ایکس باکس 360بررسی

بررسی بازی Prince of Persia: The Forgotten Sands

به جرعت می توان گفت Prince Of Persia یکی از محبوب ترین بازی ها در بین بازیباز های ایرانی است که این بازی بیشتر محبوبیت خود را مدیون سه گانه جاودان Sands of Time است. در سال 2008 قسمت جدیدی از PoP عرضه شد که سبک بازی به کلی دچار تحول شده بود و دیگر خبری از گیم پلی سریع، نفس گیر و زیبای Warrior Within و The Two Thrones در آن نبود. PoP 2008 در خیلی از محافل مورد تحسین قرار گرفت اما از نظر بسیاری از علاقه مندان این بازی در حد سه گانه Sands of Time نبود. با اعلام اینکه فیلم Prince of Persia در حال ساخت است طبق روال چندین سال گذشته بعد از مدتی اعلام شد که یک بازی نیز همراه با اکران شدن فیلم به بازار های جهانی عرضه خواهد شد و اسم این عنوان The Forgotten Sands خواهد بود. با این مقدمه به سراغ The Forgotten Sands خواهیم رفت و به بررسی نکات مختلف بازی خواهیم پرداخت.
داستان بازی در میان دو عنوان Sands of Time و Warrior Within اتفاق می افتد. پرنس بعد از ماجراجویی در “Azad” به سمت کشور برادر بزرگتر خود “مالک” راهی می شود تا بر طبق گفته پدر خود، رهبری را از برادر بزرگتر خود یاد بگیرد. در زیر این سرزمین نیروی باستانی شن مهرموم شده است و وظیفه مالک جلوگیری از آزاد شدن این نیروی باستانی است. وقتی پرنس به قلمرو برادر خود وارد می شود چیزی جز جنگ در انتظار او نخواهد بود. ارتش برادر او در حال مبارزه با یک ارتش بسیار قدرتمند است و بردار اون در این جنگ تقریبا شکست خورده است. مالک به سمت مهرموم راهی می شود تا با آزاد کردن قدرت باستانی شن کشور خود را نجات دهد.

 بعد از باز شدن مهر موم کلید به دو قسمت تقسیم می شود و بر حسب اتقاف هر تکه از این کلید به دست دو برادر می رسد. قدرت شن آزاد می شود و افرادی که در قلعه حضور داشتند به مجسمه های شنی تبدیل می شوند. بعد از مدتی پرنس وارد یک پرتال بسیار عجیب می شود و یک “جن” با نام Razia را ملاقات می کند. Razia توضیح می دهد که در زمان فرمانروایی King Solomon این سرزمین با همکاری انسان و جن ها ساخته شده است و این قدرت باستانی و بسیار خطرناک توسط یک جن با نام Rashtaکه با این همکاری مخالف بوده درست شده است تا تمامی دنیا را نابود کند و تنها راه جلوگیری از نابودی دنیا درست کردن دوباره مهرموم است که در حال حاضر قطعه های آن نزد دو برادر است.
داستان بازی در نگاه اول بسیار زیبا و پر کشش به نظر می آید اما بعد از مدتی می توانید تمامی حوادث آینده و حتی پایان بازی را پیش بینی کنید و این نکته تا حد بسیار زیادی بازیباز را از ادامه بازی منصرف می کند در حالی که اتمام بازی به 6 ساعت زمان یا کمتر نیاز دارد.
با توجه به تغییرات در گیم پلی PoP 2008 و عدم رضایت تعداد بسیار زیادی از طرفداران می توان گفت در The Forgotten Sands با یک مدل تعدیل شده از گیم پلی PoP 2008 رو به رو خواهید بود که حتی قابلیت Combo نیز از بازی حدف شده است و تنها چند حرکت بسیار ساده در بازی برای از پای در آوردن دشمن ها وجود خواهد داشت. در بازی همچنان قدرت زمان در اختیار پرنس خواهد بود اما این قدرت هم همانند مبارزات دچار تعدیل شده است و دیگر قادر نخواهید بود از چندین قدرت زمان استفاده کنید بلکه این قدرت ها به 2 عدد کاهش یافته است.
بیشتر تاکید گیم پلی بر قسمت Platforming و حل معما های کوچک و بزرگ است. قسمت Platforming در ابتدا جالب به نظر می رسد اما بعد از مدت کوتاهی برای بازیباز تکراری می شود و در کنار آن بازیباز هیچ وقت با معمایی رو به رو نمی شود که حتی 30 ثانیه برای حل آن وقت بگذارد و می توان گفت هیچ معمای سختی در بازی وجود ندارد. روند از دیوار بالا رفتن و گذشتن از تله ها و حل معما انقدر در بازی تکرار می شود که در میانه های بازی، بازیباز آرزو می کند هر چه زودتر بازی تمام شود!

بدون شک قسمت مبارزات یکی از قسمت های عذاب آور The Forgotten Sands خواهد بود. حرکات پرنس بسیار کند انجام می شود و در طرف مقابل دشمن های بازی نقش مرده متحرک را ایفا می کنند و منتظر می مانند تا شما آنها را از بین ببرید و این نشان از هوش مصنوعی بسیار ضعیف بازی است. در بعضی از مراحل Boss fight هایی در نظر گرفته شده است. این مبارزات نیز مانند بقیه مبارازت بسیار آسان هستند اما برای راحتی بیشتر به دقت بیشتری نیاز خواهید داشت. در طول بازی با پنج یا شش نوع دشمن مواجه خواهید شد که این امر نیز به تکراری شدن بازی کمک شایانی کرده است. در طول بازی Razia 4 قدرت مختلف را برای جذابیت بیشتر مبارزات به پرنس اهدا خواهد کرد که تفاوت چندانی در جذابیت بخش مبارزات ایجاد نمی کند.
خط سلامتی پرنس دیگر با نوشیدن آب پر نمی شود بلکه یک سری از Orb ها به تقلید از بازی های این سبک به بازی اضافه شده است که دارای رنگ های مختلفی هستند. رنگ قرمز خط سلامتی پرنس را پر می کند. رنگ آبی Slot های تعبیه شده برای برگرداندن زمان را پر می کند و رنگ زرد خط Experience پرنس را پر می کند و بازیباز می تواند با استفاده از این Orb ها آپگرید های جدیدی مانند زیاد کردن خط سلامتی را تهیه کند. آپگرید ها نیز کمک چندانی به زیبا تر شدن گیم پلی بازی نکرده است و تاثیر خاصی بر روند بازی ندارد. قسمت Orb ها تنها تقلید این بازی نیست و قسمت گرفتن کلاغ ها و پرواز از قسمتی به قسمت دیگر نیز از روی God Of War III الگو برداری شده است.

برای ساخت بازی از انجین Anvil استفاده شده است که قبلا در عناوینی مانند سری Assassin`s Creed و Prince of Persia 2008 استفاده شده است. گرافیک بازی در نوع خود جالب و جذاب است. طراحی پرنس بیشتر شبیه به شخصیت فیلم است تا شبیه به شخصیتی که در سه گانه Sands of Time مشاهده کرده ایم. نور پردازی بسیار خوب انجام شده است اما سایه پردازی در بسیاری از مواقع دچار مشکلات بسیار شدیدی است. یکی از افکت های بسیار زیبای بازی، معلق بودن شن در فضا های مختلف بازی است. مکان های طراحی شده از جزئیات خوبی برخوردار هستند. طراحی دشمن ها نیز از لحاظ ظاهری خوب انجام شده است.
صداگذاری شخصیت پرنس توسط Yuri Lowenthal انجام شده است که صدایی بسیار آشنا دارد. بله، Yuri Lowenthal صدا گذاری شخصیت پرنس در سه گانه Sand Of Time را بر عهده داشته است و شاید این نکته، تنها نکته مشترک سه گانه محبوب با The Forgotten Sands باشد. یکی از بدترین نکات موجود در بازی که مخصوصا برای بازیباز های ایرانی دردناک خواهد بود، این است که دشمن های بازی به زبان فارسی صحبت می کنند! در حالی که پرنس و برادرش تسط بسیار زیادی بر زبان انگلیسی دارد. موسیقی بازی در حالی که بسیار زیبا و هنرمندانه نواخته شده است اما به زیبایی موسیقی های Sands of Time نخواهد بود.
در نگاه کلی، عجله در ساخت بازی کاملا مشاهده می شود در صورتی که سازندگان می توانستد بسیار بهتر از ایده ها و داستان خوب بازی استفاده کنند. یکی از بزرگترین قسمت های بازی که فدای این عجله بی مورد شد قسمت مبارزات بازی است که بخش اعظمی از بازی را تشکیل می دهد در صورتی که بسیار ساده و بدون هیچ عمقی طراحی شده است. The Forgotten Sands فاصله زیادی با روز های اوج این عنوان دارد اما در هر صورت نمی توان انتظار زیادی از یک بازی که برای فیلم طراحی شده است داشت.

مجموع امتیاز - 7

7

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
گرافیک خوب
قسمت Platforming جالب
نقاط ضعف:
مشکلات سیستم مبارزه
تکراری شدن

User Rating: 2.3 ( 1 votes)

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا