خیابان‌های نا امن

بازی‌های فایتینگ برای بسیاری از ما یادآور خاطرات خوب کلوپ‌های بازی هستند. سری بازی‌های Tekken و Mortal Kombat همواره پایه ثابت کلوپ‌های بازی بوده‌اند و در ایران بسیاری از بازیکنان سبک فایتینگ را با این بازی می‌شناسند. اما بازی دیگری با نام Street Fighter یکی از بهترین و بزرگترین سری بازی‌های فایتینگ است و بازی Street Fighter 2 که تقریبا 25 سال پیش منتشر شد همواره به عنوان انقلابی در این سبک شناخته می‌شود. حال پس از گذشت سال‌های زیاد و انتشار چندین و چند نسخه‌ی اصلی و فرعی از این سری، Street Fighter V آخرین ساخته‌ی کمپانی شناخته شده‌ی Capcom پیش روی ماست.

Street Fighter V بدون شک یکی از بهترین هسته‌های بازیهای فایتینگ را در خود جای داده است اما ایراداتی که در گوشه و کنار آن به چشم می‌خورد ضربه‌های زیادی به آن زده و تقریبا می‌توان گفت که بازی قبل از اینکه کاملا به اتمام برسد منتشر شده است. در Street Fighter V تعداد 16 شخصیت قابل بازی وجود دارد که در مقایسه با 44 شخصیت موجود در SFIV به مراتب کمتر است. البته باید به این نکته نیز توجه کنیم که SFIV نیز در زمان انتشار شخصیت‌های کمتری داشت و تعداد زیادی از شخصیت‌ها در ادامه و طی آپدیت‌های مختلف به بازی اضافه شدند. Street Fighter V نیز از این قاعده مستثنی نیست و آپدیت‌های زمان‌بندی شده برای بازی در راهند که شخصیت‌ها و موارد دیگری را به بازی اضافه خواهند کرد. اما همین 16 شخصیت موجود در بازی نیز آنقدر خوب و دقیق طراحی شده‌اند که بدون شک شما را راضی خواهند کرد. Capcom برای طراحی هر شخصیت زمان بسیار زیادی را صرف کرده و هر شخصیت حرکات و قابلیت‌های کاملا منحصر به فردی دارد.

یکی از انتقادات وارده به SFIV قابلیت Focus Attack بود که به بازیکنان اجازه می‌داد با دریافت چند ضربه، یک حمله‌ی سنگین را انجام دهند. این قابلیت باعث شده بود تا مبارزات به شدت تکراری شده و بسیاری از بازیکنان تازه‌کار تنها از این روش برای مبارزه استفاده کنند. در SFV این قابلیت به کلی حذف شده و سیستم جدیدی به نام V-Abilities جایگزین آن شده است. V-Abilities خود به سه بخش جداگانه به نام‌های V-Skills، V-Reversals و V-Trigger تقسیم می‌شود و هر شخصیت قابلیت‌های کاملا متفاوتی با سایر شخصیت‌ها دارد.

V-Skills که محدودیتی در استفاده از آن وجود ندارد به هر شخصیت یک قابلیت منحصر به فرد برای حمله می‌دهد.
V-Reversals که مکانیزم آن تقریبا مانند Focus Attack است به بازیکن اجازه می‌دهد تا بعد از دریافت چند ضربه و پر شدن V-Meter، یک حمله‌ی سنگین را انجام دهد. اما تفاوت آن با Focus Attack در این است که هر شخصیت نوع حمله‌ی کاملا متفاوتی دارد. و در نهایت V-Trigger در مدت زمانی که فعال است، قابلیت‌های متفاوتی مثل افزایش قدرت حملات یا افزایش بُرد یا قدرت تدافعی بیشتر به هر شخصیت می‌دهد.

,

یکی دیگر از تغییرات عمده‌ی SFV حذف شدن تاثیر Cheap Damage است. تقریبا در تمامی بازیهای فایتینگ حتی در زمان دفاع کردن، باز هم مقدار کمی از سلامتی بازیکن دفاع کننده کاسته می‌شود که به آن اصطلاحا Cheap Damage گفته می‌شود. در SFV زمانی که میزان سلامتی یک بازیکن به آخر نزدیک می‌شود، در صورت دفاع کردن هیچ ضربه‌ای به جز ضربات Critical Art (که ضربات پیچیده‌ای بوده و نیاز به تمرین و مهارت دارند) باعث کشته شدن وی نمی‌شود. این قابلیت به این دلیل به بازی اضافه شده که حتی در ثانیه‌های پایانی مبارزه، بازیکنان با فکر و استراتژی بازی کنند و همچنین یک شانس دوباره به شخصی که در آستانه باخت قرار دارد داده شود.
اضافه شدن این قابلیت‌ها باعث شده‌ تا مبارزات به شدت هیجان‌انگیز، متفاوت، سریع و نفس‌گیر باشند به طوری که به ندرت پیش می‌آید یک مبارزه به دلیل تمام شدن زمان، به پایان برسد. همچنین بازیکنانی که مهارت بیشتری در SF دارند می‌توانند از طیف وسیعی از تکنیک‌ها استفاده کنند.

سری Street Fighter همیشه به این معروف بوده که استفاده از تکنیک‌ در آن حرف اول را می‌زند و برخلاف بسیاری دیگر از بازیهای این سبک که بازیکنان تازه‌کار می‌توانند به صورت اتفاقی و با فشار دادن چند کلید مختلف برنده شوند نبوده و شانس در آن دخیل نیست. اما شاید SFV بیش از حد در این مسیر قدم برداشته باشد به طوری که بازیکنان آماتور به سختی می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند و تقریبا هیچ شانسی در مقابل بازیکنان حرفه‌ای و با مهارت ندارند.

نکته‌ی اول این است که بازی هیچگونه اطلاعاتی در مورد قابلیت‌های موجود به بازیکن ارائه نمی‌دهد و به جز چند حرکت بسیار بسیار ابتدایی، یادگیری همه چیز به عهده‌ی خود بازیکن است. در چنین شرایطی بازیکنان تازه‌کار یا مجبورند از طریق سایت‌های اینترنتی با تکنیک‌ها و استراتژی‌های مختلف آشنا شوند و یا به بخش آنلاین بازی مراجعه کنند و انقدر ببازند و ببازند تا بالاخره راه بیفتند!

اما نکته‌ی بعدی که وجود دارد این است که SFV واقعا به جز بخش آنلاین (و البته دو نفره‌ی Local) چیز زیادی برای ارائه ندارد و کمبود مودهای مختلف برای بخش تک‌نفره‌ی بازی به وضوح به چشم می‌خورد. در حال حاضر از بسیاری از مودهای محبوب بازیهای فایتینگ که البته در سری SF همواره حضور داشتند از جمله Arcade یا 1 on 1 Versus، Challenge یا Trial خبری نیست. تنها مودهای موجود در حال حاضر برای بخش تک‌نفره Story Mode و Survival هستند که Story Mode به شدت کوتاه و آسان است و در عرض نهایتا 2 ساعت به پایان می‌رسد. اما به پایان رساندن آن 100.000 Fight Money به بازیکن می‌دهد که بعدا می‌توان برای خرید آیتم‌های مختلف مثل شخصیت‌های جدید از آن استفاده کرد.

Fight Money (در کنار پول واقعی) واحد پول بازیست که علاوه بر Story Mode، به وسیله‌ی مبارزه در بخش آنلاین نیز به دست می‌آید. اما مشکل اینجاست که فقط زمانی می‌توان Fight Money کسب کرد که بازی به سرورهای Capcom متصل باشد. این بدان معناست که در زمان بازی در بخش تک‌نفره، اگر بازیکن به اینترنت متصل نباشد Fight Money دریافت نخواهد کرد و با توجه به پایدار نبودن سرورهای بازی در حال حاضر، بازیکنان اغلب با مشکلاتی مواجه می‌شوند.

Street Fighter V را می‌توان یک بازی مبارزه‌ای با هسته‌ی فوق‌العاده دانست که مبارزات جذاب، نفس‌گیر و سراسر تکنیک و استراتژی را به علاقمندان این سبک ارائه می‌دهد. اما بازی به وضوح ناقص است و این احساس را به مخاطب منتقل می‌کند که Capcom یک بازی تکمیل نشده را روانه بازار کرده است. مودها و شخصیت‌های مختلف در قالب آپدیت‌های زمان‌بندی شده در راه هستند و قطعا با اضافه شدن این کاستی‌ها، بازی به پتاسیل واقعی خود خواهد رسید. اما تا آن زمان SFV چیز زیادی برای ارائه به بازیکنان تازه‌کار ندارد.

مجموع امتیاز - 7

7

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: هسته‌ی فوق‌العاده قوی مبارزاتتفاوت زیاد بین استیل‌های مبارزه‌ی شخصیت‌هاویژگی‌های جدید اضافه شده عمق مبارزات را افزایش داده و از تکراری شدن آنها جلوگیری می‌کنند،نقاط ضعف:بازی عملا ناقص استکمبود مود برای بخش تک‌نفرهلزوم آنلاین بودن برای بعضی از ویژگی‌هایی که نیاز به اینترنت ندارندگنگ و نامفهوم بودن بازی برای بازیکنان تازه‌کار

User Rating: Be the first one !
خروج از نسخه موبایل