بررسی بازی Forza Horizon 5: Rally Adventure

استودیو پلی گراند در طول یازده سال گذشته و از زمان عرضه اولین شماره از سری فورتزا هورایزن همواره نبوغ و خلاقیت خود را در هر شماره از این سری به رخ طرفداران سبک ریسینگ کشیده است. از جمله میتوان به شماره دوم اشاره کرد  که در آن محدودیت جاده ای برداشته شد و یا شماره چهارم که مکانیزم تغییر فصل ها برای اولین بار در یک عنوان ریسینگ پیاده شده بود. بسته‌های الحاقی هم از همین نوآوری پلی گراند تا حد زیادی بهره‌مند بودند و در هر کدام از آن‌ها معمولا شاهد مسابقات و یا تم متفاوتی بودیم ، اما متاسفانه برای ساخت دی ال سی آخر شماره پنجم این استودیو به خواب زمستانی رفته و در قالب دی ال سی جدید با نام بازی Forza Horizon 5: Rally Adventure کل خلاقیت خود را از دست داده است طوری که حتی موفق نشده از پتانسیل مسابقات رالی به خوبی استفاده کند.

اول به سراغ بررسی جاده‌ها و نقشه کلی برویم. این بار شاهد یک نقشه نسبتا کوچک با نام Sieraa Nueva هستیم که در نگاه اول شباهت زیادی به نقشه اصلی یعنی مکزیک دارد. بخش‌های مختلف نقشه شامل بخشی‌های کویری، جنگلی و کوهستانی می شوند که فعالیت های‌جانبی و مسابقات در آن‌ها پخش شده‌اند. فعالیت‌های جانبی شامل رکورد سرعت، دریفت و پرش‌ها می‌شوند که تنوع و تعداد آن‌ها هم مناسب است. همچنین در این دی ال سی در اقدامی عجیب تابلو‌های کوچکی که با جمع آوری آن‌ها در نسخه‌های قبلی xp و یا پاداش‌های متفاوتی را به دست می آوردیم، در اینجا با تعدادی مکعب، تابلو و وانت‌هایی از جنس پینیاتا جایگزین شده‌اند که جمع آوری آن‌ها هیچ پاداشی را برای بازیکن در بر ندارد و تنها برای جمع آوری میزان کمی پوینت برای چالش‌ها در نظر گرفته شده‌اند. همچنین مکعب ها و پینیاتا ها بعد از چند دقیقه دوباره به سطح نقشه بازمی‌گردند و عملا میتوان ۱۰۰ عدد از هر کدام را که بازی از ما درخواست می کند، تنها در یک نقطه از نقشه به دست آوریم. فراموش نکنید این تابلوها معمولا در نسخه‌های قبل بازیکن را برای جمع آوری آن‌ها به چالش می کشیدند و همچنین ما را به سفر به تمام نقاط نقش می بردند، اما در اینجا گویا فقط برای افزودن محتوا بیشتر به شکل نامطلوبی حضور دارند که جمع آوری آن‌ها بیشتر آزار دهنده است تا سرگرم کننده.

در کنار این موارد نحوه شرکت در مسابقات رالی در این بسته الحاقی جدید به این شکل است که به ما اجازه داده می‌شود که به سه تیم مختلف که در این نسخه حضور دارند بیپوندیم و با جمع‌آوری امتیازات کافی در نهایت با بهترین راننده هر کدام از این تیم‌ها به رقابت پرداخته و در صورت پیروزی، در مسابقه نهایی شرکت کرده تا به عنوان قهرمان مسابقات رالی انتخاب شویم. هر کدام از تیم‌ها دارای مسابقات و چالش‌های مختلفی هستند. به عنوان مثال یکی از آن‌ها تمرکز بیشتری بر روی مسابقات در طول شب همراه با آب و هوای بارانی دارد و دیگری تمرکز بیشتری بر روی مسابقات گروهی. در کل این بخش‌ها به عنوان یکی از موارد مثبت رالی ادونچر به حساب می‌آیند.

وقتی صحبت از مسابقات رالی به زبان می آید، معمولا با مسابقاتی طرف هستیم که در جاده‌های مخصوص که خصوصیات خاص خود همراه با قوانین مختص به خود را به همراه دارند، برگزار می شوند. در بین بازی‌های ویدیویی می‌توان به سری Dirt و WRC اشاره کرد که به خوبی سعی کرده‌اند تا این جاده ها را طراحی کنند. در خصوص قوانین هم معمولا شاهد قوانین نسبتا کلی این مسابقات مثل پنالتی خارج شدن از پیست و مسیریابی در این عناوین هستیم. انتظار می‌رفت برای رالی ادونچر هم سازندگان حداقل این ویژگیها و قوانین ابتدایی مسابقات رالی را رعایت کنند و یا حداقل گزینه‌ای برای فعالسازی آن‌ها وجود داشته باشد، اما متاسفانه خبری از هیچ کدام نیست.

اما در رالی ادونچر طراحی جاده‌ها به نحوی انجام گرفته که هم برای مسابقات معمولی مناسب باشند و هم بتوان مسابقات رالی را در آن‌ها برگزار کرد. بدین صورت مسابقاتی که به صورت گروهی انجام می‌شوند همانند گذشته به لطف هندلینگ و فیزیک خوب سری به شدت جذاب و سرگرم کننده هستند و به لطف طراحی خوب جاده‌های Sieraa Nueva معمولا مسابقات بر روی سطح‌های مختلف (تارمک) از جاده‌های آسفالت گرفته تا دل کویر برگزار می‌شوند که انصافاٌ تجربه آن‌ها به شدت سرگرم کننده و دلچسب است. اما در آن طرف به کیفیت مسابقات رالی به واسطه همین طراحی جاده‌ها ضربه شدیدی وارد شده‌است. در حالی که یکی از نکات برجسته رالی برگزاری مسابقات در مسیر های پر و پیچ خم و تنگ و باریک است، در رالی ادونچر عملا این هیچ کدام از جاده‌ها چنین ویژگی‌هایی را همراه با خود ندارند و تمام چالش و حس و حال مسابقات رالی از بین رفته‌است. از قوانین سفت و سخت رالی هم تنها شاهد مسیریاب در این عنوان هستیم که باز هم نتوانسته کمک خاصی برای بهبود وضعیت این مسابقات انجام دهد. در کل تجربه رالی در این بسته الحاقی که نام «رالی ادونچر» را یدک  می‌کشد به شدت ناامید کننده‌است.

در بحث گرافیک و پرزنتیشن کلی بازی شاهد بهبودهای فراوانی نسبت به نسخه اصلی هستیم که باز هم می‌تواند ما را وادار به تحسین استودیو پلی‌گراند کند. حال به لطف تکنولوژی جدید استفاده شده برای شن و ماسه، رانندگی روی این سطوح به شکل قابل توجهی بهبود پیدا کرده ‌است. با حرکت اتومبیل بر سطح جاده‌‌های شنی و ماسه‌ای، شاهد گرد و خاک در محیط هستیم که به شکل واقع گرایانه‌ای به سطح اتومبیل هم منتقل شده و در کمتر ازچند ثانیه کل بدنه اتومبیل داخل شن و ماسه محو می‌شود. در ادامه اگر بدنه اتومبیل با آب باران و یا گودال‌ آب تماس پیدا کند، باز هم شاهد آن هستیم که شن و ماسه‌‌ای که بر روی بدنه اتومبیل وجود دارد تنها در بخش‌هایی که آب با آن تماس پیدا کرده پاک می‌شود و باقی بخش‌ها همچنان کثیف باقی می‌ماند. از دیگر موارد اضافه شده به رالی ادونچر می‌توان به حضور پرشمار تماشگران در تمام مسابقات و همچنین استفاده بیشتر از حیوانات مختلف در جریان مسابقات  اشاره کرد که حس و حال پویایی به کل مسابقات داده‌است. به عنوان مثال در اکثر مسابقات شاهد حرکت حیوانات در کنار جاده و یا حرکت آن‌ها در سطح جاده هستیم که لحظات جذابی را به وجود می‌آورند. یکی دیگر از نکات جدیدی که شماره پنجم همراه با رالی ادونچر اضافه شده، آنتی لگ برای اتومبیل‌هایی است که از موتور توربوشارژ بهره می‌برند. به بیان ساده‌تر آنتی لگ باعث ایجاد یک افکت آتش و صدای مختص به اتومبیل‌های توربوشارژ می‌شود که وجود آن یک نکته مثبت محسوب می‌شود.

نتیجه‌گیری:

از رالی ادونچر می‌توان به عنوان یک بسته‌الحاقی ناامید کننده نام برد که نتوانسته به خوبی از پتانسیل بسیار خوبش برای مسابقات رالی استفاده کند. نبود قوانین این مسابقات و طراحی غیر استاندارد جاده‌ها از جمله عواملی هستند که ضربه شدیدی به تجربه مسابقات رالی وارد کرده‌اند. اما غیر از آن در باقی بخش‌ها از جمله مسابقات گروهی با عنوانی به شدت سرگرم کننده و خوب طرف هستیم. همچنین پیشرفت‌های گرافیکی در رالی ادونچر به شدت خوش می‌درخشد و به عنوان یک نکته مثبت محسوب می‌شود. اما در کل سیاستی که پلی‌گراند در خصوص آی پی فورتزا هورایزون در نظر گرفته کمی نگران کننده به نظر می‌رسد. استودیویی که یک زمانی با نبوغ و خلاقیت خودش فورتزا هورایزون را به اوج رساند، حال در دو DLC اخیر نسخه پنجم تا حدودی از آن نوآوری همیشگی فاصله گرفته و فقط دست به تکرار زده ‌است.

امتیاز بازی‌سنتر - 7

7

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: تکنولوژی استفاده شده برای شن و ماسهطراحی خوب جاده‌ها برای مسابقات گروهیپرزنتیشن کامل و پویا برای مسابقات از جمله حضور پر تعداد تماشاگراناضافه شدن آنتی لگ برای موتورهای توربو شارژنقاط ضعف: طراحی نامناسب جاده‌ها برای مسابقات رالیغیبت کامل قوانین مسابقات رالیغیبت نوآوری و خلاقیت استودیو پلی گراندتغییر نامناسب تابلوهای XPاین بازی بر اساس نسخه ارسالی سازنده بر روی پلتفرم Xbox Series بررسی شده است

User Rating: 3.65 ( 3 votes)
خروج از نسخه موبایل