سال ۲۰۱۸ از نظر عرضه بازیهای مستقل با کیفیت، سال پر باری بود. حال با شروع ۲۰۱۹ میلادی، تجربه گیمی من هم با یک ایندی خوش ساخت آغاز شد. بازی Unruly Heroes یک عنوان مستقل در ژانر پلتفرمر دو بعدی با درون مایههای اکشن است که در چین باستان روایت میشود و اقتباسی آزاد از داستان مشهور «سفر به غرب» را روایت میکند. قصهای دربارهی چهار قهرمان که برای نجات دنیا راهی سفر میشوند. جایی که جهان توسط کتیبهای مقدس برای نسلها در آرامش و هارمونی بوده است؛ اما زمانی که کتیبه تکهتکه میشود، جهان در تاریکی مطلق فرو میرود و این وظیفهی گروه قهرمانان است که قطعات کتیبه را گرد هم آوردند و با نیروهای شر مبارزه کنند.
در قامت یک ایندی، میتوان Unruly Heroes را یک اثر قصهگو توصیف کرد؛ اما توجه بیشتر بازی، بر گیمپلی و حتی بیشتر از آن بر جلوههای هنری گذاشته شده است. حضور در این سبک، شاید با وجود مستقلهای ساید اسکرولر متعدد وفادار به پلتفرمر و مترویدوینیا، عرصه را بر Unruly Heroes تنگ کرده باشد، اما استودیوی Magic Design تمام سعی خود را به کار گرفته تا یک بازی عادیِ موافق جریان و ترندزده نباشد. بازی در بخش گیمپلی، هم در اکشنها و هم در پازل پلتفرمر ساده دنبال میشود. به طور کلی چالش چندانی وجود ندارد و Unruly Heroes در بیشتر فاکتورها استاندارد است و نمیتواند از مرز استاندارد بودن به اثری ساختار شکن تجاور کند. اما نکتهی هوشمندانه در طراحی بازی اینجاست که Unruly Heroes در معرفی مکانیکهای جدیدش به مخاطب، صبور عمل میکند. سازنده با شتابزدگی، تمام برگهای برندهی خود را در مراحل اولیه رو نمیکند و همیشه سازوکاری در مراحل بالاتر در نظر گرفته شده تا گوناگونی همچنان حفظ شود.
مثلا در مرحلهای کنترل ارباب گرگها را در دست میگیرید و میتوانید گله را با خود همراه کنید. یا علاوه بر کنترل شخصیت اصلی، کنترل یک شخصیت فرعی در پسزمینه هم به شما واگذار میشود که باید بین حرکتشان نظم را برقرار کنید و موانع را پشت سر بگذارید. این مراحل، دستاورد شگفتانگیزی در زمینهی طراحی بازی همراه ندارند؛ نه مکانیکی انقلابیاند و نه ساختارشکن، اما روح تنوع را در بطن گیمپلی دمیدهاند و Unruly Heroes را تا پایان جذاب نگه داشتهاند. چه به صورت کوآپ و چه به صورت تکنفره، به همکاری هر چهار قهرمان نیاز است که هرکدام به شکل محدود، توانایی خاص خود را دارند. مکانیزم کلی بر سیستم همکاری برای پیشبرد استوار است و پیشروی، حضور و استفاده از هر چهار کارکتر را میطلبد؛ موضوع دیگری که Unruly Heroes را از گزند تکرار حفظ کرده و بازی را به سمت هدفش رهنمون میسازد.
علاوه بر پلتفرمر، بخش عمدهای از گیمپلی را مکانیکهای مبارزات تشکیل داده است. میتوان در این بخش تاثیر Beat’em Upهای کلاسیک را در ترکیب با اکشن مدرن مشاهده کرد. حضور ضربات سبک، سنگین و آزادسازی ضربهی ویژه، تنوع خوبی به مبارزات بازی داده. اما نباید از یاد برد که سطح هنری Unruly Heroes نقطهی عطف آن است و حرف اول و آخر را در بازی میزند. حضور پسزمینههای باورنکردنی، طراحی جالب توجه دشمنان و پالت رنگی متفاوت در هر مرحله، از هر قاب Unruly Heroes یک شاهکار بصری ساخته که بیشتر شبیه به اثری هنری یا تابلوی نقاشی میماند تا یک بازی پلتفرمر ایندی. همین نقطهی عطف، بازی را از اشباع پلتفرمرهای دوبعدی نجات میدهد و به سطحی بالاتر منتقل میکند. در میان رقبای بزرگ حاضر در بازار، این طراحان هنری Magic Design Studios هستند که بار مسئولیت را به دوش کشیدهاند و اگر Unruly Heroes موفقیتی به دست آورد، مدیون آنهاست.
در بخش گیمپلی، بازی گاها شبیه به Rayman به نظر میرسد و در بخش هنری، اثر تاحدی یادآور Ori است. پس اگر فکر میکنید از برآیند این عناوین لذت خواهید برد و ایندیها را برای جلوههای بصری و سبک هنری متفاوتشان دوست دارید، هرگز Unruly Heroes را از دست ندهید.
بررسی بازی Unruly Heroes بر اساس نسخه ارسالی سازنده برای وبسایت بازیسنتر نوشته شده است.
امتیاز بازی سنتر - 8
8
امتیاز بازی سنتر
نقاط قوت: گرافیک هنری شگفتانگیز حفظ تنوع گیمپلی تا پایان همکاری ۴ قهرمان برای پیشبرد بازینقاط ضعف: گیمپلی ساده و ریسک کم برای خلق ایدههای تازهتر