چند سالی است که استودیو Saber Interactive توانسته با بازیهایی همچون Mudrunner و Snowrunner در بازاری حرف اول و آخر را بزند که میتوان گفت پیش از این وجود نداشت. بازیهایی با محوریت کنترل و هدایت وسایل نقلیه سنگین و آفرود که با جزئیات بسیاری همراه بوده و گروه خاصی از گیمرها را هدف قرار داده بود. حالا اما بعد از عرضه چند نسخه از این بازیهای مشابه و گسترش جزئیات مختلف در جریان گیمپلی آنها، شاهد معرفی رویکردی تازه هستیم که در بازی RoadCraft پیادهسازی شده است. اینجا هم همچنان تمرکز اصلی روی پیدا کردن راه، گشت و گذار در محیط و البته پشت سر گذاشتن مسیرهایی است که اتومبیلهای خیابانی از عهده آنها بر نمیآیند. با این حال بازی RoadCraft یک نکته تازه را به گیمپلی اضافه کرده و آن هم انجام عملیات جادهای یا ساخت و ساز است. اینبار گیمر در محیطی قرار میگیرد که به تازگی با بلایای طبیعی همچون سیل و طوفان درگیر بوده و جریان اصلی راههای آن نیاز به تعمیر یا بازسازی دارند. نکتهای که هرچند به نظر کوچک و جزئی است اما توانسته جانی تازه به ساختههای Saber Interactive بدهد.
جریان اصلی گیمپلی RoadCraft درست مثل گذشته شروع میشود. شما کنترل یک اتومبیل آفرودر را برعهده گرفته و باید ابتدا مسیر خود برای رسیدن به هدف تعیین شده را پیدا کنید. بعد از پشت سر گذاشتن مسیری کوتاه متوجه چند نکته خواهید شد. اولین مسئله به جریان کلی اتومبیلها بر میگردد. هرچند اینجا هم چنان شاهد حضور قابلیتهایی همچون دنده سنگین، دفلاک و AWD هستیم اما ساختار استفاده از آنها به مراتب نسب به Mudrunner یا Snowrunner سادهتر شده. از طرفی جزئیاتی همچون تنظیم باد لاستیکها یا اسکن کردن محیط با استفاده از درون از بازی حذف شدهاند تا تمرکز بیش از پیدا کردن مسیر و پشت سر گذاشتن آن به انجام کارهای مشخصی همچون بازسازی جاده منتقل شود.
بخش دوم تغییرات زمانی خود را نشان میدهد که به وسایل نقلیه یا بهتر است بگوییم ابزارهای ساخت و ساز دسترسی پیدا میکنید. اینبار بیش از این عملکرد وسیله نقلیه شما در پشت سر گذاشتن مسیرها تعیین کننده باشد، توانایی خاصی که انجام میدهند تبدیل به تمرکز گیمپلی شده است. در این زمینه شاهد تنوع بسیار خوبی هستیم که باعث میشود هر مرحله از بازی و هر چالشی که پیش رویتان قرار میگیرد، تاثیر مستقیمی در تغییر رویکرد گیمپلی شود. به طور مثال شما میتوانید با استفاده از وسایلی که در اختیار میگیرد، درخت قطع کرده، ساختار شیب زمین را تغییر دهید یا حتی چند کیلومتر کابل برق در زمین قرار دهید. بدون شک یکی از اصلیترین نقاط قوت RoadCraft به کنترل وسایل نقلیه مخلتف بر میگردد. هر کدام از این وسایل کنترلی منحصر به خودشان را داشته و به همین واسطه نیاز دارید تا چند دقیقهای را به یادگیری هر کدام از آنها اختصاص دهید. این جریان مدام در طول بازی تکرار میشود شما به مرور کنترل هر کدام از وسایل نقلیه موجود را یاد گرفته و میتوانید در نهایت به انجام عملیات پیچیده و بزرگتر مشغول شوید.
از دید کیفیت ارائه، RoadCraft همان بازیهای قبلی Saber Interactive با اندکی بهبود است. منوها همان ساختار قبلی را داشته و کلیدهای مورد استفاده برای وسایل نقلیه مختلف دقیقا همان اصول پیشین را دنبال میکنند. از دید بصری هم شاهد تغییر آنچنانی نیستیم و بازی همچون دیگر ساختههای همین استودیو از دید گرافیکی در جایگاه خوبی قرار میگیرد. در این میان تنها شاهد بیشتر شدن تاثیر تغییرات بیدرنگ آب و هوا هستیم که میتواند نه تنها بازی از لحاظ ظاهری با تغییرات قابل توجهی روبرو کند بلکه به شکل مستقیم روی گیمپلی هم تاثیر بگذارد. زمانی که بارش باران شروع میشود، اینکه شما در چه موقعیتی قرار دارید و از چه وسیله نقلیهای استفاده میکنید، میتواند روی خروجی نهایی تاثیر مستقیمی بگذارد. خروجیای که البته برای رسیدن به آن باید صبر و تحمل زیادی داشته باشید. بازی RoadCraft حتی از آثاری همچون SnowRunner و Mudrunner هم آهستهتر جلو میرود. به خصوص زمانی که بحث حرکت در محیط از تمرکز اصلی خارج میشود و بایستی کاری خاص همچون بازسازی یک سازه را پشت سر بگذارید، جریان گیمپلی آهسته شده و باید با صبری زیاد به سراغ چالشها بروید. موضوعی که میتواند برای تمامی گیمرها جذاب نبوده و اندکی خستهکننده شود. با تمام این تفاسیر بازی RoadCraft مخاطبی خاص را هدف قرار داده و میتوان انتظار داشت که این گروه را راضی نگه داشته و جریانی تازه و جدید را در گیمپلی ساختههای Saber Interactive، معرفی کند.