سه سال پیش در نمایشگاه گیمزکام سال 2012 بازیای برای کنترلر حرکتی پلیاستیشن معرفی شد که تا به آن لحظه مشابهی نداشت و ایدههای جالبی در خود جای داده بود. بازیای در سبک ترسناک با هشت کاراکتر قابل بازی که توسط کنترلر حرکتی موو قابل بازی بود. «Until Dawn» (تا سپیدهدم) همان بازی با همان ایده ناب است، اما حالا با تفاوتهای زیادی نسبت به آنچه معرفی شده بود عرضه گشته است. در آن زمان بواسطه موفقیت ایده نینتندو، بازار کنترلرهای حرکتی داغ بود و سونی و مایکروسافت هم این قابلیت را به کنسولهایشان اضافه کردند یا بهتر بگوییم به زور آنرا به کنسولشان تحمیل کردند. همانطور که میدانید نه موو و نه کینکت سرنوشت خوشایندی نداشتند. شاید بتوان تنها ارمغان کنترلر موو برای بازیکنان حرفهای را همین بازی «تا سپیده دم» دانست. استدیو سازنده یعنی «سوپرمسیو گیم» تا پیش از این رزومه کاری چندان قابل توجهی نداشت. ساخت یکسری مینیگیم برای بازی «لیتلبیگپلنت» و بازیهایی برای کنترلر موو جزو سوابق کاری این استدیو است. «آنتیل دان» بدون شک نقطه عطف کاری این استدیو است. بازیای که در نگاه اول لقمه بزرگتر از دهان برای این استدیو به حساب میآمد اما پس از دیدن نتیجه نهایی، بنظر آنها به خوبی از پس این لقمه بزرگ برآمدند.
گیمپلی بازی استاندارد این سبک است و نکته خارج از چارچوبی در آن دیده نمیشود؛ حضور کاراکتر در محیط و جستوجو برای یافتن وسیلهای یا رفتن از محیطی به محیط دیگر. برخی اوقات قسمتهای تیراندازی نیز در بازی گنجانده شده که تنوع خوبی به گیمپلی میدهد. معمولا تصوری که از این سبک بازیها در ذهن مخاطب شکل گرفته، بازیهایی با ارزش تکرار پایین و محتوای نه چندان زیاد است. اما آنتیل دان توانسته خود را تا حدودی از این دستهبندی جدا کند. جمعکردنیهای بسیاری در بازی وجود دارند. نکته جالب این جمعکردنیها وجود داستانی تکمیل کننده، در پس داستان اصلی است. هر یک ازچهار نوع جمعکردنی بازی دارای یک داستان کلی هستند که بخشی از داستان اصلی بازی را تکمیل میکنند و به درک بهتر مخاطب از داستان کمک میکنند. پس صرفا چیزی برای افزایش ساعات گیمپلی نیستند و سازندگان به خوبی توانستهاند با این شیوه به صورت هدفمند و مفید به گیمپلی بازی بیافزایند. این چهار نوع جمعکردنی هر یک داستانی مربوط به خواهران دوقلوی ابتدای بازی، مرد مرموزی که در کوهستان حضور دارد و اتفاقاتی که در سال 1952 در آنجا رخ داده را بازگو میکنند به طوری که با پیدا کردن یکی از جمعکردنیها درواقع تکهای از پازل نهایی را یافتهاید و هرچه آنها را بیشتر پیدا کنید بیشتر متوجه داستان پشت آنها میشوید. مجسمههای توتم نیز یکی از انواع جمعکردنیها هستند که در بعضی از محیطها یافت میشوند و با پیدا کردن آنها میتوانید تکهای کوتاه از اتفاقاتی که در آینده ممکن است برایتان رخ دهد را ببینید و به این صورت انتخابهایتان را در بازی با دقت بیشتری بررسی کنید.
گرافیک بازی یکی از نقاط قوت آن به شمار میرود. این گرافیک بالا تاثیر مستقیمی بر تجربه دلهره آوره شما خواهد داشت. کیفیت بالای بافتهای محیط در کنار نورپردازی فوقالعاده بازی اتمسفری به شدت گیرا خلق کرده است که کاملا مخاطب را غرق در فضای سنگین بازی میکند. علاوه بر این طراحی چهرهها بسیار واقعگرایانه انجام شدهاند و به لطف قدرت پلیاستیشن 4 حرکات صورت و بطور کلی انیمیشنهای کاراکترها بسیار طبیعی از آب درآمدهاند. در کنار گرافیک فنی بالا، طراحی محیط مناسب نیز بر دلهرهآور بودن بازی افزوده است. محیطهای بازی همانهایی هستند که در آثار دیگر این سبک میبینیم. جنگلهای تاریک، کلبههای قدیمی و متروکه، ساختمانهای بزرگ و خالی از سکنه، شاید کمی تکراری بنظر برسند اما هنوز هم اثر خود را از دست ندادهاند و سازندگان را در رسیدن به هدفشان که همان مضطرب کردن مخاطب باشد کمک میکنند.
آهنگساز بازی یعنی «جیسون گریوز» به خوبی از پس کار خود بر آمده است. موسیقی کاملا بر محیط و شرایط کاراکتر منطبق است و مخاطب را بیش از پیش در اتمسفر بازی غرق میکند. البته تجربه جیسون گریوز نیز در این امر بی تاثیر نبوده است. گریوز با دنیای بازی کاملا آشنا بوده و پیش از این نیز بر روی موسیقی بازیهایی مانند The Order: 1886, Evolve, Tomb Raider Dead Space کار کرده است و این تجربه بالا و آشنایی با این صنعت توانسته او را تا حد زیادی در ساخت موسیقی بازی یاری کند و نتیجه نیز موسیقیای همگام با بازی بوده است که مخاطب را در رسیدن به حس ناامنی کمک میکند.
سه سال پیش در نمایشگاه گیمزکام سال 2012 بازیای برای کنترلر حرکتی پلیاستیشن معرفی شد که تا به آن لحظه مشابهی نداشت و ایدههای جالبی در خود جای داده بود. بازیای در سبک ترسناک با هشت کاراکتر قابل بازی که توسط کنترلر حرکتی موو قابل بازی بود. «Until Dawn» (تا سپیدهدم) همان بازی با همان ایده ناب است، اما حالا با تفاوتهای زیادی نسبت به آنچه معرفی شده بود عرضه گشته است.
مجموع امتیاز - 9
9
امتیاز بازیسنتر
نقاط قوت: داستان خوبطراحی هنری مناسبگیم پلی مناسب در این سبکنقاط ضعف:شخصیت پردازی جای کار بیشتری داشت