بررسیپلی استیشن 3

بررسی بازی PES 2010

به انتهای سال 2009 نزدیک شده ایم و همانند همیشه دو شرکت بزرگ EA و Konami نسخه ای جدید از شبیه سازهای فوتبال خود، یعنی PES و Fifa را عرضه کرده اند. همانطور که می دانید سری فیفا بعد از ورود به نسل جدید با صعودی باور ناپذیر و همراه با گیم پلی و گرافیک خوب توانست نظر منتقدان را به خود جلب کند ولی در کنار آن سری بازی های PES بعد از ورود به نسل جدید با افتی شدید مواجه شد و محبوبیت خود را میان طرفداران از دست داد. از دست رفتن حالت Arcade مانند، از دست رفتن سرعت بازی، از دست دادن لیسانس لیگ آلمان و لیسانس شدن تنها چند تیم محدود در چندین سال گذشته از مهم ترین مشکلات سری PES و شرکت Konami بوده است.

در نگاه کلی PES 2010 با PES 2009 فرق چندانی وجود ندارد و می توان تنها نکته جدید بازی را ظاهر جدید و گرافیک زیبای آن دانست، اما با کمی بازی کردن به این نکته پی می برید که گیم پلی بازی به سبک دوران اوج سری بازی های PES بر روی کنسول PS2 طراحی شده است و اگر آن زمان از بازی کردن PES لذت می بردید، هم اکنون نیز می توانید ساعت های متمادی به بازی کردن بپردازید و از آن لذت ببرید. PES 2010 در ایجاد حالت Simulation در چارچوب گیم پلی موفق بوده است ولی بزرگترین ایراد بازی از دست رفتن option های زیادی در قسمت Formation Setting یا تنظیم کردن ترکیب تیم است.,,به طور مثال دیگر قسمت Overall برای 5 قدرت اصلی بازیکنان در بازی وجود ندارد و اگر گیمر با قدرت های یک بازیکن آشنا نباشد نمی تواند پستی مناسب برای بازیکن بدون تست کردن او انتخاب کند. یکی دیگر از نکات جدید در گیم پلی بازی، کنترل 360 درجه ای بازیکن است. سرعت بازی نسبت به سال قبل پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است که باعث حذابیت دوچندان بازی شده است. قدرت بازیکنان در PES 2010 مورد تجدید نظر قرار گرفته است و می توان گفت دیگر در PES 2010 بازیکن جادویی وجود ندارد که کسی قادر به کنترل او نباشد. در کنار بالانس قدرت بازیکن ها، قدرت تیم ها نیز بالانس شده است و هیچ تیمی از قدرت خارق العاده ای بهره نمی برد. در کنار حرکات و دریبل ها موجود در سری PES، امسال نیز حرکات جدیدی به بازی اضافه شده است. متاسفانه قسمت Training بازی مکانی خوبی برای فراگیری حرکات جدید نیست و تقریبا یادگیری حرکات جدید با استفاده از راهنمایی های قسمت Training کاری غیر قابل انجام است. قسمت Become A legend تفاوت خاصی با PES 2009 ندارد و مکانیزم این قسمت کاملا مانند PES 2009 است.

Master League همیشه یکی از مهمترین قسمت های سری PES بوده است و می توان گفت در چند سال گذشته تغییر خاصی در این قسمت دیده نشده و این قسمت به نوعی برای گیمر تکراری شده است. کونامی با کمی تغییر توانسته است تنوعی در این بخش ایجاد کند. طراحی منوی های Master League به خوبی انجام شده است و اجازه کنترل بهتر بر روی تیم را برای گیمر فراهم می کند. یکی از نکات جالب Master league در PES 2010 این است که شما بعد از کمی پیشرفت باید برای درآمد بیشتر و پشتیبانی لازم به دنبال Sponsor بگردید! یکی از نکاتی که باعث می شد همواره قسمت Master League غیر طبیعی به نظر برسد، استفاده از واحد پولی نامعلوم بود که بالاخره در PES 2010 از یک واحد پولی واقعی استفاده شده است. شاید بتوان بزرگترین پیشرفت قسمت Master League را قسمت انتقال بازیکنان نامید.,,یکی از بزرگترین مشکلات PES 2009 قسمت آنلاین بود. بازی ها با Lag فراوانی همراه بودند و برای Join شدن به یک بازی نیز زمان نسبتا قابل توجهی مورد نیاز بود. در PES 2010 مشکلات اساسی قسمت Online حل شده اند و Content های جدیدی با این قسمت اضافه شده است. مشکل Lag تا حدودی زیادی رفع شده است و دیگر با خیال راحت می توانید تجربه یک PES در حالت Online داشته باشید. شما می توانید یک Community آنلاین بسازید. برای یک بای آنلاین دیگر مجبور نیستید که چندین صفحه را طی کنید تا به lobby برسید، با کلیک کردن بر روی گزینه Go Online مستقیما وارد یک مسابقه خواهید شد، همچنین می توانید با کاراکتری که در قسمت Become A legend ساخته اید آنلاین شوید.,,بزرگترین پیشرفت امسال برای PES 2010 را می توان قسمت گرافیک آن دانست. بعد از 2 سال بالاخره سری PES گرافیکی نسل بعدی به خود گرفته است. نورپردازی بازی پیشرفت قابل توجهی داشته است و دیگر نور بر روی چمن انعکاس نمی یابد! ولی بزرگترین مشکل قسمت نورپردازی در مسابقاتی که در روز انجام می شوند می توان دید. می توان گفت نور پردازی در مسابقات روز کمی غیر طبیعی به نظر می رسد. در کنار نور پردازی خوب، سایه پردازی بازی نیز پیشرفت خوبی داشته است. جزئیات گرافیکی بازی به طرز عجیبی پیشرفت داشته است. صورت بازیکنان معروف مانند Wayne Rooney یا Steven Gerard به بهترین شکل ممکن طراحی شده اند و طراحی صورت های بازی کنان معروف حالتی طبیعی و زنده دارد. بزرگترین مشکل این قسمت این است که طراحی بازیکنانی که معروف نیستند بسیار بد انجام شده و به گرافیک بازی لطمه زیادی زده است. 23 استادیوم در بازی وجود دارد که طراحی همه آنها به خوبی انجام شده است و کمتر ایرادی می توان به این قسمت گرفت. طراحی منوی های بازی به سبک Magazine Style به خوبی انجام شده و با روحیه یک بازی ورزشی، سازگاری کامل دارد.

همانند چند سال گذشته، باگ ها فراوانی در PES 2010 وجود دارند که می تواند لذت بازی کردن را برای شما به عذاب تبدیل کند. مشکلات داوری کماکان در PES 2010 وجود دارد و مشکلات سیستم کارت دهی در موقع خطا در بازی پا بر جا است. هوش مصنوعی بازی پیشرفت خوبی داشته است ولی این قسمت در مورد دروازبانان صدق نمی کند. در PES 2010 کماکان با بازیکنان بی مصرفی به عنوان دروازبان رو به رو هستید، می توان گفت نه تنها پیشرفتی در سیستم هوش مصنوعی دروازبانان به وجود نیامده است بلکه این قسمت شاهد پسرفتی بزرگ می باشد. باگ های دیگر نیز همچنان در بازی وجود دارند که از مهترین آنها رد شدن بدن بازیکنان از درون همدیگر یا رد شدن بازیکن از تیرک دورازه است! که بعد از چندین سال همچنان حل نشده باقی مانده است.
,,صداگذاری بازی در حد قابل قبولی قرار دارد. موزیک های متن منوی بازی بسیار عالی انتخاب شده اند و با حال و هوای بازی سازگاری کامل دارد. یکی از مشکلات قسمت صداگذاری PES 2010، گزارشگری بسیار بد Jon Champion و Martin Lawrenson است که لطمه شدیدی به این قسمت وارد کرده است. دیالوگ های این قسمت بسیار بی احساس و خشک ضبط شده است و هیچ حسی را به گیمر منتقل نمی کند.

در نگاه کلی بعد از 2 سال شکست، PES 2010 می تواند آغازی دوباره برای کونامی باشد تا با استفاده از تجربیات شکست های گذشته به پیروزی های شیرینی دست یابد. شاید مهمترین مشکل PES 2010 این باشد که سازندگان آن فقط به دنبال رفع کردن مشکلات گذشته بودند و بعد از رفع مشکلات تلاشی برای هر چه بهتر شدن بازی انجام نشده است. بهتر شدن گیم پلی بازی و بازگشت آن به مدل قدیمی و مورد پسند هواداران سری بازی های PES، بهبود یافتن سیستم Master League، وجود قسمت Champions League، پیشرفت گرافیکی بسیار خوب نکاتی هستند که می توانند طرفداران سری PES را خرسند کند. مشکلات مهم و اساسی PES حل شده اند و می توان انتظار داشت در نسخه های بعدی شاهد اوج گرفتن این عنوان باشم.

مجموع امتیاز - 7

7

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
گرافیک خوب
بهبود گیم پلی
بهبود قسمت آنلاین
نقاط ضعف:
گزارشگری بسیار بد
هوش مصنوعی بسیار بد دروازبانان
مشکلات داوری
باگ های فراوان

User Rating: 4.23 ( 3 votes)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا