بررسی

بررسی بازی The Lord of the Rings: War in the North

داستان شکست دادن تاریکی در سرزمین میانه پر از رشادت ها و دلاوری هایی است که هر کس را به وجد می آورد، حماسه ی هابیتی به نام فرودو که تا قلب تاریکی پیش رفت و آن را از پای در آورد یا دلاوری های پادشاه بر حق گندور، آراگورن که عظمت شاهان پیشین را زنده کرد، همه ی ماجرا نیست ، برای نابودی همیشگی دشمنی با عظمت چون سائورون قهرمانان زیادی قربانی شدند و حماسه ی های زیادی آفریده شد؛ در شمال این سرزمین جمعی از دلاوران گرد هم آمدند و بر تاریکی تاختند.

مطمئنا هر کس ذره ای علاقه به سینما داشته باشد سه گانه ی به یاد ماندنی پیتر جکسون را دیده است ، یک اقتباس بی نقص از شاهکار تالکین. اما کسانی که کتاب های “ارباب حلقه ها ” را خوانده اند مطمئنا با من هم عقیده هستند که در اقتباس سینمایی همه ی داستان و عظمت ماجراهای واپسین دوران حکومت تاریکی بر سرزمین میانه به تصویر کشیده نشد و به علت محدودیت های متعدد تنها به بیان مهم ترین حوادث بسنده شد؛ اما بازی های رایانه ای بهترین بستری هستند که میتوان برای بسط و شرح کامل اتفاقات این شاهکار عظیم ادبی متصور بود.War in the North تلاشی است برای واگویی آنچه در نبردی عظیم با Agandaûr از سوی سلحشورانی از سه نژاد انسان ها ، الف ها و دورف ها اتفاق افتاد و در این بین و در سیر روایی داستان بازی به بسیاری از شخصیت های تاثیر گذار کتاب که در فیلم اشاره ای به آن ها نشده است برخواهیم خورد و از همه مهمتر با توجه به نقش آفرینی مهم خاندان Dúnedain در سیر روایی نکات کلیدی و جالبی از این نسل قدرتمند برای شما بازگو خواهد شد در کل می توان گفت بعد داستانی در WitN برای طرفداران تالکین و اثرش بسیار جذاب و پر کشش خواهد بود و سایر تجربه کنندگان بازی را نیز به خود جذب خواهد کرد .
از بخش داستانی که به لطف تالکین در سطح بالایی قرارا دارد بگذریم تازه وارد بخشی می شویم که Snowblind وظیفه ی آن را بر عهده گرفته است. پیش از این لازم می بینم تا معرفی مختصری از این استودیو داشته و پس از آن به ادامه ی نقد بازی بپردازیم :
استودیوی Snowblind را میتوان با عناوین بسیار با کیفیتی چون Baldur’s Gate: Dark Alliance ، Champions of Norrath و نیز آخرین ساخته شان که در سال 2006 منتشر شد یعنی Justice League Heroes به یاد آورد .این رزومه ی پربار نشان دهنده ی این است که Snowblind یکی از اساتید مسلم سبک Action Role-Playing است ، سبکی که برای War in the North نیز آن را برگزیده است و پیش از عرضه باعث شد امید زیادی به این عنوان داشته باشیم .اما در عمل WitN با آن شاهکاری که پتانسیل تبدیل شدن به آن را داشت فاصله دارد. در ابتدای بازی شما قادر خواهید بود از بین سه شخصیت Erdan از خاندان Dunedain ، الف متهوری به نام Andriel از Rivendell و قهرمان Erbor یعنی دورف تنومندی به نام Farin یکی را برگزیده و وارد بازی شوید اما متاسفانه بر خلاف تفاوت های متعدد این سه نژاد در عمل بازی کردن با هر سه ی آن ها به خصوص در ساعات ابتدایی بازی بسیار شبیه به هم است و تفاوت های موجود را تنها پس از ارتقای توانمندی ها و به خصوص در نیمه ی آخر بازی می توان مشاهد کرد .
یکی از مشکلات اصلی بازی عدم کشش لازم برای ترغیب بازی باز برای به اتمام رساندن آن به خصوص در ساعات اولیه ی بازی است به طوری که شما مجبورید با لشکریان بی پایان ارک ها با توانایی های محدود خود به مبارزات متعددی بپردازید که ممکن است شما را از ادامه ی بازی منصرف کند اما در عین حال بازی پاداش مناسبی را برای افراد صبوری در نظر گرفته است که بازی را ادامه خواهند داد و قدرت ها و افزایش توانایی های جدید مبارزات نیمه ی دوم بازی را بسیار لذت بخش تر از قبل خواهند کرد .اما در پس مبارزات متعدد بازی یکی از ارکان اصلی عناوین Action-Rpg نهفته است عنصر Looting !
مطمئنا کسانی که بازی را تجربه کرده اند با من هم عقیده اند که گشت و گذار در مراحل بازی و جست جوی جسد ها وآثار به جامانده از دشمنان بسیار لذت بخش بوده است. کشف آیتم های نایاب در این عنوان به یکی از نقاط قوت آن بدل شده است. کسب تجربه و افزایشLevel شخصیت شما نیز باعث کسب مهارت های منحصر به فردی برای هر یک از نژاد ها شده و پیشرفت دربازی را لذت بخش تر خواهد کرد و بخشی از مشکلات ناشی از یکسان بودن خصوصیات شخصیت ها را پوشش خواهد داد .
به طور مثال با افزایش مهارت های Andriel وی قادر خواهد بود با ایجاد سپری محافظ از یاران خود دفاع کرده و آن ها را درمان کند یا Eradan با کسب تجربه ی بیشتر در به کار گیری سلاح توانا تر شده و ضربات و حرکات ترکیبی نیرومند تری را به اجرا خواهد گذاشت همچنین می توان با انتخاب قابلیت dual-wielding وی را قادر به استفاده ی هم زمان از دو سلاح کرد .
سیستم سلامتی بازی نیز در عین تعجب تفاوت قابل ملاحظه ای با اکثر عناوین نقش آفرینی موجود دارد و در آن خبری از داروهای سلامتی یا معجون های متفاوت نبوده و شخصیت شما شبیه بازی های اکشن نظیر Call of Duty و Gears of War پس از جراحت در صورت در امان بودن از ضربات دشمنان پس از چند لحظه دوباره با سلامت کامل به میدان برخواهد گشت ! همچنین در صورت به وجود آمدن جراحت جدی بر اثر حمله ی دشمنان شما یا دوستان شما به زمین افتاده و در حالتی GeoW گونه مجبور خواهید بود برای درمان به سمت وی رفته و با فشار کلید او را به مبارزه برگردانید ،البته این اتفاق در اکثر موارد با حمله ی خیل عظیم اورک ها به فرد درمان کننده ( و نه فرد مجروح روی زمین !!!) همراه خواهد بود که یکی از موارد آزار دهنده ی بازی است .
در کل شاید بتوان سیستم سلامتی بازی را یکی از نقاط ضعف آن به حساب آورد که نه تنها به اصول عناوین نقش آفرینی وفادار نبوده بلکه از حدود ژانر Hack & Slash نیز گذشته و جاپای عنوان سراسر اکشنی چون Gears of War می گذارد .
در بعد فنی نیز War in the North مجموعه ای از معایب و محاسن است !
از لحاظ هنری و طراحی محیط ها بازی در سطح بالایی قرار دارد و دیدار با مناطق مختلف سرزمین میانه مطمئنا جذاب خواهد بود محیط های اصلی ای که بازی در آن اتفاق می افتد به شرح زیر است :

Fornost:
از شهرهای مرکزی شمال سرزمین میانه در زمان یکپارچگی حکومت Gondor و Arnor که مردمان زیادی از Dúnedain در آن ساکن بودند اما بعد از مرگ Isildur و قدرت گیری تاریکی در شمال جمعیت آن کاهش یافت و در زمان بازی در کنترل موجودات پلیدی چون اورک هاست .

Mount Gundabad:
کوه های مرزی و حائل بین سرزمین های مخوف شمالی و سرزمین های بزرگ و حیاتی ای چون Rhovan و Eriador که از این لحاظ اهمیت بسیار زیادی را به عنوان یک سپر دفاعی داراست و مکانی است برای نبرد های پی در پی میان نیروهای تاریکی و قهرمانان .

Rivendell:
بهشت الف ها در سرزمین میانه !
الف هایی که خاطرات خوب سرزمین ماورای دریاها را مرور میکنند تنها با آرامش Rivendell عمر بی نهایت خویش را سپری میکنند ، سرزمینی که مقر حکومتی الروند کبیر ، شاه الف های برین است. به خطر افتادن Rivendell یعنی غلبه ی قریب الوقوع تاریکی بر تمام سرزمین میانه .

Mirkwood:
بزرگترین جنگل سرزمین میانه که زادگاه های الف های جنگلی دلیری چون Legolas است اما درختان انبوه و گستردگی آن ، این جنگل را مکان مناسبی برای سازماندهی ارتش انبوه ارک های انبوه سائورون در آن کرده است ، Mirkwood یکی از شریان های حیاتی برای سفر به جای جای سرزمین میانه است، شاه راهی که هیچ گاه امن نبوده است و ره گذران را ترس گرفتاری در تاریکی رها نمیکند.

Ettenmoors:
کوهستان متروک و مخوف واقع در شمال Rivendell که مکان اصلی زندگی Troll های بی رحم سرزمین میانه است ، نقل است پدر بزرگ Aragorn یعنی Arador سالیان درازی از عمر خویش را در این مکان به مبارزه با Troll ها پرداخت و در نهایت در همین مکان نیز در یکی از نبرد های خود کشته شد.برخی مشکلات فنی نظیر افت فریم ، کیفیت نا مناسب بافت ها و باگ های نسبتا متعددی که در سرتاسر بازی یافت می شود مانع از آن می شود تا بتوان از لحاظ فنی War in the North را یک عنوان کامل و بی نقص دانست. در بخش موسیقی نیز بازی موفق می شود تا حس بودن در نبرد های عظیم سرزمین میانه را به ما منتقل کند اما مطمئنا با استاندارد های اقتباس سینمایی جکسون فاصله داشته و نیز با موسیقی ارکسترال و عظیم آثاری چون Skyrim یا Dragon Age نیز فرسنگ ها فاصله دارد .

در کل می توان گفت The Lord of the Rings : War in the North اثری است که پتانسیل تبدیل شده به شاهکاری در سبک Action – RPG و نیز یک اقتباس موفق از شاهکار تالکین را داشت اما برخی مشکلات فنی و نیز ضعف های موجود در ساختار گیم پلی باعث می شود نتوان WitN را یک اثر کامل تلقی کرد اما با صراحت میتوان گفت تجربه ی این عنوان برای طرفداران این مجموعه یک امر واجب و ضروری است و سایر گیمر ها نیز به شرط آشنایی با این سبک و البته کمی صبر و تحمل از آن لذت خواهند برد ., WitN به هیچ وجه بازی ساده ای نیست و این را پس از ملاقات های اولیه با ترول ها درخواهید یافت! اما با وجود این شاهد برخی رفتارهای عجیب و غیر منطقی در طول بازی از هوش مصنوعی هستیم که از ارزش های بازی خواهد کاست، اما نباید فراموش کرد که برای تجربه ی لذت بخش تری از WitN باید آن را با دوستان تجربه کرد! شما می توانید از آغاز و یا در هر برهه ای از بازی به دوستانتان ملحق شده و از تجربه ی سه نفره ی بازی لذت ببرید و اینجاست که بسیاری از مشکلات نظیر سختی بیش از حد برخی مراحل خود به خود حل خواهد شد.

مجموع امتیاز - 7

7

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
بعد داستانی قوی و انتخاب بخش مناسبی از وقایع سرزمین میانه برای روایت
طراحی هنری برجسته ی محیط های بازی
القای حس حضور در سرزمین میانه با طراحی برجسته و دقیق سرزمین ها
نقاط ضعف:
کم عمق بودن عناصر نقش آفرینی
شروع یکنواخت بازی که ممکن است برخی را از ادامه ی آن منصرف کند
هوش مصنوعی ناکارای یاران خودی و نیز بدون ثبات دشمنان

User Rating: Be the first one !

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا