ایکس باکس وانبررسیپلی استیشن 4کامپیوتر

بررسی بازی Team Sonic Racing

طی چند سال اخیر، بازار عناوین کارتینگ با فراز و نشیب‌های فراوانی مواجه شده اما به لطف آثاری همچون Super Mario Kart 8 Deluxe جلوی فراموش شدن این سبک گرفته شده و به جرأت می‌توان گفت در صورتی که اثر یاد شده عرضه نمی‌شد، بازار این ژانر کماکان متروک باقی می‌ماند. شرکت Sega مدتی قبل به طور ناگهانی نسخه‌ جدیدی از مجموعه Kart Racing خود را معرفی و به سرعت نیز عرضه کرد. بازی Team Sonic Racing که ادامه دهنده مسیر موفق Sonic All-Star Racing  و Transformed است، در رکود فعلی به عنوان تنها انتخاب موجود برای طرفداران این سبک به حساب می‌آید. در ادامه با بازی‌سنتر همراه شوید و بررسی این اثر را مطالعه کنید.

Team Sonic Racing

در زمینه داستان، به طور معمول از بازی‌های ورزشی، مبارزه‌ای و مسابقه‌ای انتظار خاصی نمی‌رود. اما در برخی از موارد آثاری یافت می‌شود که در این بخش موفق عمل کرده باشند. متاسفانه نسخه جدید «سونیک» در بخش داستانی هیچ چیز خاصی برای ارائه ندارد. یک ماجرای کاملاً سطحی در کنار دیالوگ‌های ساده و کودکانه. اما ماجرا از این‌جا آغاز می‌شود که سونیک و دوستانش مثل همیشه به خوبی و خوشی در حال لذت بردن از زندگی خود هستند تا این که ناگهان فردی مرموز به نام Dodon Pa وی را به مسابقه‌ای دعوت می‌کند. تمام ماجرا همین‌جا به پایان می‌رسد و روایت ضعیف آن طی چند چپتر مختلف به سطحی‌ترین شکل ممکن ادامه پیدا می‌کند.

درخشش واقعی «تیم سونیک ریسینگ» در بخش گیم‌پلی است. این اثر با ارائه بیش از 20 مسیر متفاوت مسابقه‌ ، تنوع بالا در شخصیت‌های قابل بازی، آپگریدها و بخش شخصی سازی گسترده اتومبیل‌ها، یکی از جذاب‌ترین کارت ریسرهای حال حاضر محسوب می‌شود. ابتدا سراغ مسیرها برویم. هر محیط شامل 3 پیست متفاوت می‌شود و در آن‌ها صرفاً شاهد یک Reskin ساده نیستیم. نکته جالب درباره طراحی این مسیرها، این است که در طول هر یک، چندین و چند راه فرعی تعبیه شده تا تنوع مسابقات حفظ شود. البته عبور از آن‌ها نیز بی فایده نبوده و عمدتاً شامل سکه و آیتم‌ می‌شوند. مشابه سایر آثار این ژانر، در بین راه جعبه‌هایی وجود دارد که با عبور از درون آن‌ها آیتم خاصی را به دست می‌آورید. یکی از مشکلات بازی در این قسمت خود را نمایان می‌سازد. آیتم‌ها از مشکل عدم تنوع رنج می‌برند و به سرعت تکراری می‌شوند. در خیلی از موارد نیز تشخیص نوع آیتم‌ها به دلیل طراحی خاصی که دارند دشوار می‌شود. بزرگترین تفاوت TSR با سایر بازی‌های این سبک، در محوریت شدید آن روی کار تیمی است.

Team Sonic Racing

بازیکن مسابقات را به صورت تیم‌های 3 نفره آغاز می‌کند و بدین ترتیب می‌تواند آیتم‌های کسب شده را با سایر هم تیمی‌های خود به اشتراک بگذارد. به طور مثال، در صورتی که یک نفر حالت Ultimate را فعال کند، بقیه اعضای تیم نیز می‌توانند از آن بهره ببرند. هرچند که حالت «آلتیمیت» برای تمامی مسابقه دهندگان به یک شکل است و تفاوتی ندارد چه شخصیتی از آن استفاده کند چرا که در هر صورت با انیمیشن و افکت‌های صوتی یکسانی مواجه خواهید شد. اما ویژگی بازی‌های تیمی چه مزیتی را به دنبال دارد؟ نفر اول هر تیم، ردی طلایی از خود به جای می‌گذارد و در صورتی که هم تیمی‌های وی روی آن قرار بگیرند، با افزایش سرعت مواجه خواهند شد. همچنین برای برنده شدن، عملکرد هر سه نفر اهمیت دارد که این قضیه در کنار مزایایی که دارد، معایبی را نیز با خود به همراه دارد. به طور مثال تنها مهارت یک نفر برای بردن مسابقات کافی نیست و هر سه عضو تیم باید زحمت بکشند تا در جمع بندی پایانی، امتیاز مورد قبول را برای اول شدن کسب کنند ولی اگر یک بازیکن عملکرد خوبی را داشته باشد و دو عضو دیگر تیم مسابقه را خراب کنند، تیم وی به احتمال زیاد در رده بندی نهایی، به رتبه سوم و یا چهارم سقوط کند.

در حالی که به غیر از مسابقات تیمی 3 نفره، حالت‌های دیگری همچون مسابقه تک نفره، مراحل مخصوص دریفت و جمع آوری سکه نیز وجود دارند، می‌توان گفت Team Sonic Racing در زمینه تنوع گیم‌پلی عالی عمل می‌کند. شخصی سازی اتومبیل‌ها یکی از امکاناتی است که در این اثر به بهترین شکل ممکن پیاده سازی شده. باز کردن قطعات مختلف به سادگی امکان پذیر بوده و نیازی به پرداخت‌های سنگین درون برنامه‌ای برای دریافت آن‌ها ندارید. از تغییر قطعات مختلف تا انتخاب جنس و رنگ بدنه، همه از اختیارات شما در شخصی سازی وسیله نقلیه مورد علاقه‌تان است. این تغییرات حتی روی عملکرد نهایی وسایل نقلیه نیز تاثیر می‌گذارد، به نحوی که می‌تواند منجر به رسیدن ساده‌تر شما به پیروزی شود. درکنار ویژگی‌های فوق، ماشین هر شخصیت دارای ویژگی‌های خاصی همچون هندلینگ، شتاب و … مخصوص خود است. قسمت آنلاین نیز از تمامی ویژگی‌های بخش تک نفره پشتیبانی می‌کند اما یکی از مشکلات این بخش، انتظارهای طولانی است که بازیکن در لابی‌ها برای آغاز هر مسابقه باید بکشد.

TSR

گرافیک تیم سونیک ریسینگ وضعیت متعادلی ندارد. از نظر بصری، با عنوانی متوسط طرف هستیم. همه چیز حال و هوای آشنای سری Sonic را دارد، از مدل‌ها تا مسیرهای مسابقه، همگی با تم آشنای این فرنچایز طراحی شده‌اند. این مورد به خودی خود چیز بدی نیست اما عالی هم نیست. به طور مثال جزئیات برخی از محیط‌ها و کارکترها در سطح مطلوب قرار ندارد اما از نظر تکنیکی، این اثر ضعف‌هایی دارد که به سادگی می‌توان متوجه آن‌ها شد. اولین مورد مربوط به کیفیت کلی سایه‌ها، انیمیشن‌های کم و دورنماهای کم جزئیات مربوط می‌شود. سایه‌ها دارای لبه‌های تیز و کیفیت پیکسلی هستند و در حالت توقف، این دست مسائل بیشتر به چشم می‌خورند. همچنین در طراحی تماشاچی‌های دور هر پیست حتی از مدل‌های سه بعدی نیز استفاده نشده است، موردی که در این نسل کم کم در حال محو شدن بود. طی تستی که روی کنسول‌های «پلی‌استیشن 4» و «پلی‌استیشن 4 پرو» انجام شده است، گاهی اوقات مشکلاتی همچون افت ناگهانی نرخ فریم رخ می‌دهد. همچنین کات سین‌ها نیز بسیار سطحی طراحی شده‌اند و فاقد هر گونه جذابیتی هستند. در عین حال، همان طور که پیش‌تر اشاره شد مدل‌ ماشین‌ها و کارکترها در سطح قابل قبولی قرار دارد و حتی افکت‌های به کار گرفته شده نیز زیبایی‌های خاص خود را دارند. اما در کنار تمامی موارد یاد شده، یکی از ضعف‌های بزرگ در طراحی HUD دیده می‌شود. بازیکن در اکثر موارد متوجه این که چه آیتمی را دریافت کرده نمی‌شود و بازی نیز به وی کمکی برای درک این موضوع نمی‌کند.

موسیقی در Team Sonic Racing به اندازه کافی لذت بخش نیست. در اکثر ترک‌ها، آهنگ‌های هیجانی پخش می‌شود تا لذت تجربه یک مسابقه سریع را به شما انتقال دهد اما در حقیقت اکثر این موسیقی‌ها مشابه هم بوده و بازیکن کمتر به آن اهمیت می‌دهد. برخی از افکت‌های صوتی نیز با تاخیر پخش می‌شوند که متاسفانه این دست مسائل به کرات در تجربه ما اتفاق افتاد. حتی اگر هر دو مورد قبلی را نادیده بگیرید، از کنار صداپیشگی بسیار بد این عنوان نمی‌توان به سادگی عبور کرد! صداپیشگی این عنوان به اندازه‌ای ضعیف کار شده که به نظر می‌رسد چند نفر مبتدی، بدون هیچ نوع نظارتی، دیالوگ‌ها را از روی برگه‌ مطالعه کرده و به بدترین شکل ممکن آن‌ها را بازگو نموده‌اند! وضعیت جایی حاد می‌شود که متوجه می‌شوید باید با این صداها تا پایان هر مسابقه سر و کله بزنید. همچنین در برخی از موارد، دیالوگ‌ها پشت افکت‌های صوتی و موسیقی‌ها پنهان می‌شوند و بازیکن بدون نگاه کردن به زیرنویس متوجه آن نخواهد شد.

Sonic Racing

در نهایت می‌توان گفت بازی Team Sonic Racing یکی از عناوین متوسط این ژانر به حساب می‌آید. در حالی که مشکلات عدیده در بخش فنی گرافیک، صداگذاری و موسیقی وجود دارد، اما به لطف گیم‌پلی متنوع و مدهای سرگرم کننده، محتوای بالا و حالت‌های چندنفره، ارزش تکرار بازی بالا می‌رود. همچنین بد نیست بدانید که به زودی یکی دیگر از آثار محبوب این سبک، یعنی Crash Team Racing به صورت بازسازی شده برای همه پلتفرم‌های نسل هشت عرضه می‌شود که به احتمال زیاد این اثر انتخابی بهتر برای طرفداران باشد.

امتیاز بازی‌سنتر - 6.5

6.5

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
گیم پلی متنوع
ارزش تکرار بالا
سیستم قدرتمند شخصی سازی
مراحل متنوع
نقاط ضعف:
گرافیک فنی ضعیف
صداگذاری بد
موسیقی‌های تکراری
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PlayStation 4 بررسی شده است

User Rating: 3.24 ( 4 votes)

شروین ژاوه

Nigh is the Time of Madness and Disdain

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا