بررسی بازی DiRT 3

زمانی که در سال 2007 ، عنوان زیبا و مهیج DiRT، توسط استودیوی پرآوازه و نام آشنای Codemasters منتشر شد ، همه از جای خود برخاستند و به نزدیکترین فروشگاه بازی محل زندگی شان رفتند تا در اولین فرصت بتوانند این اعجوبه ی نسل را تجربه کنند. با نمایش های خیره کننده ای که DiRT از خود بر جای گذاشت ، همه متوجه شدند که با سری فوق العاده ی دیگری رو به رو هستند. درست است که میانگین امتیازات DiRT به 90 نرسید ، اما توانست یکی از بهترین های این نسل شود. پس از آن در سال 2009 بود که Codemasters تصمیم گرفت نسخه ی دوم این سری را به انتشار رساند. این عنوان توسط 50 سایت و مجله ، مورد بررسی قرار گرفت و میانگین امتیازاتش به 87 رسید. پس از عرضه ی DiRT 2 ، موفقیت این سری تثبیت شد و هنوز هم ، پس از گذشت دو سال ، طرفداران این سری ، دست از سر آنبر نداشتند. بعد از گذشت مدت نسبتاً کمی از عرضه ی DiRT 2 ، کمپانی Codemasters نسخه ی سوم آن را معرفی کرد و روح تازه ای به طرفداران این سری بخشید تا برای عرضه ی آن لحظه شماری کنند. حال تمام انتظارات به پایان رسیده و این عنوان فوق العاده روانه ی بازار های جهانی شده است.سومین نسخه از این سری ، چندی پیش در تاریخ 24 May در دسترس گیمر های حریصی قرار گرفت که مدت ها انتظار آن را می کشیدند ، و همه را بر آن داشت تا بار دیگر با کنسول یا PC خود به استقبال آن بروند. سبک DiRT 3 ، یکی از زیر شاخه های ژانر Racing ، به نام Rally / Offroad Racing می باشد که به نوبه ی خود طرفداران بسیاری دارد. این بازی جذاب ، مهیج و پرطرفدار ، برای 3 پلتفورم PS3 و X360 وPC عرضه شد. ناشر و سازنده ی آن برای بار دیگر Codemasters می باشد. کمپانی که در کارنامه اش نمره های فوق العاده ای نظیر سری Operation Flashpoint و F1 دیده می شود. حال فرصتی نصیبمان شد تا این عنوان را تجربه نماییم و شما را با نقد و بررسی آن همراه سازیم.امیدواریم تا آخر این مقاله با ما باشید !

گیم پلی DiRT 3 نسبت به نسخه ی های قبلی آن پیشرفت چشمگیری داشته است. این بخش از بازی بر اساس 3 حالت DiRT Tour ، Single Player و Multiplayer بنا شده است که در ادامه به طور جداگانه به هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.

در ابتدا قصد داریم قسمت DiRT Tour که جذاب ترین آیتم در گیم پلی بازی به شمار می رود را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم. در همان اول که شما وارد منوی DiRT Tour می شوید ، با 4 مثلث رو به رو هستید و به ناچار باید اولین مثلث را انتخاب نمایید. اما به همین جا محدود نمی شود. در هر کدام از آن مثلث ها نیز در واقع Episodeهایی موجود است و در ابتدای بازی شما باید وارد اولین Episodeشوید. در این بخش جاده های وجود دارد که به چند بخش تقسیم می شوند. جذاب ترین آن ها قسمت مسابقه ای است. بازیکن قبل از اینکه بخواهد Raceـی را آغاز کند ، با منوی جدیدی رو به رو است که در آن می تواند درجه ی سختی بازی و تنظیمات ماشین خود را تغییر دهد. همچنین از منویی دیگر ، می تواند کسانی که در این مسابقه شرکت کرده اند را ببینید و با آنها آشنا شوید. شاید نزد خود بگویید که آشنایی ما با آنها به چه دردی می خورد ، اما کاملاً در اشتباهید ، پس از مدتی که جاده های این بازی را انجام دادید ، کسانی که نسبت به دیگر رقبایتان قوی تر هستند را خواهید شناخت. به طور گلی گیم پلی DiRT 3 بسیار روان است و کنترل اکثر ماشین های آن فوق العاده است. کنترل اتومبیل ها تنها در مواقعی که پیچ های جاده بسیار زیاد است ، کمی مشکل می شود که این مشکل را می توان با انجام Drift های متعدد ، حل کرد. در هنگام پیچ های معمولی نیز ، کنترل ماشین بسیار آسان است و تنها باید با آنالوگ آنرا کنترل نمود و نیازی به Drift نیست. شما در طول بازی می توانید دوربین را نیز تنظیم کنید. قادر هستید تا دوربین را طوری تنظیم کنید که ماشین معلوم باشد و یا نباشد و در مواقعی که قصد دارید بازی را با فرمان های مخصوص انجام دهید ، بهتر است دوربین را داخل ماشین تنظیم کنید ، زیرا هم جذابیت بازی بالا می رود و هم کمی آسانتر می شود. در طول انجام بازی ، بر روی کف جاده ، خط سبز رنگی وجود دارد که به عنوان یک راهنما عمل می کند. اگر از روی آن بروید سرعت ماشینتان تقریباً متعادل می ماند ، اما اگر از کنار یا بیرون آن بروید ، کمی پیمودن جاده ها سخت می شود و کنترل بازی از دستتان خارج می شود. در اکثر جاده های صاف و همواری که در بازی وجود دارد ، سرعت ماشین بالا می رود ، اما در جاده های خاکی ، سرعت ماشین بسیار متغیر است ؛ یعنی ممکن است ، سرعت اتومبیلتان بالا باشد و ناگهان وارد زمینی شوید که کف آن را سنگ های زیادی فرا گرفته است ، در این صورت سرعت ماشین یک دفعه پایین می آید. جاده هایی که در بازی وجود دارد ، در شهر های مختلفی است. Kenya و Norway دارای جاده های فوق العاده تری هستند و رانندگی در آن از جذابیت بالایی برخوردار است. ترمز ماشین های بازی ، بسیار خوب عمل می کند و متانسب با هر جاده ، طراحی شده است ، البته کمی هم بستگی به تنظیماتی که خودتان انجام می دهید دارد.,,در ادامه قصد داریم به معرفی بخش های Vehicle Setup بپردازیم :

Gear Ratio : در این قسمت رابطه ی بین دنده ها و دور موتور را تنظیم می کنید.هر چقدر آنرا به سمت Long ببرید ، دنده های ماشین دیرتر عوض می شوند که به درد جاده های صاف و بدون پستی و بلندی می خورد. اما هر قدر آنرا به سمت Short ببرید ، دنده های ماشین در دور موتور کمتری عوض شده و در نتیجه بیشتر به درد جاده های پیچ در پیچ می خورد تا پس از آنکه سرعت ماشین کم شد ، دوباره به شتاب اولیه ی خود برگردد. به طوری کلی توصیه می شود که آن را یک خانه به سمت Short ببرید تا هم شتاب ماشینتان حفظ شود و هم بتوانید در جاده های پیچ در پیچ راحت تر رانندگی کنید.

Downforce : در این قسمت نیرویی که بر چهار چرخ ماشین وارد می شود را تنظیم خواهید کرد. توضیح خاصی این قسمت ندارد ، اما بدانید که اگر آنرا به سمت Low ببرید ، ماشینتان تعادل خود و سرعتش را حفظ می کند و کمتر از کنترل شما خارج می گردد.

Suspension : تنظیم سیستم تعلیق و یا به اصطلاح کمک فنرهای ماشین می باشد. هر قدر آنرا به سمت Soft ببرید ، کمک فنر های ماشین نرم تر می شوند و در مواقعی که در مسابقه مجبورید با ماشین پرش کنید به دردتان می خورد ، اما اگر جاده صاف و هموار است آن را وسط بگزارید و زیاد به سمت Stiff نزدیکش نکنید ، زیرا باعث می شود ماشینتان زیاد چپ کند و یا از کنترلتان خارج گردد.

Red Height : در این بخش ارتفاع ماشینتان را تنظیم می نمایید. اگر آنرا به سمت Low ببرید ، ارتفاع ماشینتان کمتر و اگر به سمت High ببرید ، ارتفاع ماشینتان نسبت به سطح زمین بیشتر خواهد شد.

Differential : تنظیم قفل شدن دیفرانسیل ! هر قدر آنرا به سمت Strong ببرید ، دیفرانسیل زودتر قفل شده و در نتیجه Drift نیز آسان تر می شود و قر مقدار به سمت Loose ببرید ، دیفرانسیل دیتر قفل می شود که به درد جاده های صاف و هموار می خورد.

Brake Bias : در این قسمت مشخص می کنید که نیروی ترمز بیشتر روی چرخ های عقب باشد یا جلو. به طوری کلی اگر آنرا وسط بگزارید و به آن دست نزنید کنترل ماشین راحت تر می شود و درصد اینکه کنترل آن از دستتان خارج شود ، بسیار پایین می آید.

قسمت بعدی گیم پلی بازی ، بخش Single Player است که این مود نیز از دو بخش مجزا به نام های Time Trial و Single Race تشکیل شده است. ابتدا به بخش Time Trial می پردازیم. در این مود اول باید Discipline خود یا همان نوع جاده را انتخاب کنید که شامل Rally ، Rally Cross ، Trailblazer و … می باشد. در بخش بعدی می بایست مکان برگزاری مسابقه را انتخاب کنید که سلیقه ای است ( پیشنهاد می شود Kenya را انتخاب کنید ). در آخر نیز می بایست Class ماشین خود را انتخاب کنید که شامل دو بخش Classic و Modern می باشد. همچنین هنگامی که ماشین ها را انتخاب می کنید ، یا می توانید ماشین ساده ای انتخاب کنید و یا قادرید ماشینی انتخاب کنید که روی آن تبلیغات کمپانی ها درج شده است. همانند قسمت DiRT Tour ، قبل از انجام مسابقه می توانید وارد بخش هایی مانند درجه ی سختی و Vehicle Setup شوید. در طول انجام بازی ، یک Ghost و یا Ghost هایی ، شما را همراهی می کنند که در واقع نقش یک رقیب فرضی را بازی می کنند. اما باید در نظر داشته باشید که از او زودتر به پایان برسید تا بتوانید برنده ی شوید.

بخش بعدی از قسمت تک نفره ی بازی ، Single Race می باشد. تنظیمات این قسمت همانند Time Trial است ، با این تفاوت که اینبار می توانید نوع آب و هوا را انتخاب نمایید. همچنین می توانید تعداد دور های مسابقه را انتخاب کنید. انتخاب ماشین ها نیز در این قسمت به عهده ی خودتان است. در منوی قبل از بازی ، بار دیگر قادر هستید تا درجه ی سختی بازی و Vehicle Setup را تغییر دهید. اما گزینه ی دیگر به نام Entrants وجود دارد که با استفاده از می توانید ببینید با چه کسانی قرار است مسابقه دهید. شرکت کنندگان در این Race ، هشت نفر هستند که هفت تن از آنها رقیب شما اند و برای پیروزی باید در طول بازی از آنها پیشی بگیرید. البته تمام مسابقه ها مانند مسابقات معمولی نیست و برخی از آن بسیار جذاب است و همانند Match های سری Flatout می باشد. در تمام بخش های بازی ، شما با ماشین های به روزی رو به رو هستید و مطمئناً همین امر ، یکی از علل موفقیت بازی است.

در ادامه قصد داریم به بررسی یکی از جذابترین حالت های بازی ، یعنی Multiplayer آن بپردازیم. مخاطبان در این بخش می توانند با نهایتاً هشت بازیکن به رقابت بپردازند که این مهم به سه صورت ، انجام می پذیرد. یا می توانید به صورت مسابقه ی معمولی انجام دهید و یا مانند حالت هایی بازی کنید که در بخش Single Race وجود دارد. خوشبختانه Split/Screen نیز در بخش چند نفره ی DiRT 3 وجود دارد که جذابیت خاصی به آن بخشیده است و شما می توانید در یک تصویر ، با دو نیم شدن آن ، به همراه دوست خود ، در منزل به بازی بپردازید. همچنین بخش جدیدی به Multiplayer بازی اضافه شده که Capture The Flag نام دارد و از جذابیت بالایی برخوردار بوده و انجام آن با تعداد نفرات زیاد بسیار جذاب و مهیج است. به طور کلی ، هیچ نقصی نمی توان در گیم پلی بازی پیدا کرد. سراسر گیم پلی DiRT 3 شور و هیجان زیادی وجود دارد که هر کس را به انجام بیش از حد آن وا می دارد. شایان ذکر است که شما می توانید ، مسابقه هایی را که انجام می دهید ضبط کرده و آنرا در YouTube شیر نمایید. همچنین باید گفت که اگر در طول روز ، این عنوان را زیاد بازی کنید ، موجب اعتیادتان می شود !

DiRT3 با نسخه ی دوم موتور قدرتمند Ego ساخته می شود. لازم به ذکر است که کمپانی Codemasters از این موتور در ساخت عناوین دیگری همچون Operation Flashpoint: Red River و F1 2011 نیز استفاده کرده است. سازندگان این موتور دو کمپانی Codemasters و Sony می باشند و سال 2011 ، اولین سالی است که از این موتور استفاده شده است. گرافیک بازی ، به لطف قدرت های گسترده ی این موتور بسیار چشم نواز است و در نسخه ی PC ، به علت پشتیبانی از DirectX 11 ، گرافیک این عنوان بسیار زیبا تر جلوه می دهد. طراحی تمام محیط های درون بازی ، مخصوصا محیط های خاکی ، بسیار خوب انجام گرفته است. همچنین برای طراحی و ساخت آنها ، از بافت های خوب و قوی بهره گیری شده است که حتی یک ایراد هم از آنها نمی توان پیدا کرد. جنگل های درون بازی بسیار وسیع است ، تا جایی که گاهی اوقات ، انتهای آن ها را نمی توان با چشم دید ، بنابراین می توان نتیجه گرفت که Codemasters نیز همانند برخی استودیو های دیگر ، در بازی های خود از محیط های وسیع استفاده کرده است. افکت های فوق العاده ای نظیر باران ، رعد و برق و برف در بازی وجود دارد که همه ی انها مخصوصاً افکت باران بسیار زیبا و به بهترین نحو ممکن طراحی شده اند. هنگامی که در بازی ، باران شروع به باریدن می کند ، قطره های آن به دوربین برخورد کرده و صحنه ی فوق العاده جالبی را پدید می آورد. رنگ بندی تمام اجزای بازی مخصوصاً محیط های آن بسیار فوق العاده است و می توان فهمید که در موتور Ego 2.0 پالت رنگی قدرتمند ، با رنگ های زیادی وجود دارد. همچنین تمام مراحل بازی در روز رخ نمی دهند ، برخی از آنها در شب هستند که گاهاً باران یا برف نیز با آنها همراه می شود. جالب است بدانید ، مادامی که در حال توقف هستید ، حشرات موجود در جنگل را مشاهده می کنید. سیستم Dynamic Whater نیز در بازی وجود دارد. به طور مثال ، اگر مسابقه ای ، مدت زیادی به طول انجامد ، ناگهان آفتاب غروب می کند و صحنه ی زیبایی به آن می بخشد. خوب شد از غروب آفتاب زیبای درون بازی هم یادی کردیم. این عنصر به قدری زیبا طراحی شده که اگر آنرا با یک صحنه ی واقعی مورد مقایسه قرار دهیم ، هیچ تفاوتی میان آنها نمی توانیم بیابیم. همچنین هنگامی که شما در حال رانندگی روی جاده ی خاکی هستید ، گرد و غبار پشت سر شما را فرا می گیرد ، به طوری که نمی توانید پشت ماشین خود را ببینید ، این امر در مورد رانندگی روی برف نیز صدق می کند. یکی دیگر از قسمت های درون بازی ، تماشاچی های آن است. گاهی اوقات عکاسان و تماشاچیان ، در حین رانندگی شما ، وسط جاده می پرند تا از شما عکس بگیرند ، اما پیش از آنکه آنها را زیر کنید فرار می کنند که گویی با سرعت نور راه می روند ! یکی از مشکلاتی که گاهی اوقات تو ذوق مخاطب می زند ، لاستیک اتومبیل هاست ، بعضی وقت ها ، با اینکه در حال رانندگی هستید ، اما چرخ ماشینتان هیچ چرخشی ندارد و مانند مشین های اسباب بازی راه می رود که این مهم ، به ندرت رخ می دهد. به طور کلی ، گرافیک بازی نیز همانند گیم پلی و سایر قسمت های آنها یکی از نقاط قوت بازی به حساب می آید.

حال به بخش صدا گزاری و موسیقی می رسیم. در این بخش آیتم های جذابی برای بازیکن وجود دارد ، که هر یک از آنها به نوبه ی خود به جذابیت بازی می افزایند. در منوی ابتدایی بازی ، تراک های متعددی پخش می شود که بسیار جالب اند ، برخی از آنها گاهاً شوق زودتر انجام دادن بازی را در گیمر ایجاد می کنند. در طول بازی نیز ، در برخی مراحل خاص ، تراک هایی پخش می شود ، که همانند تراک های منوی آن است. صدای پدیده های طبیعی نیز با دقت زیادی در بازی کار شده است ، تا جایی که گاهی اوقات صدای رعد و برق و باران ، کمی روی اعصابتان راه می رود. اگر در هنگام انجام بازی ، توفق کنید ، صدای پرندگان و گاهاً آبشارهایی که در نزدیکی تان وجود دارند ، به گوشتان برخورد می کند که آنها نیز بسیار جالب اند. در مورد صدای اگزوز و موتور ماشین ها ، تنها باید گقت فوق العاده اند و هیچ گونه نقصی در آنها وجود ندارد. می توان ادعا کرد کخ صدا گزاری بازی نیز بسیار خوب و بدون کمترین مشکلی ، در بازی به کار رفته است.

در آخر باید گفت اگر از طرفداران پر و پا قرص آرکید هستید و دلتان برای یک بازی رالی لک زده است ، DiRT 3 بهترین گزینه برای شما می تواند باشد. مطمئن باشید از تهیه ی آن پشیمان نخواهید شد. این عنوان از سوی ESRB ، درجه ی سنی T ، و از سوی Pegi ، درجه ی سنی بالای 12 سال را دریافت کرده است.

مجموع امتیاز - 8

8

امتیاز بازی‌سنتر

نقاط قوت: دنباله عالی از سری DiRT کنترل فوق العاده ی اتومبیل ها گیم پلی برجسته گرافیک چشم نواز افکت های صوتی جذاب نقاط ضعف:گاهی اتومبیل ها مانند اسباب بازی حرکت می کنند !

User Rating: 0.1 ( 1 votes)
خروج از نسخه موبایل