ایکس باکس سری ایکسبررسی بازیپلی استیشن 4پلی استیشن 5کامپیوترنینتندو سوییچ

بررسی بازی Lego Star Wars: The Skywalker Saga

ششمین اقتباس لگویی TT Games از «جنگ ستارگان» نه‌تنها بهترین انتخاب دوستداران این دنیای وسیع بعد از ساخته‌ی ریسپاون محسوب می‌شود؛ بلکه بهترین و کامل‌ترین اثر این استودیوی انگلیسی در طول ۱۷ سال کار روی فرنچایز لگو را تحویل مخاطب می‌دهد.

اگر امروز از هواداران «جنگ ستارگان» درباره‌ی محبوب‌ترین قهرمان و ابرشرور این جهان بپرسید،‌ احتمالا قبل از نام‌های لوک اسکای‌واکر و دارث ویدر، از «دیو فلونی» و «کتلین کندی» خواهید شنید. کندی با پروژه‌ی The Last Jedi و دهن‌کجی به میراث چند ده ساله‌ی «جنگ ستارگان»، این فرنچایز را به نابودی کشاند. در نقطه‌ی مقابل فلونی با همکاری «جان فورو» و با خلق «مندلورین» روح تازه‌ای در این مجموعه‌ی محبوب دمیدند. اقتباس لگویی TT Games همه‌ی این فراز و نشیب‌های این چند دهه را در قالب یک عنوان سرگرم‌کننده و با لحن خاص خود ارائه می‌دهد. به این معنا که حتی ضعیف‌ترین نقاط داستانی مجموعه (از جمله سرنوشت هان سولو و لوک اسکای‌واکر در سه‌گانه‌ی دیزنی) نیز به‌لطف طنز کم‌نظیر بازی برای مخاطب جذاب خواهند بود.

«این است راه…»

با شروع بازی، این امکان به شما داده می‌شود که یکی از سه قسمت ابتدایی سه‌گانه‌ی محبوب خود از «جنگ ستارگان» را انتخاب و داستان را از آن‌جا آغاز کنید. به مرور و با پیش‌روی و تکمیل قسمت اول سه‌گانه، قسمت‌های دوم و سوم آن نیز در دسترستان قرار می‌گیرند. تفاوتی نمی‌کند که کدام یک از این قسمت‌ها را برای شروع انتخاب کنید؛ زیرا در هر صورت اولین موردی که در مواجهه با The Skywalker Saga به چشمتان می‌خورد، پیشرفت بصری خارق‌العاده‌ی بازی نسبت به نسخه‌های پیشین سری لگو است. این پیشرفت به وضوح در نورپردازی، کیفیت مدل‌ها، طراحی محیط و … به چشم می‌خورد. یکی از ضعف‌های سری لگو در طراحی محیط و چینش آن‌ها،‌ استفاده‌ی بیش از حد از المان‌های تکراری در لوکیشن‌های متفاوت بود. به لطف طراحی هنری استادانه‌ی بازی، TSS از این قاعده مستثنی است و یکی از معدود عناوین سری محسوب می‌شود که می‌توان پویایی اثر اقتباس‌شده را در طراحی محیط نسخه‌ی لگویی هم دید. ماجرا جایی جالب‌تر می‌شود که بدانیم این دنیای بزرگ قرار است در ساختاری جهان‌باز قابل بازی باشد. موردی که در بخش‌هایی مثل شمشیری دو لبه عمل می‌کند و تا حدی به تجربه‌ی مراحل داستانی لطمه می‌زند. در واقع برخی از مراحل بازی برای استفاده‌ی بیش‌تر یا کم‌تر از یک محیط،‌ از ریتم می‌افتند و تجربه‌ای که باید را رقم نمی‌زنند. این موضوع وقتی آزاردهنده‌تر می‌شود که بدانیم مراحل بسیار کوتاه‌تر از همیشه هستند و تعدادشان نیز به ۵ ماموریت برای هر نسخه کاهش یافته است.

البته ماجرا در بخش جهان‌باز بسیار کم‌نقص‌تر و سرگرم‌کننده‌تر دنبال می‌شود. جایی که نه‌تنها به ده‌ها لوکیشن آشنای سری دسترسی دارید؛ بلکه می‌توانید برای وسیله‌ی نقلیه‌ی بین این سیاره‌ها هم دست به خلاقیت بزنید و سفینه‌ی محبوبتان را برای سفر انتخاب کنید. کنترل سفینه‌ها در عین سادگی،‌ دستتان را برای مانورهای هوایی و شلیک هم‌زمان باز می‌گذارد و مسلط شدن به آن کم‌تر از چند دقیقه زمان نیاز خواهد داشت.

از ۴ تا ۹۹ سال!

یکی از نشان‌های محصولات لگو که در گذر زمان تبدیل به یک میم اینترنتی و شوخی آنلاین شده است، به جامعه‌ی هدف این محصول خلاقانه اشاره می‌کند: «از ۴ تا ۹۹ سال!». این نوشته روی بسیاری از بسته‌های کوچک و بزرگ لگو نقش بسته است و انگار TT Games هم در تمامی مراحل طراحی اقتباس لگویی خود از «جنگ ستارگان» آن را در ذهن داشته. ذات عناوین لگو و جنس مکانیک‌هایشان به شکلی است که مخاطب خردسال بتواند به راحتی با آن‌ها ارتباط برقرار کند؛ اما این به معنای فراموش کردن بزرگ‌ترها نیست!

علاوه بر ده‌ها شخصیت آشنای سری (و لباس‌های متفاوتی که برای موقعیت‌ها مختلف در اختیار دارند)، امکان لول‌آپ آن‌ها در دو بخش متنوع وجود دارد. بخش اول توانایی‌های کلی شخصیت‌هاست که بین آن‌ها مشترک خواهد بود. بخش دوم نیز به هر کلاس اختصاص دارد و توانایی‌های مرتبط با آن را افزایش می‌دهد. اگرچه برای رسیدن به تمامی این لول‌آپ‌ها باید به سراغ ماموریت‌های فرعی و محیط‌های سیاره‌های مختلف بروید؛ اما با توجه به طراحی جذاب ساختار جهان‌باز TTS و تنوع بالای آن، از انجام این کار هم لذت خواهید برد.

مورد دیگری که از همان ثانیه‌های اول به دست گرفتن لایت‌سیبر متوجه خواهید شد، تغییر سیستم مبارزات بازی است. دیگر به‌مانند عناوین سری لگو،‌ ضربات شامل کمبوهای ساده نمی‌شوند و تغییر زاویه‌ی دوربین از حالت ثابت به سوم شخص نیز در پیاده‌سازی هر چه بهتر این سیستم موثر بوده است. در واقع دیگر ضربات به فشردن بی‌هدف دکمه‌های مختلف ختم نمی‌شود و با نواری که در کنار تصویر پس از اولین ضربه نقش می‌بندد،‌ این امکان وجود دارد که کمبوهای متنوعی را در مبارزات به کار ببندید. از استفاده از نیروی جدای و سیث گرفته تا پریدن و ضربات ناگهانی که حسابی از خجالت لگوهای مقابلتان درمی‌آیند. به همه‌ی این‌ها، تجربه‌ی بازی به صورت کو-آپ را هم اضافه کنید تا دیگر هیچ بهانه‌ای برای بازی نکردن این اقتباس لگویی متفاوت باقی نماند. البته اگر بخواهیم از نبودن بخش کو-آپ آنلاین چشم‌پوشی کنیم.

کلام آخر

بازی Lego Star Wars: The Skywalker Saga همان فرمولی را دنبال می‌کند که سال‌ها قبل محصولات لگو را به یک سرگرمی بی‌بدیل تبدیل کردند: «یک تجربه‌ی دل‌چسب و فراموش‌نشدنی برای ۴ تا ۹۹ سال!». دست‌پخت جدید TT Games فرصتی است تا بار دیگر عاشق دنیای بی‌نظیر «جنگ ستارگان» شوید و بیش از ۴۰ سال میراث بزرگ‌ترین فرنچایز تاریخ ژانر علمی-تخیلی را مرور کنید.

امتیاز بازی‌سنتر - 8.5

8.5

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت:
یکی از کامل‌ترین و جذاب‌ترین اقتباس‌های لگویی تاریخ
روایتی دیدنی از ۴۰ سال میراث «جنگ ستارگان»
تجربه‌ی جهان‌باز لذت‌بخش
طنز دوست‌داشتنی سری لگو
ده‌ها کاراکتر، سفینه، سیاره و ماجراجویی جدید که ارزش تکرار بازی را به‌شدت بالا می‌برند
نقاط ضعف:
مشکلات فنی و افت فریم
کوتاهی بیش از اندازه‌ی برخی از مراحل
برخی از مراحل داستانی، قربانی ساختار جهان‌باز بازی شده‌اند
جای همیشه خالیِ کو-آپ آنلاین
این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم Xbox Series X بررسی شده است

User Rating: 4.17 ( 3 votes)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا