بررسی بازی Puyo Puyo Tetris 2

طرفداران مجموعه بازی‌های Yakuza احتمالا با بازی Puyo Puyo آشنا هستند. مینی گیمی که در دنیای Yakuza قابل بازی است و البته به عنوان اثری مستقل طرفداران خاص خود را به همراه دارد. سال 2017 بود که SEGA این عنوان را با قرار دادن در کنار یکی از محبوب‌ترین بازی‌های تاریخ به گروه بزرگ‌تری از گیمرها معرفی کرد. سه سال پیش اولین نسخه از مجموعه Puyo Puyo Tetris منتشر شد و توانست ترکیب مناسبی را از دو بازی آرکید جذاب شکل دهد. محبوبیت Tetris در چهار دهه اخیر به افزایش شهرت Puyo Puyo کمک کرد و حالا کمپانی ژاپنی با قسمت دوم آن بازگشته تا جان دوباره‌ای را به مجموعه جالب توجه خود دهد. مجموعه‌ای که رویکرد اصلی خود را از ثبت رکورد دور کرده و تمرکز اصلی را روی رقابت گذاشته که معمولا در میان گیمرهای حرفه‌ای طرفداران بسیاری دارد. با این وجود بازی Puyo Puyo Tetris 2 هرچند نسبت به قسمت پیشین خود نکات جدیدی را به همراه دارد اما نمی‌تواند تفاوتی قابل توجه را رقم زده و در سطح یک به‌روزرسانی باکیفیت باقی می‌ماند.

در اولین نگاه Puyo Puyo Tetris 2 همان نسخه اول با کیفیت تولید بالاتر است. همچنان گیمر می‌تواند وارد قسمت Adventure شده و مراحل داستانی را پشت سر بگذارد. اولین نکته ضعف ساخته سگا به همین بخش داستانی ارتباط دارد. با اینکه حالت Adventure نسبت به نسخه اول شکل و شمایلی کامل‌تر به خود گرفته اما همچنان در سطح یک آموزش ابتدایی باقی می‌ماند. داستان Puyo Puyo Tetris 2 به هیچ‌وجه جذابیت خاصی برای درگیر کردن گیمرها را به همراه نداشته و تنها می‌توان از آن برای آشنایی بیشتر برای حالت‌های مختلف گیم‌پلی استفاده کرد. بازیسازها برای سال‌هاست که سعی دارند المان‌های داستانی را وارد بازی‌های آرکید کنند اما تجربه ثابت کرده که هیچگاه نتیجه کار از تلاشی پیش و پا افتاده فراتر نرفته و نمی‌تواند علاقه‌مندان به داستان در بازی‌های ویدئویی را سرگرم کند. در کنار این حالت همچنان گیمرها می‌توانند Puyo Puyo Tetris 2 را در شکل‌ها و فرم‌های مختلف تجربه کنند. تمامی فرم‌های رقابت عادی، پارتی، Swap، Big Bang و البته Fusion از بازی اول بدون تغییر خاصی وارد قسمت دوم مجموعه شده‌اند. بزرگ‌ترین دلیلی که از تبدیل شدن Puyo Puyo Tetris 2 به یک ادامه واقعی جلوگیری می‌کند همین تغییرات اندک در حالت‌های مختلف گیم‌پلی است. موضوعی که به هیچ‌وجه روی کلیت رقابت دو شکل ساختاری Puyo Puyo و Tetris تاثیر منفی‌ای ندارد اما از سویی نمی‌توان آن را به عنوان نقطه قوت ساخته سگا معرفی کرد.

بزرگ‌ترین پیشرفت گیم‌پلی Puyo Puyo Tetris 2 در حالت جدیدی از گیم‌پلی خلاصه می‌شود که با نام Skill Battle در بازی قرار گرفته. در این حالت همچنان کلیت گیم‌پلی مانند دیگر فرم‌های بازی دنبال شده و هر کدام از طرفین رقابت باید جریان اصلی Puyo Puyo یا Tetris را دنبال کرده و طرف مقابل را شکست دهند. اصلی‌ترین نکته اضافه شده اما به قابلیت‌هایی اختصاص پیدا می‌کند که سه شخصیت همراه برای هر کدام از طرفین ارائه می‌کنند. قابلیت‌های که به نوار سلامتی رقیب، صدمه وارد کرده و نهایتا به کسب پیروزی منجر می‌شوند. به خودی خود، Skill Battle را می‌توان به عنوان پیشرفتی مناسب برای Puyo Puyo Tetris 2 در نظر گرفت اما این به معنی بی‌نقص بودن آن نیست. در این نوع از گیم‌پلی شما شخصیت‌ها با قابلیت‌های منحصر به فردی را در اختیار دارید که امکان ارتقای آنها نیز وجود دارد. به شکلی تنها با شرکت در Skill Battle می‌توانید شرایط را برای ارتقای این شخصیت‌ها همواره کنید و چنین رویکردی نهایتا به انجام حجم زیادی از گرایند منتهی می‌شود. فرایندی که طی آن باید مدام در مسابقات مختلف و احتمالا با رقبایی قوی‌تر از خود شرکت کرده، شکست خورده اما شخصیت‌های همراه خود را ارتقا دهید. به جز دنبال کردن این مسیر، عملا هیچ راه ثانویه‌ای برای پیشرفت در Skill Battle ندارید و باید در نظر گرفت که تکرار چندباره آن می‌تواند به جذابیت‌های اولیه بازی در این حالت آسیبی جدی وارد کند. نکته دیگری که باید در این نوع از گیم‌پلی به آن بپردازیم، سرعت تجربه و رسیدن به موفقیت در هر کدام از دو حالت اصلی بازی یعنی Puyo Puyo و Tetris است. به طور کلی تجربه Tetris آن در سطح حرفه‌ای، با سرعت بیشتری دنبال می‌شود این موضوع می‌تواند تا حد زیادی تعادل گیم‌پلی در حالت رقابتی و به خصوص بخش آنلاین را دچار مشکل کند.

اگر به دنبال چیزی بیشتر از نسخه اول Puyo Puyo Tetris هستید، شاید به جز حالت Skill Battle با نکته جدیدی در Puyo Puyo Tetris 2 روبرو نشوید. بازی‌ای که همچنان می‌تواند مخاطب‌های قدیمی خود را راضی نگه داشته و آنها را به خصوص در حالت آنلاین برای ساعت‌ها سرگرم کند. با این وجود نباید فراموش کنیم که Puyo Puyo Tetris 2 با وجود پیشرفت‌های صورت گرفته همچنان ضعف‌های مهمی را به همراه داشته و همین موضوع می‌تواند طول عمر آن را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. بازی‌ای که به خصوص در زمینه گرافیکی نسبت به نسخه اول خود ارتقا یافته اما همان تجربه آشنای سه سال پیش را تنها در پوسته‌ای جدید ارائه می‌کند.

امتیاز بازی‌سنتر - 8

8

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: اضافه شدن حالت Skill Battleبهبود قابل توجه گرافیک و صداگذارجذابیت احتمالی Adventure Mode برای تازه‌کارهاتنوع خوب بخش آنلایننقاط ضعف: گرایند طولانی برای ارتقا شخصیت‌هاپیشرفت کم نسبت به نسخه اولاین بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS4 بررسی شده است

User Rating: 5 ( 2 votes)
خروج از نسخه موبایل