شماره سوم «Far Cry» جز یکی از موفقترین عناوین شرکت «یوبیسافت» و یکی از بهترین عناوین نسل گذشته به حساب میآید. عنوانی که باعث شد یوبیسافت فرمولی جدید در ساخت بازیهای اپنورلد را به دست آورد. بعد از عرضه نسخه چهارم فارکرای و «پرایمال» مشخص شد که کمپانی یوبیسافت دنبال استفاده از فرمول موفق شماره سوم برای ساخت شمارههای بعدی این سری است. ساخت عناوینی اپن ورلد که بازیکن را در محیطی بزرگ برای از پا درآوردن شخصیت اصلی آن که قطعاً یک بیمار روانی است، قرار میدهد. هر چند شماره چهارم تا حدودی موفق شد تا ایدههای شماره سوم را یکبار دیگر به خوبی پیاده کند اما در عمل میتوان از آن به عنوان یک «کپی برابر اصل» نام برد. عنوانی که بدون هیچگونه نوآوری و فقط با تغییر محیط بازی منتشر شد. حال در سال ۲۰۱۸پنجمین شماره «فارکرای» با وعده تغییر و مخصوصاً آزادی عمل منتشر شده که در ادامه این مطلب قصد داریم صحت این موضوع را بسنجیم و به نقد و بررسی بازی بپردازیم.
تغییر محیط بازی به آمریکا و تغییر اساسی در اقلیم، باعث ایجاد حس واقعی بودن محیط شده است. همانند گذشته دیگر هر کجای نقشه دارای محیط متفاوتی نبوده و این بار همانند واقعیت محیط بازی دارای شرایط اقلیمی یکسانی است. هر چند این مورد باعث ایجاد حس تکراری بودن محیط بازی را میدهد اما در عوض به خوبی عمق کافی به محیط را داده است و این بار حس میکنیم که پا به یک سرزمین واقعی در ایالت مونتانا گذاشتهایم. محیط در مقایسه با تمام شمارههای قبلی فارکرای از وسعت بیشتری بهره میبرد، هر چند دوباره همان اقلیم یکسان محیط باعث میشود که این نکته به چشم نیاید. در بعد بصری، این محیط وسیع همراه شده با گرافیکی زیبا و با جزئیات که در هر گوشه و کنار نقشه جزئیات چشمنواز و با کیفیت آن به چشم میخورد. یوبیسافت با افزودن تعداد زیادی حیوان و شخصیتهای مختلف باعث هر چه زندهتر شدن محیط جدید شده است. شما میتوانید با هر کدام از این شخصیتها صحبت کرده و اطلاعاتی راجع به مکانهای مختلف به دست آورید. در هر کجا نقشه زندگی در جریان است و هر کدم از موجودات بازی در حال ارتباط با یکدیگر هستند. در کنار این بخش، از لحاظ تکنیکی هم شماره پنجم فارکرای به خوبی توانسته از پس این جزئیات چشمنواز بر آید و همانند شماره چهارم، کمتر شاهد افت فریم در نبردهای بزرگ بازی هستیم. تنها نکته ضعف بازی، طراحی محدود مدل دشمنان است که تنوع آنها از سه یا چهار عدد فراتر نمیرود. در بخش صداگذاری و صداپیشگی هم مثل همیشه سازندگان عنوانی بینقص را ارائه دادهاند. با ورود به محیط بازی و بستن چشمان خود، این حس به شما دست خواهد داد که وارد یک طبیعت بکر شدهاید یا با نزدیک شدن به مکانهای دشمن، موزیکهای مذهبی را خواهید شنید که کاملاً با حس و حال بازی همخوانی دارد. تعداد زیادی هم موزیک برای فارکرای ۵ در نظر گرفته شده که تمام آنها با جو کاملا همخوانی داشته و حس خوبی را ایجاد میکند. صداپیشگی شخصیتهای منفی هم به خوبی صورت گرفته و شخصیتپردازی آنها را کامل کرده است.
Far Cry 5، تلاش یوبیسافت برای تکرار همان فرمول موفق شماره سوم است. هر چقدر سازنده با افزودن شخصیتهای منفی بیشتر، جذابیت و عمق بیشتری را به داستان اضافه کرده اما در عوض شخصیتهای مثبت از شخصیتپردازی خوبی برخوردار نبوده و باعث جلوگیری از موفقیت کامل داستان بازی میشوند. در سوی دیگر گیمپلی همان روند برادران بزرگ خود را در پیش گرفته و همچنان ناب، منحصر به فرد و لذتبخش است. البته هوش مصنوعی ضعیف بازی تا حدودی میتواند مانع از لذتبردن کامل از مبارزات شود. در نهایت فارکرای دقیقا همان مکانیزم دو شماره اخیر سری را دنبال میکند، گرچه سازندگان بازی سعی کردهاند تا تغییراتی را در بطن بازی ایجاد کنند، اما در نهایت شماره پنجم فارکرای همان «مزه» شماره سوم را میدهد.
نویسنده: بهرام بی غرض
نقد و بررسی بازی Far Cry 5 بر اساس نسخه ارسالی سازنده برای وبسایت بازیسنتر نوشته شده است.
مجموع امتیاز - 8
8
امتیاز بازیسنتر
نقاط قوت: گیمپلی ناب و جذاب همراه با شوتینگ عالیگرافیک چشم نوازشخصیت پردازی مناسب شخصیتهای منفیمحیط جهان باز زنده و با جزییاتنقاط ضعف:مشکلات هوش مصنوعیشخصیت پردازی بد یاران خودیگاهی احساس میکنید بازی بسیار شبیه شمارههای قبل است
نقد این بازی رو تازه خوندم قلم های زیادی ازش نخوندم اما سایت شما چون حجت تمام هست و عضو متا برای همین بهترین قلم رو دارید واقعا خیلی خوب نقد میکنید قلم میزنید و باعث افتخار که در متا اسم سایت ایرانی کنار گیم اسپات ای جی ان و ….خوب بگذریم من بعد پنج سال از عرضه بازی تازه موفق شدم از گیم پس دان کنم واقعا جدا فضای بازی های یوبی سافت جادویی هست امکان نداره من بازی های یوبی رو پلی بدم م غرق در حال هوای محیط نشم چرخه اب هوا دقیقا اون حالت یک دهکده در غروب صبح شب هوای بارانی افتابی رو میده حتی زاویه خورشید البته موتور دنیا هم که موتور اساسین کرید هم اگه اشتباه نکنم هست فضای بیشتری رو برای رندر در اختیار بازی ساز میده یوبی با این انجین بازی های اوپن ورد عالی خلق میکنه فضا سازی بی نظیر فقط تعجیل در ساخت مشکلات فنی به وجود میاره فشار ناشر رو تیم توسعه برای عرضه در زمان مقرر باگ مشکلات فنی بی شمار به وجود میاره همه دوست داریم یوبی دوباره شاهکار اساسین کرید دو فارکرای سه و حتی پنج اسپیلینتل سل دوهزار سیزذه رمبو سیکس وگاس رو دوباره خلق کنه یوبی سافت واقعا نیاز به تغییر نگرش داره والا نابود میشه رفتن جید ریموند نویسنده اساسین کرید و رفتن نویسنده فارکرای و دیگر بزرگان از این کمپانی استودیو ها مخصوصا استودیو مونترال رو دچار ضعف شدید میکنه مشکل یوبی الان ای پی جدید نیست بلکه زنده کردن ای پی های جوندارش و ستون های صنعت گیم که خودش خلق کرد هستش چند تا اساسین کرید دادن پشت هم هنر نیست میتونست نهایت رو دوتا کار کنه یا یدونه اما کیفیت بالا کمیت و کیفیت بالانس کردن خیلی مهمه