌ترین موسیقی‌های متن صنعت بازی را شکل داد. جدیدترین نسخه از مجموعه Doom به قدری منحصر به فرد است که برای دستیابی به تجربه‌ای مشابه با آن، احتمالا چاره‌ای جز انتظار برای بازگشت Doom Slayer نداریم.


  1. Demon’s Souls

ناشر : Sony
امتیاز : 9
بررسی بازی Demon’s Souls

بازی Demon’s Souls همان عنوانی است که به واسطه‌اش با میازاکی آشنا شدیم؛ اثری دشوار با فرمولی پیچیده که هرکسی نمی‌توانست با آن ارتباط برقرار کند. سیستم تنبیه دیمنز سولز با مخاطبانی که عادت داشتند چک‌پوینت‌های پشت سر هم ببینند، اصلا جور در نمی‌آمد اما این بازی یک جادوی به خصوصی داشت و بالاخره توانست طرفداران زیادی برای خود دست و پا کند.

از آن زمان ۱۱ سال گذشته و در این مدت، میازاکی و تیم دوست داشتنی فرام‌سافتور بازی‌های فوق‌العاده‌ای ساخته‌اند. به همین دلیل سونی تصمیم گرفت تا Demon’s Souls را به صورت کامل بازسازی کند و از این‌رو، استودیوی Blue Point را برای انجام این کار انتخاب کرد.  تیمی که تبحر فوق العاده ای در ریمستر و ریمیک عناوین قدیمی دارد و باید گفت با ریمیک Demon’s Souls دست به یک شاهکار فنی زد. بلو پوینت نه فقط گرافیک بازی به بهترین شکل ممکن ارتقا داده بلکه شاهد گیم پلی هستیم که به شدت بهبود پیدا کرده و قطعا نه فقط طرفداران سولز بلکه دوستداران عناوین اکشن/ادونچر هم از آن لذت خواهند برد. در انتها باید گفت Demon’s Souls یکی از بهترین عناوین لانچ تاریخ است و بی دلیل  در رتبه چهارمین بازی سال 2020 از نگاه بازی سنتر قرار نگرفته.


  1. Ori and the Will of the Wisps

ناشر : Xbox Game Studios
امتیاز : 9.1
بررسی بازی Ori and the Will of the Wisps

عنوان Ori and the Will of the Wisps حسن ختامی‌است، برای داستانی که پنج سال پیش بذرش کاشته شد. این بازی چیزی بیشتر از یک سرگرمی و جاه‌طلبانه‌تر از یک عنوان مستقل برای تمام رقبای خود در ژانر مترویدوینیا  است و به لطف جلوه بصری فوق العاده اش مخاطب را غرق در دنیای خود می کند.

قصه‌گویی در این اثر، مهم‌ترین ستون بازی‌است؛ موسیقی، طراحی صدای شخصیت‌ها و گرافیک بازی، آجر به آجر و با دقت تمام روی هم قرار می‌گیرند تا برای شما قصه‌گویی کنند. این عنوان با وفاداری به المان‌های اصلی ژانر مترویدوینیا و نوآوری در طراحی نحوه‌ی مبارزات، نسبت به نسخه‌ی اول، نقطه‌ی عطفی برای این ژانر، به شمار می‌آید.

بازی Ori and the Will of the Wisps بدون شک یکی انقلابی‌ترین عناوین مترویدوینیا طی دهه گذشته است. اگرچه داستان Ori در این نسخه تمام می‌شود؛ اما این پایان، مقدمه‌ای است، برای این‌که عناوین مترویدوینیا در بین مخاطبین بازی‌های ویدیویی، جدی‌تر دنبال شوند.


  1. Half-life alyx

ناشر : Valve
امتیاز : 9.2

سال‌ها از قرار گرفتن هدست‌های واقعیت مجازی در میان سخت‌افزارهای مرسوم بازی‌های ویدئویی گذشته اما این Valve بود که توانست در اولین آزمایش، بالاترین میزان پتانسیل آن را به نمایش بگذارد. هر کدام از نسخه‌های مجموعه بازی Half-Life، در زمان انتشار استانداردی جدید را برای صنعت بازی مطرح کردند و حالا نوبت به Half-life Alyx رسیده تا این کار را در دنیای واقعیت مجازی تکرار کند. اگر فکر می‌کنید که با تجربه چند بازی مختلف به تمام جزئیات و توانایی‌های واقعیت مجازی پی برده‌اید باید بگوییم که سخت در اشتباهید. بازیسازهای Valve با Half-Life Alyx، انتظار برای قسمت سوم این مجموعه را سخت‌تر از همیشه کرده و نشان داده‌اند که چرا هیچگاه به عرضه محصولی حتی معمولی رضایت نمی‌دهند. بدون هیچ شکی Half-Life Alyx از دید تجربه کلی، تازه‌ترین و نوآورانه‌ترین بازی سال است. اثری که نشان می‌دهد خلاقیت در صنعت بازی هنوز به انتهای راه نرسیده و می‌توان با تکنولوژی‌هایی جدید همچون Virtual Reality، راهی متفاوت برای درگیر شدن با یک بازی ویدئویی را پیش روی مخاطب گذاشت. راهی که به بهترین شکل ممکن در خدمت طراحی بخش‌های مختلف بازی است و توانسته Half-life Alyx را در میان بهترین‌های امسال قرار دهد.


  1. The Last of Us Part 2

ناشر : Sony
نمره : 9.5
بررسی بازی The Last of us 2


بازی The Last of Us Part 2 با اینکه آن جادوی مسحورکننده قسمت نخست را نداشت و نتوانست موفق به بازآفرینی تجربه بی نظیر اوپنینگ آن عنوان شود اما همچنان بهترین بازی سال گذشته میلادی  بود آن هم با کوهی از جنجال ها. پایان بندی داستان و همین طور حضور کاراکتر ابی و تعارض‌های گیم پلی و سکانش شوکه کننده جوئل و… داد برخی از طرفداران را درآورد که البته هیچکدام را نمی توان ایرادی بزرگ به حساب آورد زیرا این مسائل چیزی جز اختلاف سلیقه نبودند.

ما در TLoU2 با یک پایان بندی احمقانه مانند Mass Effect 3 سروکار نداریم، بلکه با پایانی مواجه هستیم که اگر احساساتمان را کنار بگذاریم، متوجه عمق منطق آن خواهیم شد.

 در پایان هرچه قدر هم بخواهید از داستان بازی شکایت کنید, کوچکترین ایرادی  نمی توانید از گیم پلی, موسیقی و اتسمفر بازی بگیرید و تمام این مسائل در کنار یکدیگر، بازی The Last of Us 2 را بدل به بهترین بازی سال ۲۰۲۰ میلادی بازی سنتر کردند.

خروج از نسخه موبایل