فارکس چیست؟
بازار ارز ( با نام فارکس یا FX ) بازار مبادله ارزهای خارجی است. فارکس بزرگترین بازار در جهان به حساب میآید و معاملاتی که در آن انجام میشود، بر همه چیز تأثیر میگذارد؛ از قیمت یک شکلات خارجی گرفته تا مبلغی که برای یک خودرو وارداتی میپردازید.
در سادهترین حالت، معاملات فارکس مشابه عملکرد در صرافیهایی است که ممکن است هنگام سفر به خارج از کشور انجام دهید: یک معاملهگر ارزی را میخرد و دیگری را میفروشد، و نرخ ارز دائماً بر اساس عرضه و تقاضا در نوسان است.
ارزها در بازار فارکس مبادله میشوند، یک بازار جهانی که از دوشنبه تا جمعه 24 ساعته باز است. تمام معاملات فارکس در خارج از بورس (OTC) انجام میشود، به این معنی که هیچ صرافی فیزیکی وجود ندارد و یک شبکه جهانی از بانکها و سایر موسسات مالی بر بازار نظارت دارند.
اکثریت قریب به اتفاق فعالیتهای تجاری در بازار فارکس بین معامله گران نهادی، مانند افرادی که برای بانکها، مدیران صندوقها و شرکتهای چند ملیتی کار میکنند، رخ میدهد. این معامله گران فارکس لزوماً قصد ندارند خودشان ارزها را تصاحب نمایند. آنها ممکن است صرفاً در مورد نوسانات آتی نرخ ارز گمانهزنی یا در برابر آن محافظت کنند.
به عنوان مثال، یک معامله گر فارکس ممکن اگر پیشبینی کند که ارزش دلار تقویت میشود، ممکن است دلار آمریکا بخرد. در همین حال، یک شرکت آمریکایی با عملیات اروپایی میتواند در صورت تضعیف یورو از بازار فارکس به عنوان پوششی استفاده کند و یورو بفروشد.
نگران نباشید هر آنچه از بازار پول ساز فارکس لازم است بدانید، در مقاله فارکس چیست ؟ ما برای شما یکجا گردآوردی کردهایم.
برای یک معامله گر مشتاق فارکس، یکی از اولین چیزهایی که باید به آن توجه نماید، ایجاد و دنبال کردن یک استراتژی معاملاتی جامع است. این استراتژی باید بر اساس سبک معاملاتی، ریسکگریزی، میزان سرمایه، اهداف مالی و روشی باشد که با آن بازار را تجزیه و تحلیل می کنید واین برای شما یک مزیت شخصی محسوب میگردد.
بطور کلی دو روش گسترده برای تجزیه و تحلیل بازار فارکس وجود دارد که به شما کمک میکند تصمیم بگیرید که چه زمانی و چگونه معامله کنید:
تحلیل فاندامنتال فارکس
تحلیل فاندامنتال فارکس مطالعه عوامل اقتصادی، اجتماعی و همچنین سیاسی موثر بر عرضه و تقاضای یک دارایی مالی و ریسکهایی است که بر قیمت آن تأثیر میگذارند، به همین دلیل آموزش فاندامنتال فارکس اهمیت بالایی دارد.
تحلیل تکنیکال فارکس
تحلیل تکنیکال فارکس حرکت قیمت یک دارایی را عمدتاً از طریق نمودارها به منظور تعیین نقاط ورود و خروج سودآور مطالعه بررسی مینماید.
حال مسئله این است، تحلیل فاندامنتال یا تحلیل تکنیکال؟ بهترین روش تحلیل فارکس کدام است؟
جواب هر دو است!
تحلیل تکنیکال به شما می گوید: چه زمانی، تحلیل فاندامنتال به شما می گوید: چرا.
در بازار فارکس، معاملهگران معمولاً برای زمانبندی ورود و خروج از بازار، به تحلیل تکنیکال تکیه میکنند، در حالی که همچنان به تقویم اقتصادی از بالا به پایین توجه میکنند تا از اخباری که میتواند بر نوسانات بازار تأثیر بگذارد و پتانسیل بازار را تحریک کند، به عنوان فرصتهای تجاری استفاده نمایند.
سادهترین راه برای تجزیه و تحلیل ریسکهای سیستماتیکی که بر عرضه و تقاضای یک ارز تأثیر میگذارند، دنبال کردن یک تقویم اقتصادی است. یک تقویم اقتصادی به شما کمک میکند تا تأثیر ضعف یا قدرت موضع اقتصادی یک کشور بر پول آن کشور را درک کنید.
اما بخشی دیگر از تحلیل فاندامنتال یا بنیادی فارکس محاسبه ارزش ذاتی و بنیاد یک دارایی است. هنگامی که شما به عنوان یک تحلیلگر بنیادی ارزش ذاتی یک دارایی را تعیین نمایید، میتوانید آن را با قیمت کنونی آن دارایی مقایسه کنید تا ببینید آیا قیمت دارایی بیش از حد ارزش آن یا کمتر از میزان ارزش گذاری شده است.
اساساً، ارزش چیزی است که محاسبه میکنید و قیمت چیزی است که میپردازید. فرض اصلی تحلیلگران بنیادی در اینجا این است که قیمت در نهایت به ارزش خود باز میگردد.
اگر قیمت یک دارایی کمتر از میزان ارزش گذاری شده باشد، یک معامله گر بنیادی احتمالا تصمیم به خرید آن دارایی میگیرد، زیرا معتقد است قیمت باید افزایش یابد. برعکس، اگر بیش از حد ارزش گذاری باشد، باید دارایی را بفروشد، زیرا ممکن است قیمت آن کاهش یابد.
به بیان ساده، اگر افزایش تقاضا یا کاهش عرضه وجود داشته باشد، معاملهگر فارکس فرض میکند که قیمت یک ارز افزایش مییابد. برعکس، اگر کاهش تقاضا یا افزایش عرضه وجود داشته باشد، قیمت ارز باید کاهش یابد.
این گونه است که معاملهگران بنیادی فرصتهای معاملاتی بالقوه و سودآور بازار فارکس را شناسایی و معامله میکنند.
تحلیل تکنیکال فارکس از زاویه دیگری به بررسی بازار میپردازد. یک تحلیلگر تکنیکال تمام اطلاعات خود را از قیمت و نمودار دریافت میکند و بر این باور است که اطلاعات اساسی در قیمت یک دارایی لحاظ شده است و پس از آن به روند حرکتی قیمت طی یک تایم فریم زمانی میپردازد و همچنین باور دارد که در یک نمودار تاریخ تکرار میشود.
به طور خلاصه، تحلیل فاندامنتال بیشتر یک رویکرد بلندمدت است و اساساً به توضیح “چرایی” حرکت قیمت در بازار فارکس کمک میکند و تحلیل تکنیکال به تعیین دقیقتر نقاط ورود و خروج در کوتاه مدت میپردازد و اساساً “زمان” ورود و خروج را تعیین مینماید.
در حالی که برخی استدلال میکنند که باید یکی از روشهای تحلیل تکنیکال یا تحلیل فاندامنتال را انتخاب نموده و صرفاً به آن پایبند باشید، اما رویکرد واقعی و نتیجه تحقیقات و تجربه معاملهگران موفق بازار فارکس این است که باید هر دو تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال را ترکیب نموده و از هر کدام در زمان مناسب بیشترین بهره را برد.