بررسی

بررسی بازی One Piece: Pirate Warriors 4

دزدان دریایی کلاه حصیری در قالب Musou

اگر در میان انیمه‌های معروف و پرآوازه‌ٔ ژاپنی بخواهیم انیمه‌ای را انتخاب کنیم که با توجه به ویژگی‌های شخصیت‌ها و قدرت‌هایش بیش‌ترین شباهت را با سری بازی‌های Musou داشته باشد، بهترین یا حداقل یکی از بهترین نمونه‌هایی که می‌توانید در این بین پیدا کنید، انیمهٔ سریالی طولانی وان پیس است. Omega Force هم با توجه به ویژگی‌های این دسته از آثار و نگاه به انیمهٔ وان پیس، این پتانسیل را به‌درستی در آن دیده است. بازی One Piece: Pirate Warriors 4 چهارمین تلاش این استودیو برای خلق یک اثر قابل توجه از وان پیس در قالب بازی‌های سری Warriors است. تلاشی که به‌ نظر می‌رسد جاه‌طلبانه‌تر و جدی‌تر از نسخه‌های قبل این مجموعه خاص بوده است.

Omega Force شاخه‌ای در استودیو کوئی تکمو است که سال‌هاست با بازی‌های آشنای سری Warriors طرفداران خودش را سرگرم می‌کند. سال 2012 اولین باری بود که این گروه به سراغ دزدان دریایی کلاه حصیری رفت و یک بازی از انیمه‌ٔ وان پیس را در بازار عرضه کرد و بعد از نسخهٔ دوم، در سال 2015 سومین نسخه‌ از این سری را منتشر کرد. اکنون پس از ۵ سال غیبت، نسخهٔ چهارم آن برای رایانه‌های شخصی و کنسول‌های نسل هشتمی منتشر شده است. 5 سال فرصت خوبی بوده تا این نسخه نسبت به عناوین قبلی خود با بهبودهای قابل‌توجهی رو به رو شود و بتواند تجربه‌ای کامل‌تر را رقم بزند.

بازی One Piece: Pirate Warriors 4 -1

اگر از گذشته با سری بازی‌های Musou تیم Omega Force آشنا هستید، می‌دانید که کلیت این اثر بر چه اساسی خواهد بود. شما در قالب قهرمانان و شخصیت‌های اصلی سری وان پیش باید به دل دسته‌های عظیم دشمنانی که در مقابلتان صف‌آرایی می‌کنند، هجوم آورید و آنان را شکست دهید. اساس بازی‌های Warriors به‌گونه‌ای است که با استفاده از ویژگی‌های ژانر هک اند اسلش و شکل و شمایل خاص خودشان همیشه سعی دارند تا در این قالب مشخص مخاطب را صرفاً سرگرم کنند. بازی One Piece: Pirate Warriors 4 دقیقا از چنین روندی پیروی می‌کند اما تفاوت آن این است که سعی کرده با بهبود همین المان‌های معمولی ژانر، بتواند گیم‌پلی سرگرم‌کننده و بهبود ‌یافته‌ای را ارائه دهد. بگذارید با نگاهی به بخش‌های مختلف بازی، بیش‌تر به ساختار گیم‌پلی آن و ویژگی‌های بازی و مزایا و معایبش بپردازیم.

سه بخش متفاوت در بازی وجود دارد؛ بخش Dramatic Log، بخش Free Log و بخش Treasure Log. بخش Dramatic Log که حکم داستان و بخش اصلی بازی را دارد، نقطه‌ی قوت بازی محسوب می‌شود. این بخش از دو نظر حاثز اهمیت است. اول اینکه باید توجه کرد که وان پیس انیمه‌ای است که بیش از 900 قسمت دارد. حال تصور کنید یک بازی اکشن مثل بازی One Piece: Pirate Warriors 4 قادر است نهایتاً در 15 ساعت که بیش‌تر زمان آن هم مخاطب در بطن گیم‌پلی در حال مبارزه است، این داستان عظیم و طولانی را برای مخاطب آشنا با سری یادآوری و برای مخاطب ناآشنا با سری معرفی کند. طبیعتاً با هیچ معیاری نمی‌شود بخش اعظمی از محتوای 900 قسمت انیمه را در چنین بخشی از یک بازی ویدیویی که محوریتش هم داستان نیست، روایت کرد و عملاً کسی هم از آن چنین انتظاری ندارد. با این حال، همین که داستان بازی می‌تواند چندین آرک داستانی مهم انیمه را به مخاطبی که با سری آشنایی نداشته، به‌صورت فشرده معرفی کند و مخاطب آن را پس نزند و گاه حتی به آن و دیدن انیمه ترغیب شود، یعنی سازندگان کار بزرگی انجام داده‌اند و شایسته تقدیر هستند. البته بخش پایانی این حالت، داستان اورجینال بازی را روایت می‌کند که در نوع خودش جالب است. شوخی‌های مسخره لوفی و دوستانش، صحنه‌های احساسی اغراق آمیز و از این قبیل موارد که در وان پیس می‌توان انتظارش را داشت، در بازی تماماً یادآور قسمت‌های انیمه است..

بازی One Piece: Pirate Warriors 4 -2

با همه‌ی این‌ها، راستش را بخواهید در یک بازی اکشن Musou – چه بخواهد Dynasty Warrior باشد یا دیگر بازی‌های سری – بیش‌ترین چیزی که اهمیت دارد گیم‌پلی و جریان مبارزات بازی است. بازی قطعاً از هر کدام از نسخه‌های قبلی سری  One Piece: Pirate Warriors در این زمینه بهتر بوده‌ است و ویژگی‌های جدیدی را در خود اضافه کرده است اما به هر صورت از آثار Musou فراتر نمی‌رود و اگر تاکنون آن بازی‌ها شما را اصلاً جذب نکرده‌اند بعید است که One Piece: Pirate Warriors 4 و ویژگی‌هایش این توانایی را داشته باشند؛ مگر آنکه طرفدار شدید وان پیس باشید. 40 شخصیت در بازی وجود دارد که در گروه‌های شخصیت‌های قدرتی، سرعتی، تکنیکی، هوایی دسته‌بندی شده‌اند و هر کدام از این شخصیت‌ها به‌واسطهٔ حرکات ویژه خاصشان تجربه‌ای متفاوت را به مخاطب می‌دهند. به‌خصوص اگر شخصیت‌ها در دسته‌بندی مختلفی باشند، تفاوت‌ها به‌خاطر حرکات خاصشان و همینطور حالت ویژه‌ آن‌ها بیش‌تر عیان می‌شود. مثلاً لوفی و جیمبی که شخصیت‌های قدرتی هستند و به‌خصوص روی زمین قدرت فراوانی دارند، حرکاتشان بیش‌تر بر اساس چنین چیزی طراحی شده است اما از آن سو اوساپ شخصیتی تکنیکی است و نوع گیم‌پلی‌اش به کل فرق دارد. این قضیه باعث شده تجربه بازی با کرکترها متفاوت برایتان تغییر کند و هر کدام حال و هوای خودش را داشته باشد. همچنین وجود سیستم درخت مهارتی در اشتیاق مخاطب تاثیر بیش‌تری داشته است. یک سیستم مهارتی کلی در این بخش وجود دارد و علاوه بر آن هر شخصیت برای خود دو نقشه سیستم مهارتی مجزا دارد که با باز کردن حرکات ویژه خاص و ارتقا قابلیت‌ها می‌توانید تجربه بازی کردن با آن‌ها را لذت بخش‌تر هم کنید. برخلاف، تنوع شخصیت‌های اصلی بازی، مانند تقریباً هر بازی دیگری در ژانر همچنان دشمنان به‌شدت حالت تکراری و یکنواختی دارند. علاوه بر دشمنان معمولی که در این گونه از بازی‌ها همیشه بهره هوشی ناچیزی داشته‌اند، حتی کاپیتان‌ها و بعضی دشمنان اصلی هم چندان چالش برانگیز ظاهر نمی‌شوند و حتی تنوع خاصی در آن‌ها دیده نمی‌شود؛ البته چند تا از دشمنان اصلی بازی از این قائده مستثنی هستند. یکی از عجیب‌ترین موارد بازی که مخاطب را گاهی آزرده خاطر می‌کند، دوربین بازی است که به‌طرز نامشخصی بعضی اوقات عملکرد ناخوشی دارد و در تجربهٔ بازی شما تاثیر می‌گذارد.

بازی One Piece: Pirate Warriors 4 -3

بخش داستانی بازی One Piece: Pirate Warriors 4 حدود 15 ساعت می‌تواند به‌طول بیانجامد و تعداد مراحل نسبتاً زیادی دارد که می‌تواند شما را راضی کند، با این حال اگر پس از اتمام آن خواستید دوباره آن مراحل را تجربه کنید، بخش Free Log  در اختیار شماست و اگر خواستید چالش‌های متفاوتی را دنبال کنید، Treasure Log دیگر گزینه در دسترس شما است. با این حال توجه داشته باشید که همین قضیه می‌تواند گاه عملکرد دو سویه داشته باشد. از طرفی می‌توان گفت محتوای بازی را زیادتر و کامل‌تر کرده‌اند و از طرفی نبود تنوع بسیار زیاد در Treasure Log می‌تواند گاهی روند بازی را برایتان تکراری کند. به‌خصوص اگر از دوستداران این دسته از بازی‌ها نباشید. با این حال چاره‌ای که بازی در مقابلتان گذاشته، امتحان کردن شخصیت‌های مختلف بازی و همینطور استفاده از بخش کوآپ آنلاین است که می‌تواند در صورت تجربه با دوستانتان کمی ورق را برگرداند و به آن جذابیت بیش‌تری دهد. بهترین سخنی که در مجموع می‌توانم برای جمع‌بندی گیم‌پلی بازی بگویم، این است که بازی One Piece: Pirate Warriors 4 یک اثر Musou بسیار خوب محسوب می‌شود و پیشرفتش نسبت به نسخه‌ی قبلی همین سری کاملاً مشهود است اما صرفاً هم همین است و از آن انتظار یک اثر دگرگون‌کننده در این سبک را نداشته باشید.

بازی One Piece: Pirate Warriors 4 -4

گرافیک بازی کم و بیش مثل دیگر عناوین این گونه از بازی‌هاست و چندان تحسین برانگیز نیست. با این حال جذابیت بصری One Piece: Pirate Warriors 4 تقریباً در بخش‌های مختلف متفاوت است. گیم‌پلی اصلی بازی گرافیکش معمولی است ولی در میان بازی‌های مشابه تقریباً در دسته‌ٔ بالا قرار می‌گیرد و راضی‌کننده‌ است اما در بخش داستانی که in game‌ روایت می‌شود و از نمای نزدیک‌تر محیط و شخصیت‌ها را می‌بینیم، ضعف‌های گرافیکی بیش‌تر پدیدار می‌شوند. از آن طرف در طراحی ظاهری شخصیت‌ها و میان پرده‌های کامل بازی، گرافیک کاملاً فرق می‌کند و بیش‌تر به انیمه‌های با کیفیت نزدیک می‌شود.

با این اوصاف، بازی One Piece: Pirate Warriors 4 طبیعتاً آثار Musou را متحول نکرده و تحول اساسی در ساختار آن‌ها رخ نداده است. در نتیجه این بازی نمی‌تواند شما را در صورت عدم علاقه به ژانر، شما را علاقه‌مند به بازی کند. اما در همان چارچوب سعی کرده از نسخه‌های پیشین خود پیشی بگیرد و یک تجربه‌ی ممتاز را در میان آثار مشابه به مخاطب خود تقدیم کند و علاوه بر آن قادر است تا علاقه‌مندان به انیمه وان پیس و شخصیت‌هایش را هم خشنود سازد.

امتیاز بازی‌سنتر - 7.5

7.5

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
بخش داستانی خوب که حتی افراد نا آشنا با سری را هم پس نمی‌زند
شخصیت‌های متنوع و دوست‌داشتنی
محتوای نسبتاً زیاد
نقاط ضعف:
دوربین بد بازی
مثل دیگر بازی‌های سبک در طولانی مدت می‌تواند تکراری شود
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS4 بررسی شده است

User Rating: 0.2 ( 1 votes)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا