بررسیپلی استیشن 4

نقد و بررسی Dark Souls Remastered

هفت سال از عرضه «Dark Souls» می‌گذرد، عنوانی که تجربه‌ای بود بی‌بدیل و فراموش نشدنی برای بازی‌کنان خسته از عناوینِ تکراری، بازی-فیلم‌های دورگه، عناوین فرمولیزه شده که ریسک کردن را فراموش کرده بودند و صنعتی استودیویی شده که برای کمپانی‌هایش تنها پول پارو کردن مهم بود. صد البته که دارک سولز تنها بازی‌ای نبود که پشت پا می‌زد به این سنت‌های نادرست جا افتاده در بین بازی‌سازها؛ از بازی‌های مستقل گرفته تا خود دیمن سولز که پشتوانه‌ای بود برای موفقیت دارک سولز. اما آن چه که دارک سولز را متفاوت از دیگر بازی‌ها کرد بازخورد به شدت مثبت بازی‌کنان و موفیقت تجاری آن بود. موفقیتی مدیون گیم پلی‌ای چالش برانگیز، داستانی نامتعارف، روایتی به ندرت دیده شده در صنعت و لول دیزاینی مبتکرانه که حس کاوش و ماجراجویی را در بازی‌کن بر می‌انگیخت.

هفت سال گذشته و با دو دنباله‌ی مستقیم، دنباله‌ای روحی و بی‌شمار بازی که دنبال‌کننده‌، تقلید‌کننده یا الگوگیرنده از دارک سولز هستند، می‌توان با قاطعیت عرضه دارک سولز را نقطه‌ای مهم برای صنعت بازی درنظر گرفت. بعضی‌ها حتی آنقدر پیش رفته‌اند که صنعت را به دو دوره‌ی قبل و بعد از دارک سولز تفکیک می‌کنند. بعضی‌های دیگر هم معتقدند دارک سولز پایه گذار ژانری جدید – شبه‌سولز{سولزلایک} – شده، به مانند بازی‌هایی مثل دوم که ژانر شوتر اول شخص را پایه‌گذاری کردند. دارک سولز را متفق‌القول بازی‌ای تمام عیار می‌دانند و آن را در کنار بهترین بازی‌های تاریخ جای می‌دهند.

dark souls remastered

با چنین تاریخچه و میراثی فرام ساوت ور، سازنده دارک سولز تصمیم به ریمستر کردن این بازی کلاسیک گرفت. از همان ابتدا می‌شد دو سناریوی احتمالی برای این ریمستر در نظر گرفت. گزینه خوش بینانه آن بود که این ریمستر را فرصتی بدانیم برای استودیو تا دارک سولزی آپدیت شده و بازنگری شده (همانند آنچه اسکولار او د فرست سین برای دارک سولز دو بود) تحویل طرفداران قدیمی و کسانی که بعد از موفیقت دارک سولز یک و با عناوینی چون دارک سولز دو و سه به این سری علاقه مند شده بودند، بدهد. سناریویی که در آن لاست آیزالیث به خاطر مشکلات مالی نصفه کاره رها نشده و بد او کیآس باسی دست دوم نیست، سناریویی که در آن جایگاه آیتم‌ها و دشمنان تغییر کرده تا تجربه‌ای نوین برای بازیکنان به ارمغان آورده شود. سناریویی که متاسفانه شاهد رخ دادنش نیستیم.

 سناریوی دوم و آنچه که درنهایت به وقوع پیوست اما اندکی واقع‌بینانه‌تر بود. سناریویی که این ریمستر را صرفاً آوردن دارک سولز یک به کنسول‌های نسل جدید می‌دانست و برطرف کردن باگ‌ها و مشکلات گرافیکی‌ای که دارک سولز از آن رنج می‌برد. ذهنیتی که این ریمستر را بهانه‌ای برای جذب مخاطبان جدید که هرگز تجربه دارک سولز یک را نداشتند و تجدید دیدار طرفداران قدیمی با سرمنشأ این سری دوست داشتنی می‌پنداشت.

حال سوالی که به ذهن می‌رسد این است که بر مبنای کدام ذهنیت باید این ریمستر را قضاوت کرد؟ نگارنده معتقد است که با این که هر دو ذهنیت به یک اندازه دارای ارزش‌اند، نباید دارک سولز ریمستر را به سنگ نبودن چیزی که نیست زد. این درست که دارک سولز ریمستر اسکولار او د فرست سین نیست اما نباید فراموش کرد که ابتدا به ساکن دارک سولز یک با تقریب خوبی بازی کامل و بی نقصی بود که جدای از بعضی مناطق آخر بازی، نیازی به آپدیت شدن و تغییر پیدا کردن نداشت. پس با این دید بیایید ببینیم چه چیزی در آستین این ریسمتر برای ما نهفته شده است.

 width=1600 height=900 /></p><p dir=rtl>دارک سولز ریمستر بازسازی‌ای یک به یک از دارک سولز است. بازسازی‌ای که تمرکزش بر بهبود گرافیکی و تکنیکی نسخه اورجینال بوده، چرا که دارک سولز حتی در زمان عرضه اش هم گرافیکی جذاب و به روز نداشت، چه رسد به حالا که با غول‌های گرافیکی‌ای چون «God of War» روبرو هستیم. این که آیا این بهبود گرافیکی در رسیدن به هدف خودش موفق عمل کرده اما جای سوال را باقی می‌گذارد. درست است که تکسچر بعضی اشیا در بازی بهبود قابل توجهی پیدا کرده است اما با مقایسه ریمستر با حتی نسخه اورجینال می‌توان پی برد که این بهبود گرافیکی آنقدر قابل توجه نیست. با این حال سری دارک سولز هیچ‌گاه درباره‌ی گرافیک نبوده پس نمی‌توان چندان خرده‌ای به این امر گرفت. اما نکته مهم دیگر افزایش پیدا کردن فریم ریت بازی از سی فریم به شصت فریم است. ارتقایی که دارک سولز یک به شدت نیازمند آن بود، به خصوص در مکانی مانند بلایت تاون که فریم ریت نسخه اورجینال به زیر ده هم ممکن بود برسد. با این حال متاسفانه باید خاطر نشان کرد که هنوز هم در بعضی مناطق بازی هم‌چون روبرویی با گرگ عظیم الجثه سیف، افت فریم را شاهد هستیم. دیگر خصوصیات تغییر یافته در این ریمستر هم مواردی جزئی همچون آپدیت کردن اینترفیس است تا اندکی یوزرفرندلی تر باشد. در زمینه آنلاین نیز بازی بهبود اندکی را دیده است هم‌چون این که این بار به جای چهار بازیکن امکان حضور شش بازیکن وجود دارد اما کلیت تجربه دست نخورده باقی مانده. در خصوص سایر جنبه‌های بازی نیز حرفی نمی‌توان زد، دارک سولز ریمستر همان دارک سولزی است که همه آن را ستایش کردند.</p><p dir=rtl>در نهایت اگر تا کنون دارک سولز یک را تجربه نکرده‌اید، این نسخه بهترین راه تجربه کردن آن است و توصیه این ریمستر امری است ساده. اما اگر دارک سولزبازی قدیمی و دمخور دنیای غم بار لردارن هستید پاسخ اندکی سخت‌تر است. دیدار مجدد با دنیایی که آن را دوست داشته ایم قطعاً تجربه‌ای لذت بخش خواهد بود اما این که آیا این حس نوستالوژی توجیه کننده قیمت چهل دلاری آن برایتان خواهد بود سوالی است که خودتان باید به آن پاسخ بدهید.</p><p dir=rtl style=نقد و بررسی بازی Dark Souls Remastered بر اساس نسخه ارسالی سازنده برای وبسایت بازیسنتر نوشته شده است.

مجموع امتیاز - 9

9

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
بهبود گرافیکی و افزایش فریم ریت به 60 فریم در ثانیه
بهبود pvp هنگام انلاین بازی کردن
!دارک سولز است
نقاط ضعف:
افت فریم ریت در بعضی از نقاط بازی
عدم وجود تجربه جدید ممکن است برای مخاطبان قدیمی بازی ناامید کننده باشد

User Rating: 4.63 ( 2 votes)

احسان محمدی

Game , Movie , Music , Book And Comics

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا