بازی هایی که گیمرها رو به زندان انداختند

بازی‌های ویدئویی به عنوان یکی از مهم‌ترین سرگرمی‌های امروزه، بارها ثابت کرده‌اند که در زمینه‌های مختلف، قدرت انجام کارها بزرگی را دارند. به لطف ویدئو گیم، ما بارها و بارها وارد دنیایی شدیم که از قوانین اطرافمان در زندگی حقیقی پیروی نمی‌کنند و همواره خود را در چنین دنیاهایی غرق کرده‌ایم. با این‌حال، مرزی میان دنیای واقعی و بازی وجود دارد که اگر شکسته شود، اتفاقات ناخوشایندی رخ خواهد داد. امروز قصد داریم به 10 ماجرایی بپردازیم که در آن‌ها، این مرز از بین رفت و بازی‌های ویدئویی، آزادی افراد در دنیای واقعی را از آن‌ها گرفتند.

برای تماشای آیتم ویدیویی در یوتوب کلیک کنید

10. GTA

در سال 2018، یک شهروند ساکن اورگن آمریکا به نام آنتونی کلارک تصمیم گرفت تا به سبک بازی‌های GTA سرقتی را انجام دهد. ماجرا از این قرار بود که پلیس سعی داشت در نزدیکی یک ایستگاه پمپ بنزین، اتومبیلی را توقیف کند. کلارک که مشغول تماشای صحنه بود، به شکل عجیبی به پلیس‌ها اطلاع داد که قصد دارد اتومبیل را به سرقت ببرد و واقعا هم همین کار را انجام داد. پلیس‌ها در ابتدا صحبت او را به شوخی گرفتند، اما دقایقی بعد کلارک اتومبیل را برداشته بود و یک تعقیب و گریز 40 مایلی با سرعت بالا به وجود آمد.

کلارک در حین فرار از دو مانع سنبله عبور کرد و چندین بار در جهت خلاف جاده قرار گرفت. هنگامی که پلیس موفق شد تا او را متوقف کند، کلارک درست همانند آنچه که در بازی‌های GTA تجربه کرده‌ایم، سعی داشت تا ماشین پلیس را نیز بدزدد اما در انجام اینکار ناموفق بود. پس از تلاش ناموفقش، کلارک باز هم سعی کرد تا در همان نزدیکی ماشین دیگری را هم بدزدد که در نهایت توسط پلیس دستگیر شد. او به افسران پلیس گفته بود که حین انجام تمام این‌کارها، تحت تأثیر ماده مخدر LSD بوده و واقعا خیال می‌کرده که مشغول انجام سرقت در بازی GTA است.

9. League of Legends

برای بسیاری از ما بحث و گفتگو در مورد بازی‌های ویدئویی، یک فعالیت جالب و سرگرم‌کننده محسوب می‌شود. اما نباید فراموش کرد که رعایت احترام و اصول‌های اخلاقی در بحث‌های اینترنتی نیز همانند دنیای واقعی، اهمیت زیادی دارد. در سال 2013، گیمر 18 ساله‌ای به نام جاستین کارتر به این مسئله توجهی نداشت و همین موضوع باعث شد تا به پشت میله‌های زندان بیافتد.

ماجرا از جایی آغاز می‌شود که کارتر بر روی فیسبوک، با شخص دیگری به بحث و جدل در مورد بازی League of Legends می‌پردازد. این بحث بالا می‌گیرد و هنگامی که کاربر مقابل کارتر سلامت روان او را زیر سوال می‌برد، اوضاع واقعا از کنترل خارج می‌شود. کارتر به کاربر مقابل خود می‌گوید که قصد دارد تا یک مدرسه پر از کودک را به رگبار ببندد. در این میان، یک زن کانادایی که کامنت‌های رد و بدل شده را مشاهده کرده، تصمیم گرفته تا موضوع را به پلیس گزارش دهد. همه این‌ها در حالی است که تنها یک ماه پیش، یک تیراندازی بزرگ در مدرسه سندی هوک اتفاق افتاده بود. از طرف دیگر، جاستین کارتر در منطقه‌ای زندگی می‌کرد که کمتر از یک مایل با یک مدرسه فاصله داشت.

همه این موارد دست به دست هم داد شد تا پلیس فورا به دستگیری کارتر اقدام کند. او می‌گوید که در صحبت‌های خود از عباراتی مانند «LoL» استفاده کرده تا دیگران متوجه شوخی بودن تهدیدهایش بشوند، اما کارتر در نهایت 5 ماه را در زندان سپری کرد.

8. RuneScape

ماجرای مورد شماره 8 لیست نیز درست مثل مورد شماره قبلی، از یک درگیری لفظی اینترنتی آغاز شد. این اتفاق بین جاش پیلوت 19 ساله و یک بازیکن دیگر در بازی آنلاین RuneScape رخ داد. هنگامی که شخصی جاش پیلوت را دیوانه خطاب کرد و به او پیشنهاد داد تا خودکشی کند، گیمر 19 ساله از کوره در رفت و اتفاقات ناخوشایندی رخ داد. طبق گزارشات، پیلوت در جریان بازی در پاسخ به این آزار و اذیت‌ها، از حمله به یک مدرسه گفته و در این میان به ماجرای تلخ تیراندازی دبیرستان کلمباین نیز اشاره کرده.

چهار روز بعد، در اکتبر سال 2012 پای اف بی آی به ماجرا باز شد و او را به جرم تهدید از طریق اینترنت بازداشت کرد. در محل زندگی پیلوت هیچ شواهدی مبنی بر اینکه او واقعا می‌خواست این‌کار را انجام دهد پیدا نشد. اما با این وجود، جاش پیلوت بابت آنچه که از نظر خودش تنها یک شوخی نامناسب بود و از نظر قاضی پرونده یک تهدید خطرناک، حدود 6 سال را در زندان سپری کرد.

7. کمپانی Global VR

در سال 2006، مرد 48 ساله‌ای به نام دیوید فولی حقوق یکی از نرم‌افزارهای خود که برای بازی‌های آرکید مورد استفاده قرار می‌گیرد را به همراه کمپانی خود با نام UltraCade فروخت. شرکت Global VR صاحب دارایی‌های کمپانی دیوید فولی شد و خود او نیز به عنوان مدیر امور فنی، در شرکت جدید شروع فعالیت کرد. اما از این نقطه به بعد، فولی دست به تصمیماتی زد که به دو سال حبس در زندان فدرال منجر شد.

او دیتاهای تولید شده‌ای که به شرکت Global VR فروخته بود را مجددا به یک کمپانی دیگر به فروش رساند. همچنین او این کار را تحت نام شرکت ابتدایی خود، یعنی UltraCade انجام داد که اکنون آن را به Global VR فروخته بود. طبیعتا این اتفاق باعث اخراج شدن او کمپانی شد. اما علاوه بر آن، فولی با ادعای کارمندی در این شرکت یک کلاه‌برداری 3 میلیون دلاری را نیز انجام داد که همه این‌ها به مدت دو سال او را به پشت میله‌های زندان انداخت.

6. World of Warcraft

در سال 2010، یک گیمر رومانیایی برای کسب پیروزی در بازی World of Warcraft دست به کار عجیبی زد. کالین ماتیاس 38 ساله تصمیم گرفت که برای ناتوان کردن حریف خود در اجرای بازی، یک حمله سایبری را بر روی سرورهای بلیزارد ترتیب دهد. این حمله به قدری سنگین بود که هزاران بازیکن در اروپا امکان تجربه بازی را از دست دادند و برای بلیزارد نیز ضرری 30 هزار دلاری را در پی داشت.

بعد از این اتفاق، ماتیاس بابت حمله سایبری خود به زندان فدرال در آمریکا انتقال داده شد. او علاوه بر محکوم شدن به 10 ماه حبس، باید 30 هزار دلار ضرر مالی بلیزارد را نیز پرداخت می‌کرد که در نهایت این کار را نیز انجام داد.

5. Pokemon GO

عرضه بازی Pokemon GO حواشی و جنجال‌های فراوانی را به همراه داشت، اما ماجرای روسلان سوکولوفسکی یکی از پر سر و صداترین آن‌ها بود. یوتیوبر 21 ساله روسی در سال 2016، ویدئویی را از خود ضبط کرد که طی آن در یکی از بزرگ‌ترین کلیساهای شهر یکاترینبورگ، بازی Pokemon GO را انجام می‌داد. این در حالی بود که قبلا افراد دیگری نیز دقیقا بخاطر انجام همین کار، به زندانی شدن مورد تهدید قرار گرفته بودند. با این‌حال، سوکولوفسکی ویدئو را در صفحه یوتیوب خود منتشر کرد. ویدئویی که اکنون از روی صفحه او برداشته شده، اما گفته می‌شد تعداد بازدیدهای آن به حدود 1 میلیون می‌رسید.

مقامات روسیه این کار را توهین به عقاید مذهبی برخی افراد دانستند و به همین جرم، سوکولوفسکی را بازداشت کردند. قاضی پرونده در نهایت سوکولوفسکی را به 5 سال حبس خانگی بدون امکان استفاده از اینترنت و برقراری ارتباط با دیگران محکوم کرد. عده زیادی این حکم را بابت انجام دادن یک بازی ویدئویی، بیش از حد سنگین دانستند. یوگنی رویزمن، شهردادر شهر یکاترینبورگ در اظهارنظر جالبی در این مورد گفته بود: «نمی‌توانید کسی را بابت حماقتش بازداشت کنید.»

4. GTA

مورد بعدی این لیست نیز باز هم به سری GTA مربوط می‌شود. در یک روز پاییزی از سال 2013، دانشجویی 20 ساله به نام زکری برجس دست به سرقت خودرویی زد که صاحب آن، کلیدش را بر روی خود ماشین جا گذاشته بود. این اتفاق در حالی رخ داد که یک سرنشین زن در ماشین نشسته بود؛ اما طبق گزارشات برجس به قدری خطرناک رانندگی می‌کرد که سرنشین زن امکان پیاده شدن را نداشت. او بعد از برخورد با 9 ماشین، صحنه جرم را ترک کرد اما خیلی زود توسط شهروندان متوقف شد و با ورود پلیس، دیوانه‌بازی‌های برجس به پایان رسید.

برجس به جرم سرقت ماشین، آدم‌ربایی و 9 مورد فرار از محل حادثه بازداشت شد. اما انگیزه او برای انجام چنین سرقتی چه بود؟ او در جریان بازجویی گفته بود که: «می‌خواستم ببینم بازی کردن GTA در عالم واقعیت چه حسی دارد.»

3. Counter-Strike: Global Offensive

مورد بعدی لیست ما نه‌تنها یکی از عجیب‌ترین رخدادهای مربوط به بازی Counter-Strike: Global Offensive است، بلکه به‌طور کلی در دنیای ویدئوگیم نیز موضوع نادری به‌شمار می‌آید. در سال 2010، طی اتفاقی ساده کاراکتر درون بازی یک گیمر فرانسوی در یک مسابقه کانتر استرایک کشته می‌‌شود. اما جولین باروس 20 ساله به قدری از کشته شدن شخصیتش در یک بازی آنلاین عصبانی شده که به مدت 6 ماه به تحقیق جهت پیدا کردن موقعیت رقیب خود پرداخته است. ظاهرا بازیکنی که موفق شده بود در بازی کانتر استرایک از پشت به باروس چاقو بزند، تنها چند مایل با محل زندگی او فاصله داشت.

باروس تصمیم می‌گیرد که نقشه انتقامش را در دنیای واقعی پیاده کند. در کمال تعجب، باروس چاقو به دست به سمت محل زندگی رقیب خود رفت و به محض اینکه درب خانه بر روی او باز شد، چاقو را در بدن رقیبش فرو کرد. خوشبختانه ضربه چاقو چند سانتی‌متر با قلب فاصله داشت و قربانی ماجرا از این اتفاق عجیب، جان سالم بدر برد. جولین باروس نیز ظرف یک ساعت دستگیر و به دو سال حبس محکوم شد.

2. PUBG

اکثر دوست‌داران سبک بتل رویال سعی می‌کنند تا با تلاش و بالا بردن مهارت خود، طعم شیرین پیروز شدن بر ده‌ها بازیکن دیگر را تجربه کنند. اما همیشه عده‌ای وجود دارند که از مسیر دیگری وارد می‌شوند: استفاده از چیت یا همان تقلب کردن. در سال 2018، کمپانی تنسنت با نیروی پلیس چین وارد همکاری شد تا چیترهای درون بازی PUBG را ردیابی کند. بازی در آستانه عرضه شدن در چین بود و سازندگان می‌دانستند که با توجه به محبوبیت آن، به وجود آوردن شرایط منصفانه برای تمام بازیکنان می‌تواند سود هنگفتی را برای شرکت تنسنت به همراه داشته باشد.

همکاری این کمپانی با پلیس، منجر به دستگیری حدود 120 نفر و همچنین آغاز 30 پرونده مختلف شد. این 120 نفر، شامل سازندگان نرم‌افزارهای چیت و یا افرادی بودند که در تبلیغات آن‌ها نقش داشتند. جالب است بدانید که مجازات در نظر گرفته شده برای این افراد، تا 5 سال حبس را شامل می‌شد. همچنین گفته می‌شد که چیت‌های مذکور قابلیت‌هایی مانند هدف‌گیری اتوماتیک و امکان مشاهده اجسام از پشت دیوار را فراهم می‌ساخت که تجربه عادلانه بازی برای سایر افراد را از بین می‌برد.

1. Halo 3

مورد نهایی لیست ما بدون شک تکان‌دهنده‌ترین و دردناک‌ترین داستان را در بر دارد. در سال 2007 و کمی پس از عرضه شدن بازی Halo 3، دنیل پتریک 16 ساله بر خلاف خواسته والدین خود، نسخه‌ای از بازی را تهیه کرد. والدین او که از این کارش ناراضی بودند، دیسک بازی را در یک گاو صندوق پنهان کردند. یک هفته بعد، دنیل پتریک موفق می‌شود تا کلید گاو صندوق را پیدا کند. متأسفانه پدر پتریک در کنار دیسک بازی، یک اسلحه دستی را نیز در گاو صندوق پنهان کرده بود که به رخ دادن اتفاق وحشتناکی منجر شد.

دنیل پتریک اسلحه را برمی‌دارد، به سمت والدین خود می‌رود و پس از اینکه که از آن‌ها می‌خواهد تا برای نشان دادن یک سورپرایز چشمان خود را ببندند، به هردوی آن‌ها شلیک می‌کند. با شلیک گلوله، پدر او به‌شدت مجروح می‌شود و مادر او نیز جان خود را از دست می‌دهد. دنیل پتریک 16 ساله اسلحه را در دستان پدرش قرار می‌دهد و در حالی که دیسک بازی را به همراه دارد، سوار بر ون صحنه جرم را ترک می‌کند. البته که او در فرار خود ناکام می‌ماند و در میانه راه، پلیس موفق به دستگیری نوجوان 16 ساله می‌شود.

دنیل پتریک اکنون 30 سال سن دارد و حداقل تا سال 2030، محکوم به حبس است. او در سال 2030 واجد اعطای شرایط آزادی مشروط خواهد بود.

خروج از نسخه موبایل