ایکس باکس 360بررسی

بررسی بازی Vanquish

بعد از عرضه Gears of War در سال 2006 و محبوب شدن بازیهای مبتنی بر کاورگیری، بسیاری از بازیسازان شروع به الگوبرداری و قرار دادن این المان در بازی های خود کردند. بعضی از این بازیها موفق بودند، اما بسیاری دیگر تنها یک تقلید ضعیف به شمار می رفتند که به آنها لقب Gears Clone داده می شد! Vanquish با اینکه المان های بسیاری از Gears of War گرفته، اما نه تنها نام Gears Clone را به هیچ وجه نباید روی آن گذاشت، بلکه باید از آن به عنوان یک پیشرو در سبک شوتر سوم شخص یاد کرد.

گیم پلی Vanquish تماما در رابطه با سرعت است. در واقع سرعت در این بازی معنای جدیدی پیدا می کند. اگر در Gears of War کاور گیری شرط حیاتی برای زنده ماندن بود، در Vanquish این سرعت است که شما را در میدان نبرد پیروز خواهد کرد. البته کاور گیری نیز اهمیت زیادی در بازی دارد و بدون استفاده از آن تقریبا کار به جایی نخواهید برد، اما وقتی این المان با قدرت های زره شما ترکیب می شود، اکشن بسیار سریع و هیجان انگیزی را به وجود می آورد که به شدت لذت بخش است. Platinum Games قبلا توسط Bayonetta تبحر خود در ساخت بازیهای اکشن و سریع را نشان داده بود و با Vanquish بار دیگر این موضوع را ثابت کرد.

زرهی که شخصیت اصلی بازی (Sam) پوشیده، به تنهایی گیم پلی بازی را نسبت به شوترهای دیگر دگرگون کرده است. این زره که ARS نام دارد، توسط مولدی که پشت آن است به Sam اجازه می دهد تا با سرعت زیاد به سمت مورد نظر سر بخورد و حرکت کند. علاوه بر این، حالتی به نام AR Mode در نظر گرفته شده که در آن شما می توانید برای مدت کوتاهی زمان را آهسته کرده و تعداد زیادی دشمن را در آن واحد از بین ببرید. برای این کار باید یک بار به سمتی پریده و بلافاصله دکمه نشانه گرفتن را فشار دهید. همین موضوع باز هم به سریع و هیجانی تر بودن مبارزات کمک می کند. اگر در هنگام سر خوردن نیز تیراندازی کنید باز هم حالت AR Mode فعال خواهد شد که اکشن بازی را سینمایی تر خواهد کرد. همین دو عنصر، بازی را با شوترهای معمولی و Gears Clone کاملا متفاوت ساخته و باعث شده تا به جای کاور گرفتن – شلیک کردن و دوباره کاور گرفتن – شلیک کردن (کلیشه ای که در حال حاضر بسیار رایج شده)، بازی اکشن جدید و بسیار سریع تری داشته باشد. تصور کنید پشت یک کاور پناه گرفته اید و ناگهان دو ربات به وسیله ی جت پک از بالا به سمت شما آمده و به طرفتان شلیک میکنند، شما به سرعت از سنگر بیرون رفته و به طرف سنگر دیگری سر میخورید و در بین راه به آنها شلیک کرده و قابلیت AR Mode را فعال می کنید و چندین دشمن دیگر را نیز از بین می برید. در واقع علاوه بر دفع کردن حمله ی آنها، یک ضد حمله ی بسیار جالب و سینمایی ترتیب می دهید! البته قدرت های این زره بی نهایت نیست و بعد از چند ثانیه استفاده کردن غیر فعال شده و باید صبر کنید تا دوباره پر شود. ضربات از نزدیک (Melee) نیز در نظر گرفته شده و قدرت بالایی هم دارد، اما با یک بار استفاده کردن از آن، شارژ زره شما کاملا تمام شده و باید منتظر بمانید تا دوباره پر شود. اگر صدمه زیادی ببینید، حالت AR Mode به صورت خودکار فعال شده تا فرصت فرار کردن از دشمنان و پناه گرفتن در قسمتی امن تر را داشته باشید. این نوآوری نیز بسیار کارآمد است، زیرا اگر قرار بود با چنین سرعت بالایی که بازی دارد ناگهان بمیرید، گیم پلی بسیار آزار دهنده می شد.

سلاح های بازی تنوع بالایی دارند. از Assault Rifle های معمولی و شاتگان گرفته تا اسلحه ای که همزمان به 4 نفر لیزر شلیک میکند. دو نوع نارنجک EMP و معمولی نیز وجود دارد. نارنجک های EMP برای چند ثانیه دشمنان را غیر فعال کرده و در جای خود نگه می دارد. در بعضی مراحل بازی تیربار نیز وجود دارد که با استفاده از آن تعداد زیادی دشمن را می توانید قلع و قمع کنید! در کل از لحاظ تنوع و تعداد سلاح ها مشکلی وجود ندارد و اتفاقا بعضی از آنها بسیار جالب و نوآورانه کار شده است. با وجود تنوع خوب سلاح ها، قابلیت ارتقا نیز برای آنها در نظر گرفته شده است. نکته جالب در این باره این است که ارتقای سلاح ها در وسط بازی بدون هیچ توقفی انجام می گیرد و لازم نیست حتما به مکانی خاص یا منوهای تو در تو بروید که خود به سریعتر شدن روند بازی کمک می کند. ارتقا دادن به این صورت است که با کشتن بعضی دشمنان یک گزینه Upgrade جای آن ظاهر می شود و باید در کنار آن رفته و به سادگی دکمه ارتقا را فشار دهید. ارتقا ها اکثرا قدرت آتش و میزان خشاب سلاح را افزایش می دهد. اگر سلاح شما کاملا پر باشد و در این زمان یک خشاب بردارید، میزان خشاب سلاح شما را افزایش می دهد که ایده جالبی است. در بین مراحل بازی و در مواقعی که قرار است تا ماموریت یا دستور بعدی خود را از مرکز دریافت کنید، دوربین به حالت اول شخص رفته و به جز راه رفتن کار دیگری نمی توانید بکنید! نکته آزار دهنده تر این است که بدون هیچ دلیل قانع کننده ای نمی توان این قسمت ها را Skip یا رد کرد! چنین بخش هایی برای یک بازی تمام اکشن و مهیج اصلا مناسب نیست و کمی از هیجان روند بازی می کاهد. به راحتی میشد چنین دیالوگ هایی را در هنگام اکشن یا حرکت کردن گنجاند.

دشمنان در Vanquish تنوع قابل قبولی دارند. دشمنان بازی اغلب ربات هایی به شکل ها و اندازه های مختلف هستند که بعضی از آنها می توانند تغییر شکل نیز بدهند. بعضی از دشمنان کوچکتر بازی روی تانک های ربات مانندی نشسته اند که اگر آنها را بکشید، خود می توانید کنترل آن را به دست بگیرید که بسیار جذاب است. کشتن دشمنان ِ قوی تر و مخصوصا مبارزه با Boss های بازی بسیار هیجان انگیز و جالب کار شده و اغلب نقاط ضعف خاصی دارند که باید آنها را هدف قرار دهید. برای پیروز شدن در برابر Boss ها از قدرت های خود باید هوشمندانه استفاده کنید. بعضی اوقات (بستگی به طرز درگیری با Boss) ممکن است صحنه های QTE جالبی نیز به وقوع بپیوندد که به تنوع بیشتر مبارزات و حماسی تر شدن مبارزه با Boss ها کمک شایانی میکند.

هوش مصنوعی دشمنان و یاران نیز خوب کار شده و خیلی کم پیش می آید تا به باگ یا مشکلی از این لحاظ بر بخورید. یاران خودی هیچ گاه جلوی دست و پای شما را نمی گیرند، اغلب در جای مناسب سنگر می گیرند و البته خیلی هم کمک حال شما نیستند تا حس ابر سرباز بودن Sam از بین نرود. هوش مصنوعی دشمنان هم بسیار خوب و چالش بر انگیز کار شده و دشمنان از استراتژی های مختلف برای نبرد با شما استفاده می کنند.

در کل گیم پلی Vanquish نقطه قوت آن است و بسیار لذت بخش و هیجان انگیز کار شده است. البته به دلیل سرعت بالا شاید در ابتدا کنترل بازی مقداری سخت و پیچیده به نظر برسد، اما با کمی تمرین و پیشروی در بازی، به طرز عجیبی با آن هماهنگ می شوید.

داستان Vanquish خیلی نکته خاصی ندارد. در واقع داستان در این بازی بهانه ای برای شروع اکشن هیجان انگیز و سریع بازی است. یک روز ساده و دل انگیز مردم در آمریکا، توسط شلیک های ناگهانی ماهواره های فضایی به هم می خورد و باعث ورم کردن پوست و بدن مردم و در نتیجه منفجر شدن آنها می شود. سپس مشخص می شود روسیه (برای بار هزارم!) در صدد نابودی آمریکا و در دست گرفتن قدرت است. البته جلوتر و با پیشروی در بازی داستان کمی پیچش بیشتری پیدا می کند، اما به صورت کلی داستان Vanquish نکته جالب توجهی ندارد و تنها بهانه ای است برای وارد شدن در اکشن و لذت بردن از گیم پلی مهیج بازی.
اما نکته آزار دهنده کاراکتر های نه چندان دلچسب و به شدت اغراق آمیز بازی است! Platinum Games بسیار سعی کرده تا داستان جدی و تاریک به نظر برسد، اما کاراکتر های نه چندان دلنشین آن به این موضوع ضربه زده است. مثلا کاراکتر اصلی بازی (Sam) با اینکه شخصیت پردازی نسبتا بهتری در برابر بقیه دارد، اما بعضی اوقات کارهای عجیب غریب و غیر متعارفی انجام می دهد که بازیکن شاید هیچ وقت هدف آن را درک نکند! دیالوگ های بازی نیز اکثرا قدیمی و تاریخ مصرف گذشته کار شده که شخصیت های بازی را تا حدودی مصنوعی جلوه می کند.

Vanquish از لحاظ گرافیکی عنوان خوب و در بعضی موارد زیبایی است. افکت های ناشی از مولد پشت زره Sam در کنار جزئیات خوب زره او چشم نواز کار شده و انفجارهای متعدد و زیبا، جلوه خاصی به بازی بخشیده است. در واقع افکت های انفجار نقطه عطف گرافیک بازی است. تک تک دشمنان بازی (از کوچک تا بزرگ) با از بین رفتن منفجر می شوند و جو شلوغ و پر هیاهوی بازی را زیباتر می کنند. نتیجه ی کشتن یک Boss ، آتش بازی زیبا و چشم نوازی است که حس قدرت را بیشتر در شما به وجود می آورد. با تمام این موارد و انفجارهای متعدد، نرخ فریم بازی همیشه ثابت است که شایسته تقدیر است.
صداگذاری بازی نیز خوب کار شده و صدای اسلحه ها و انفجارهای بازی کاملا با جو علمی تخیلی آن همخوانی دارد. در حالت AR Mode هماهنگ با جریان بازی، صداگذاری نیز به صورت آهسته پخش می شود و صدای کند شلیک ها و گلوله ها که به آرامی از کنار شما رد می شوند یادآور سه گانه ماتریکس است. در مقابل، صداگذاری شخصیت ها خوب کار نشده و بعضا گوش خراش و اغراق آمیز ادا می شود که به ضعیف بودن شخصیت پردازی در بازی کمک شایانی می کند!

Vanquish بازی کوتاهی است و حدود 7 تا 8 ساعت در حالت Normal به پایان می رسد و با توجه به اینکه بازی دارای بخش چند نفره نیست، از لحاظ ارزشی و میزان Content در سطح قابل قبولی قرار ندارد. اما قابلیت تکرار بازی نسبتا بالاست و ثبت شدن کوچکترین رکوردها (مانند تعداد دفعات مرگ در یک مرحله، مدت زمان اتمام مرحله، تعداد دشمن های کشته شده و …) و تلاش برای بهتر کردن آن ها انگیزه بیشتری برای تکرار بازی می دهد. علاوه بر بخش داستانی، بخش Challenge نیز در نظر گرفته شده که در آن تعداد زیادی دشمن در موج های پشت سر هم به شما حمله می کنند و تا زمانی که بمیرید و بازی Game Over شود باید آنها را از بین ببرید.

در نهایت باید گفت Vanquish یکی از شوترهای سوم شخص بسیار خوب امسال است که به طرفداران بازیهای اکشن و سریع شدیدا پیشنهاد می شود. شینجی میکامی باز هم هنر خود را در بازیسازی به رخ همگان کشید.,سرعت، عامل پیروزی,سرعت، عامل پیروزی.

مجموع امتیاز - 8

8

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
گیم پلی سریع، مهیج و جذاب
نقاط ضعف:
با توجه به نبود بخش چند نفره بازی می توانست طولانی تر باشد!
شخصیت پردازی اغراق آمیز

صداگذاری نه چندان خوب برای آن ها

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا