بررسی بازی Judgment (PS5/Xbox Series X|S)

اواخر نسل هشتم  کنسول‌های بازی با عرضه‌ی یک نسخه‌ی فرعی از سری یاکوزا با نام Judgment، خون جدیدی در رگ‌های این سری تزریق شد. عنوانی که باحفظ المان‌های اصلی گیم‌پلی در عناوین یاکوزا، با داستانی جدید، تجربه‌ی متفاوتی را برای هواداران این سری خلق کرده بود. بازی جاجمنت به حدی مورد توجه قرار گرفت که نه تنها SEGA اخیرا با معرفی Lost Judgment خبر از ادامه‌ی این سری در نسل نهم داد؛ بلکه نسخه‌ی ریمستر جاجمنت را برای کنسول‌های نسل‌ نهمی عرضه کرد. حال باید دید نسخه‌ی ریمستر بازی Judgment تا چه اندازه نسبت به نسخه‌ی نسل هشتمی خود پیشرفت داشته است.

سه سال قبل از شروع داستان اصلی بازی، وکیل جوانی به نام «یاگامی» با پیروزی در یک پرونده‌ی مهم به سرعت مشهور می‌شود. موکل یاگامی یک سال بعد از تبرعه شدن، به جرم قتل همسرش، مجددا بازداشت می‌شود؛ این مسئله باعث می‌شود که نه تنها همه، بلکه یاگامی نیز تصور کند در قضاوت خود اشتباه کرده است. تمامی این اتفاقات باعث سرخوردگی موکل جوان داستان شده و نهایتا یاگامی تصمیم می‌گیرد؛ وکالت را کنار گذاشته و به عنوان کاراگاه خصوصی، مشغول به کار شود.

داستان بازی در زمان حال روایت می‌شود؛ جایی که سه سال از این اتفاقات گذشته و پرونده‌ی مشکوکی توسط یاگامی در حال بررسی است. ماجرای این پرونده‌ی مشکوک در خصوص یک قاتل زنجیرهای با نام Mole است و ماجرا زمانی جذاب می‌شود که شخصیت اصلی بازی متوجه ارتباطات زیاد این پرونده با پرونده‌ی سه سال پیش می‌شود.

از منظر روایت، بازی جاجمنت به سه بخش تقسیم می‌شود:

بخش اول که مهمترین المان قصه‌گویی در جاجمنت است، میان‌پرده‌های بازی است.  موسیقی متن، دیالوگ‌ها و فلش‌بک‌هایی که گاها در این میان‌پرده‌ها می‌بینیم، همگی تلاش می‌کنند تا داستان رازآلود بازی را به تصویر بکشند. بخش دوم قصه‌گویی در طراحی مراحل اصلی بازی اتفاق می‌افتد؛ جایی که عنوان جاجمنت تلاش می‌کند تا با المان‌های موجود در گیم‌پلی بازی، حس و حال یک کاراگاه خصوصی را به شما نشان دهد. مراحل تعقیب و گریز ، بازکردن قفل‌ها، درگیری‌های خیابانی و یا استفاده از درون برای شناسایی از مثال‌های خوب این بخش به شمار می‌آیند. در نهایت ستون سوم  در قالب قصه‌گویی محیطی اتفاق می‌افتد. اسناد و مدارکی که در طول بازی به صورت متنی یا شنیداری پیدا می‌کنید بخشی از بار داستان‌گویی را به دوش می‌کشند. طراحی بصری محیط، اگر چه پرجزییات نیست اما نقش بسزایی در فهم یک زندگی ژاپنی و نقش یاکوزاها(مافیاهای ژاپنی) در زندگی شهری را دارد.

تمامی موارد ذکر شده در کنار هم،  داستان یک کاراگاه خصوصی باهوش را در دل کوچه پس کوچه‌های ژاپن، به تصویر می‌کشند. در کنار همه‌ی این موارد تنوع شخصیت‌های فرعی کمک شایانی به داستان‌پردازی کرده است. وجود یک دوست احمق ولی قدرتمند و وفادار یا یک رئیس سالخورده ولی با تدبیر به عنوان مشاور در کنار شخصیت اصلی، باعث می‌شوند فهم داستان ملموس‌تر شود. تنوع شخصیت‌های فرعی کم نبوده و با توجه به پرداخت خوبی که روی آن‌ها انجام شده است، روند فهم داستان، شفاف‌تر می‌شود. با همه این تفاسیر قصه‌گویی در بازی Judgment بی‌ایراد نیست؛ به عنوان مثال قصه‌های فرعی عموما نه تنها کاملا بی‌ربط به داستان اصلی هستند بلکه بسیار ساده و بدون جذابیت دنبال می‌شوند.

گیم‌پلی بازی جاجمنت به عنوان یک بازی جهان‌باز، گستردگی قابل توجهی دارد. گشت و گذار در شهر، سیستم‌ دوست‌یابی، خرید و فروش از مغازه‌ها ودرگیری‌های خیابانی سرگرم‌کننده هستند. خلاف اکثر عناوین یاکوزا به شما این اجازه داده می‌شود تا به دو روش مبارزه کنید(چیزی شبیه به سیستم مبارزات در یاکوزا زیرو). ارتقای قابلیت‌ها در مبارزات نیز به وسیله‌ی یک درخت مهارت سه شاخه‌ای اتفاق می‌افتد. امتیازهایی که برای این درخت مهارت نیاز دارید نیز با انجام ماموریت‌های اصلی و فرعی و همچنین تعاملات محیطی  به دست می‌آید. تعاملات محیطی شما شامل دوست‌یابی، درگیری‌های خیابانی و انجام مینی‌گیم‌های زیادی است که در سطح شهر با آن‌ها برخورد خواهید کرد. یکی از مینی‌گیم‌های جذاب موجود در عنوان جاجمنت، استفاده از دستگاه‌های آرکید و تجربه‌ی عناوین قدیمی‌ شرکت سگا است. چیزی که البته در سری یاکوزا هم وجود داشت.

مهمترین تفاوت گیم‌پلی بازی جاجمنت در مقایسه با عناوین یاکوزا، قسمت‌هایی از بازی است که شخصیت اصلی باید به عنوان کاراگاه بازی را پیش ببرد. طراحی سیستم‌های کاراگاهی مثل استفاده از درون، تعقیب نامحسوس و بازکردن قفل‌ها مثال‌های خوبی از این بخش هستند. متاسفانه طراحی سیستم‌های کاراگاهی متنوع نبوده و بعد از چند بار روبرو شدن با آن‌ها کسل‌کننده می‌شوند.

تفاوت اصلی نسخه‌ی ریمستر جاجمنت نسبت به نسخه‌ی نسل هشتمی آن در بخش گرافیک اتفاق می‌افتد. لودینگ‌های کوتاه و جزییات نورپردازی در انیمیشن‌های صورت شخصیت‌ها، از مهمترین تفاوت‌های این بخش به شمار می‌آیند. در مبارزات، مخصوصا زمانی که میان‌پرده‌های کوتاه به روند مبارزات اضافه می‌شوند(QTE)، افت فریم خاصی را مشاهده نمی‌کنیم. تنها مشکل اصلی گرافیک بازی کمبود جزییات بصری در محیط بازی است.

موسیقی متن بازی Judgment کاملا سوار بر شرایط بازی‌است. بسته به این که شما در حال دیدن یک میان‌پرده باشید یا در حال نبرد با یاکوزاها در خیابان، ریتم موسیقی متن بازی متفاوت است. همان‌طور که موسیقی متن در کات‌سین‌ها یکی از پایه‌های روایت مرموز جاجمنت به حساب می‌آید، در توازنی مثال زدنی به هنگام نبردهای خیابانی تمام وکمال در خدمت گیم‌پلی قرار می‌گیرد تا شیرینی مبارزات دو چندان شود.

در بخش صدا‌گذاری هم اضافه شدن دیالوگ‌های انگلیسی به بازی باعث شده تا خلاف عناوین یاکوزا بتواند افراد بیشتری را درگیر تجربه‌ی این عنوان کند.

در مجموع نسخه‌ی بهبود یافته‌ی عنوان جاجمنت با تغییراتی جزیی در بخش گرافیک عرضه شده است. به لطف مواردی مثل لودینگ‌های سریع یا افت فریم‌های کمتر نسبت به نسخه‌ی پیشین می‌توان گفت، اگر هنوز این بازی را تجربه نکرده‌اید بهتر است برای بازی کردن آن به سراغ نسخه‌ی بهبودیافته‌ی آن بروید.

امتیاز بازی‌سنتر - 8.5

8.5

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: داستان رازآلود بخش کاراگاهی تجربه‌ی متفاوتی نسبت به عناوین یاکوزا در اختیارتان قرار می‌دهد لودینگ‌ها نسبت به نسخه‌ی پیشین بهبود کوتاه‌تر شده‌اند نور‌پردازی بهبود یافته درخت مهارت مطابق با شخصیت اصلی بازی و خصوصیات کاراگاهی اونقاط ضعف: انیمیشن‌ها کماکان حال و هوای یک اثر متوسط نسل هشتمی را دارند مراحل فرعی سطحی این بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم Xbox Series X|S بررسی شده است

User Rating: 3.04 ( 6 votes)
خروج از نسخه موبایل