«Attack on Titan 2» در مقایسه با شماره نخست عنوان بزرگ و کاملتری است. داستان و شخصیتها تا جایی که انیمه اجازه میدهد گسترش یافته و گیمپلی نیز دستخوش تغییرات زیادی شده است اما دقیقا به همین نسبت اشتباهات آن نیز بزرگ-تر شده و در نهایت سازندگان موفق به ساخت یک بازی بهتر نشدهاند. استدیو کهنهکار «Omega Force»، سازنده سری «Dynasty Warriors» سعی داشته با به کارگیری تمام تجربیات خود در ساخت بازیهای پرشخصیت، AoT2 را هم برای طرفداران سرسخت مجموعه و هم گیمرهایی که صرفا به دنبال تجربه یک اکشن ماجرایی جذاب هستند، رضایت بخش و سرگرم کننده نگه دارد، نتیجه انبوهی از شخصیتهای قابل بازی و غولهای چند متری است که همگی مانند دشمنان بیعقل DW، سرگشته و حیران باقی مانده و باز هم اثر پیش رو، بیشتر از عنوانی مخصوص فنهای چند آتشه انیمه و مانگا نمیرود.
خلق شخصیتهای جدید روش مناسبی برای روایت مجدد داستان و سرک کشیدن به اتفاقات رخ داده است اما باید پذیرفت هیچ یک از شخصیتهای جدید جذابیت و کاریزمای شخصیتهای اصلی «ایسایاما» را ندارند. حربه سازندگان برای جذابتر کردن شخصیتهای جدید افزودن سیستم تعامل است، شما میتواند با دیگر شخصیت-های بازی ارتباط برقرار کرده و صمیمیتتان را افزایش دهید. با گرمتر شدن رابطه میان شخصیتها گیمپلی تحت تاثیر قرار گرفته و میتوانید انتظار کمکهای ویژه از همتیمیتان را داشته باشید اما باز این به معنی عمیقتر شدن شخصیت پردازی یا بهانهای برای علاقهمند شدن به سرنوشت شخصیتهای خلق شده در ادیتور نیست. بازی با هجوم غولها به دهکده ارن آغاز میشود. در ادامه تمام شهر نابود شده، بیشتر ساکنین توسط غولها سلاخی و اکثرا خرده میشوند، دقایقی بعد شما در کمپ آموزش سربازان مشغول یادگیری طرز استفاده از تجهیزات نبرد هستید اما اولین حسی که بعد از در دست گرفتن کنترل بازی خواهید داشت حسی شبیه به پیتر پارکر در زمانی است که برای اولین بار پی به قدرتهای عنکوبی خود برد و در آسمانهای نیویورک پرواز کرد. استفاده از تجهیزات نبرد سه بعدی و حرکت در محیط بسیار لذت بخش و دوست داشتنی است و شبیه به اسپایدرمن طراحی شده، هر لحظه اراده کنید از روی زمین برخواسته و فشار کپسول اکسیژن شما را به سمت جلو و آسمان پرتاب میکند. این مکانیزم پیچیده برای مبارزه با غولهای بزرگ طراحی شده و در ادامه اکشن بازی درباره سر و کله زدن با این موجودات عظیمالجثه است.
معمولا میشود با چند حرکت سریع و قطع چند دست و پا به پشت غولها رسیده و کلکشان را کند اما اگر بیش از حد کار را لفت دهید یا برای لحظاتی کوتاه وحشی شده و به فکر شکار شما میافتند و یا به دام افتاده و احتمالا بلعیده میشوید. البته در هر دو حالت خطر چندانی وجود ندارد، حالت برسرک غولها کوتاه بوده و به راحتی میتوان از دستشان مخفی ماند. در صورت اسیر شدن هم میشود با کلید زنی پی در پی انگشتهای دست غول را قطع و خود را نجات داد. هرچه مبارزه با غولها طولانی-تر شود نکات احمقانه و باگهای گرافیکی نیز بیشتر خودنمایی میکنند. اصولا غولها اعتقاد چندانی به قوانین فیزیکی نداشته و به راحتی درون زمین فرو میروند! این ضعف در بخش چند نفره بیشتر خودنمایی کرده و عملا با دشمنانی طرف خواهید بود که تا کمر در زمین فرو رفته و در حال تلاش برای بیرون آمدن از آن هستند. تا جایی که در برخی موارد اینطور به نظر میرسد که غولها در حال شنا کردن در زمین سخت سنگی هستند!در حالت مبارزه با آواتارهای غول نیز نتیجه تفاوت چندانی ندارد. شما میتوانید کنترل غولهای معروف انیمه مثل ارن، آنی یا غول زرهی را در دست گرفته و در ابعاد بزرگ و خشنتر مبارزه کنید اما مبارزات کماکان احمقانه باقی مانده و جز نوع انیمیشنها و فرم مبارزه، ماهیت خسته کننده و تکراری آن تغییری نمیکند. عمده ضعف سیستم مبارزات را میتوان علاقه Omega Force به طراحی دشمنان کم هوش و احمق دانست. شاید در سری DW زمانی که با انبوهی از سربازها طرف هستیم بیتحرکی و عدم واکنش سریع و به موقع نسبت به ضربات مکانیک اصلی، ساخت اکشنهای نمایشی و جذاب آن باشد اما این اصل در مورد غولهای کم تعداد اما سمج و سرسخت AoT صدق نمیکند.
بخش چند نفره به همراه 37 شخصیت قابل انتخاب برگ برنده AoT2 است. شما میتوانید در کنار بخش داستانی، ماموریتهای فرعی را نیز به همراه دوستانتان بازی کرده و در کنار یکدیگر غولها را سلاخی کنید. بخش اصلی مد 4 به 4 جدید به نام Annihilation است. در این حالت گیمرها به دو گروه 4 نفره تقسیم و میبایست در زمان معین با غولها مبارزه کنند. در نهایت تیمی که امتیاز بیشتری جمع کند برنده است. Annihilation میتواند بسیار جذاب باشد به شرطی که ایرادات و گلیچهای گرافیکی تبدیل به اولین دشمنی که باید با آن مبارزه کرد نشود! گرافیک AoT2 بسیار زیبا و چشم نواز است و سعی شده تا حد ممکن به استایل هنری انیمه وفادار بماند. نتیجه یک گرافیک سل شید چشمنواز و کارکترها و محیطی است که حس مبارزه کردن درون انیمه را به خوبی القا میکند اما به همین نسبت AoT2 از نظر فنی ضعیف و بیشتر شبیه به بازیهای دو نسل قبل است. پرک اصلی بخش چند نفره و یا ماموریتهای گشت زنی گشت و گذار در محیط و پیدا کردن غولها است اما OF در ساخت محیطهای وسیع و پویا بسیار ضعیف عمل کرده و غولها (و بسیاری از آبجکتهای محیطی) تنها در فواصل نزدیک ظاهر و قابل رویت شده و یافتن آنها تنها به شانس محول میشود. غولها واکنش مناسبی نسبت به آبجکتهای کوچکتر از خودشان نشان نمیدهد. به راحتی داخل زمین، خانهها و حتی یکدیگر فرو رفته و مبارزات به سرعت پرآشوب و هرج و مرج میشود. دیدن موجودات عاجزی که سعی دارند با سختی از درون زمین بیرون آمده و به سمت شما حمله کنند، و یا غولهای گره خورده در هم برای یک بازی نسل هشتمی به هیچ وجه قابل اغماض و بخشش نیست.
نویسنده: ماکان علیخانی
نقد و بررسی بازی Attack on Titan 2 بر اساس نسخه ارسالی سازنده برای وبسایت بازیسنتر نوشته شده است.
مجموع امتیاز - 6
6
امتیاز بازیسنتر
نقاط قوت: ماموریتهای گشت زنی فرصت خوبی برای آشنایی بیشتر با شخصیتهاستبخش چند نفره رقابتی و داستانی در کنار 37 شخصیت قابل بازیدوبله و گرافیک هنری نزدیک به انیمهنقاط ضعف:هوش مصنوعی بسیار ضعیف و بدانیمیشن غولها تکراری و دسته چندم استمبارزات به سرعت تکراری شده و جذابیت اولیه خود را از دست میدهندمشکلات متعدد گرافیکی خصوصا در بخش چند نفره