آنهایی که همچنان به دنبال کارایی اصلی لپ تاپ یعنی قابل حمل بودن آن هستند، احتمالا این روزها با گزینههای متنوعی روبرو نمیشوند. در شرایطی که بسیاری از محصولات این بازار تمرکز اصلی خود را روی ارائه خروجی بهتر قرار دادهاند، شاید محصولی همانند میت بوک D14 فرصتی جالب توجه برای کسانی باشد که استفادهای متعارف و استاندارد را از کامپیوتر قابل حمل خود طلب میکنند. محصولی سبکوزن و کوچک که با صفحه 14 اینچی خود میتواند اکثر نیازهای روزمره را جوابگو باشد و تجربهای مناسب را به خصوص برای کسانی به ارمغان بیاورد که از لپ تاپ استفادهای مناسب با مشخصات آن داشته و تصمیم ندارند آن را تبدیل به کامپیوتری رومیزی کنند که تنها یک هدف یعنی ارائه خروجی قدرتمند را دنبال میکند. با توجه به این شرایط باز هم سوال اصلی این است که آیا میت بوک D14 در چنین بازار رقابتیای میتواند در مقابل محصولاتی قرار گیرد که همین حالا هم طرفداران بسیاری دارند؟
از همان ابتدا که با Matebook D14 روبرو میشوید، احتمالا متوجه شباهتهای ظاهری آن با محصولات اپل میشوید. موضوعی که البته به خودی خود نقطه ضعف نیست و حتی شاید برای بسیاری که توان پرداخت قیمتهای گزاف اپل را ندارند به عنوان شانسی تازه معرفی شود. اصلیترین عناصر طراحی میت بوک D14 از جمله ظاهر کلی بدنه، محل قرارگیری کیبورد و تاچپد و مواردی این چنینی، یادآور جدیدترین محصولات اپل در بازار لپ تاپ هستند. با این حال باید توجه کرد که این شباهتها تنها به یک الگوبرداری ساده خلاصه نشده و هوآوی تمام توان خود را به کار گرفته تا از دید کیفیت ساخت، محصولی قابل توجه و استاندارد را روانه بازار کند. موضوعی که تولیدکننده چینی با موفقیت به آن دست پیدا کرده. در این میان باید نیم نگاهی هم به طراحی خوب صفحه نمایش و محل قرارگیری مناسب آن داشته باشیم.
طراحان هوآوی تمام تلاش خود را به کار گرفته و حاشیههای صفحه نمایش 14 اینچی این محصول را تا حد امکان کاهش دادهاند. با توجه به این موضوع عملا خبری از فاصله اذیتکننده همیشگی نبوده و محل قرارگیری وبکم در پایین صفحه نیز به خوبی نشان میدهد که تمرکز دقیقا روی چه موضوعی قرار داشته. دیگر نکتهای که احتمالا در استفادههای طولانیمدت جوانب مثبت خود را نشان میدهد، جنس فلزی بدنه است. بدنهای که البته با یک روکش نیز همراه شده تا در پایینترین سطح ممکن، لکه و اثر انگشت را به خود جذب کند. هرچند میت بوک D14 از استانداردهای موجود در زمینه مقاومت مقابل آب استفاده نمیکند اما جنس فلزی بدنه و طراحی باکیفیت آن، میتواند این محصول را در مقابل اکثر شرایط مقاوم کند.
مسیری که سالها پیش اپل آن را با مجموعه محصولات مکبوک ایر خود شروع کرد حالا در محصولات دیگر تولیدکنندهها نیز دیده میشود. اگر معمولا برای استفاده از لپ تاپ به تعداد زیادی ورودی و درگاه نیز دارید، احتمالا میت بوک D14 شما را در این زمینه با محدودیت روبرو کند. لپ تاپ هوآوی از دو درگاه USB نوع A، یک درگاه USB نوع C و پورت HDMI پشتیبانی میکند. شاید به شکل کلی این تعداد از درگاه بتواند نیازهای اولیه را پاسخگو باشد اما باید در نظر داشته باشید که این محصول 14 اینچی به واسطه ابعاد کوچک خود از درگاه جداگانه شارژ پشتیبانی نکرده و باید USB نوع C را به آن اختصاص دهید. با این تفاسیر عملا در زمان شارژ دستگاه شما به جز پورت HDMI، تنها به دو درگاه USB نوع A دسترسی دارید که با استانداردهای امروزی سازگاری ندارد.
هرچه میت بوک D14 در زمینه ورودیهای فیزیکی با محدودیت همراه است، در بخش ارتباط بیسیم عملکردی درخشان را از خود به جا میگذارد. اولین موضوعی که باید به آن اشاره کنیم، استفاده از چیپ NFC در این محصول هوآوی است. چیپی که به شما اجازه میدهد با مجموعهای از تلفنهای هوآوی ارتباطی پرسرعت، بدون دردسر و راحت را برقرار کنید. البته هنوز هم محدودیتهایی در زمینه دستگاههای پشتیبانیکننده از این تکنولوژی وجود دارد اما اگر تلفنی مناسب از محصولات هوآوی را در اختیار داشته باشید، میتوانید به راحتی آن را روی میت بوک D14 قرار داده و حتی اپلیکیشنها را در محیط لپ تاپ اجرا کنید. جدای از این مسئله در نظر داشته باشید که این لپ تاپ 14 اینچی هوآوی از نسل پنجم بلوتوث و Wi Fi 5 پشتیبانی میکند که در بالاترین سطح ممکن قرار دارند.
هوآوی در طراحی و ساخت میت بوک D14 تمام تلاش خود را برای قرار دادن بیشترین امکانات در کمترین فضا را به کار گرفته و در این مسیر عملکرد موفقی را از خود به ثبت رسانده. از جمله این موارد جالب توجه میتوان به قرارگیری حسگر اثرانگشت روی کلید پاور اشاره کرد. نکتهای که شاید در تلفنهای همراه به عنوان یک استاندارد شناخته شود اما برای محصولی این چنینی میتواند به عنوان قابلیتی به جا و مثبت شناخته شود. همین رویکرد یعنی استفاده به صرفه از فضا را در محل قرارگیری وب کم میبینیم. توضیح دادیم که هوآوی برای کاهش حاشیه صفحه نمایش وب کم را از بالای صفحه به بخش پایینی و روی کیبورد منتقل کرده. این تصمیم هوآوی جدای از اینکه طراحی بصری میت بوک D14 را وارد فاز جدیدی کرده بلکه توانسته محیطی مناسب را به عنوان محل قرارگیری وب کم معرفی کند. البته باید در نظر داشته باشید که وب کم یک مگاپیکسلی این محصول هوآوی تنها کیفیتی معادل 720p را ارائه کرده و تنها میتوان از آن برای تماسهای اینترنتی استفاده کرد. اطراف این وب کم کوچک با صفحه کلیدی کامل پوشانده شده که اکثر کلیدهای استاندارد را در اختیار دارد.
کیبورد مشکی رنگ میت بوک D14 که فضای قابل توجهای از پایه اصلی لپ تاپ را به خود اختصاص داده از طراحی خوبی استفاده میکند و کلیدهای آن عملکرد قابل توجهی را ارائه میکنند. با این حال اگر این نوع از صفحه کلیدها که به خصوص در لپ تاپها دیده میشوند توانایی جلب نظر شما را ندارد، محصول هوآوی نیز نمیتواند نظر شما را تغییر دهد. با این حال نباید فراموش کرد که اندازه مناسب کلیدهای کیبورد میت بوک D14 میتواند سرعت و دقت تایپ استانداردی را برای استفادهکنندگان از لپ تاپ به همراه داشته باشد. در کنار این کیبورد شاهد استفاده از تاچپدی غول پیکر هستیم که در محصولات 14 اینچی کمتر دیده شده. تاچ پدی که حرکت دست به راحتی روی آن صورت گرفته و میتواند نیاز کاربر به استفاده از موس را تا حد زیادی پوشش دهد.
برای این بررسی هوآوی یکی از چند مدل میت بوک D14 که با سختافزارهای متفاوت ارائه میشوند را در اختیار بازیسنتر قرار داده. این نوع از لپ تاپ هوآوی از پردازنده Core i5 10210U کامت لینک اینتل به همراه 8 گیگابایت رم و 512 گیگابایت SSD استفاده میکند. لپ تاپی که پردازنده گرافیکی آن از نوع MX250 است که بدون شک در میان چیپهای گرافیکی قدرتمند موجود در بازار قرار نمیگیرد. این روزها اکثر لپ تاپهای باریک و سبک از چیپهای گرافیکی MX450 یا MX350 بهره میبرند اما میت بوک D14 به سراغ مدل 25 واتی MX 250 رفته که از 2 گیگابایت حافظه ویدیویی استفاده کرده و تنها میتواند نیازهای کاربر در استفادههای روزمره را پاسخگو باشد. با وجود توضیحات ارائه شده این محصول هوآوی در زمینه قدرت پردازشی و گرافیکی نسبت به محصولات این رده عملکرد بهتری را از خود به نمایش میگذارد. میت بوک D14 از یک باتری 57 وات ساعتی استفاده میکند و آزمایشهای انجام شده نشان میدهد که میتواند برای یک روز کاری عملکرد مناسبی را ارائه کند. این لپ تاپ 14 اینچی هوآوی با شارژر 65 واتی همراه است و یک شارژ کامل آن در عملکردهای متفاوت به صورت میانگین میتواند 9 ساعت عملکرد مفید را به کاربر ارائه کند.
نهایتا باید در بررسی میت بوک D14 به سراغ صفحه نمایش آن برویم. این لپ تاپ 14 اینچی از صفحه نمایش LCD با تکنولوژی IPS بهره میبرد که وضوح تصویر 1920 در 1080 را در نسبت تصویر 16 به 9 ارائه میکند. هوآوی برای پوشش این صفحه نمایش از یک لایه مات استفاده کرده که به خوبی از انعکاس نور جلوگیری کرده و البته تکنولوژی IPS باعث شده زاویه دید خوبی را ارائه کند. به شکل کلی شاید صفحه نمایش میت بوک D14 بتواند نیازهای موجود برای استفاده روزمره را برآورده کند اما نمیتوان از آن به عنوان گزینهای مناسب برای ویرایش تصویر یاد کرد. پوشش رنگی نامناسب این صفحه نمایش باعث میشود در زمینه نمایش تعداد و عمق رنگ شاهد خروجی خوبی نباشیم و به شکل کلی با تصویری دقیق که همواره مد نظر ویرایشگرهای تصویری است مواجه نشویم. تمام توضیحات ارائه شده نشان میدهند که لپ تاپ هوآوی میت بوک D14 به عنوان محصولی با وزن 1.4 کیلوگرم و ضخامت 16 میلیمتر میتواند محصولی کارآمد به خصوص برای کسانی شناخته شوند که انتظار عملکردی روزمره را از یک لپ تاپ دارند. محصولی که اکثر قابلیتهای استاندارد را به همراه داشته و در این بازه قیمتی به عنوان گزینهای قابل توجه شناخته میشود.
طراحیش عین مک بوک میمونه
ممنون از بررسی من خودم میت بوک دی 15 دارم و واقعا راضی هستم البته نه برای بازی.
برای کارهای روزمره کاملا جواب میده
کاش بررسی ویویدیی بود. اما همین هم خوب بود
کلا سری matebook برای کار روزمره و معمولی که پروسس خاصی ندارن مناسبه