بررسی بازی Uncharted 3: Drake’s Deception

Uncharted 3 شاهکار است، نقطه سر خط. شاید بهترین واکنش به این بازی را می‌توان در چهره متحیر و خندان هریسون فورد پیدا کرد، کسی که خود سال‌ها به عنوان شخصیت محبوب هالیوودی، یعنی Indiana Jones نقش آفرینی کرده است و چیزی جز تحسین برای Uncharted 3 نداشت. بگذارید رک باشیم، Uncharted 2 آنقدر موفقیت بدست آورید که خود به خود نگاه تمامی دنیای گیم اعم از منتقدها، بازیکن‌ها و تحلیل گران به نسخه بعدی این سری جلب شد. در همین سایت خودمان نیز اشتیاق کاربران برای با خبر شدن از نتیجه کار ناتی داگ بعد از 2 سال کاملا مشهود بود. همه این موارد نشان از آن دارد که انتظارات از ND سر به فلک کشیده و آنها قطعا کار سختی برای برآورده کردن این انتظارات پیش رو داشتند. اما بعد از بازی کردن Uncharted 3 باید بگویم که هیچ کس نمی‌تواند انکار کند که ND بار دیگر امتحان خود را خوب پس داده و با خلق یک ادامه بی نظیر برای Uncharted دنیای گیم را به تحسین واداشته است.

داستان پردازی در U3 دقیقا نمونه آن چیزی است که بازی‌های دیگر باید از آن الگو بگیرند. داستان بازی ممکن است از دور چیز ساده‌ای مثل تعقیب گنجینه‌ها و پیدا کردن سرزمین‌های گمشده باشد اما وقتی وارد جزییات می‌شویم کاملا مشخص است که Amy Henning و دستیارانش، پرداخت داستان و شخصیت‌ها را خیلی جدی گرفته و اثری خلق کرده‌اند که سطح جدیدی از روایت داستان را بنا نموده. جدا از دیالوگ‌های جذاب و ماندگار نیتان دریک، تمام شخصیت‌های بازی به شدت واقعی و باور پذیر به نظر می‌رسند و دلیلش هم از ما پوشیده نیست، چرا که سازندگان روش خاصی برای پروسه ضبط دیالوگ‌ها انتخاب کردند، به این صورت که در هنگام عملیات Motion Capture بازیگران ضمن ایفای نقش خود، در همان حال صداگذاری شخصیت‌ها را نیز ضبط میکنند. که همین امر به طبیعی‌تر شدن رفتار و دیالوگ‌ شخصیت‌ها کمک می‌کند و به نحوی به آنها روح می‌بخشد. برای پی بردن به حرف‌های من فقط کافی است شخیصت‌های این بازی را با Heavy Rain مقایسه کنید تا متوجه بشوید نحوه انجام این عمل چه تاثیر به سزای در شخصیت پردازی و داستان کلی بازی دارد. در کنار این مسائل، در حین داستان به نقاطی از زندگی گذشته شخصیت‌های بازی نیز سر میزنیم که نقاط تاریکی از زندگی نیتان دریک و سالی را روشن می‌سازد و در جذاب‌تر شدن داستان نقش به سزایی دارد. اگر فکر می‌کنید نیتان را به طور کامل می‌شناسید، دوباره فکر کنید چرا که بعد از تمام کردن U3 زوایای جالبی از شخصیت او آشکار می‌شود که در قبل نمونه‌اش را ندیده بودیم. شخصیت‌های منفی نیز در این نسخه بهتر ظاهر شده‌اند به طوری که در خیلی موارد حرس بازیکن را در می‌آورند، و این دقیقا کاری است که شخصیت منفی باید انجام دهد. نکته خیلی مهمی که در مورد داستان باید به آن اشاره کنم این است که در بعضی نقاط از بازی اینطور احساس می‌شود که تیم سازنده اول سکانس‌های اصلی (setpiece) بازی را طراحی کرده و بعد داستان را حول محور آنها روایت کرده است، البته این مورد به هیچ وجه نکته منفی به حساب نمی‌آید چرا که سازنده‌ها به خوبی از عهده پیاده سازی داستان در این صحنه‌ها بر آمده‌اند و چه بسا اگر از این روش استفاده نمی‌کردند این صحنه‌های به‌یادماندی خلق نمی‌شد.

صحبت از صحنه‌های به‌یادماندنی شد، U3 سرشار از این لحظه‌هاست. تیم طراحی ND در این بازی کار خود را به بهترین نحو انجام داده‌. از طراحی هنری خارق‌العاده محیط گرفته تا خلق سکانس‌های حیرت انگیز همه و همه دلیل بر این است که تیم طراحی بازی را بدون شک یکی از بهترین‌ها در صعنت گیم بدانیم. همانند نسخه قبلی با پیش‌روی در بازی نه تنها هیچ افتی در طراحی مراحل شاهد نیستیم بلکه بازی در هر گوشه و کناری با ارائه یک منظره چشم نواز یا صحنه‌های عظیم هالیوودی، بازیکن‌ها را متحیر می‌سازد. البته این نکته را نیز باید ذکر کنم که طراحی مراحل در نسخه قبلی آنقدر عالی کار شده بود که هیچ کسی فکرش را نمی‌کردND بتواند بازهم در این زمینه پیشرفتی داشته باشد اما آنها این بار نیز از سطح انتظارات بالاتر رفته و سکانس‌هایی خلق کردند که در هیجان و عظمت حتی از God of War III نیز پیشی می‌گیرد. مراحلی مانند اسب سواری، صحرا یا قبرستان کشتی‌ها گواه این مطلب هستند. البته کار چنین سکانس‌هایی تنها به طراحی هنری ختم نمی‌شد بلکه همانند یک فیلم واقعی، زاویه دوربین و چینش عناصر در صحنه‌ها نیز تاثیر به سزایی در القای حس عظمت بازی دارد و تیم کارگردانی به بهترین نحو این کار را انجام داده. همچنین نمی‌توان منکر این موضوع شد که برای خلق U3 از چندین اثر هالیوودی مانند Indiana Jones یا سری فیلم‌های Bourne و همینطور کمیک بوک‌های تن تن، الهام گرفته شده اما نکته فوق العاده در مورد Uncharted این است که در زمینه خودش از تمامی موارد الهام گرفته شده بهتر ظاهر شده و این کار فوق العاده تیم کارگردانی بازی را نشان می‌دهد که حتی هالیوود را نیز پشت سر می‌گذارند.

Uncharted 3 در گیم‌پلی از همان فرمول موفق نسخه قبلی پیروی می‌کند و با ترکیب مناسب مراحل، همیشه گیم‌پلی را مهیج نگه می‌دارد. تیم سازنده دقیقا میداند در کجا از پلتفرمینگ، کجا از شوتینگ، و کجا از تعقیب و گریز و مخفی کاری استفاده کند تا حس تازگی و تنوع گیم‌پلی را حفظ کند، کاری که خیلی از بازی سازها امروزه در انجام آن مشکل دارند. البته بخش مخفی کاری بازی متاسفانه نسبت به نسخه قبلی افت داشته، برای مثال در بعضی مناطق که بازی به شما انتخاب مخفی کاری را می‌دهد به هر طریقی بازی کنید بازهم راهی برای مخفی ماندن ندارید و لو میروید که در نهایت باعث سرایز شدن سیل دشمن‌ها می‌شود و شرایط را برای بازیکن سخت‌تر می‌کند. به خصوص اینکه در بازی دو نوع سیستم تیراندازی برای بخش داستانی و مولتی‌پلیر وجود دارد که از بین این دو، تیراندازی در بخش داستانی به مراتب سخت‌تر است، همین امر باعث شکایت طرفداران سری شد و ND را به قبول این مساله واداشت که برای رفع مشکلات تیراندازی به زودی یک پچ عرضه کند. یک نکته بسیار خوب که در گیم‌پلی اضافه شده، قابلیت برگشت دادن نارنجک‌هاست که در هر دو بخش داستانی و مولتی‌پلیر کارایی زیادی دارد و نه تنها جان بازیکن را نجات می‌دهد بلکه در بین راه می‌توانید با نشانه گیری دقیق چندین دشمن را هم از بین ببرید.

اگر به خاطر داشته باشید مشکل کوچکی در بخش پلتفرمینگ در Uncharted 2 وجود داشت که مناطق سخره نوردی و غیره زیاد برای بازیکن مشخص نبود، این مشکل در Uncharted 3 با استفاده از تلفیق رنگی مناسب حل شده و در نتیجه کاملا مشخص است که به کجا باید بروید. ضمن اینکه در بعضی مناطق بیشتر از یک مسیر پلتفرمینگ برای رسیدن به مقصد وجود دارد.

و اما مولتی پلیر، همانند U2 در این نسخه نیز دو بخش Coop و رقابتی وجود دارد اما بزرگتر و بهتر! بخش Coop که در آن همزمان تا 3 نفر می‌توانند به بازی بپردازند دارای این 3 مود است:Arena (دوام آوردن از سیل حملات دشمن) Hunter Arena (بازی کردن مقابل دشمنان و دیگر بازیکنان) و Adventure که می‌توان آن را یک کمپین جداگانه با داستانی مختصر دانست. مانند بخش داستانی، این بخش نیز دارای درجات سختی متفاوتی است که در درجه Hard و Crushing حتی با وجود 3 بازیکن نیز کار بسیار سخت می‌شود. U3 بیشترین اضافات را در بخش رقابتی داشته. اضافه شدن Booster ها و Kickbackها ارزش و طول عمر بخش رقابتی را تا حدود زیادی بالا برده. به طور کلی شما 4 loadout در اختیار دارید که می‌توانید به طور دلخواه آنها را تنظیم کنید و در آن دو سلاح، دو Booster و یک Kickback وجود دارد. Booster ها قابلیت‌های اضافی هستند که در طول بازی برتری خاصی در زمینه‌های مختلف به بازیکن اهدا می‌کنند و حتی قابل ارتقاع نیز هستند. برای مثال تسریع در بهبود جان، بدست آوردن پول بیشتر یا مدال بیشتر، مهمات بیشتر و انداختن نارنجک در هنگام مرگ، نمونه‌ای از قابلیت‌هایی است که از طریق Booster به بازی اضافه می‌شود. همچنین Kickbackها چیزی شبیه به Booster هستند با این تفاوت که با بدست آوردن تعداد مشخصی مدال می‌توانید آنها را فعال کنید و برای مدت کوتاهی در اختیار دارید. باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده به موقع از این امکانات تاثیر به سزایی در موفقیت شما در بازی دارد و می‌توانید با استفاده از آنها ورق را در بازی به نفع خود و تیمتان بچرخانید. به این اشاره کردم که با بدست آوردن تعداد مشخصی “مدال” می‌توانید Kickback را فعال کنید، خود مدال‌ها نیز با انجام اعمال خاصی در طول بازی بدست می‌آیند، برای مثال کشتن 2 یا 3 نفر در فاصله زمانی کوتاه یا کمک به هم تیمی‌ها در کشتن بازیکن مقابل. البته در هر نقشه‌ای از بازی چندین جعبه مدال نیز وجود دارد که هر از گاهی باز می‌شوند و هرکسی که زودتر به آن برسد می‌تواند صاحب مدال‌ها شود. قابلیت جالبی که به بخش رقابتی اضافه شده Power Play است. این حالت هنگامی که یکی از دو تیم 5 امتیاز عقب بماند فعال می‌شود و با ارائه قابلیت‌های همچون کشتن بازیکن هدف گذاری شده، دیده شدن تیم مقابل در هرجایی از مپ و غیره، به تیم عقب افتاده فرصت می‌دهد که خودش را به تیم برتر نزدیک کند. البته Power Play زمان محدودی دارد و بعد از سپری شدن آن، بازی دوباره به حالت عادی برمی‌گردد. لازم به ذکر است که Power Play برای تیمی که از رقیب جلو هست نیز بدون سود نیست زیرا در این زمان هر Kill تیم برتر تا 2 برابر بیشتر پول جایزه می‌دهد. در مجموع Power Play به عقیده من یکی از بهترین قابلیت‌های بخش مولتی‌پلیر است زیرا ضمن بالانس کردن بازی، از یکنواختی Match نیز جلوگیری می‌کند و به آن هیجان می‌بخشد.

سازندگان در مصاحبه‌های اولیه خود در مورد بخش مولتی‌پلیر گفته بودند که قصد دارند یک تجربه سینمایی در این بخش ارائه دهند که با طراحی مپ‌های بازی تا حدودی به این امر دست یافته‌اند. برای مثال یک مپ در داخل دو قطار در حال حرکت آغاز می‌شود و مپ دیگر در پشت کامیون و تعقیب هواپیما! از لحاظ طراحی کلی مپ‌ها نیز U3پیشرفت قابل توجهی نسبت به U2 دارد. مپ‌ها در U3 بیشتر از گذشته “عمودی” کار شده‌اند، یعنی اینکه مپ‌ها دیگر یک زمین صاف برای کشت و کشتار نیستند بلکه پستی و بلندی‌های زیادی دارند و بالا و پایین رفتن از آن‌ها لذت بخش است. همین امر باعث می‌شود که هر مپ شرایط خاص خودش را داشته باشد و مشابه بقیه مپ‌ها نباشد. گذشته از این مسائل در هر Match شما مقدار قابل توجهی پول و XP دریافت می‌کنید که می‌توانید از آنها در Level Up کردن خود و سطح وسیعی از شخص سازی‌ها استفاده کنید. با استفاده از پول می‌توانید Upgradeهای مختلفی برای سلاح‌های خودتان بخرید یا حتی لباس‌ها و ظاهر کاراکتر خود را تغییرات بسیاری دهید. قسمتی دیگر که خوب است به آن اشاره کنم Mission ها هستند که تا به حال نمونه‌اش را در بازی‌ها دیگر ندیده بودم. Missionها در واقع یک نوع شرط بندی قبل از انجام مسابقات است، به این صورت که شما یک گزینه (بر فرض کشتن 20 نفر با سلاح مخصوص) را یه قیمت 3000 دلار می‌خرید و اگر در مدت نیم ساعت موفق به انجام گزینه شدید 9000 دلار جایزه می‌گیرید و اگر موفق نبودید پولتان از دست رفته است. در مجموع با این همه تفاسیر بخش مولتی‌پلیر U3 بسیار پر قدرت‌تر و جذاب‌تر از گذشته ظاهر شده و کسانی که از مولتی‌پلیر قسمت دوم لذت برده بودند قطعا از این بازی نیز لذت می‌برند و حتی زمان بیشتری را صرف آن می‌کنند.از گرافیک بازی چه تعریفی می‌توانم بکنم وقتی همه بر این موضوع آگاه هستند که Uncharted 3 یکی از بهترین‌های PlayStation 3 و این نسل است؟ مناظر خیره کننده بازی شاید بدون قدرت برنامه نویسی ND و به کار گیری از نهایت قدرت PS3 امکان پذیر نمی‌شد. افکت‌های بی نظیر آب و برف عضو جدانشدنی Uncharted بوده‌اند و حالا افکت شن نیز به آن اضافه شده است. ردپای نیتان بر روی شن یا غلت زدن و تاثیر شن بر روی ظاهر نیتان به وضوح کیفیت این افکت فوق‌العاده را نشان می‌دهد. انیمیشن‌های بازی نیز واقعا نیازی به تعریف ندارند، در هر منطقه‌ای نیتان انیمیشن‌های خاص خودش را دارد و واکنش مختلفی نسبت به محیط اطرافش نشان می‌دهد. پرداخت این همه دقت و ظرافت در طراحی انیمیشن‌ها بسیار جای تقدیر دارد. در Uncharted 3 نه تنها گرافیک خیره کننده بلکه موسیقی عالی بازی نیز در چند صحنه من را به نگه داشتن بازی و نگاه کردن منظره اطراف و گوش دادن به موسیقی وادار کرد. آقای Greg Edmonson بار دیگر قطعه‌های دلربای برای Uncharted خلق کرده که صدای آن مدت‌ها در گوش من خواهد ماند.

در پایان Uncharted 3 بازی بود که نقد کردن آن برای من همانند بازی کردن آن لذت بخش بود، بازی سراسر هیجان و لحظه‌های دیدنی که شما را تشنه نسخه بعدی وا می‌گذارد و خیلی از بازی‌های دیگر را از چشم می‌اندازد. تجربهU3 نه تنها برای دارندگان PS3 بلکه برای تمامی گیمرها ضروری است چون در غیر این صورت چیزی را از دست دادید که به این زودی‌ها نمونه‌اش پیدا نمی‌شود.

اگر از طرفداران این سری هیجان انگیز هستید مشاهده آیتم ویدیویی 10 حقیقتی که درباره Uncharted نمی‌دانید را به شما توصیه می‌کنیم.

مجموع امتیاز - 9

9

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: شخصیت پردازی عمیق سطح جدیدی از روایت داستان طراحی بی نظیر مراحل گرافیک خارق العاده موسیقی روح بخش اضافات عالی در بخش چند نفرهنقاط ضعف: نقص در بخش مخفی کاری

User Rating: 4.6 ( 3 votes)
خروج از نسخه موبایل