فرزان میهن زاده | بازیهای سبک Survival یا همان بقا همواره طرفداران مخصوص خود را داشتهاند و به خصوص روی پلتفرم کامپیوترهای خانگی، تعداد زیادی از این آثار را میتوان یافت. با یک نگاه ساده به استیم درمییابیم که محبوبیت این ژانر، رشد روز افزون داشته است. بازی Tribes of Midgard هم یکی از همین عناوین است که چندی پیش توسط استودیوی Norsefell Games Inc ساخته شد و Gearbox Publishing آن را منتشر کرد. در نگاه اول، این عنوان ترکیبی از بازیهای Valheim, Don’t Starve Togetherو حتی Torchlight است که با اساطیر نورس آمیخته شده؛ اما اگر کمی در آن عمیقتر شویم، در مییابیم که Tribes of Midgard حرفهای بیشتری برای گفتن دارد. Tribes of Midgard یک بازی سوم شخص سوروایوال ایزومتریکی است که محتوای زیادی برای ارائه دارد. در این بازی، گیمرها میتوانند در دو حالت یک نفره و یا با همکاری بازیکنان دیگر، از دهکده خود در برابر موجودات افسانهای دفاع کنند؛ البته که موجودات افسانهای تنها نیستند و در این بین، هیولاها و راهزنها هم جان قهرمانان و تمدن آنها را تهدید میکنند. در حین انجام این پروسه، بازیکنان میتوانند لوازم و سلاحهای خود را ارتقا دهند و همزمان از دهکده و تمامی مردمانش دفاع کنند.
در Tribes of Midgard دو مود مختلف برای بازی کردن وجود دارد که ساگا و اندلس هستند . در مود اندلس، بازیکنان باید تا آنجا که میتوانند، خود را در برابر ارتش تمام ناشدنی دشمنان، زنده نگه دارند؛ اما در مود ساگا شرایط به کل فرق میکند. در این حالت، داستان هم وارد میشود و ماموریتهای مختلفی وجود دارند که دفاع کردن از دهکده و مبارزه علیه غولهای افسانه ای را در بر میگیرد. هرغول به صورت رندوم و کاملا تصادفی در یک مکان از بازی ظاهر میشود و به آرامی به سمت مرکز دهکده حرکت میکند. هر کدام از این غولها قدرت یکی از عناصر چهارگانه را در اختیار دارند و طبیعتا از پا در آوردن هر کدام از این غولها در طول یک مرحله، چالشهای زیادی را پیش روی بازیکنان قرار میدهد؛ زیرا اگر بازیکنان سریع به آنها حمله کنند، دهکده بدون دفاع خواهد ماند و در نهایت از بین میرود و اگر دیر خود را برای دفاع آماده کنند، تعدد دشمنان و صد البته غول باعث شکستشان خواهند شد.
در حالت یک نفره، تمامی وظایف دهکده اعم از آپگرید و همچنین دفاع به عهده بازیکن است که باعث میشود بازی به شدت سخت و تا حدی غیرقابل بازی کردن شود. واضح است که سازندگان بازی، تمرکز خود را روی بخش چند نفره قرار دادهاند؛ به طوری که تا سقف ۱۰ بازیکن به صورت همزمان و در یک گروه میتوانند یک تیم را تشکیل دهند و در کنار یکدیگر از دهکده دفاع کنند گه بالطبع، میزان سختی بازی هم با افزایش تعداد بازیکن رابطه مستقیم دارد.
Tribes of Midgard مثل یک اثر هنری – تاریخی است که حال و هوای اساطیر نورس و وایکینگها را نشان میدهد. از زره و اسلحه گرفته تا معماری دهکده و کل محیط بازی، این حس را به بازیکن انتقال میدهد که تاریخ سرزمین نورس را به شکل بصری نظاره میکند. موسیقی بازی هم در خدمت تصویر قرار دارد و چندان از آن بیرون نمیزند که حواس مخاطب را پرت کند.
بازی به کاربران گزینههای زیادی را نمیدهد تا کاراکترهای خود را شخصی سازی کنند و این سبب شده تا اغلب بازیکنان شبیه به هم باشند که امتیاز منفی به حساب میآید. متاسفانه این بازی با اینکه جهان باز است، اما اجازه زیادی برای گشت و گذار نمیدهد؛ زیرا بازیکنان برای دفاع کردن از دهکده، هر شب باید به آنجا برگردند و دوباره جستجوی خود را آغاز کنند. البته قابلیت Fast Travel وجود دارد و این کار به کمک معبدهای سنگی کوچکی که در سرتاسر محیط بازی قرار گرفتهاند، میسر میشود و میتوان از آنها برای انتقال سریع از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده کرد.
مانند بسیاری از بازیها، ماموریتها با درجات سختی متفاوتی طبقه بندی شدهاند. با وجود اینکه اکثر این ماموریتها به ظاهر آسان میآیند، اما در باطن بسیار سخت و حتی زمانبر طراحی شدهاند؛ زیرا زمان رسیدن به مکان ماموریتها به خاطر بعد مسافت، زیاد است و با در نظر گرفتن همین میزان از زمان برای بازگشت به دهکده، پاداشها بی ارزش میشود. با توجه به اینکه این بازی شباهت زیادی به Don’t Starve Together دارد، اما امکان چرخش در نقشه بازی تعبیه نشده است. بازیکن فقط میتواند دوربین بازی را زوم کند و گاهی اوقات، کمبود این قابلیت باعث ایجاد مشکلاتی همچون دسترسی نداشتن به لوت و یک سری مشکلات تکنیکی دیگر و یا حتی جلوگیری از رسیدن بازیکن از یک نقطه به نقطه دیگر میشود.
در کل باید گفت بازی Tribes of Midgard پر از حس ماجراجویی و در عین حال اثری سرگرم کننده است. با اینکه مود اندلس حرف جدیدی برای گفتن ندارد اما بخش ساگا تا حدودی جبران مافات میکند. با این وجود، برخی از باگها میتوانند به تجربه بازی لطمه بزنند و آن را از فرم سرگرم کننده خارج کنند.
امتیاز بازیسنتر - 7
7
امتیاز بازیسنتر
نقاط قوت: طراحی زیبای محیط بخش چند نفره سرگرم کننده سیستم ارتقاع جالبنقاط ضعف: درجه سختی نامتعادل به دست اوردن یک سری از مواد اولیه، دشوار است ماموریت های بد و پاداش ضعیفاین بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS5 بررسی شده است