ایکس باکس وانبررسیبررسی ویدیویی بازی هاپلی استیشن 4

بررسی بازی Star Wars: Jedi Fallen Order

برای مشاهده بررسی ویدیویی بازی Star Wars: Jedi Fallen Order در یوتوب کلیک کنید و عضو کانال بازی سنتر شوید

سری فیلم‌های معروف و خوش‌ ساخت Star Wars یا همان جنگ ستارگان چند سالی است که در دنیای ویدیو گیم وضعیت خوبی ندارند. سری ای که زمانی با عناوینی نظیر Knights of the Old Republic و Star Wars: The Old Republic در دنیای بازی‌ها خو درخشید اما پس از آن رفته رفته سیر نزولی در پیش گرفت و شاهد عرضه عناوین ضعیفی تحت این نام بودیم. در سال ۲۰۰۴ بالاخره دیزنی با قراردادی چند ساله سری را به EA  سپرد. هر چند EA در گذشته عناوین با کیفیتی را در سری عرضه کرده بود، اما سیاست‌های حال حاضر حاکم بر این کمپانی باعث گشت تا عرضه دو شماره Star Wars: Battlefront به شکست تبدیل گردد تا شرکت دیزنی به فکر پیدا کردن یک ناشر جدید برای سری باشد. اما آن‌ها تصمیم گرفتند تا فرصت دیگری به شرکت EA بدهند.و اینگونه بود که  EA دست به دامان استودیو Respawn شد.

استودیوی سازنده Medal of Honor، Call of Duty و عنوان موفق Apex: Legends تنها استودیوی داخلی EA است که این شرکت هنوز موفق نشده تا در سیاست‌های داخلی آن‌‌ دخالت کند. هر چند Respawn وضعیت خوبی از نظر بازی‌سازی دارد، اما EA یک عنوان تک نفره یا بخوانید یک عنوان در دنیای Star Wars و شبیه به سری Uncharted را مد نظر داشت، سبکی که می‌توان گفت استودیو Respwan کمتر در آن تجربه دارد. به همین دلیل آن‌ها به دنبال استخدام چند نیروی کارکشته رفتند که نتیجه آن استخدام Stig Asmussen کارگردان شماره سوم God of War  بود. با تمام این فراز و نشیب ها، در نهایت توسعه عنوان Star Wars: Jedi Fallen Order آغاز شد و هم اکنون شاهد عرضه این عنوان هستیم.

بازی Star Wars: Jedi Fallen Order

برای فهمیدن داستان بازی Star Wars: Jedi Fallen Order لازم نیست حتما تمام فیلم‌ها را دیده باشید و تنها یک شناخت کلی نسبت به دنیای این سری برای فهمیدن داستان کافی است. اولین گام مثبتی که برای این شماره برداشته شده روایت یک داستان جذاب است که هم برای طرفداران سری جالب باشد و هم بتواند افراد جدید بیشتری را با آن آشنا سازد. این عنوان روایتگر داستان یک جدای جوان بعد از اتفاقات فیلم Episode III – Revenge of the Sith و به گونه‌ای پنج سال بعد از Clone Wars است. Cal Kestis نام قهرمان این شماره و ماجراجویی به دنبال یافتن حقیقت زندگی‌اش و کمک به Force و برپایی مجدد شورای جدای است. Cal به دلیل اتفاقاتی مجبور به جنگ با سربازان امپراتوری می‌شود و داستان هم دقیقا از همین شروع جنگ Cal آغاز می‌شود. در حالی که در همان ابتدای بازی Cal تا مرز کشته شدن‌ هم پیش  می‌رود، اما به کمک یک سفینه دوست جان سالم به در برده و از این جا به بعد است که روایت داستانی بازی وارد مسیری جدید می‌شود.

 در حالی که در ابتدا به نظر می‌رسد با یک عنوان تمام خطی طرف هستیم، اما شروع مرحله دوم، بازی تبدیل به یک عنوان نیمه جهان باز می‌شود که به همین دلیل شاهد بخش‌های مختلفی از روایت های بخش داستانی در گوشه و کنار جهان‌های مختلف دنیای اثر هستیم. همین گستردگی در مواردی باعث شده بازیکن تا حدودی هدف اصلی خودش را فراموش کند اما خوشبختانه Respawn موفق شده تا داستان را به مسیر مناسبش بازگرداند و در نهایت ماجراجویی Cal تبدیل به یک سفر هیجان انگیر و سرگرم کننده می‌شود. در کنار داستان، ست‌پیس‌های فراوان و انتخاب‌ دیالوگ های جذاب، بسیار خوب هستند. در این بخش‌ها واقعا رد پاهایی از Uncharted و اثر گذاری Amy Hennig به چشم می‌خورد. در بسیاری از صحنه‌ها شاهد به حرکت در آمدن دوربین و گردش آن و حتی دور شدن از بازیکن و به تصویر کشیدن عظمت دنیای بازی هستیم.

بازی Star Wars: Jedi Fallen Order

استودیو Respawn برای ساخت Star Wars: Jedi Fallen Order از گیم‌پلی عناوین مختلفی الگو گرفته است. از سری آنچارتد برای روایت بخش داستانی و پازل‌های بازی گرفته تا شباهت‌های فراون در بخش پلتفرمینگ به سری Prince of Persia و توم ریدر. همچنین در بخش مبارزات هم شاهد ترکیبی از مبارزات God of War و سری سولرز بورن هستیم. ترکیب تمام این موارد در کنار یک دیگر باعث خلق عنوانی شده که در یک جمله، کامل و بی‌نقص است و توانسته یک هویت منحصر به فرد برای خودش دست و پا کند. بازی شما را به سیارات مختلف می‌فرستد که در آن‌ها باید آزادانه مسیر خود را پیدا کنید و همانند سری دارک سولز این شما هستید که در محیط وسیع به دنبال پیدا کردن مسیرتان خواهید رفت. هر چند بازی دارای نقشه است، اما استفاده از نقشه هم به دلیل چند لایه بودن سیارات مختلف، کمک زیادی نمی‌کند. به همین جهت زمان زیادی را به گردش در سیارات مختلف خواهید پرداخت. در طول سفر خود دشمنان ،مختلفی به شما حمله خواهند کرد و حتی در مواردی شاهد جنگ موجودات و سربازان مختلف با یک دیگر خواهیم بود. اکثر دشمنان شامل سربازان امپراتوری اند. البته سربازانی هم از گروه های دیگر در بازی حضور دارند. سیستم مبارزات بر پایه یک سیستم ساده، اما نیازمند به عکس‌العمل سریع بنا شده. مبارزات جنگ ستارگان معمولا سریع هستند و به سرعت هم تمام می‌شوند. مبارزاتی که در عین جذاب بودن به دلیل یادگیری بسیار راحت، نیاز به زمان‌بندی دقیقی برای ضربه زدن به دشمنان دارد. جنگ‌ها بر پایه دفاع و حمله بنا شده اند. در اکثر موارد باید با یک عکس العمل سریع ضربه دشمن را خنثی کنید و بعد از ‌‌آن به دشمن خود ضربه معمولی و یا قدرتی وارد کنید. در کنار شمشیر لیزری که نقش اصلی را در مبارزات ایفا می‌کند، Cal دارای قدرت های متفاوتی است که می‌تواند از آن‌ها در مبارزات استفاده کند.

 در صورت شکست در مبارزات، هم شاهد مجازات سنگینی خواهید بود. همانند سری سولز در صورت شکست، بازی تمام Xp شما را به دست دشمنی که شکستتان داده‌است می‌دهد و حالا باید برای پس گرفتن XP خود با او مبارزه کنید. در گوشه و کنار نقشه همانند سری سولز bonfire هایی برای ذخیره مراحل، بازیابی خط سلامتی و آپگرید کردن شخصیت وجود دارد. در ازای بازیابی جان، تمام دشمنان محیط هم زنده خواهند شد و از این بابت تا انتها گردش در محیط همچنان جذاب و دارای چالش های فراوانی است.

شخصیت Cal در طول داستان از یک جوان کم تجربه به یک استاد جدای تبدیل می‌شود و Respawn به خوبی توانسته پیشرفت Cal را در طول سفرش به نمایش بگذارد. در ابتدا مبارزات بسیار سخت و تا حدودی یک نواخت هستند، اما در ادامه Cal قدرت ها و قابلیت‌هایی به دست می‌آورد که در جنگ‌ها به کمکش می‌آیند و روند مبارزات را تغییر می‌دهند.

بازی Star Wars: Jedi Fallen Order

در کنار مبارزات، بخش عظیمی از بازی به پلتفرمینگ، گردش در محیط و حل پازل ها اختصای داده شده که نتیجه واقعا عالی از آب درآمده است. بازی در شش سیاره مختلف جریان دارد که هر کدام از آن‌ها دارای شرایط اقلیمی منحصر به فرد و دشمنان متفاوتی هستند. به لطف طراحی فوق‌العاده سیاره‌ها، قدم گذاشتن در تمام نقاط هر سیاره ساعت ها زمان خواهد برد. تنها ایرادی که به این بخش وارد است، وادار کردن بازیکن به بازگشت دوباره به بعضی از این سیارات در طول ۱۵ ساعت بخش داستانی است.

بخش پلتفرمینگ با آن که بسیار شبیه به سری Prince of Persia است و بیشتر شامل Wall Running و بالا رفتن از موانع محیطی است، اما در نوع خودش لذت بخش بوده و یکی از عواملی است که این اثر به خوبی توانسته در کنار بخش مبارزات و پازل‌ها از آن استفاده کند. یکی از مواردی که استودیو Respawn در آن استاد است خلق صحنه‌های سینمایی و ست پیس های عظیم است. حالا به لطف Stig Asmussen و اعضای استودیو این موارد خارق العاده کار شده‌اند و در طول داستان بار ها به موارد جالبی بر خواهید خورد که به هیجان بازی می افزایند.

مورد قابل اشاره بعدی Boss ها هستند که به جز دو یا سه مورد، بقیه یا تکرار می‌شوند و یا دارای چالش خاصی نیستند. البته boss های مهم به خوبی ما را به چالش کشیدند و از این بابت شکست آن‌ها کاملا لذت بخش و رضایتمند است. در آخر هم به یار و یاور Cal در طول تمام مراحل اشاره کنم. BD-1 ربوتی است که در طول تمام موارد گفته شده به Cal کمک خواهد کرد. از دادن بسته‌های سلامتی گرفته تا کمک در تصمیمات Cal و یا حتی هک دشمنان . حتی شاهد شکل گیری رابطه عمیق دوستی بین Cal و BD-1 هم خواهیم بود.

در ابتدا اشاره شد که EA هنوز موفق نشده تا در سیاست‌های داخلی Respawn دخالت کند و یکی از آن‌ها استفاده از موتور آنریل برای ساخت Star Wars: Jedi Fallen Order است. تصمیمی که کاملا به نفع بازی تمام شده و شاهد خلق یکی از چشم نواز ترین عناوین عرضه شده در نسل هشتم کنسول‌ها هستیم. در واقع جنگ ستارگان از همان شروع ما را مات و مبهوت طراحی فوق‌العاده و با کیفیت محیط سیاراتش کرد. به لطف HDR و رنگ بندی واقع‌گرایانه در کنار draw distance وسیع و آبجکت های فراوان محیط، هر صحنه از بازی همانند یک اثر هنری، چشم‌ها را نوازش می‌دهد. در کنار این موارد طراحی شخصیت‌ها و دشمنان هم به بهترین شکل ممکن انجام شده و از این بابت همانند دیگر موارد نمره قابل قبولی را به دست می‌آورد. اما در بخش تکنیکی جنگ ستارگان نتوانسته همانند بخش هنری بدرخشد و در تجربه‌ای که با دو کنسول Xbox One X و Xbox One S داشتیم بازی دارای افت فریم و صحنه‌های لودینگ در بین محیط ها و حتی مکس های چند ثانیه‌ای بود.

موزیک‌های Star Wars: Jedi Fallen Order از دل فیلم‌ها بیرون آمده‌اند. البته خبری از تم اصلی سری نیست و شاهد استفاده از یک قطعه تاریک خواهیم بود که البته با حس و حال بازی هم همخوانی دارد. بقیه قطعات هم به خوبی با حس و حال بازی هماهنگ هستند. در بخش صداپیشگی شاهد حضور چهره‌های شناخته شده‌ای مثل Cameron Monaghan و Daniel Roebuck هستیم و حتی ارتباط این دو در قالب شخصیت‌های Cal و Greez لحظات خنده دار و جالبی را ایجاد کرده‌است.

نتیجه‌گیری:

Star Wars: Jedi Fallen Order یک عنوان درخور در حد و اندازه نام جنگ ستارگان است. استودیو Respawn به کمک این عنوان ثابت کرده‌است که همچنان استعداد های فراوانی در این استودیو برای ساخت عناوینی در ژانری به جز شوتر اول شخص وجود دارد. Star Wars: Jedi Fallen Order درگیر هیچ کدام از سیاست های جدید EA نشده و خبری از خرید های درون برنامه‌ای و اتصالات آنلاین هم نیست. یک عنوان داستان محور که در طول سفری فوق العاده، یک جدای واقعی را به تصویر می‌کشد و ما را آماده برای خلق احتمالا یک سری ماندگار در تاریخ ویدیو گیم می‌کند.

امتیاز بازی‌سنتر - 9

9

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
روایتی جذاب و پر محتوا در دنیای جنگ ستارگان
گرافیک هنری چشم نواز
طراحی متنوع گیم‌پلی در بخش های مبارزات، پلتفرمینگ، جست و جو در محیط و پازل ها
نقاط ضعف:
وادار کردن بازیکن به بازگشت به سیارات تکراری
بعضی از غول آخر‌ ها
مشکلات تکنیکی و افت فریم

User Rating: 4.14 ( 13 votes)

بهرام بی غرض

Journalist and Video game critic at @bazicenter and @bazinama | XBL gamertag: Bahram

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا