بدترین و بهترین بازی‌های سری بتمن

چه دوست‌دار کمیک بوک باشید یا چه نباشید، کمتر کسی وجود دارد که با شخصیت و داستان‌های بتمن خاطره‌ای نداشته باشد. ابرقهرمانی که هر چند حضور آن در صنعت بازی طی سال‌های اخیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته، اما همواره در هر مدیومی یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های دنیای سرگرمی بوده است. با توجه به قدمت 80 ساله او، طرفداران داستان‌ها و برداشت‌های مورد علاقه خود را از این ابرقهرمان دارند و از طرف دیگر، بارها پیش آمده که آثار مرتبط با بتمن چندان به دل برخی از طرفداران ننشسته باشد. با ذکر این نکته، امروز قصد داریم تا به گذشته شوالیه تاریکی در دنیای بازی‌ها بپردازیم و بدترین و بهترین بازی‌های ساخته شده بتمن را با هم مرور کنیم.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید


بدترین بازی‌های سری بتمن

5. Batman Begins

بازی Batman Begins عنوانی بر اساس اولین فیلم از سه‌گانه کریستوفر نولان است که داستان فیلم اصلی را همراه با تغییرات ریزی روایت می‌کند. نام‌های بزرگی از جمله کریستین بیل و لیام نیسون در بازی به ایفای نقش پرداختند، اما این عنوان هرگز نتوانست رضایت طرفداران بتمن را جلب کند. گیم‌پلی خطی و کم عمق بازی مورد انتقاد افراد زیادی قرار گرفت و همانند بسیاری از آثار اقتباسی دیگری که بدون ذره‌ای ظرافت ساخته شده‌اند، این بازی نیز با شکست مواجه شد. شاید فیلم «بتمن بگینز» آغازی قوی برای یک سه‌گانه حماسی باشد، اما اوضاع برای نسخه ویدئوگیمی آن کاملا متفاوت بود و در نهایت سرنوشتش به یک دنباله کنسل‌شده منجر شد.

4. Batman & Robin (1998)

با توجه به اینکه فیلم Batman & Robin یکی از بدترین آثار ابرقهرمانی دنیای سینما تلقی می‌شود، دیدن اقتباس شکست‌خورده آن در این لیست دور از انتظار نبود. Batman & Robin که به‌دنبال چند تأخیر پیاپی بالاخره در سال 1998 عرضه شد، دارای یکی از بدترین کنترل‌ها بود و ترکیب آن با پازل‌های خسته‌کننده، بازی را به عنوانی ناامیدکننده تبدیل کرد. استفاده از المان‌های سندباکس، قرار دادن رویدادهای ریل تایم و شبیه‌سازی ترافیک، برخی از ایده‌های بلندپروازانه‌ای بودند که استودیوی Probe Entertainment قصد پیاده کردن آن‌ها را داشت. با این وجود، تیم سازنده تقریبا در اجرای درست تمام ایده‌های خود ناتوان بود تا یکی از بدترین نسخه‌های سری بتمن خلق شود.

3. Batman Forever

شماره سوم لیست یک عنوان منفور دیگر است که بر اساس فیلمی با همین نام در سال 1995 ساخته شد. این نسخه که بی‌شباهت به بازی‌های Mortal Kombat نیست، شما را در نقش بتمن و رابین قرار می‌دهد و تعدادی از لوکیشن‌های خاطره‌انگیز گاتهام را همراه با ویلن‌هایی مانند تو-فیس (Two-Face) و ریدلر را در بر دارد. اما در کنار مبارزات ساده و خسته‌کننده بازی، گرافیک افتضاح آن باعث می‌شود تا تجربه ناخوشایندی را از Batman Forever داشته باشید. پس زمینه بیش از حد تاریک بازی گاها دنبال کردن اتفاقاتی که در حال رخ دادن هستند را دشوار می‌سازد و حتی برخی از آبجکت‌های دورن محیط، مانع از دیده شدن شخصیت‌های بازی می‌شوند. تمام این موارد به همراه یک پایان‌بندی ضعیف، دست‌به‌دست هم داده‌اند تا Batman Forever به عنوان یکی از بدترین بازی‌های سری شناخته شود.

2. Batman Beyond: Return of The Joker

بازی Batman Beyond: Return of The Joker را می‌توان یکی از فاجعه‌بارترین تلاش‌ها برای ورود بتمن به دنیای ویدئوگیم خطاب کرد. 20 سال پس از ناپدید شدن بروس وین، تری مک‌گینیس جوان به عنوان بتمن جدید جای او را گرفته و باید با گنگی به‌نام جوکرز مقابله کند. بازی در سبک Beat ’em up ساخته شده و هر چند ایده‌های جالب توجهی مانند استفاده از لباس‌های مختلف با قدرت‌های ویژه در آن مورد استفاده قرار گرفته، اما گیم‌پلی شلخته و کنترل بد آن باعث شده تا امروز از Batman Beyond: Return of The Joker به عنوان یک افتضاح یاد شود. گرافیک بازی حتی با استانداردهای دو دهه قبل نیز ناامیدکننده بود و از طرف دیگر، موسیقی تکراری لوپ‌شده و طراحی بد دشمنان نیز کمکی به بهتر شدن اوضاع نکرد.

1. Batman: Dark Tomorrow

بر خلاف بسیاری از نسخه‌های مدرن‌تر بتمن، بازی Batman: Dark Tomorrow سعی داشت تا ورژن کمیک بوکی آن زمان شوالیه تاریکی را به‌تصویر بکشد. اسکات پیترسون، نویسنده باسابقه دی سی کامیکز به همراه کنجی ترادا، نویسنده سری فاینال فانتزی وظیفه خلق داستان این نسخه از سری را بر عهده داشتند. پس از طی کردن چهار سال زمان توسعه، بازی در سال 2003 برای گیم‌کیوب و ایکس باکس اوریجینال عرضه شد و با کسب میانگین نمره 29، یکی از ضعیف‌ترین بازی‌های سری لقب گرفت.

هر چند داستان Batman: Dark Tomorrow با حضور ویلن‌هایی مانند مستر فریز و رأس الغول برای طرفداران جذابیت زیادی داشت و گرافیک سطح بالای بازی نیز ظاهر زیبایی را به آن بخشیده، اما کمبودهای بزرگی در سایر جنبه‌های Batman: Dark Tomorrow حس می‌شد. مکانیزم‌های گیج‌کننده گیم‌پلی، مراحل تکراری و البته مهم‌تر از همه سیستم دوربین بسیار بد بازی، بدین معنا بود که بازیکنان برای به‌پایان رساندن آن، باید واقعا صبوری زیادی به خرج می‌دادند. Batman: Dark Tomorrow پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک بازی کمیک بوکی عالی داشت، اما متأسفانه تیم سازنده این پتانسیل را هدر داد تا با یک اثر ناامیدکننده روبرو شویم.

بهترین بازی‌های بتمن

 

5. Batman Vengeance

شاید بازی Batman Vengeance محبوب‌ترین نسخه در لیست نباشد، اما تجربه این عنوان برای دوست‌داران بتمن همچنان لذت‌بخش خواهد بود و برگشتن به آن اوقات خوشی را برای‌تان رقم خواهد زد. این نسخه در سال 2001 توسط یوبیسافت توسعه و انتشار یافت و تیم سازنده برای استایل گرافیکی آن، از حال و هوای عصر طلایی کمیک‌ها الهام گرفته بود. از آنجایی که Batman Vengeance بر اساس مجموعه تلویزیونی The New Batman Adventures ساخته شده بود، نام‌های آشنایی مانند کوین کانروی و مارک همیل در پروژه حضور داشتند تا باری دیگر به ایفای نقش شخصیت‌های بتمن و جوکر بپردازند. بازگشت این دو و همچنین سایر صداپیشه‌های اصلی شخصیت‌هایی مانند پویزن آیوی و مستر فریز، با استقبال خوبی از سوی طرفداران همراه بود. به همه این‌ها یک داستان درگیرکننده را نیز اضافه کنید و با یکی از جذاب‌ترین عناوین بتمن مواجه می‌شوید.

4. Batman: Arkham Knight

شاید بتوان گفت بازی Batman: Arkham Knight نسخه‌ای است که طرفداران بیشترن اختلاف نظر را در موردش دارند، اما این عنوان موفق شد تا با ترکیب چند قوس داستانی بتمن، پرونده سری را به‌طور راضی‌کننده‌ای ببندد. از مبارزات پالیش‌شده و مفرح گرفته تا رویارویی با ویلن‌های محبوب سری، بتمن آرکام نایت هر آنچه که برای یک پایان‌بندی باشکوه نیاز بود را به طرفداران ارائه داد. همچنین به‌لطف طراحی هنری و فنی کم‌نظیر، با وجود گذشت چندین سال از عرضه، آخرین ساخته راکستدی هنوز هم یکی از چشم‌نوازترین بازی‌های موجود محسوب می‌شود. البته پورت حاشیه‌ساز نسخه پیسی آسیب بزرگی را به اسم و رسم راکستدی وارد کرد، اما صرف نظر از آن، آرکام نایت همچنان یک تجربه باارزش و جذاب است.

3. Batman: The Video Game (1989)

بتمن 1989 یکی از نمادین‌ترین عناوین عرضه‌شده برای NES به‌شمار می‌رود و تجربه آن حتی در سال 2022 نیز همچنان شیرین و لذت‌بخش است. بازی تنها در قالب 5 مرحله گیم‌پلی چالش‌برانگیز و اعتیادآور خود را به شما ارائه میکند و پس از عبور از ویلن‌هایی مانند کیلر ماث و فایرباگ، با یک رویارویی دراماتیک با جوکر به‌پایان می‌رسد. طراحی صدا و موسیقی در چنین عناوینی تأثیر قابل توجهی بر روی تجربه بازیکن دارد و خوشبختانه استودیوی سان‌سافت به‌خوبی این موضوع را درک کرده است. موسیقی شنیدنی نائوکی کوداکا همانند خامه روی کیک عمل کرد تا امروز از بتمن 1989 به عنوان یکی از بیادماندی‌ترین آثار دهه هشتاد میلادی یاد کنیم.

2. Batman Returns

بازی Batman Returns عنوانی است که بسیاری از طرفداران قدیمی، حتی تا دهه‌ها بعد نیز به آن باز خواهند گشت و از تجربه مجدد آن لذت خواهند برد. گرافیک بازی با استانداردهای زمان خود، به‌طور چشم‌گیری ارتقا یافته بود و کنترل و طراحی صدا نیز بر خلاف بسیاری از عناوین قبلی، در سطح بسیار خوبی قرار داشت. Batman Returns که یک اقتباس ویدئوگیمی از روی فیلم سال 1992 محسوب می‌شود، بازیکن را به 7 صحنه معروف از فیلم اصلی می‌برد و بازیکن در هر کدام از آن‌ها با باس مشخصی به مبارزه می‌پرداخت. همچنین همانند بسیاری از دیگر آثار خاطره‌انگیز دهه 90، موسیقی این عنوان نیز ستودنی است و شدیدا مورد توجه طرفداران قرار گرفت. به‌طور کلی، اگر به‌دنبال یک اقتباس ویدئوگیمی باکیفیت از بتمن در دهه‌های گذشته هستید و تاکنون Batman Returns را تجربه نکرده‌اید، یک اثر کلاسیک فوق‌العاده در انتظار شماست.

1. Batman: Arkham City

تولد سری Arkham تأثیر غیرقابل انکاری را بر روی عناوین سوپر هیرویی گذاشت، اما عرضه بازی Batman: Arkham City آن نقطه‌ای بود که همه‌چیز به اوج خود رسید. راکستدی با گسترش آنچه که نسخه قبل آغاز کرده بود، فرمول برنده خود را به سطح جدیدی برد و دست به خلق اثری زد که نام آن برای همیشه در تاریخ صنعت ثبت شد. استودیوی بریتانیایی با این عنوان نه‌تنها مرزهایی که Arkham Asylum برای ساخت بازی‌های لایسنس شده ابرقهرمانی تعیین کرده بود را در نوردید، بلکه استاندارد جدیدی را برای ساخت یک دنباله همه‌چی‌تمام تعریف کرد.

خروج از نسخه موبایل