ایکس باکس وانبررسیبررسی ویدیویی بازی هاپلی استیشن 4کامپیوترنینتندو سوییچ

بررسی بازی Samurai Jack Battle Through Time

 سه سال بعد از به پایان رسیدن پخش سریال تلویزیونی Samurai Jack و در شرایطی که احتمالا طرفداران کارهای گندی تارتاکوفسکی درگیر تماشای Primal هستند، بخش انتشار بازی شبکه Adult Swim با همکاری استودیو بازیسازی Soleil، بازی‌ای را براساس این مجموعه منتشر کرده‌اند. بازی که تحت عنوان Samurai Jack Battle Through Time شناخته می‌شود و طبق گفته سازندگانش از دید داستانی جزوی از مجموعه اصلی است. بازی Samurai Jack Battle Through Time به شکل خاص تمرکز خود را روی طرفداران قدیمی مجموعه تلویزیونی قرار داده اما در پیاده‌سازی نهایی نتوانسته مخاطب هدف خود را به خوبی راضی کند. مخاطبی که احتمالا با اختلاف 13 ساله میان پخش فصل چهارم و آخر سریال، دیگر چیزی از دوران خردسالی آنها باقی نمانده و حالا جوانانی هستند با انتظاراتی هماهنگ با سن خود که مطمئنا بازی پیش رو پاسخ مناسبی به آنها نمی‌دهد.

برای مشاهده بررسی ویدیویی بازی Samurai Jack Battle Through Time در یوتوب کلیک کنید

 

داستان Samurai Jack Battle Through Time، آخرین لحظات سریال تلویزیونی را برای نقطه شروع خود انتخاب کرده. درست در لحظه‌ای که سامورایی جک قصد دارد با بازگشت به گذشته، Aku دشمن اصلی خود را از بین ببرد، در پورتال زمانی گرفتار شده و به مکانی بدون هیچ زمان مشخص منتقل می‌شود. آخرین ترفند آکو برای مقابله با جک که هیچ توضیحی درباره آن در سریال ارائه نشده بود اما حالا نقطه شروعی برای داستان کوتاه Samurai Jack Battle Through Time است. سازندگان بازی سعی کرده‌اند با قرار دادن شخصیت اصلی در زمانی نامشخص، شرایط را برای بازگشت به محیط‌های آشنا و حضور دوباره شخصیت‌های جانبی فراهم کنند. رویکردی که هرچند از دید کیفی در سطح بالایی قرار نمی‌گیرد اما وظیفه خود را به شکل مناسبی انجام داده. در طول مراحل Samurai Jack Battle Through Time، گیمر با تعداد زیادی از شخصیت‌های جانبی آشنای سریال همچون Scotsman روبرو شده و برای بار دیگر بایستی با دشمن‌های شکست خورده در گذشته مقابله کند. واقعیت ماجرا اما نهایتا نشان می‌دهد که بازی Samurai Jack Battle Through Time هیچ حرفی برای گفتن در زمینه داستان و نحوه روایت آن ندارد. داستان در این بازی تنها بهانه‌ای است برای حضور دوباره در محیط‌ها و آشنایی با شخصیت‌هایی که سریال آنها را در گذشته به نمایش گذاشته و معرفی کرده بود. در اصل پخش‌کننده بازی سعی کرده داستان را به شکلی تغییر دهد که روایت کلی سریال تحت تاثیر آن قرار نگرفته و توسط آن پوشش داده نشود. بهانه‌ای که باعث می‌شود همچنان سریال حتی برای تجربه‌کنندگان بازی قابل تماشا باشد. این موضوع از چند جهت موجب ضعف بازی شده و تا حد زیادی داستان را از اولویت کاری خارج کرده. آنهایی که سریال را مانند نگارنده تماشا کرده‌اند، ارزش افزوده‌ای را به دست نیاورده و آنهایی که تماشا نکرده‌اند، احتمالا ارتباط خاصی با محیط‌ها و شخصیت‌های جانبی پیدا نمی‌کنند.

Samurai-Jack 1

اصلی‌ترین نقطه قوت Samurai Jack Battle Through Time به طراحی مراحل آن از دید بصری ارتباط پیدا می‌کند. هر کدام از مراحل بازی با تاثیر از یک یا چند قسمت سریال طراحی شده‌اند و سازندگان به خوبی در انتقال حس هرکدام از آنها کار خود را انجام داده‌اند. از شهرهایی با رویکرد آینده‌نگرانه گرفته تا خرابه‌هایی که در آنها جک باید به مبارزه با دشمن‌های عجیب و غریب برود. هر کدام از این محیط‌ها تبدیلی سه بعدی هستند از محیط‌های حاضر در سریال انیمیشنی Samurai Jack. محیط‌هایی که بخش عمده‌ای از DNA اصلی سریال را شکل داده و حالا اتمسفر و فضاسازی خوبی را برای بازی پدید آورده‌اند. همین موضوع برای طراحی و صداگذاری شخصیت‌ها نیز صدق می‌کند. اکثریت صداگذارهای سریال، برای بار دیگر در نقش‌های قدیمی خود حضور پیدا کرده و دیالوگ‌ها را با نزدیک‌ترین شکل ممکن به منبع اصلی پیاده کرده‌اند. دیالوگ‌هایی که به هیچ‌وجه در سطح و اندازه سریال قرار نمی‌گیرند اما حداقل‌های لازم را فراهم می‌کنند. رویکرد متفاوت سامورایی جک به داستان قهرمانی تنها به خوبی در موسیقی‌های آن نیز یافت می‌شود. موسیقی که در حرکتی خلاف جهت آب، بعضا حتی با تم هیپ‌هاپ همراه می‌شود و نشان می‌دهد که سامورایی جک به کلی با آثار مرتبط با سامورایی‌ها یا حتی ماجراجویی‌های غربی متفاوت و مستثنی است. در این میان شاید حس تنهایی فوق‌العاده سریال در Samurai Jack Battle Through Time از قلم جا مانده باشد. حسی که برای انتقال آن باید گیم‌پلی دستخوش تغییراتی اساسی می‌شد اما اینگونه نشده و به هیچ‌وجه نمی‌تواند تجربه تماشای سریال را منتقل کند.

Samurai-Jack 2

گیم‌پلی شاید به شکل کلی در آثار اقتباسی از اهمیت کمتری برخوردار باشد اما به نظر می‌رسد که سازندگان Samurai Jack Battle Through Time آن را به شکل کلی فراموش کرده‌اند. چیزی که به عنوان هسته اصلی گیم‌پلی بازی مشاهده می‌کنیم، شباهت بسیاری به اکشن‌های دوران PS2 و کنسول‌های نسل ششمی دارد. همان اصول طراحی مراحل به شدت خطی، مبارزات تکراری و ارتقای ابتدایی قابلیت‌های جانبی، بدون هیچ تغییری در Samurai Jack Battle Through Time پیاده‌سازی شده‌اند. تمامی مراحل به شکل خطی و بدون هیچ مسیر جانبی دنبال می‌شوند تا گیمر برای پیدا کردن نکات مخفی یا مسیر‌های خاص، تنها شمشیر خود را حرکت داده و تمامی آبجکت‌های حاضر در محیط را از بین ببرد. رویکردی که برای سال‌هاست به فراموشی سپرده شده اما می‌بینیم که در سال 2020 برای بار دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. مبارزات نیز دقیقا همین رویکرد را دنبال می‌کنند. درست مانند اکشن‌های قدیمی، اینجا هم قابلیت‌های گیمر برای مبارزه با دشمن‌ها به دو نوع ضربه سبک و سنگین، اسلحه‌های پرتابی و چند نوع اسلحه سرد برای درگیرهای نزدیک خلاصه می‌شود. ترکیب این موارد به خودی خود می‌تواند جذابیت‌های بسیاری را به همراه داشته باشد اما گیمر عملا نیازی به این موضوع پیدا نمی‌کند. دلیل اصلی این مسئله به تنوع کم دشمن‌ها از دید ساختار مبارزه و طراحی هوش مصنوعی ارتباط پیدا می‌کند. شاید در جریان Samurai Jack Battle Through Time با شکل‌های مختلفی از دشمن‌ها روبرو شوید اما جدای از جزئیات بسیار کوچک، فرایند مبارزه با تمامی آنها یکسان است. سازندگان برای ایجاد تنوع در این قسمت بعضا دشمن‌هایی که با چند ضربه از پا در می‌آیند را ضعیف‌ کرده و با افزایش تعداد آنها سعی در افزایش سرعت اکشن بازی دارد اما عملا موفقیتی را در این مسیر کسب کرده و تنها شرایطی غیرمنطقی را شکل داده.

Samurai-Jack 3

چاره این روند تکراری شاید در طراحی سیستم ارتقای قابلیت‌های مناسبی نهفته باشد اما Samurai Jack Battle Through Time در این زمینه نیز رویکرد مناسبی را اتخاذ نکرده. با وجود تعداد زیادی قابلیت‌ برای آزادسازی، ترتیبی هر کدام از آنها در دسترس قرار می‌گیرند و گیمر می‌تواند آنها را در اختیار بگیرد، به هیچ‌وجه مناسب نبوده و نمی‌تواند جریان قوی‌تر شدن شخصیت اصلی را با مسیری مناسب دنبال کند. بازی Samurai Jack Battle Through Time به هیچ‌وجه گزینه مناسبی برای کسانی نیست که منبع اصلی یعنی سریال را تماشا نکرده‌اند. در مقابل طرفداران قدیمی مجموعه شاید اندکی با اتمسفر بازی ارتباط برقرار کرده و از قرار گرفتن در آن لذت ببرند اما نتیجه نهایی عمق کافی برای جذب آنها به اکشنی تکراری را ندارد.

امتیاز بازی‌سنتر - 6.5

6.5

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
گرافیک هنری خوب
بازگشت تعداد زیادی از شخصیت‌های قدیمی مجموعه
محیط‌ها به خوبی براساس سریال طراحی شده‌اند
صداگذاری و موسیقی‌های مناسب
نقاط ضعف:
داستان ضعیف
روایتی ناقص و بی‌منطق
طراحی به شدت خطی مراحل
تنوع پایین دشمن‌ها
مبارزات تکراری
مبارزه با باس‌ها جذابیت آنچنانی ندارد
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS4 بررسی شده است

User Rating: 3.8 ( 1 votes)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا