ایکس باکس سری ایکسبررسی بازیپلی استیشن 5کامپیوتر

بررسی بازی Planet Coaster 2

شاید باورش برای خیلی‌ها سخت باشد، ولی آثار شبیه‌ساز ساختن و مدیریت کردن – به ویژه ساخت شهرِ بازی‌ها – جزو محبوب‌ترین عناوین در بین گیمرهای امروزی هستند و این سبک هواداران پر شمار و خاص خودش را دارد. حالا با عرضه جدیدترین نسخه از سری Planet Coaster، این دسته از گیمرها می‌توانند یک بار دیگر طعم خوش ساخت ترن‌های هوایی و چرخ و فلک‌های جذاب و پر از آدرنالین را تجربه کنند و یک بار دیگر پا به جهان جذاب آن بگذارند. در ادامه با بازیسنتر همراه باشید تا ببینیم که این بار استودیوی Frontier Developments چه اثری را ساخته است و آیا توانسته موفقیت‌های قبلی را تکرار کند یا خیر.

در اولین مواجهه با بازی Planet Coaster 2، اگر تجربه کافی با آثار شبیه‌ساز و مدیریت یک پروژه بزرگ را نداشته باشید، ممکن است خیلی زود یک ترس عجیبی به سراغ شما بیاید؛ ترسِ از آشنا نبودن ساز و کار پیچیده این بازی، دقیقاً همان چیزی است که خود من هم در ساعات اولیه بازی با آن درگیر بودم و اگر نکات آموزشی بازی نبودند، قطعاً هیچوقت نمی‌توانستم با آن ارتباط برقرار کنم. سازندگان بازی با درک این موضوع، در همان ابتدا یک بخش تمرینی و آموزشی خیلی جالب و جذاب را در اختیار بازیکنان می‌گذارند و با شخصیت‌های مختلف و بامزه‌ای مثل دکتر یوجین – مهندس پارک که تخصص او طراحی ترن‌های هوایی است – راه و چاه مدیریت یک پارک تفریحی را به شما یاد می‌دهند. البته ناگفته نماند که در بعضی بخش‌های آموزشی، سازنده‌ها فرض کرده‌اند که شما قبلاً بازی‌های این سبک را تجربه کرده‌اید و پایه‌‌ای‌ترین موارد را به شما یاد نمی‌دهند! در کنار این موضوع، داستان بازی نیز از زبان همین شخصیت‌ها روایت می‌شود که البته خیلی داستان مهم و کلیدی‌ای نیست و صرفاً رقابت بین دو تا پارک تفریحی را برای شما روایت می‌کند؛ در واقع هدف شما این است که با ساخت یک شهر بازی تمام عیار و سرگرم‌کننده، گوی رقابت را از رقیب‌تان بدزدید و مشتری بیشتری را برای خودتان جمع کنید.

با این که نسخه قبلی سری Planet Coaster هنوز هم یک اثر کامل به شمار می‌رود و بازیکنان زیادی دارد، استودیوی Frontier که تجربه طولانی‌ای در ساخت این بازی‌ها دارد و با مجموعه RollerCoaster Tycoon از سال ۲۰۰۳ به این سبک پا گذاشته است،‌ ایده‌های جدیدی را به Planet Coaster 2 آورده است و سعی کرده تا معنای جدیدی را به مدیریت پارک‌ها اضافه کند. این نسخه با اضافه کردن یک بخش جدید برای ساختن پارک آبی و سرسره‌های آبی هیجان‌انگیز، کاری کرده تا حالا پارک تفریحی شما به یکی از کامل‌ترین مناطق تفریحی ممکن تبدیل شود و مردمی که به پارک می‌آیند بتوانند از تجربه بازی‌های آبی نیز نهایت لذت را ببرند. بخش داستانی بازی یا همان بخش کریر (Career)، شامل چهار سناریو مختلف می‌شود که هر کدام از آن‌ها چالش‌های سخت و البته سرگرم‌کننده خودشان را دارند. از آنجایی که می‌توانید این سناریو‌ها را به صورت جداگانه بازی کنید، حتی اگر در یکی از آن‌ها نتوانید هدف‌ها را به درستی انجام دهید، می‌توانید به سراغ یکی دیگر از بخش‌های بازی بروید؛ حقیقتاً این اتفاق را در بازی قرار است زیاد تجربه کنید، چرا که مدیریت یک پارک تفریحی خیلی پیچیده‌تر از این حرفاست که در ادامه درباره آن صحبت می‌کنیم.

اگر فکر می‌کنید که در بازی Planet Coaster 2 قرار است فقط یک سری وسایل را کنار هم قرار بدهید و با چند تا چرخ و فلک و رولر کوستر سر ر کار داشته باشید، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. تک‌تک اجزای این بازی با جزئیات فوق‌العاده ریز و مهمی طراحی شده‌اند که کار شما را به شدت پیچیده می‌کنند و در عین حال کمک می‌کنند تا واقعا حس کنید دارید یک پارک را مدیریت می‌کنید. اجازه دهید تا با چند تا مثال این موضوع را بیشتر توضیح دهیم؛ هر وسیله‌ای که می‌سازید، باید یک گیت ورودی، یک گیت خروجی و دو تا صف برای تجمع مردم داشته باشد و اگر این مسیرها با هم برخورد داشته باشند، باید طراحی خودتان را عوض کنید. بعد از ساختن این موارد، حالا باید این ترن هوایی را از نظر ایمنی تست کنید. اگر مهندس‌های شما تایید نهایی را بدهند، حالا بالاخره می‌توانید این ترن را افتتاح کنید. کار شما ولی اینجا به پایان نمی‌رسد؛ ممکن است یکی از ترن‌ها دچار خرابی شود یا یکی از ریل‌ها درست کار نکند یا برق لازم به این وسیله نرسد و دچار یک شرایط اورژانسی شوید. همه این‌ها را نیز شما باید کنترل نمایید و با استخدام مهندس‌ها یا نیروهای متخصص لازم، شرایط نگه‌داری هر وسیله را مدام بررسی کنید. در این بازی شما باید بارها دکمه ایست اورژانسی و کمک رسانی را فشار دهید تا خیلی سریع به شرایط بد رسیدگی کنید تا مردم راضی بمانند و از پارک شما خارج نشوند. از طرفی ممکن است به طور ناگهانی آبی که در استخرها و سرسره‌ها هست، سبز شود و یک ماده شیمیایی به درستی کار نکند. یا مثلاً افرادی که برای شما کار می‌کنند از شرایط ناراضی باشند و کار خودشان را به درستی انجام ندهند. همه این‌ها مواردی هستند که بازی را پیچیده می‌کنند و این پیچیدگی بعضی وقت‌ها تجربه بازی را به شدت اذیت‌کننده می‌کند.

جزئیات Planet Coaster 2 تمام نشدنی هستند؛ با یک نگاه گذرا به منوهای بازی می‌توانیم خیلی راحت متوجه این قضیه شویم. قبل از این که به سراغ ادامه جزئیات برویم، باید به این نکته هم اشاره کنیم که تجربه این بازی روی کنسول و با کنترلر ممکن است کمی گیج‌کننده باشد و پیدا کردن منوهای مختلف کار خیلی آسانی نیست. مهمانان پارک شما، درست مثل یک آدم واقعی عمل می‌کنند و نیاز‌های متفاوتی دارند؛ شما باید برای آن‌ها غذا و نوشیدنی تدارک ببینید، محل استراحت برای آن‌ها در نظر بگیرید، در جای جای محیط سطل آشغال بگذارید که یک وقت پارک شما را به زباله‌دانی تبدیل نکنند. از طرفی باید قیمت‌ها را به شکلی تنظیم کنید که دست به اعتراض نزنند و کلی موارد دیگر. شما باید در کنار استخرها رختکن‌های جداگانه بسازید و حتی یک خشک‌کن بگذارید که یک وقت اگر کسی احساس نیاز کرد، بتواند از آن استفاده کند! بله، همه این‌ها در این بازی مهم و کلیدی هستند. حتی این که چه قیمتی را برای وسایل بازی در نظر بگیرید هم می‌تواند روی پیشرفت شما تاثیر بگذارد.

با همه این اوصاف باید گفت که این بازی در بخش گیم‌پلی می‌تواند تجربه خاص و سرگرم‌کننده‌ای را در اختیار شما قرار دهد، با این که در لحظاتی آزار‌دهنده هم می‌شود. نوبتی هم که باشد، نوبت به بخش گرافیکی بازی می‌رسد. تک‌تک وسایل بازی از کوچک‌ترین‌ آن‌ها مثل چراغ برق گرفته تا وسایل بزرگ مثل سرسره‌ها، با ریزترین جزئیات ممکن طراحی شده‌اند که در نوع خودش بی‌نظیر است. دنیای رنگارنگ Planet Coaster 2 با زیبایی کارتونی خودش کاری می‌کند تا سخت بودن بازی را کمی فراموش کنید و صرفاً از محیط بامزه‌ای که در آن قرار گرفته‌اید لذت ببرید. تازه با دوربین ویژه‌‌ای که برای وسایل تفریحی در نظر گرفته شده است، حتی خودتان هم می‌توانید وارد وسایل مختلف شوید و آن‌ها را شخصاً تجربه کنید. به لطف حالت سندباکس (Sandbox) بازی، دست شما برای ساخت تمام مواردی که در ذهن دارید کاملاً باز است و می‌توانید یک پارک تفریحی را از صفر و با تمام ایده‌های خودتان طراحی کنید. در این بخش حتی این که طول ریل تر هوایی چند متر باشد یا مثلاً کارمندان شما چه ساعتی استراحت کنند نیز قابل تغییر است و تقریباً هر کاری که بخواهید می‌توانید انجام دهید. Planet Coaster 2 حتی یک بخش آنلاین و چند نفره تحت عنوان Franchise نیز دارد که در آن می‌توانید یک پارک را در کنار دوستان خودتان طراحی کنید.

با در نظر گرفتن تمام خوبی‌ها و کاستی‌های Planet Coaster 2، باید گفت که این بازی نسبت به نسخه قبلی خودش پیشرفت بسیار چشم‌گیر و رو به جلویی داشته است و با اضافه کردن ویژگی‌های جدید مثل بخش پارک آبی، به یک اثر کامل‌تر تبدیل می‌شود. این بازی مطمئناً برای کسانی که عاشق آثار شبیه‌ساز هستند می‌تواند اثری سرگرم‌کننده باشد، اما برای گیمرهای معمولی که شاید عادت به پیچیدگی بالای آن نداشته باشند، می‌تواند به تجربه‌ای سردرگم‌کننده و نه‌چندان جذاب تبدیل شود.

امتیاز بازی‌سنتر - 8

8

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
بخش جذاب سرسره‌ها و پارک آبی
توجه به جزئیات به شکلی بی‌نظیر
گرافیک جذاب و کارتونی
نقاط ضعف:
پیچیدگی بیش از حد که ممکن است آزاردهنده باشد
کنترل دشوار طراحی ترن‌های هوایی و سیستم برق رسانی
هوش مصنوعی عجیب کارمندان
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم PS5 بررسی شده است

User Rating: 3.86 ( 5 votes)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا