بررسی بازی Madden NFL 25

25 سال از تولد یکی از بزرگترین و بهترین شبیه‌سازهای ورزشی می‌گذرد. سری‌ای که با هدف به خانه آوردن هیجان فوتبال آمریکایی متولد شد و اکنون به یکی از بهترین تجربه‌های این ورزش محبوب تبدیل شده است. سال 2014، سالی خاص در تاریخ سری است. سالی که طرفداران سری، بیست و پنجمین سالگرد اولین Touchdown دیجیتالی را جشن می‌گیرند.

Madden NFL 25، حالت ارتقا یافته نسخه‌های چند سال اخیر است. هسته اصلی گیم‌پلی تغییری نداشته و در اصل برخی از مشکلاتی که در نسخه‌های قبلی وجود داشتند، برطرف شده‌اند. موتور فیزیک بازی (Infinity Engine 2) تغییرات بسیار مثبتی را در خود دیده است. برخورد ها بسیار طبیعی تر از قبل هستند. بدن بازیکنان در زمان درگیری‌ها و برخورد‌ها، در مقابل فشار‌ها و نیروهای وارده به خوبی عکس‌العمل نشان می‌دهند. همین عامل باعث بوجود آمدن صحنه‌های برخورد بی شمار و در عین حال متفاوتی شده است که به هر چه کمتر شدن حس تکراری بودن اینگونه صحنه‌ها کمک می‌کند. تک‌‎ تک برخوردها حس و ظاهری متفاوت دارند و بازیکنان با هزاران نوع مختلف با هم برخورد کرده و به زمین می‌خورند که همه این‌ها به هرچه طبیعی‌تر و واقع گرایانه‌تر شدن تنش‌های داخل زمین کمک شایانی کرده است. مکانیزم‌های کنترلی بازی هم در بخش دفاع و هم در بخش حمله، بسیار گسترده‌تر شده‌اند. چرخش‌ها، گرفتن‌ها، نحوه حمل توپ و … همگی تغییرات مثبتی را در خود دیده‌اند. در بخش‌های هجومی، قدرت مانور بازیکنان افزایش یافته است. گیمر می‌تواند در زمان مواجه شدن با مدافع حریف، بسته به نوع قرار گرفتن و مسیر حرکتی وی، نوع عبور کردن خود را انتخاب کند. موفقیت این تصمیمات، در گرو زمان‌سنجی و پیش‌بینی درست است. اینکه بازیباز لحظه و نوع برخورد با حریف را تشخیص داده و تصمیم به وارد کردن نیرو بکند و بازیکن حریف را از پیش رو بردارد و یا اینکه با یک حرکت چرخشی حریف را فریب داده و به مسیر خود ادامه دهد. این تصمیم گیری‌ها و زمان‌سنجی‌ها در زمان دفاع کردن نیز صدق می‌کند و یک انتخاب درست می‌تواند به زمین زدن مهاجم حریف بیانجامد.

بخش آموزشی جدید بازی (Skills Trainer) از بهترین تغییرات صورت گرفته به شمار می‌آید. این بخش از دو قسمت متفاوت تشکیل شده است. قسمت اول آن آموزش است. جایی که بازی اصول اولیه فوتبال آمریکایی و همچنین برخی از امکانات جدید بازی آموزش داده می‌شود. برای مثال نوع رساندن توپ (بلند، کوتاه، جهت دار و …) به هم تیمی‌ها و در شرایط مختلف توسط QB تیم. یکی از بزرگترین مشکلات بازی در همین آموزش‌ها خود را نشان می‌دهد. قدرت میان مدافعین و مهاجمین بسیار نا متعادل است. به طوری که بهترین مدافعین نیز در مقابل توپ های ارسالی جا مانده و فضای بسیار زیادی را در اختیار مهاجمین حریف قرار می‌دهند. از طرفی، QB ها نیز بسیار قوی طراحی شده‌اند و معمولی‌ترین آنها نیز پاس های بسیار کشنده و دقیقی را برای مهاجمین ارسال می‌کنند که باعث قدرتمند تر شدن بیش از اندازه مهاجمین در مقابل مدافعین شده است. حتی ضعف بیش از حد مهاجمین در دریافت ها هم نمی‌تواند به برطرف شدن این مشکل کمکی کند و در حالت کلی بالانس بازی را با مشکل روبرو کرده است. قسمت دوم ST، اجرای این حرکات در بازیست. جایی که بازیکنان در یک بازی تمرینی باید آموخته‌های خود را پیاده سازند و امتیاز کسب کنند.

تمام Mode های نسخه قبل، در Madden NFL 25 نیز قابل بازی هستند. اکثر آنها بدون هیچ گونه تغییر خاصی در بازی وجود دارند و شاید تنها یکی از آنها را بتوان به عنوان چیزی متفاوت با سال قبل در نظر گرفت. Connected Franchise Mode، مُدی که به بازیباز توانایی کنترل یک بازیکن، مربی و حتی مالک باشگاه (واقعی یا ساختگی) را می‌دهد. بازیباز میتواند کنترل یک بازیکن مبتدی را بدست گیرد و پله‌های ترقی را یکی یکی طی کرده و به یکی از اسطوره های این ورزش تبدیل شود، و یا میتواند مربی شده و تیمش را به مصاف حریفان قدر لیگ بفرستد. هر دوی این موارد جذابیت های خاص خود را دارا هستند. گرفتن مالکیت باشگاه از جدیدترین امکانات این بخش است که امسال به این مد اضافه شده است. بازیباز می‌تواند برای اولین بار در تاریخ سری، تمام امور باشگاه را در دست داشته باشد و از کوچکترین امور گرفته تا بزرگترین آنها را کنترل کند. او می‌تواند قیمت مواد غذایی را تعیین کند، قیمت بلیت را تعیین کند (به عبارتی دیگر، مسائل مالی باشگاه را تحت نظارت خود داشته باشد) و یا در یک تصمیم حساس، تیم را به شهری دیگر منتقل کند و منتظر بازخورد های مردم در شبکه‌های اجتماعی باشد. شبکه اجتماعی نیز امسال به بازی اضافه شده است. هر چند که وجود این بخش در یک بازی ورزشی چیز جدیدی نیست ولی در کل تغییر خوشایندی به حساب می آید. البته این بخش در Madden NFL، آنطور که باید و شاید کامل طراحی نشده و دارای مشکلات زیادی است و اغلب پیام‌های بی ربط در آن مشاهده می‌شود. همانطور که اشاره شد، بازیباز در Madden NFL 25 توانایی در اختیار گرفتن مالکیت یک باشگاه را داراست. اما مشکلی که در بخش وجود دارد، کم عمق بودن آن است. ایده در اختیار داشتن یک باشگاه، چیز جالبی است. به شرط آنکه به معنای واقعی کلمه باشد. در Madden NFL 25، کنترل باشگاه به غیر از موارد ذکر شده، به چندین نوشته محدود می‌شود که پس از مدتی جذابیت اولیه خود را از دست می‌دهند. بسیاری از فعالیت دیگر، با دیگر بخش های بازی (بازیکن و مربی) یکسان است و مالک باشگاه نیز باید برای گرفتن نتیجه خوب به تمرین بپردازد!

قسمت Presentation بازی با اینکه جز بهترین‌ها در میان بازی‌های ورزشی است، ولی نبود هیچگونه تغییری در آن، این قسمت را به یک نکته ضعف تبدیل کرده است. انیمیشن‌های قبل از بازی و در حین بازی تغییری نداشته‌اند و بسیاری از آنها از Madden های سالهای 2011 و حتی 2010 در بازی قرار دارند. این مشکلات به بعد بصری بازی محدود نمی‌شود، گزارشگران بازی نیز دارای مشکلی مشابه هستند. با اینکه صحبت‌های آنها در بسیاری از صحنه‌ها باعث بالا رفتن هیجان بازی می‌شود، ولی مکالمات تکراری آنها پس از مدت زمان کوتاهی حالت آزاردهنده به خود می‌گیرند. البته گزارشگران بازی مشکلات دیگری نیز دارند؛ در بعضی از صحنه‌ها تفسیر آنها از یک صحنه خاص با آن چیزی که رخ می‌دهد هم‌خوانی ندارد و این حس به گیمر القا می‌شود که گزارشگران با چشمانی بسته، بازی را گزارش می‌کنند.
بیست و پنجمین Touchdown دیجیتالی سری، با اینکه کماکان بهترین بازی فوتبال [آمریکایی] حال حاضر است، عنوانی در شان این سال خاص نبود. باید منتظر دیدن این Touchdown از زاویه‌ای متفاوت بود. زاویه‌ای که ممکن است با بهره گیری از تکنولوژی کنسول‌های نسل بعد، عنوانی شایسته را برای تولد بیست و پنج سالگی آن، به تصویر بکشد.

مجموع امتیاز - 0

0

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: نقاط ضعف:

User Rating: Be the first one !
خروج از نسخه موبایل