بررسی بازی The Outer Worlds

برای مشاهده بررسی بازی The Outer Worlds در یوتوب کلیک کنید

در دنیای بازی تولید‌کنندگان بسیاری وجود دارند که علیرغم کیفیت بالای محصولات‌شان نمی‌توانند به موفقیت بزرگی همپای آن محصول دست پیدا کنند که بیشتر به دلیل ارائه ناموفق بازی در بخش تبلیغات و بازاریابی یا همکاری با ناشر و سرمایه‌گذار نامناسب اتفاق می‌افتد. شرکت «آبسیدین» (Obsidian) یکی از همین شرکت‌ها است. در ادامه با نقد بازی The Outer Worlds آخرین محصول این شرکت در بازی‌سنترهمراه باشید.

استودیو «آبسیدین» یک شرکت با تجربه در ساخت بازی‌های نقش‌آفرینی (Role Playing Games) به حساب می‌آید و تا به حال بیش از 10 بازی در این سبک تولید کرده است که از لحاظ کیفی در سطح بالایی قرار دارند. از اولین بازی این شرکت که ادامه‌ایی بود بر نقش‌آفرینی تحسین شده Star Wars: Knights of the Old Republic تا عناوینی مانند Pillars of Eternity و Fallout new Vegas، همه بازی‌های این شرکت نمایان‌گر تلاش و توجه زیاد تولید کننده به کاربر برای خلق محصولی پرجزئیات، با کیفیت، عمیق و خوش‌ساخت است.

حتی یک مقایسه ساده بین تولیدات این شرکت با محصولات مشابه شرکت‌های با اسم و رسم‌ترهم نشان از برتری بازی‌های این شرکت دارد. اما علیرغم تمامی برتری‌های گفته شده، شرکت «آبسیدین» تا به حال نتوانسته به موفقیتی که لایق چنین بازی‌هایی است چه از لحاظ محبوبیت و چه از لحاظ فروش برسد. اما آخرین ساخته این شرکت «دی آوتر وردز» (The Outer Worlds) آمده است تا موفق شده و این شرکت را به جایگاه واقعی خود برساند.

تمامی المان‌های معرکه‌ای که در بازی‌های قبلی این شرکت وجود داشتند دراین بازی نیز وجود دارند. در بخش نقش‌آفرینی مکانیزم ساخت شخصیت چه در ظاهر و چه در خصوصیات و قدرت‌ها کامل است. اصل اول، یک بازی نقش‌آفرینی خوب باید به شما آزادی عمل در ساخت کاراکتر خود بدهد، این دقیقا همان کاری است که «دی آوتر وردز» انجام می‌دهد. در قهرمان داستان «دی آتر وردز» چند شاخصه اصلی از جمله جنگاوری، اختفا، فنون، قدرت‌های کلامی و قدرت رهبری وجود دارد که شما در هر بخش که دوست داشته باشید می‌توانید او را رشد دهید. برای این کار باید امتیاز حاصل از تجربیات خود در بازی را هزینه ارتقا در بخش‌های مختلف کنید.

می‌توانید مثل یک «وایکینگ» (Viking) قدرتمندانه به قلب دشمن بزنید و با سلاح سرد بجنگید. می‌توانید مثل یک سایه وارد کمپ دشمن شده و در سکوت دخل آنها را بیاورید. استفاده از انواع اسلحه هم که دیگر جای خود را دارد. سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگر نیز می‌تواند فواید خود را داشته باشد. در بخش فنون، قدرت سلامتی و ارتقا اسلحه‌ها تقویت می‌شود. اما دو بخش قدرت‌های کلامی و قدرت رهبری بیشتر در بخش دیالوگ‌ها مورد استفاده است که جداگانه و به صورت کامل بررسی خواهد شد.

بخش مبارزات بازی بسیار جذاب طراحی شده و اکشن مورد نیاز بازی را فراهم می‌کند. تمامی اسحله‌های مرسوم این چنین بازی‌هایی نظیر «شاتگان» (Shotgun)، «مسلسل»، «ریولور» (Revolver) و انواع اسحله‌های سرد از «شمشیر» تا «باتون برقی» در بازی وجود دارد که هر کدام قابلیت تقویت نیز دارند. توصیه من به شما تقویت چند اسلحه در این بخش است چون به راحتی مهمات یک اسلحه خاص تمام شده و البته هزینه خرید آن نیز تا حدودی بالاست.

اسلحه‌هایی خاص نیز در بازی وجود دارند که من تا به حال نمونه آن را در بازی‌های مشابه ندیده‌ام. این اسلحه‌ها  با نام «اسلحه علمی» (Science Weapon) شناخته می‌شوند و تاثیرات عجیب و گاها با نمکی دارند. مثلا یکی از آنها ضمن صدمه زدن به دشمن آنها را برای مدتی کوچک نیز می‌کند. دیدن یک غول بی‌شاخ ودم که در لحظه‌ای تبدیل به یک موجود کوچک می‌شود هم با نمک است. اسلحه‌ها به مرور زمان فرسوده نیز می‌شوند که باید با تعمیر آنها، قدرت قبلی را به آنها باز گردانید.

بخش پنهان‌کاری بازی بد نیست و گرچه انجام درست آن کمی سخت بوده و کاملا معلوم است به عنوان بخش اصلی بازی طراحی نشده ‌است، ولی به شما امکان می‌دهد تمام مراحل بازی را با کمترین درگیری و در اختفا به انجام برسانید که لذت خاص خود را دارد.

از بخش مبارزه که بگذریم، بخش جذاب دیگر در بازی‌های نقش‌آفرینی بخش ارتباط با دیگر شخصیت‌های بازی و گفتگو با آنها است. درست  همانطور که می‌توانید کاراکتر خود را در بخش مبارزه به شکل دلخواه بسازید، این کار را در این بخش نیز می‌توانید انجام دهید. بازی سرشار از گفتگو و شخصیت‌های مختلف است به نحوی که خود من که تقریبا تمام دیالوگ‌های هر بازی را خوانده و سعی می‌کنم پاسخ مناسب به آنها بدهم نیز گاهی از حجم زیاد آن تعجب می‌کنم. اگر هم خسته شدید جای نگرانی نیست می‌توانید دوباره به سراغ مبارزات بازی بروید.

روابط شما با اطرافیان از طریق این سیستم تنظیم می‌شود. درست مانند زندگی، اگر مودبانه برخورد کنید و با افراد دوست شوید، می توانید به آنها نزدیک شوید. اما اگر از کسی خوشتان نمی‌آید هم گزینه‌های کمتر مودبانه همیشه در دسترس هستند! می‌توانید با انجام کارهای در خواستی افراد و گروه‌ها به آنها نزدیک شوید که فواید خود را دارد. دسترسی به مکان‌های ممنوعه، تخفیف در خرید، بازشدن دیالوگ‌های خاص و ارتباط عاطفی نزدیک با افراد از جمله این قابلیت‌ها هستند.

دیالوگ‌های بازی آنچنان خوب است که مثلا همکارتان به نوع پوشش شما توجه کرده و با توجه به آن دیالوگ‌های متفاوتی ابراز می کند که به شخصه من در بازی دیگری آن را ندیدم. اضافه شدن بخش تاریخچه مکالمات نیز امکان جدید و عالی دیگری است که به بازی اضافه شده است.

قدرت‌های کلامی و رهبری در این بخش بسیار کاربرد دارند و هر چه در آنها بهتر باشید در گفتگوها موفق‌تر خواهید بود و منافع بیشتری برای خود به ارمغان خواهید آورد. بازی به شما امکان استفاده از چند همراه را نیز می‌دهد که به شما در مبارزات کمک کرده، قنائم جمع آوری شده را برایتان حمل کرده و حتی بر روی قابلیت‌های مختلف‌تان مثل هک‌کردن یا باز کردن قفل نیز تاثیر مثبت دارند. بزرگترین کمک آنها در مبارزات پرت‌کردن حواس دشمن از شماست که فرصت مناسبی برای صدمه زدن به دشمن در اختیارتان قرار می‌دهد.

بازی پر از انواع ماموریتهای مختلف نیز هست که به هر حال از خواص یک بازی نقش‌آفرینی است. گاهی مبارزه چاره کار است و گاهی گفتگو پس باید هر دو بخش را ارتقا دهید. ماموریت‌های جانبی تقریبا چالش خاصی نداشته و با کمی تلاش انجام می‌شوند. اما ماموریت‌های اصلی به راحتی انجام نشده و نتایج‌شان نیز گاهی مصیبت‌بار هستند. این خصوصیت در بازی‌های قبلی «آبسیدین» نیز وجود داشت. وجود چند نتیجه از یک ماموریت که کاملا متفاوت از دیگری باشد و هر انتخاب پیامدهای بسیاری برای جوامع مختلف داشته باشد را نمی‌توان در بازی های زیادی تجربه کرد.

تاثیر مستقیم تصمیمات شما در جای جای بازی قابل مشاهده است و با اینکه مانند بسیاری از بازی‌های مشابه، سیستم خیر و شر مشخصی در بازی وجود ندارد، اما شخصیت شما در بازی بسته به عملکردش می‌تواند تفاوت زیادی در دنیا و افراد پیرامون‌اش ایجاد کند. انتخاب با شما است، انتخاب در همه چیز با شما است و این یعنی یک بازی نقش‌آفرینی معرکه که می‌تواند ساعت‌ها شما را سرگرم کند. «دی آوتر وردز» از آن دست بازی‌ها است که باید در جهان آن غرق شد و ساعت‌ها از آن لذت برد و همه چیز را تجربه کرد.

بازی  در بخش گرافیک می‌تواند استانداردهای امروزی را به خوبی ارائه دهد. استفاده از پرکاربردترین موتور بازیسازی این روزها یعنی «آنریل انجین 4» (Unreal Engine 4) که قابلیت‌های استاندارد فراوانی را به بسیاری از بازی‌ها بخشیده کاری سنجیده بوده است. دیگر خبری از موتورهای قدیمی و از رده خارج بازی‌های قبلی نیست که یکی از ایرادات گرفته شده به «آبسیدین» نیز بوده است.

محیط‌های بازی متنوع هستند و البته به دلیل رخداد بازی در سیارات فضایی، دست تولیدکنندگان را برای خلق جهانی بکر و تازه باز گذاشته است. دشمنان بازی طراحی خوبی دارند که با توجه به خصوصیت‌شان انجام شده است. گروه مختلف انسان‌ها و انواع حیوانات در بازی به عنوان دشمن وجود دارند که در بخش حیوانات کمی تا قسمتی از بازی‌های مشابه الهام گرفته شده‌است.

موسیقی بازی هم تا حدودی شبیه به عناوین دیگر است و خلاقیت خاصی را از خود بروز نمی‌دهد. گرچه این به این معنی نیست که کیفیت آن پاببن است بلکه موزیک استاندارد و مناسبی در بازی شنیده می‌شود. باید گفت که کلیشه‌هایی در بازی‌های امروز در بخش موسیقی وجود دارد که در بازی «دی اوتر وردز» نیز وجود دارد. مثلا استفاده از نوای آرامش بخش پیانو در بخش‌های داخلی و کمتر خطرناک بازی.

داستان بازی می‌توانست بهتر از آنچه در حال حاضر روایت می‌شود، باشد و قدرت و کوبندگی آن به پای بازی‌های‌ برتر این سبک نمی‌رسد. البته از داستان اصلی که بگذریم، جزییات روایتی بازی سر به بی‌نهایت میگذارد. گروه‌های مختلف در بازی وجود دارد که شما می‌توانید به دلخواه روابط حسنه یا خصمانه‌ای با آنها برقرار کرده و از فواید و حتی دشمنی آنها برخودار شوید.

شخصیت‌پردازی‌ کاراکترهای بازی عالی هستند و افراد درست بر اساس آن شخصیتی که از خود بروز داده‌اند و شناختی که شما از آنها به دست می‌آورید رفتار می‌کنند. مثلا یکی از شخصیت‌های مهم شهر روحیه لطیفی! دارد و اگر با او با محبت صحبت کنید به راحتی آنچه می‌خواهید را در اختیارتان قرار می‌دهد یا مثلا سرکرده خلافکاران شهر را به هیچ عنوان با کلام نمی‌توان آرام نمود و تنها راه، کشتن او است.

بازی خصویات عالی دیگری نیز از بازی‌های قبلی به همراه آورده است. مثلا در محیط بازی انواع و اقسام آیتم‌های مختلف وجود دارد که به ایجاد حس اکتشاف در بازی کمک می‌کند. در نقشه بازی نیز مناطق بسیاری به همین منظور در نظر گرفته شده است. البته میزان اکتشاف موجود در بازی در حد عناوینی مانند «اسکایریم» (Elder’s Scroll V: Skyrim) نیست.

در پایان باید اعتراف کرد که بدون شک می‌توان «دی آوتر وردز» را ادامه معنوی بازی قبلی «آبسیدین»  «فال‌آوت نیو‌وگاس» (Fallout new Vegas) دانست که آن را به درجه‌ای بالاتر از کیفیت در همه چیز ارتقا داده است. یک بازی نقش‌آفرینی ناب که تا مدت‌ها شما را سرگرم خواهد کرد وعنوان درخشان دیگری در کارنامه سازنده‌اش خواهد بود. عنوانی که وجودش یک غنیمت دلنشین است.

امتیاز بازی‌سنتر - 9

9

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: طراحی ماموریت های پیچیده شخصیت پردازی معرکه سیستم نقش آفرینی عمیق اتمسفر عالی جانشین به حق Fallout new vegasنقاط ضعف: داستان بازی می توانست پر مایه تر باشداین بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS4 بررسی شده است

User Rating: 4.53 ( 8 votes)
خروج از نسخه موبایل